HTML

Légifelvétel

Hol találhatsz még bennünket? http://legifelvetel.blogspot.hu http://www.facebook.com/Legifelvetel

Friss topikok

  • klacus: @WTF???!!4!!44!!: Mi a különbség, ma Simicska az ász, régebben a Walliszos srácok voltak a menők, ... (2015.01.04. 18:45) Egy elégedetlen tüntető
  • Szűtté mamá? Szűjjé!: @A megvalósult amerikai ólom..: Fúúúú de buta vagy te fideszes, te!!! Nem magyarázom egy fideszkur... (2015.01.01. 22:11) Kövér László és a páva tánca
  • Éhes ló: @Chang Beer: rohamos a hisztériátok max. Buktor minden létező választást megnyert az elmúlt 8 évbe... (2014.12.01. 08:23) Kedves Pokorni Zoltán Alelnök Úr!
  • : @xvxvxv: 1989 elfelejtett tudás „Az uralkodó réteg forradalma, csak arra jó, hogy vég nélkül fenn... (2014.03.24. 05:20) Elég volt. Ki kell mondani!
  • : Mit kíván a Magyar Nemzet! Új 12 pont! 1. Minden választásra jelölt előzetes átvilágítását! 2. Ak... (2014.03.24. 05:16) Szerződést a választókkal!

Látogatók

2013.05.30. 18:14 légügyi megfigyelő

Gondolatok az ajándék lóról

lómosoly.jpg

Orbán Viktor születésnapjára ajándékot kapott, szabadon felhasználhatja idehaza azt a politikai tőkét, amelyet az Unió kötelezettségszegési eljárásának várható felfüggesztésével be lehet seperni. A rulettasztalon – úgy tűnhet számára – bejött a vabank. De bejött-e igazán, és az jött-e be, vagyis valóban nyert valamit a kormányzat azon túl, hogy egy ideig nem kajtatják negyedévente a könyvelést az EU megbízottjai? Az ajándék lónak nem illik a fogát nézni. Ez különösen ellenjavallt akkor, ha a fog kopott, csorba és sárga. Nem is nézi a megajándékozott azokat a fogakat, behúzza nyakát és zavarosan újabb adócsökkentésekről, miegyébről beszél, mintha a kötelezettségszegési eljárás megszüntetése egy életre szólna. Pedig elég kicsit széjjelnézni, hogy lássék, a gazdaság állapota ingatag. Nem tudom megállapítani azt, hogy inkább lennénk-e a hitelezőink markában, vagy pontosabb talán hangulatuk bárkájáról beszélni, hiszen most talán a kötvényvásárlók vételi vagy eladási kénye-kedvére lett bízva az ország finanszírozása, vagy a korábbi hat-nyolc évben voltunk rosszabb helyzetben. Nekem inkább az szúr szemet, hogy a pénzügyi sajtó súlyos kijelentéseket tesz, és az, hogy a várható magyar finanszírozhatóság leginkább az amerikai FED-től, annak őszi lépéseitől függ. És hogy az ajándékba kapott átmeneti feloldozást máris sikerül tromfolni, egyszámjegyű adóval például. Indul a kampánygépezet, indul a licit, a tizenkilencre lapot húzás, bízva abban, hogy a huszonegyezés szabályait menet közben lehet módosítani. Jelzem, ez eddig is csak idehaza sikerült, és amennyiben a kormányzat erőt merítene a várható brüsszeli döntésből, azt kicsit visszafogottabban, az aggodalomtól zihálva tehetné csak meg. Mert nem a szabályok változtak Brüsszelben, csak mifelénk sikerült a kormányzatnak úgy bevezettetni a megszorításokat, hogy azokra a lakosság semmit nem reagált, és úgy tűnik, az Unió vezetői nem tehetik meg, és nem is teszik meg azt, hogy a saját, számokban kifejezett szabályaikat megszegjék.

Sokat töprengek egyébként azon, hogy miért nem reagálnak az emberek, ismerőseim közül, akik a birkaország hasonlaton túl is gondolkodnak azt mondják, hogy akkor lesz asztalra csapkodás, ha a TESCO-ból nem lehet minden héten megrakott bevásárlókocsikkal távozni. Lehet, nem tudom, nem látok az emberek fejébe, a barátaim véleményét ismerem. Most úgy állok, hogy a köztük egy tuti fideszes sincs, ismerőseim között – ide értve a megválogathatatlan munkahelyi ismeretségeket is – húsz százalék ha akad. Ők viszont akkor is tolnák a messiási dumákat az összeesküvések szövevényéből az országot kimentő Viktor atyuskáról, ha az adószedők a torkukat metélnék. Vagyis, nincs még ideje a dáridónak, jön még keserű leves, és bizony azt nekünk kell meginni, nekünk, akik ezt a rendszert akarva, de a többség talán inkább akaratlanul el kell tartsa. Egyébként aligha mozdulna meg a kormányzat bármilyen európai beavatkozásra, itt bizony a választópolgárnak, a mindennapok emberének kell lépnie, és amint már sokszor leírtam; ki kellene mennie az utcára, hogy hangot adjon a véleményének. Lehet, hogy nem kell kivárni a választásokat, hanem előbb kell kifejezni a nemtetszésüket. Nem lehet annyira kiszolgáltatva most az állampolgár, mint amennyire ki lesz szolgáltatva a Fidesz kormányon maradása esetén.

Ami az ellenzéki pártokat illeti, bénázásuk felháborít. Még abban a médiatérben sem érezni semmi átütő koncepciót, amelyben magam naponta feredőzöm. Hol vagytok? Nyaralni megy a család? Mi van? Úgy tudom, hogy egy banánköztársasági rendszer ellen kellene együtt felvenni a harcot! Hol vagytok és mi a tervetek? Nem, a tervetek nem érdekel, legyen a stratégia titok, de láthatnám az aktivitás valamilyen fokát? És hol vagytok konzervatív keresztény jobboldaliak? Akiknek már büdös a hal, hol vagytok? Vagy elegendő lesz a szereposztás úgy, hogy a konzervatív keresztény Orbánék vitték káoszba az ezeréves Magyarországot, a magyar nemzet keresztény konzervatív részének hallgatólagos és tevőleges támogatásával? Ha nem tűnne fel, olyan időket élünk, mint 47-48-ban, nyakunkon az önkény, ha nem tesz valamit az ország. Ti támogattátok ezt a rendszert, most is így van ez? Meg kellene nyilatkozni, mert bajban a haza!

 

A Fidesz országlása rettentő kárt okoz hazánknak, anyagiakban és szellemiekben egyaránt. Nem tűrhetjük el, hogy ez így maradjon, cselekednünk kell: és ha ez azzal indul, hogy megtagadjuk a Fidesz hazugságait, amelyeket belénk nyomtak valaha is, akkor induljon ezzel. 

Egyetértesz? Csatlakozz hozzánk a Facebook-on:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://legifelvetel.blog.hu/api/trackback/id/tr505336319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása