HTML

Légifelvétel

Hol találhatsz még bennünket? http://legifelvetel.blogspot.hu http://www.facebook.com/Legifelvetel

Friss topikok

  • klacus: @WTF???!!4!!44!!: Mi a különbség, ma Simicska az ász, régebben a Walliszos srácok voltak a menők, ... (2015.01.04. 18:45) Egy elégedetlen tüntető
  • Szűtté mamá? Szűjjé!: @A megvalósult amerikai ólom..: Fúúúú de buta vagy te fideszes, te!!! Nem magyarázom egy fideszkur... (2015.01.01. 22:11) Kövér László és a páva tánca
  • Éhes ló: @Chang Beer: rohamos a hisztériátok max. Buktor minden létező választást megnyert az elmúlt 8 évbe... (2014.12.01. 08:23) Kedves Pokorni Zoltán Alelnök Úr!
  • : @xvxvxv: 1989 elfelejtett tudás „Az uralkodó réteg forradalma, csak arra jó, hogy vég nélkül fenn... (2014.03.24. 05:20) Elég volt. Ki kell mondani!
  • : Mit kíván a Magyar Nemzet! Új 12 pont! 1. Minden választásra jelölt előzetes átvilágítását! 2. Ak... (2014.03.24. 05:16) Szerződést a választókkal!

Látogatók

2013.03.25. 18:46 légügyi megfigyelő

Keressük fel a politikusokat otthonaikban!

Címkék: jogállam adatgyűjtés Péterfalvi

Amint ma minden hírportál megírta, immár törvényessé tennék az állampolgárok saját lakásában történő kikérdezéses-aláírásgyűjtős vegzatúráját. A törvényjavaslat benyújtói mondják, most az lesz szabályozva, hogy ne történhessen tiltott adatkezelés...

Na ja. És miképp? Megígéri Kubatov Gábor? Vagy az MSZP-s lenyomata? (akinek a nevét sem tudom és nem is akarom megjegyezni) Vagy komolyan el kell hinnünk, hogy az aktív aktivisták elmennek a sarokig, pá-pát integetve, és azt sem írják fel, hogy milyen hozzáállást tapasztaltak minálunk? Ha már ekkora macerába belementek, csak úgy képzelem, hogy aztán mégiscsak bevésik a narancsbőr borítású noteszbe, hogy nem fogadták az aktivistákat pozitív tekintettel. Az igazi szégyen szerintem egyébként az, hogy lehet vörös műbőr borítása is annak a notesznek.

 SUFNI2_2.JPG

Jó, értem, a politikusoknak - ha igaz -  kell a személyes kontaktus. Hát legyen, például a következő módon.

Mi lenne, ha ki lenne jelölve egy hely, egy pártiroda, egy lakókocsi, egy odú, ahol - aki akar - telefonon bejelentkezhet, hogy alávesse magát a pártaktivisták buzgalmának, kinyilatkoztatva, hogy így a rezsicsökkentés vagy amúgy. Esetleg kíváncsi az aktivisták elfogulatlan véleményére az épp adott kérdések tekintetében. És amikor megkap minden információt, aláír, vagy épp nem ír alá, majd békésen hazamegy. Így csak annyi derülne ki, hogy az elkötelezett és megnyilatkozni kész állampolgárok milyen számban fordulnak elő a környéken. Ez sem kevés! Ám a többieket hagyják békén, és aki nem akar megnyilvánulni, annak ne kelljen megnyilvánulnia, még bármilyen, pro vagy contra ráutaló magatartással sem! A véleménynyilvánítás jog és nem kötelesség, az otthon pedig szent hely. (Egyébként ha már szent helyek, volt olyan idő, amikor - állítólag - figyelték, ki megy misére és ki nem. A vélemény kifürkészésének érintett pártok által felvetett módja valami hasonlóra emlékeztet.)


Péterfalvi ombudsman reakcióját egyébként kifejezetten szégyenletesnek tartom. Nem hiszem el, hogy ne tudná, nem lehet garantálni a pártok ne gyűjtsenek adatokat ezen a tiltott módon. És nem hiszem el azt sem, hogy létezhet bármiféle közérdekből levezethető ok arra, hogy az állampolgárokat otthonukban zaklassák, a népszámláláson kívül.

