HTML

Légifelvétel

Hol találhatsz még bennünket? http://legifelvetel.blogspot.hu http://www.facebook.com/Legifelvetel

Friss topikok

  • klacus: @WTF???!!4!!44!!: Mi a különbség, ma Simicska az ász, régebben a Walliszos srácok voltak a menők, ... (2015.01.04. 18:45) Egy elégedetlen tüntető
  • Szűtté mamá? Szűjjé!: @A megvalósult amerikai ólom..: Fúúúú de buta vagy te fideszes, te!!! Nem magyarázom egy fideszkur... (2015.01.01. 22:11) Kövér László és a páva tánca
  • Éhes ló: @Chang Beer: rohamos a hisztériátok max. Buktor minden létező választást megnyert az elmúlt 8 évbe... (2014.12.01. 08:23) Kedves Pokorni Zoltán Alelnök Úr!
  • : @xvxvxv: 1989 elfelejtett tudás „Az uralkodó réteg forradalma, csak arra jó, hogy vég nélkül fenn... (2014.03.24. 05:20) Elég volt. Ki kell mondani!
  • : Mit kíván a Magyar Nemzet! Új 12 pont! 1. Minden választásra jelölt előzetes átvilágítását! 2. Ak... (2014.03.24. 05:16) Szerződést a választókkal!

Látogatók

2013.02.07. 18:51 légügyi megfigyelő

Nem leszünk gyarmat?

Címkék: gyarmat Orbán Viktor Orbán-kormány Oroszország békemenet Putyin

gyermatutca.png

Közismert a szabadság azon mély óhaja, amely egy éve épp egy békemenetnek elnevezett megmozduláson is kulcsmondattá vált: Nem leszünk gyarmat!

A "szabadságvágy" e kinyilvánítása egyben a kormányzat melletti kiállás kinyilvánítása is volt, hiszen utóbb büszkén emlegették a szervezők, meg is kapták érte a maguk kitüntetését (a Polgári Magyarországért… sic!). Ez az a kormány, amely természetes és választott szövetségesünkkel, az Európai Unióval szemben hirdetett szabadságharcot, no meg a „saját bankunk", az IMF ellen, amely némi eufemizmussal megnevezve "furcsa gazdaságpolitikája" miatt kellő felügyeletet gyakorolt volna az egyébként kedvezményes kamatozású hitel lehetőségéért cserében.

Érthető a szabadságharc: azt a gazdasági rendszert, amelyből nézve az anarchia poroszos rendnek tűnik, nem volt lehetséges véghezvinni erős hitelezői felügyelet mellett, amely szankciók bevezetésével fenyegetett. Ez a harc az, amelynek célja csak addig követhető, hogy egy rezsim hatalmon kíván maradni. Függetlenül bármiféle szóvirágtól, legyen az keresztényi, polgári, antikommunista, hagyománytisztelő, családcentrikus, bármi efféle, csak egy dolog számított és csak egy dolog számít. Hatalomban maradni, élni a hatalom eszközeivel, bármi áron.

A szabadságharc lényege ma: megszabadulni szövetségeseink segítő kontrolljától, bármi áron.

A gyarmattá válásnak több módja létezik. Az a harcos fajta, amely létrehozta a gyarmatbirodalmak jelentős részét, katonai megszállással párosult. Létezett ezen felül katonai fenyegetésen és nyomásgyakorláson alapuló „gyarmati” sor is, mint Kínáé, amely ugyan megmaradt kvázi független államnak, mégis a számára kedvezőtlen megállapodások során át mód nyílott a kvázi gyarmati állapotának kialakítására és fenntartására. A klasszikus gyarmatbirodalmak szétesése után befolyási övezetek maradtak vissza, amelyek lassan-lassan alakulnak át, vagy további gyarmatszerű állapotba, ám olykor esetleg sikerül felülkerekedni a történelem során felhalmozódott hátrányos helyzeten.

Magyarország a második világháborút követően tartósan elveszítette függetlenségét. A kommunistának leplezett orosz érdekszféra részévé vált, amely az országot évtizedekre visszavetette, amely kiirtotta a lakosság jelentős részéből a polgári gondolkodás gyökereit is. Vitathatatlan: a kétségtelen modernizáció ellenére is, a történelmi viszonylatunkhoz, Európa nyugati részéhez képest számottevő relatív lemaradásba vetette a lakosság életszínvonalát a lehetséges folyamatokhoz képest. Tudható: Oroszország és az orosz gondolkodásmód eltér mindattól, amelyhez tartozni igyekezett Magyarország az elmúlt ezer évben. Oroszország már évszázadok óta törekszik nyugat felé, és bár úgy tűnik, a katonai megoldástól talán elállt, gazdasági értelemben jelen akar lenni: számára ma ez az eszköz áll rendelkezésre. Amikor Oroszország a földgázszállítások révén zsarolási potenciált kapott, meg is próbált élni hatalmával. Nyugat-Európa a rendelkezésre álló eszközeivel úgy tűnik, kicsúszott ebből a hurokból. A ma Magyarországa, pusztán a hatalmon lévő kormányzat hatalomféltése okán, félremagyarázva a magyar történelmi szabadságvágyat, éppen maga vonul az orosz érdekek elébe. Lehetne és kellene is üzletelni Oroszországgal, ám a kedvezményes kötvényvásárlásról felröppent hírek egészen más típusú "üzletet" sejtetnek.