Van azért egy körülményesebb civil megoldás: írja mindenki alá az összes listát. És akkor most felkérem az ellenzéki pártokat, hogy külön-külön és együtt is vonuljanak aláíratni. Ha mindenki aláír mindent, aláírja a színét és a fonákját is, abból semmi nem derül ki. Aztán eljő a nagy nap, amikor már – talán – újabb szekatúra nélkül lehet szavazni, esetleg egyenlő feltételekkel, tudva, hogy biztos nem lehet előrántani a határon túlról extra sok százezer holt lelket, és akkor ki lehet adni a haragot a nagy szőrös X megfelelő helyre történő berajzolásával. Aztán ha létezik még egyáltalán demokratikus választási mechanizmus, szépen kiderül, mit is gondol az ország. Meg a külhon.

Egyébként meg mi lenne, ha mi, állampolgárok kezdenénk el véleményeket gyűjteni a politikusainknál? Ha bármilyen kérdéssel felváltva, nap mint nap megtudakolnánk a véleményüket? Valamelyik civil szervezet vagy ellenzéki párt zászlajára tűzhetné a „politikusok beszéljenek az ország kérdéseiről otthonaikban” akciót. Kíváncsi lennék, meddig támogatnák az orbitális ötletüket. Cser-Palkovics urat és Rogán urat, no meg a nagytiszteletű hozzátartozóit folyamatosan, napról napra egyszerű és közérdeklődésre számot tartó kérdésekkel tapogatná le a köznép... Ha megszavazza a törvényhozás a lakosság kikérdezését, kikérdezhetők lesznek a politikusok is!

Egyetértesz? Csatlakozz hozzánk a Facebook-on:

50 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://legifelvetel.blog.hu/api/trackback/id/tr25171076

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.03.26. 10:52:33

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

angyali értékrend 2013.03.26. 08:54:05

az utolso otlet nagyon jo..megvalositasra melto. es hogy ne eljek meg szekalasnak a politikus urak, vihetnenk ajandekot nekik, mondjuk egy nagy lof*szt!

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2013.03.26. 09:21:18

Akármelyik szarházi beteszi a lábát hozzánk, elásom hátul a kertben.
Nem érdekel, hogy fideszes, mszp-s, vagy e2014-es...

Épp elég, hogy napi 24 órába ömlik a szar politika minden irányból, nekem nem kell a házon belül is.
Aztán nyugodtan húzhat bármelyik strigulát a seggére is.

saci02 2013.03.26. 09:22:37

Plusz egy otlet: barki aki ajtot nyit, mondja azt, hogy a haziak nincsenek itthon, nyaralnak, telelnek, stb... Engem csak megkertek, hogy vigyazzak a hazra, lakasra, stb... Tobb kerdes nem lehet. Viszontlatasra!

Tücsök1 2013.03.26. 09:31:57

Agyament,alantas ötletekből nincs hiány.A pártok meg valami váltófutásba kezdtek,egymás kezéből kapkodják ki a stafétát.Nálunk faluhelyen általában úgy zajlik egy nap:dudál a szódás,hangosbemondóval jön a gázos,a mirelites autók,a vasgyűjtők,egész napos a csilingelés.Eddig legfeljebb a postás,az adománygyűjtő,az óraleolvasó és a jehovista csengetett be.A politikusok álljanak be a sor végére!Nem ígérem, hogy addigra nem fogy el a türelmem és nem engedem rájuk a két vérszomjas tacskómat.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.03.26. 09:34:08

Hát, ez érdekes lesz. Eddig csak bibliát szorongató nénik, meg szolizott "késélezők" járták a lépcsőházat, és jelölgették kis X-szel a csengőt. Most érkeznek az általam nagyrabecsült politikai aktivisták is (tényleg, van ennél lúzerebb dolog?).

No, vidéki, vagy valamelyik elvtársa. Címlapos lett a blogbejegyzés, gyertek, magyarázzátok el, hogy miért is lesz ez nekünk állampolgároknak jó!

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2013.03.26. 09:47:14

@Tücsök1:
Dettó itt is csilingel minden szar...

Most fogom megcsinálni a kapucsengőt rendes vezetékesre, de hajlok arra, hogy szerelni fogok rá belülre egy kikapcsoló gombot. Amikor nem akarom hogy basztassanak (pl hétvégén), akkor kikapcsolom a fenébe...
Bár egyébként hajlok arra is, hogy ne szereljek fel semmit, mert aki hozzám jön, úgyis becsörget mobilon, a többiek meg nem érdekelnek.

serial sinner · http://wdcry.blog.hu 2013.03.26. 09:56:15

@Kőmíves Kelemen: nálunk évek óta szar a csengő és ez teljesen jól van így. Zugárusokra, szórólaposokra, és az adatgyűjtőkre nem vagyok kíváncsi, a többiek meg megcsörgetnek. Egyedül az ajánlott küldeményeknél szívás, de az sem olyan vészes, mert a posta útba esik.
Ebből a szempontból, szerintem ez a legjobb megoldás, mert így azt hiszik nem vagy otthon. Csak az kellemetlen, ha este jönnek és bent ég a villany :)

Tücsök1 2013.03.26. 09:58:16

@Kőmíves Kelemen: Erre szoktam mondani,hogy csendes falusi környezet.Télen benzines fűrész(még vasárnap délután is),nyáron fűkasza,barkácsolóéknál flex(buzi-e vagy, nincs flexed?).Ehhez már csak néhány kérdőíves aktivista hiányzik!Hol marad a családi otthon szentségének védelme?

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2013.03.26. 09:59:02

@serial sinner:
"Csak az kellemetlen, ha este jönnek és bent ég a villany :)"

Én aztán kurvára leszarom :)
Az se érdekel, ha kint nyirom a füvet, és jön valami árus/kéregető/eladó, még a kapuhoz se megyek oda.
Amire szükségem van, azt megveszem boltban, adakozunk átutalással, és nem érdekel senkinek a vallása.
Lehet antiszocok vagyunk, de nem érdekel.

Tücsök1 2013.03.26. 10:03:33

@serial sinner: Ugye nem gondolod komolyan,hogy majd a saját házamban bujkálok ezek miatt a szarrágók miatt?Szégyellhetné magát az,akinek ez az ötlet az eszébe jutott,és még meg is akarja magyarázni,hogy ez mennyire jó lesz nekem!Ilyenkor derül ki,hogy ezeknek semmi sem szent és semmi sem drága,ha a polgárok elhülyítéséről van szó.

nem várt fordulat 2013.03.26. 10:08:49

@Kőmíves Kelemen: ez nem antiszoc dolog, az ember amikor otthon van, akkor azt fogadja akit vár.

lakótelepen élek, fent rács van a folyosón, ott nincs csengő, kvázi csak az tud bejönni, akit akarok, hogy bejöjjön, és ez így van jól.

azért van az embernek otthona, hogy legyen egy hely, ahol nem basztatják.

nem várt fordulat 2013.03.26. 10:10:03

@Tücsök1: nem kell bujkálni. nehogy már én érezzem magam rosszul azért, mert valaki hívatlanul be akar hozzám jönni.

regress 2013.03.26. 10:12:46

@pocakos focista:és a szolizott "kiflicsücsöktolvaj" ?ja ő nem tud írni.@Tücsök1: én már lassan egy hónapja diétáztatom a kutyám,és amikor eléteszem a fél adagot,mondom neki fidesz

Tücsök1 2013.03.26. 10:14:34

Most olvasom a HVG-n, hogy megszavazták,házhoz lehet jönni aláírást gyűjteni.Sürgősséggel!Ej,de sürgős valakinek,hogy rogyna rá az a kupolás táncterem!