Mi ad alkalmat arra, hogy – az egyelőre hevesen cáfolt hírek szerint – kedvezményes kamatozású pénzeszközökhöz juthassunk? Melyek azok a megfontolások, amellyel ez az ország közvéleménye, állampolgárai felé magyarázhatók? Egyáltalán próbálta-e valaki magyarázni, miért, hogy egy nyilvánvalóan a térségre fenekedő nagyhatalomhoz fordul a kormányzat, és miért nem a „saját bankunkhoz”, a saját közösségünkhöz, az Európai Unióhoz?

Ki adott minderre felhatalmazást ennek a kormánynak? Miért megyünk szembe saját közösségünk elemi stratégiájával? Ki hagyta mindezt jóvá? A nemzet stratégiai kérdéseiben, így ebben hol van az egyeztetés, a tervszerűség?

Mit kap ezért a kormány, mit kap ezért Orbán Viktor? Bennünket, Magyarország polgárait?

Ha egyszer valaki a hatalmáért eladná az országa és szövetségesei elemi érdekeit, azt miként nevezi a magyar nyelv?

A FIDESZ és a KDNP országlása, Orbán Viktor miniszterelnöksége napról napra egyre több, és egyre kevésbé visszafordítható károkat okoz, országlásuk tovább töri az amúgy is megroppant polgári öntudatot. A legrosszabb személyiségjegyeket hívja elő az emberekből, legyen az a megalkuvásnak finomított gyávaság, amely önkéntes áldozata ellenére a bukáshoz vezet, vagy legyen a talpnyaló cinizmus, amely saját honfitársai eltiprására vezeti némely polgártársunkat.

Így nem leszünk gyarmat, miniszterelnök úr? Nem kell, remélem, megélni azt, hogy Ön, aki olyan büszke szokott lenni ifjúkorára, mintha "egymaga" kergette volna el az oroszokat, most visszahívja őket!

Egyetértesz? Csatlakozz hozzánk a Facebook-on:

266 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://legifelvetel.blog.hu/api/trackback/id/tr85067988

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A fülkeforradalom felfalta a Magyar Hírlapot 2013.02.08. 14:39:39

Széles Gábor nem érti, hová tűntek az olvasók. A kormányváltás évében, 2010-ben a Magyar Hírlap elvesztette előfizetőinek és vásárlóinak egyharmadát, az olvasótábor csökkenése azóta is folyamatos. Ami még érdekesebb, hogy a 2004-ben még 28,4 ezres napi...

Trackback: Akciós újságot adott ki a Fidesz 2013.02.08. 14:38:23

Így könnyebb megjegyezni, mennyivel lesz olcsóbb a víz, a gáz, az áram, a közmunkás, a segélyes, a méltóság és a becsület. Ne maradj le róla! A Fidesz akciós választási ígéretei 2014. április 15-ig, vagy a választópolgárok türelmének fogytáig érvény...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

serial sinner · http://wdcry.blog.hu 2013.02.08. 09:30:16

A képlet a következő:
Ha az én pártomból megy egyezkedni valaki Moszkvába, akkor az bölcs államférfiúi cselekedet, ha a másik oldalról, akkor az hazaárulás.

Eddig úgy tudtuk, hogy ez a képlet csak a jobboldal halmazán értelmezhető, most bebizonyosodott, hogy ez általánosabb érvényességű igazság.

Matróz Kommandó 2013.02.08. 13:08:54

OK rendben, de gázt majd a kedves posztoló fog ... a csőbe?

kennyking 2013.02.08. 13:17:01

" természetes és választott szövetségesünkkel, az Európai Unióval szemben hirdetett szabadságharcot"
csakhogy amikor ezt a szövetséget választottuk ( én nem, speciel), akkor még teljesen más volt és másról szólt az EU.Azóta nagyot változott ( főleg a céljai, bár én már anno is tisztában voltam vele miről szól az EU) és nem jó irányba.Ha nem az ország érdekeinek megfelelően alakul a szövetség iránya, akkor szerintem jogos a felhorgadás.

kennyking 2013.02.08. 13:18:05

„saját bankunk", az IMF ellen,

Az IMF annyira saját bankunk, mint az MNB.

kennyking 2013.02.08. 13:19:48

" Ha egyszer valaki a hatalmáért eladná az országa és szövetségesei elemi érdekeit, azt miként nevezi a magyar nyelv?"
Ezt a kérdést mindennap feltehetted volna az elmúlt ötszáz évben.

kennyking 2013.02.08. 13:21:37

" miért nem a „saját bankunkhoz”, a saját közösségünkhöz, az Európai Unióhoz?"
Vajon miért? Vajon mennyire a mienk? Vajon, hogyan is függ össze ez az előző idézettel? Miért mondjuk " mienknek" azt a közösséget, amelyik kifoszt minket? ( Ez nem jelenti azt, hogy orosz párti lennék.)

ob.szerver 2013.02.08. 13:28:10

"A szabadságharc lényege ma: megszabadulni szövetségeseink segítő kontrolljától, bármi áron."