Tücsök1 2013.03.26. 10:16:31

@regress: Jó! De az enyéim jóllakottan is vérszomjasak,ha a fideszről hallanak.

lucernaböde 2013.03.26. 10:34:22

Az én házam az én váram! A népszámlálás kérdőívét azért töltöttem ki neten, mert nem engedek be idegent a házamba (és a kertembe). Ezután se fogok. Akinek ez nem felel meg, az beszélje meg a kutyákkal. A kapura kiírtam, hogy a kutya harap, ezek után reklamációt nem fogadok.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2013.03.26. 10:48:33

én nem engedek be senkit, oszt kész
a népszámlálást is neten nyomtuk le

mim 2013.03.26. 10:49:37

Az utolsó felvetés tudtommal működik az USA-ban. Bárki felhívhatja ill. írhat az ő szenátorának, képviselőjének. Persze 98% nem fog a politikussal beszélni, de az irodája az ő nevében kommunikál.

Mellesleg én nem fogok senkit beengedni a lakásomba. Majd ha rendőrrel jönnek, akkor persze.

Sam the Ace 2013.03.26. 10:52:28

Remélem hozzám becsöngetnek a kaputelefonon. Majd kérek egy pillanat türelmet. Remélem -20 fok is lesz, amikor jönnek majd..

rókafogta 2013.03.26. 10:56:01

Miért csak Cser-Palkovics és Rogánhoz? Én egyenesen a felcsúti királyhoz csöngetnék be.(ha már ö levelezgetett a szeméttárolómmal.

Állítsuk meg a ......... 2013.03.26. 10:56:23

Ha elküldöm őket a pitsába, akkor felkerülök a feketelistára?
Van annyi papírjuk, amennyire ráfér 5 milliószor a nevem?

gumirocker 2013.03.26. 11:17:00

Na most én egyet nem értek a cikkből: mi a baj Péterfalvi reagálásából? Pontosan azt mondja, amit a poszt írója... hogy alkalmat adhat negatív listázásra és ezért aggályosnak tartja. Aggályosnak tartja pc-ül annyit tesz, hogy lófaszt a pofátokba.

Nap Pali 2013.03.26. 11:18:48

minden politikus bűnöző

Nap Pali 2013.03.26. 11:19:47

@Sam the Ace: felírják hogy "hideg" fogadtatásban résesítetted őket...

a kubatovlistán: "E" (ellenség)

Q-match 2013.03.26. 11:43:57

Hát ja...

...minden kérdésre igennel felelek. Ha nem kérdeznek, akkor is.

...kikémlelek, ki az. Ha nem postás, és nem is érdekel, akkor be se engedem.( volt már ilyen, jött valami házaló. Csönget, odamegyek, azt se tudom, ki az...hát akkor maradjon kint. Persze ő is lát engem, kopogtatásra vált. Leszarom... Még be is kiabál, hogy látja, hogy itthon vagyok. Na, erre kinyitottam a kis ablakot, és szóban is megerősítettem az előbbit. Teljesen fel volt háborodva, csak tudnám, hogy miért?)

...odamegyek, kinyitom.
"kit keres?"
...erre nyílván majd mondanak valamit.
"Hát, sajnálom, itt ilyen nincs!"
"..???"
"Mondom, itt ilyen nincs..."
"...miért, maga kicsoda?"
"Na, látja, ehhez semmi köze, ki maga, rendőr..? De ha IGAZOLJA MAGÁT, akkor átadom neki, hogy Ön kereste."
"Miért, mikor lesz itthon...?"
"Na, látja, ehhez sincs semmi köze...vagy van ilyen kérdés a listáján?"
"...nincs."
".........................

Csak beugrottam 2013.03.26. 11:56:28

Mondjuk én nem írok alá semmit senkinek.
Így arra gondoltam ,hogy a "Kutya harap" tábla mellé kiteszek egy másikat is kb. ezzel a szöveggel:

"Amennyiben bármely párt segnyalója, úgy a csengő megnyomása előtt konzultáljon sebészével ,temetkezési vállalkozójával! Bárki más használja nyugodtan."

room_101 2013.03.26. 11:59:29

"nagy szőrös X megfelelő helyre történő berajzolásával"
Az csak icipici probléma, hogy nincsen megfelelő hely, ahová berajzolhatnám. Legfeljebb ha rajzolok a szavazólapra egy nagy faszt, hogy barátaim, ezt nektek.
De úgy, hogy a szavazólap érvénytelen legyen, mert a választási bizottság becsületes tagjai még a saját pártjukat ikszelik be a nevemben.