Pontos. A jogállam kiüresítésének lényege pedig: megszabadulni fékek és egyensúlyok kontrolljától, bármi áron.

Mindkettő célja pedig az, hogy leplezni próbálják az ország erőforrásainak átjátszását az Orbán/Simicska/Nyerges triumvirátus részére.

kanálwarrior 2013.02.08. 13:29:18

@kennyking: Orbán Viktor a saját szájával nevezte az IMF-et a saját bankunknak. Őt talán ne kérdőjelezd meg, mert én mondjuk utálom őt, de nem hülye ember, az tény.

Muad\\\'Dib 2013.02.08. 13:29:48

Azért ebben a cikkben a tények mellett, szép számmal nyüzsögnek a féligazságok és téves következtetések is.

dean23 2013.02.08. 13:30:47

A mi drága köpönyegforgató felcsúti paprikajancsink össztüzet zúdít Brüsszelre, ahonnan a lóvét kapja és közben bő nyállal cidázza a moszkvaiakat egy marék dollárért! Erre még a Dubaiban dolgozó magyar prostituáltak is elégedetten csettintenének!

Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠ · http://stefania.blog.hu/ 2013.02.08. 13:33:35

Magyarországnak nincsenek örök szövetségesei, Magyarországnak nincsenek örök ellenségei, Magyarországnak érdekei vannak.

Jelen pillanatban egy történelmi kényszerhelyzet áldozataként valóban bele vagyunk zsarolva az euroatlanti szövetségi rendszerbe és az Európai Unióba, de ez még korántsem jelenti azt, hogy a mostani "szövetségeseink" és "barátaink" a javunkat akarják.

A "keleti nyitás politikáját" egyébként nem politikai-ideológiai erők mozgatják, hanem a gazdasági pragmatizmus. A dinamikusan fejlődő keleti gazdaságok (Kína, India, Oroszország, valamint egyes középtávon perspektivikus afrikai és dél-amerikai országok) importnövekedéséből a hazai vállalkozások is profitálni tudnak exportjukon keresztül.

Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠ · http://stefania.blog.hu/ 2013.02.08. 13:34:43

Magyarországnak nincsenek örök szövetségesei, Magyarországnak nincsenek örök ellenségei, Magyarországnak érdekei vannak.

Jelen pillanatban egy történelmi kényszerhelyzet áldozataként valóban bele vagyunk zsarolva az euroatlanti szövetségi rendszerbe és az Európai Unióba, de ez még korántsem jelenti azt, hogy a mostani "szövetségeseink" és "barátaink" a javunkat akarják.

A "keleti nyitás politikáját" egyébként nem politikai-ideológiai erők mozgatják, hanem a gazdasági pragmatizmus. A dinamikusan fejlődő keleti gazdaságok (Kína, India, Oroszország, valamint egyes középtávon perspektivikus afrikai és dél-amerikai országok) importnövekedéséből a hazai vállalkozások is profitálni tudnak exportjukon keresztül.

Csetepaté márki 2013.02.08. 13:35:30

@ob.szerver: "A jogállam kiüresítésének lényege pedig: megszabadulni fékek és egyensúlyok kontrolljától, bármi áron."

Tipikus példája annak, hogy valaki hall valamit, de nem tudja értelmezni.
Persze melletted szól az ártatlanság védelme.

kennyking 2013.02.08. 13:40:59

@kanálwarrior: Annyira a mi bankunk, amennyi százalékkal tulajdonoljuk.Picsafüstnyivel.Akik a nagy pénzt tolják az IMF-be, azok a valódi , döntési helyzetben lévő tulajdonosok, és az IMF az ő érdekükben cselekszik.A kisebb százaléknyi tulajdonrésszel rendelkezők kárára.Magyarország kényszerből tag az IMF-ben, nem pedig azért, mert az jó nekünk.

béla a görög (törölt) 2013.02.08. 13:46:26

"A szabadságharc lényege ma: megszabadulni szövetségeseink segítő kontrolljától, bármi áron."

majdnem. :) ez is csak következmény. az eredendő ok a hatalmon maradni mindenáron.
hatalom és eredeti tőkefelhalmozás sufnituning módra by magyar.
inkább visszab...ák az országot a feudalizmusba de a pénzük megszerzik.

DezInf 2013.02.08. 13:46:49

@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠:

Köszönjük magasröptű hozzászólását.
Letérdelhet.......
Fideszribi:)

Muad\\\'Dib 2013.02.08. 13:48:24

@Csetepaté márki:
A vitába nem kívánnék beleszólni, de mi az az "ártatlanság védelme". Valami megrontás elleni szer?

hazug fidesznyik (törölt) 2013.02.08. 13:56:06

@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: "Magyarországnak nincsenek örök szövetségesei, Magyarországnak nincsenek örök ellenségei, Magyarországnak érdekei vannak."