room_101 2013.03.26. 12:01:23

@Csak beugrottam:
Ezzel már automatikusan besoroltattad magad a pszeudo-bolsi liberálisok skatulyájába.

koborvadász 2013.03.26. 12:02:41

Azt hittem rabló! Azért lőttem le!
Hívásom nélkül semmi keresnivalója a lakásomban!
Azért lehet próbálkozni bejönni hozzám hívatlanul! Főleg ilyen faszsággal!

citrix 2013.03.26. 12:04:46

Ne legyetek már ilyen elutasítóak látatlanban a kedves pártaktivistákkal szemben.Például itt vagyok én (egyik pártnak,szervezetnek sem tagja,sem aktivistája),aki szívesen fogad bármely párttól,szervezettől aktivistákat.Jöhetnek,az ajtó mindig nyitva áll előttük...amennyiben 18 és 25 év közötti topmodell alkatú lányok a divatmagazinok címlapjáról és nincsenek túlöltözve.Kérem szépen,őket szívesen látom bármikor,teljesítem is kérésüket ha ők is az enyémet.Azt hiszem így korrekt.Hajrá!

átlátó 2013.03.26. 12:11:45

A hittérítők, az ügynökök, az aprópénzt kérők előtt sose nyitom ki az ajtót... miért tenném a seggükön feszülő kiskosztümben, a zsíros tokájukon kigombolt ingben grasszáló hintalovakkal dikkmáhe more?
Hogy jönnek ezek ahhoz, hogy zaklassanak?!

Rendíthetetlen Álamkatona 2013.03.26. 12:43:07

Nálunk a falban önkormányzati rendelettel tiltják a házalást. Ezt nagybetűkkel közli is egy tábla a helységnév- és Európai Falu tábla alatt.

Erre akkor most nem vonatkozik?

Rendíthetetlen Álamkatona 2013.03.26. 12:44:21

Bajnai SAJÁT weboldalán történő BELEEGYEZÉSES adatgyűjtés az bezzeg kiveri a biztosítékot. Amiatt lehet ajvékolni.

Csak beugrottam 2013.03.26. 12:44:45

@room_101:
Az egyik oldalon igen, a másik oldalon meg a nácinyilasfajgyülölő listára írnak majd fel :-)

Végül is nem várhatom el egy pártdroidtól ,hogy értelmezze a "bármely" szó jelentését :-)

Peetee 2013.03.26. 12:51:24

Végülis jó a felvetés. Ha ők úgy döntenek, hogy engem mindenféle macskjancsi felkereshet az otthonomban, akkor én is őt (mint állampolgárt) felkereshetek otthonában! Akár én, mint a másik állampolgár.

Szerzek is a közeljövőben 2-3címet, ahová becsöngethetek majd egy-egy borgőzös nyári hajnalon :)

Állítsuk meg a ......... 2013.03.26. 13:17:12

@Peetee:
A TEK értékelni fogja az igyekezetedet.:)

Nem Penny hajója 2013.03.26. 13:43:51

Könnyen írjátok, hogy nem kell beengedni és kész, de mi van azzal, aki önkormányzatnál, vagy valamilyen állami hivatalnál dolgozik?

Joggal gondolhatja, hogy ha elküldi a francba az aláírásgyűjtő pártkatonákat, akkor az eljuthat a feletteséhez és leépítésnél őt vágják ki elsőként.

látjátok feleim szümtükkel 2013.03.26. 13:52:15

@Schmitt Pali:
Na és mi történik azzal aki aláítja? Semmi. Az aláírásnak nincs semilyen hatása, csak a kormány akar rá hivatkozni. Osztán majd az aláíró a választáskor nem rá szavaz, azt pofára esésnek fogják hívni.

komissarlajos 2013.03.26. 13:54:12

@Schmitt Pali: Barátom, ez benne van a pakliban. De nem mindenki ott dolgozik amit megemlítettél. Ez legyen a mi szabadságharcunk (röhejes), lesznek áldozatok, de le kell verni ezt a mocskos bandát!

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2013.03.26. 13:54:45

Már írtam máshol is, bólogatsz mindenre és közlöd nem vagy írástudó sajnos, de támogatod és kurvára egyetértesz vele és a pártjával, legyen szíves írja fel a nevedet, címedet a lapjára és majd Te szignózod 2 darab ikszet húzva ahogyan szoktad...