Az ország nevét cseréld le az Orbán Viktor névre, úgy mindjárt érthető. Különben köszönjük, szenátor aszony.

hazug fidesznyik (törölt) 2013.02.08. 13:58:46

@Muad\\\'Dib: "Azért ebben a cikkben a tények mellett, szép számmal nyüzsögnek a féligazságok és téves következtetések is."

Mint például?
Na mármost itt valaki elkergette az oroszokat a magyar földről, igazi magyar hős módjára. Akkor lehet azt mondani, mint 1956-ban, hogy aki visszahívja az oroszokat az hazaáruló?
(nehogy elkend a választ)

EMU 2013.02.08. 13:59:26

Sosem fogom megérteni ezt a csőlátású fideszista relativizálást. Pár éve még hazaárulóztak a déli áramlat miatt, az oroszok ősellenségek voltak, ha bármilyen más kormány így feküdt volna le az oroszoknak, olyan fröcsögés és háborúzás menne részükről, amihez képest a 2006-os gyújtogatás maga a szanatórium. Eltelik pár év, és megmagyarázzák, miért jó ez nekünk. Hányinger. Jelzem, a szocik szavazói tömegesen fordultak el a választásokon, csak mert tűrhetetlen volt már az a söpredék kormányzás is. Igen, nem voltak hajlandól kiállni egy inkompetens, szélhámos, hazug kormányzás mellett, ami mai napig tart. Na most az az ámokfutás a mostanihoz képest körmenet volt, erre mi történik? Fideszista bólogató gumigerincek megmagyarázzák, békemenetelnek mellette, üdvözlik, helyeslik, napról napra maguk is változtatgatják véleményüket a hülye kormányuk széljárásának megfelelően, és tapsikolnak az ország sosem látott morális és gazdasági mélypontjának. És közben ujjal mutogatnak a baloldali szavazókra, akiknek köszönhetik a kétharmadukat, mivel azok nem voltak ekkora eszetlen ökrök, hogy mindent beszopjanak a kormányuktól. Ezek nem normálisak. Ez az orosz pálfordulás tipikus példája annak, hogy ezekkel bármit el lehet játszani, ezek az orruk hegyéig nem látnak. Pár éve még őrjöngtek és hazaárulóztak a déli áramlat kapcsán, most ennél jobban nem örülnek semminek, csak mert orbán azt üzente, hogy most ez módi. Szolgalelkű, sivár massza.

redriot77 2013.02.08. 13:59:36

Anno mikor Gyurbajnaiék tárgyaltak az oroszokkal mekkora nyűszítés volt hogy újra eladják az országot a szovjeteknek, hogy nem hazudtolják meg komcsi múltjukat, stb.

Mi történt Orbán Viktor Miniszterelnök Úrral? Ön mint a szovjetek igaz ellensége miért dobja oda hazánkat az orosz medve mancsai közé?

hazug fidesznyik (törölt) 2013.02.08. 14:01:13

@Matróz Kommandó: "OK rendben, de gázt majd a kedves posztoló fog ... a csőbe?"

Gáz a szocialisták idején is kellett, akkor nem zavart? Paréj.

Sir Galahad 2013.02.08. 14:02:06

"Egyáltalán próbálta-e valaki magyarázni, miért, hogy egy nyilvánvalóan a térségre fenekedő nagyhatalomhoz fordul a kormányzat, és miért nem a „saját bankunkhoz”, a saját közösségünkhöz, az Európai Unióhoz?" Ha jól emlékszem, fordult oda is, de ott csak lebaszták, büntették, kioktatták, nem kapott onnan se pénzt, se mást. Ami most történt, ennek a természetes következménye. Mellesleg: egy olyan pici országnak, mint Magyarország, minél kevésbé egyoldalú a függőségi rendszere, annál nagyobb a mozgástere.

Csetepaté márki 2013.02.08. 14:03:20

@Muad\\\'Dib: Ezt vagy MSZP-s szóvivő vagy valami okos azokból a körökből használta kb 3-4 éve. Meg hogy nő volt, az viszont biztos, tán Sukoró kapcsán. A pontos apropóra már nem emlékszek, csak erre a felejthetetlen megszólalásra.

kennyking 2013.02.08. 14:04:22

@redriot77:
Érdekes , én azt látom mekkora nyűszítés van, mert Orbán az oroszokhoz fordul és nem hazudtolja meg komcsi múltját, amikor Gyurbajnaiék tárgyaltak, akkora meg mekkora előrelátó hősök voltak, hogy egy ilyen nagy piac felé fordulnak, mint a kietlen orosz...

hazug fidesznyik (törölt) 2013.02.08. 14:06:10

Na most akkor hol van a büdöslábú kommunista bajerzsóti a békamenettel? Meg kellene rángatni a Kedves Fülkeforradalmár Vezető kabátujját, mert nagyon gázos, amit művel.

vargánya 2013.02.08. 14:07:53

"szövetségeseink segítő kontrolljától"...
A Szovjetunióra és a Varsói Szerződésre gondolsz ugyebár. Ezt a szöveget 30 éve is írhattad volna, bár akkor még vszinűleg hátulgombolós voltál. Mai "szövetségeseink" kb. ugyan olyanok, de ma is vannak lelkes propagandisták.

2013.02.08. 14:08:14

@Csetepaté márki:

"Tipikus példája annak, hogy valaki hall valamit, de nem tudja értelmezni.
Persze melletted szól az ártatlanság védelme. "

Ez óriási!
Például amikor te magad meghallottad az ártatlanság véDelme nevű kifejezést, akkor te vajon mit értelmeztél ebből? :)))

Muad\\\'Dib 2013.02.08. 14:08:35

@hazug fidesznyik:
Konkrétan arra gondoltam, hogy nekem vannak olyan emlékeim, mintha az előző évszázad folyamán nyugati hatalmaknak lettek volna világszerte gyarmataik, ahol lelkesen gyakorolták az elnyomás ilyen-olyan formáját. Tehát az, hogy jó nyugat vs. gonosz nem európai oroszok kissé leegyszerűsített szemlélet. Magyarul leegyszerűsíti a történelmet a cikk, és ebből indítja a következtetéseit, amelyek között ugyan sok helyes is akad, na de azért mégis...
Mellesleg továbbra is tartom magam Bierce csodálatos klasszikusához:
"Szövetség - a nemzetközi politikában két tolvaj uniója, akik a kezüket olyan mélyre dugták egymás zsebébe, hogy külön-külön már nem tudnának egy harmadikat kizsebelni."

nemsirunk 2013.02.08. 14:09:23

Azt ki gondolta volna nem is olyan régen, akár még a magyar EU elnökség alatt, hogy pár év alatt az EU lesz az ellenség, és Moszkva és a félázsiai diktatúrák pedig a puszi pajtások?
A rendszerváltáskor azt hittük, soha többé nem lesz olyan idióta vezetése az országnak, aki a „hanyatló nyugat” helyett Moszkva és a türkmén basik barátságát keresi, aki szerint Európa helyett a keleti diktatúrák lesznek a példaképek. És hogy mindezt a rendszerváltás egyik liberális pártjának vezetője próbálja lenyomni a torkunkon! Ráadásul azok tapsolnak ennek leginkább, akik korábban legjobban köpködtek a komcsikra!

Tavarisi konyec, mi? Egy fenét! Most hogy Orbán hatalomban maradását segítik, most már jöhetnek megint az orosz elvtársak. Nem érzitek, hogy szembe kellene köpnötök magatokat, Orbán kedves gerinctelen nemzeti magyar birkái?

zatopech 2013.02.08. 14:13:35

Voltunk kommunista csatlósok, most kapitalista csatlósok vagyunk. Nem az elvek diktálnak, hanem a piac és a tőke. Mit kell ezen megbotránkozni? A hatalom mindenhol a saját érdekeit védi, hogy itt a tőke a hatalom - na és? Nem vagyunk függetlenek már nemzedékek óta. Csak gerinctelenek nyavalyognak azon, hogy most a másik fél hátsóját fényesítjük.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.02.08. 14:16:16

Nem fogjuk hagyni, hogy a globalbirodalom kompradorai leszopogassak a hust is a csontjainkrol!
tirpakbokretas-migrations.blogspot.hu/2012/12/mennybemenetel-2.html

fizetekmegegysort 2013.02.08. 14:19:07

@Sir Galahad: azért ha én szabadságharcot hirdetek valaki ellen, plusz nem vagyok hajlandó betartani a közös szabályokat, annyira nem csodálkozom el ha lebasznak. Ha odaszarok az asztalra, nem fog tapsolni sem az étterem vezetője, sem a többi vendég, ellenben könnyen előfordulhat, hogy megkérnek, takarítsam fel saját erőből ahogy tudom...

sas70 2013.02.08. 14:21:25

Valahogy nekem is az az érzésem, hogy a fidesz előbb felköp, aztán meg alááll. A lelkes híveik meg közben szaladgálnak az esernyővel, nehogy a vezír csulás legyen!

sas70 2013.02.08. 14:25:20

@zatopech: Azért van árnyalatnyi különbség amikor a szkp-főtitkár mondta meg a piros telefonon, hogy mit csináljanak az elvtársak, vagy amikor ott pofáznak a fidesz képviselők az eu parlamentben és győzködik a folyosón a néppárti képviselőtársakat, hogy ne nagyon mossák fel a vezírrel a padlót!

zatopech 2013.02.08. 14:28:08

@sas70: Mindegy, hogy a kremlbel vagy az eu parlamentben pofáznak, ha azt kell csinálnod amit mondanak.