Állítsuk meg a ......... 2013.03.26. 14:22:14

@Schmitt Pali:
Ne vacakolj már, hozzánk most nevezik ki a fideszes főmettőrt, én mégis el merem küldeni a faxba őket.

Ráadásul állítólag most fognak átvilágítani és nem CT-vel, sőt még a beleegyezésemet sem kérik majd hozzá..
De én akkor sem fogok leszopni senkit azért, mert a családomból valaki azt szeretné csinálni, amit..., ráadásul abban a munkakörben(amihez egy c tipusú kell) politizálni sem lehet(nem vezető beosztás), de jelentkezéskor mégis az egész családot lenyomozzák, lehallgatják.

conmorientes 2013.03.26. 14:30:16

Azt gondolom nincsen ezzel semmi baj, csak már elfelejtettünk nyíltnak, őszintének, normálisnak lenni.
Magam azt a forgatókönyvet találtam ki megfelelő magatartásnak, hogy minden párt minden jelöltjét magas empátiával kell biztosítani arról, hogy más sem jár az eszünkbe mint hogy rájuk szavazzunk.
Ettől aztán boldogság lesz az országban. Az emberek kedvessé válnak egymással szemben, megszűnik az agresszió, intolerancia, és lehet hogy végre lesz egy kellemes zengzetes ígéretekkel teli zászlólobogtató kampány.
Igazából hasznos meg azt hiszem az lenne ha senki sem menne el szavazni.....

serial sinner · http://wdcry.blog.hu 2013.03.26. 14:58:54

@Kőmíves Kelemen: Én azért ennyire antiszoc nem vagyok. :)

@Tücsök1: Nyilván nem fogok egész nap az ablak mellett ülni, és azt lesni, hogy mikor jönnek a "Kubatovtalpasok"

@gumirocker: "hogy alkalmat adhat negatív listázásra és ezért aggályosnak tartja. "

És történt vmi változás? Visszakozott a Fidesz?

@Schmitt Pali: "Joggal gondolhatja, hogy ha elküldi a francba az aláírásgyűjtő pártkatonákat, akkor az eljuthat a feletteséhez és leépítésnél őt vágják ki elsőként."

Ez ebben a zseniális, nem is kell, hogy konkrétan tegyenek vmit, anélkül is beindul az öncenzúra, meg rettegés.

Peetee 2013.03.26. 16:57:45

@Salemi boszorkány:

JA!!! Becsöngetek ide-oda, és még haza sem érek, már ott várnak majd. De legalább ülhetek kúhetesben :)

Állítsuk meg a ......... 2013.03.26. 21:08:28

@Peetee:

Végülis, ez is egy módja a luxusnak:)))
Biztosan ezért kell nekik még több luxus audi.

Gizi Bé 2013.03.27. 12:49:56

@Schmitt Pali: Az egész rendszer erre a kib@szott félelemre épít...

lhi 2013.03.27. 14:16:13

"Mi lenne, ha ki lenne jelölve egy hely, egy pártiroda, egy lakókocsi, egy odú, ahol - aki akar - telefonon bejelentkezhet, hogy alávesse magát a pártaktivisták buzgalmának,"
Azért halkan megjegyezném, hogy a területi képviselőknek mintha szokna lenni fogadóórájuk.

Tücsök1 2013.03.27. 15:05:43

@lhi: Szeinted a krónikus hívőkön kívül hányan zarándokolnának el egy pártirodára,hogy autogrammot adjanak.Így nehezen bővülne a lista,ha belterjesen mindig ugyanazok írják alá.Még az is előfordulhatna,hogy a kígyó a saját farkába harapna.

Tücsök1 2013.03.27. 15:10:40

@Schmitt Pali: Közalkalmazottól szerintem szigorúan tilos politikai állásfoglalás kizsarolni bárki listájának aláiratásával.Tényleg visszajutottunk az ötvenes évekbe,hogy hűségnyilatkozatot kell tenni egy párt mellett?ezt nem hiszem el!
süti beállítások módosítása