sas70 2013.02.08. 14:29:09

@Muad\\\'Dib: Azért ha történelmet tanultál, az orosz birodalom sem csak oroszországból állt! Mellesleg a rendszerváltás után derült ki mindenkinek, hogy kicsit többel finanszíroztuk mi az oroszakat, mint ők minket. Csak az nem gyarmatként volt a köztudatban, pedig lényegében az volt.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.08. 14:31:24

hetek.hu/kulfold/200903/az_eu_kelet_europanak_udvarol

Az EU igyekszik minden téren kiaknázni a szorongató gazdasági válság nyomában fellépő politikai lehetőségeket. A múlt héten döntés született a Keleti Partnerség elindításáról, ami a Mediterrán Unióhoz hasonlóan kiemelt partnerként kezelne hat volt szovjet tagállamot, Ukrajnát, Grúziát, Moldáviát, Azerbajdzsánt, Örményországot és bizonyos feltételek esetén Fehéroroszországot.

Sir Galahad 2013.02.08. 14:31:37

@fizetekmegegysort: Lehet így is értelmezni, de akkor mi végett a hiszti, hogy a kormány próbálkozik az oroszoknál?

Gerilgfx 2013.02.08. 14:32:42

szerintem azokat az országokat, amelyek demokratikusan választott parlamentje fölött a kontrollhatalmat más népek vezetői gyakorolják, gyarmatoknak nevezik.

az olyan államapparátust, ahol még a megválasztott vezetőknek is csak szimbolikus hatalmuk van, diktatúrának nevezik.

az olyan államokat pedig, ahol emberek ellen a véleményük miatt bírósági eljárások indulnak, terrorállamnak nevezik.

Muad\\\'Dib 2013.02.08. 14:33:01

@sas70:
Ezt én nem vitatom, sőt eszem ágában nincs jófiúnak beállítani a ruszkikat. Minden országnak megvannak a saját, önző érdekei. Igen, a nyugati országoknak is.

Sumdraxx 2013.02.08. 14:33:58

"szövetségeseink segítő kontrollja"

Ez olyan, mint amit az oroszok csináltak 56-ban?

sas70 2013.02.08. 14:33:58

@zatopech: Mint mondtam, van azért árnyalatnyi különbség, hogy valami neked is érdekedben áll-e, vagy egy kvázi megszállás alatt lévő (ideiglenesen nálunk állomásozó baráti szovjet csapatok) országról van-e szó. És akkor azt már ne is mondjam, hogy juszt se azt csináljuk, ami valóban az érdekünk lenne, mert kurva sokat fizetünk az unortodox, fülkeforradalmi, szabadságharcunkért! Már legalább is az, aki adót fizet. Bár aki nem az is, mert megfizeti a telekomos, bankadós, közműszolgáltatós átnemhárított lófaszt is!

fizetekmegegysort 2013.02.08. 14:35:45

@kennyking: ezzel szemben az oroszokra rettenet nagy hatással vagyunk, igaz? Miért is? Mert ha - logikád szerint - az IMF azért nem jó nekünk, mert bár tagok vagyunk, nem vagyunk a nagyok, a döntéseket befolyásolók között, akkor várom az érveket, hogy miért is tudnánk Putyint és az oroszokat befolyásolni? Vagy velük szemben majd elég lesz ha szépen kérünk?

Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠ · http://stefania.blog.hu/ 2013.02.08. 14:35:51

@DezInf:

Te incselkedsz velem, incselkedsz. Miért nem hagysz békén? Követsz engem? Szerelmes vagy belém?

No de ki kell ábrándítsalak, bármennyire hízelgő számomra ámuló és szerelmes figyelmed. Zsidó férfiakkal nem foglalkozom!

reszeg tengeresz 2013.02.08. 14:39:54

Unalmas, gyerekek, unalmaaaaaaaaas!

Wagem 2013.02.08. 14:40:20

"Segítő kontroll..."
Hááát ez q-jóóó..! (y)
Segítő kontroll alatt nyúzzák az országot.

zatopech 2013.02.08. 14:41:40

@sas70: A kapzsiságuk miatt fizetünk mi, és majd a gyerekeink is.

nemsirunk 2013.02.08. 14:42:10

@Gerilgfx: „szerintem azokat az országokat, amelyek demokratikusan választott parlamentje fölött a kontrollhatalmat más népek vezetői gyakorolják, gyarmatoknak nevezik.”

Akkor most jó úton haladunk a gyarmattá válás felé. Mert az nyilvánvaló, hogy Putyin úgy fogja ugráltatni Vitykát, mint a majmát.
Putyin döntéseibe semmiképpen nem lesz módunk beleszólni, csak végrehajthatjuk az utasításait, ezzel szemben az EU döntéshozatalába nagyon is beleszólhatunk.

sas70 2013.02.08. 14:42:32

@Muad\\\'Dib: Azért nekem még mindig szimpatikusabb a választások útján az eu-ba választott képviselők (magyarok is) diktátuma, mint egy elnyomó hadsereg által megszállt komisszárdiktatúra. Nagyon sajnálatos, hogy sok embernek aki a rendszerváltás előtt is élt, memóriazavarai vannak, hogy mit lehetett és mit nem. Mert még szabadon utazni sem lehetett, most meg keresztül utazhatod európát útlevél nélkül, ha éppen olyanod van. És még persze hosszan lehetne sorolni hasonlóakat, mennyivel másabb ma az ország. De basszus nem gondoltam volna 1990-ben, hogy 23 évvel később azon kell vitatkozni emberekkel, hogy a világ melyik feléhez jobb tartozni!?

Frőczy Sanyi 2013.02.08. 14:44:09

Országomat egy marék rubelért... Vagy lehet Vitya tanulni jár Putyinhoz? Következõ állomás Minszk?

Muad\\\'Dib 2013.02.08. 14:46:11

@sas70:
Biztos én tudom rosszul, de mintha megszűnt volna a Szovjetunió. Ki vitatkozik azon, hogy a szovjet volt e jobb, vagy a nyugat? Mert én biztos nem...

fizetekmegegysort 2013.02.08. 14:48:14

@Sir Galahad: az ősszes indok ami az EU/IMF ellen érvényes (nincs befolyásunk, gyarmat, dirigál, stb), pont ugyanúgy áll rájuk is. Szerintem ezért. Na meg azért, mert OV és bandája Ferenc testvért fűnek fának kikiáltotta, mikor üzletelni akart velük - most épp ugyanazt csinálják. De ezt mondjuk már megszoktuk, rögtön a nyugdíj -einstandnál, 27%os áfánál, adójóváírás kivezetésnél: megtanultuk, hogy - bár az ellenkezőjét szajkózták - aZemberekkel fizettetik meg, a tandíjnál is láttuk, hogy lehet valamit bevezetni azután, hogy ellenzékben öltük volna érte a Szocikat. Most oroszok seggnyalása plusz rezsicsökkentések (nyilván ezt sem mi fogjuk fizetni elbocsájtásokkal és minőség romlással), hurrá, Kádár et a Szaturnusz gyűrűjéről lógatja lábát és tapsol legjobb tanítványának: Viktornak. A szoci szavazóknak legalább volt annyi eszük, hogy elfordultak az övéiktől, látván a kétszínű, képmutató, impotens kormányzásukat...

sas70 2013.02.08. 14:48:43

@Frőczy Sanyi: A transzibériai expressz végállomása után 1000 km-re lenne a legmegfelelőbb hely Vityaminszkijugorodban, ahol se telefon, se áram, se lófasz nincs és vihetne magával nem csak egy, hanem több embert.

zatopech 2013.02.08. 14:50:16

@sas70: Neked az a bajod, hogy az akkori függőség (90 előtti) nálad függőségi függést okozott. Nem bírsz enélkül élni, valahova mindenképpen tartoznod kell. Ezt sajnos ebben az országban nem gyógyítják, olvasd csak vissza a kommenteket.

fizetekmegegysort 2013.02.08. 14:54:32

@Gerilgfx: te, ha hazugsàg, akkor mesélj már, minek udvarolta pár napja körbe kilógó nyelvvel a Vezíred a teljes EU vezetést, hogy "bácsik/nénik, tudom, hogy rosszfijú voltam, de most, hogy lóvét osztotok, ugye kapok én is sokat?!". Ha ÚGYSEM szólhat bele, akkor miért is?!

2013.02.08. 14:58:26

@sas70: Az a másik világ már régen eltűnt, de biztos lehetsz benne, hogy kell még legalább húsz év, hogy a technikái is végleg eltűnjenek.
És egy olyan újabb, fiatal generáció, akik hírből sem ismerik ezeket. Addig csak a dagonyázás lesz itt, olyanok vezetésével, akik ebből hasznot húznak.

DezInf 2013.02.08. 15:02:18

@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠:

Ó,mennyire félreérted "hízelgésemet " :D
Eszem ágában sincs transzvesztikkel kezdenem, ellenkezne a katolikus életfelfogásommal:)))))

dzsak 2013.02.08. 15:14:20

@redriot77:

"Mi történt Orbán Viktor Miniszterelnök Úrral? Ön mint a szovjetek igaz ellensége miért dobja oda hazánkat az orosz medve mancsai közé?"

Mert ő akar lenni a GAZPROM legvidámabb barakkja.........

Makkasz 2013.02.08. 15:16:43

Szövetségeseink segítő kontrollja nem jó kifejezés, visszás. Sokkal inkább arról van szó, hogy EU vezető országai saját polgáraiknak adóit féltik (rettenetes magyar gazdaság, korrupció, polip állam), és aggódnak a magyar fertőzés miatt (populizmus, államosítás, nacionalizmus), valamint pénzüket vissza akarják kapni, befektetéseiktől megtérülést várnak. Tehát itt jó felfogott önérdekről van szó, ami logikusan követhető, racionális.

Oroszokhoz nem a kötvény miatt ment Orbán, hanem az olcsó gázért, hogy azzal vegye meg a választókat. Orbán tervei szerint:
- megállapodott azerekkel, baltás gyilkosért olcsó gáz,
- megállapodott németekkel, valós értékének többszöröséért megveszi EON-t,
- megállapodott Putyinnal (hiszen azeri gáz nélkülük nem tud ide jutni), tulajdont vagy pénzt ad valódi stratégiai vállalataikban, mint Paks, esetleg MVM (nem Malév, Kaposvári Hús, Rába:)). Lehet, gáztárolást is felajánlotta Orbán, ami oroszoknak jó, csökkenti Ukránok zsarolás potenciáját.

Nagyon sok dolog alátámasztja ezt, például ki hiszi el hogy Eonnál, ami mögé ha kell beáll Merkel, jobb tárgyalási pozíciója lehet Magyarországnak oroszokkal szemben gázról???

Ami hibás Orbán tervében:
- erkölcsileg elfogadhatatlan politikai célból, üzleteléshez elengedni egy szemét gyilkost,
- azerieket nem tudja megállapodás betartására kényszeríteni, azok nem tartják be a megállapodást (azrt agyilkos elengedése előtt biztos landoltak összegek kormánybarát oligarchák svájci számláin),
- oroszok biztos többet kértek, mint amit tudunk. Ha pillanatnyi érdekük úgy diktálja, nem fognak foglalkozni moi önjelölt erkölcstelen maffiapolitikussal kötött megállapodással,
- tartósan nem lehetséges, hogy Mo olcsóbban kapja a gázt mint egész EU,
- Németeket sem tudjuk mit kértek még, bár ők inkább félnek a kiszámíthatatlan maffiapolitikától, így inkább a kimenekülést az országból.

Mindez azért, mert Orbán túlbecsüli országunk és saját alkupozícióját (lásd arab körút), és nem világosítják fel a másik oldalról pusztán kihasználják.

Ha nem racionálisan akarnék érvelni azt mondanám, Orbán kiadta az országot azerieknek, oroszoknak és németeknek.

Makkasz 2013.02.08. 15:21:27

Miert jo politikusnak lenni?

Hatalom, sajat es masok sorsanak iranyitasa, szoborepites. Ez a felszin, a valosag mas.

Magyarorszagra erkezo EUs milliardok, amit mas, nalunk termelekenyebb orszagok adofizetoi dobnak ossze, jelentos igeret. Maffiakormany a gazdasag olyan oligarcha szereploivel mint Simicska, Nyerges es kozgep, ezen a penzcsapon ulnek, ezt nem engedik ki kezukbol.

Legtobb cseledkedetet, a sokszor erthetetlenul eros centralizaciot dontesekben, es vegrehajtasban a szolgalelkuseg elvarasat elsosorban ez okozza. Kar ertelmet keresni egyes dontesekben ezen kivul.

Termeszetesn ez nyomot hagy a moralban, totalis ertekvesztes az eredmeny a tarsadalom egeszeben, a gondolkodas, az elvarasok tamasztasanak elvesztese, a "gondoskodo" hatalom elfogadasa, beletorodes, alkalmazkodas.

Pl. NFU felszamolasara azert van szukseg, hogy EU kontrollt nehezitsek, EUnak tobb intezmenyt kelljen beszamoltatnia ill. NGM-on keresztul Orban jobban tudja befolyasolni a kijuto informaciokat.

A hatalomban maradas nem csak az elit gazdagodasat szolgalja mindannyiunk rovasara, hanem letkerdes, hiszen ez az eltorzult politizalas, jogserto es korrupt donteshozatal a lebukas kockazatat hordozza.
Senkit nem zavar hogy a foldpalyazatok titkosak? Kovetkezo kormany elso intezkedese kell hogy legyen a nyilvanossagra hozatal. Ettol is remegnek a gazemberek.

Amikor politikai eroterekrol, partokrol, nemzeti erdekekrol gondolkoztok, ezt tartsatok szemelott.

Persze vannak kisebb problemak, orbani patriarchizmus, jo oligarchasag (pl. tenyezo, hogy magat okosnak, es jol gondolkodonak veli), vagy a foci szeretete, egy kis vallasi rovidlatas.

budweiser 2013.02.08. 15:21:28

www.facebook.com/photo.php?fbid=10151404924148467&set=pb.85568463466.-2207520000.1360332741&type=3&theater

pár éve a pojácát lehazaárulózták mert alá mert írni egy szerződést a déli áramlatról. aztán a mostani fasz hatalomra került, megvette a mol részvényeket, nehogy az orosz is tulajdonoljon. de most, hogy már mindenki ellen szabadságharcol a legjobb puszi pajtás lett az elvtárs. fogunk még látni csókot is :)

Makkasz 2013.02.08. 15:23:25

A gáztárolás oroszoknak való felajánlását erősíti az időzítés, hogy Putyinnal való tárgyalás közben került aláírásra Eon gáztároló vásárlási megállapodás, iszonyatos felárral.

mizrolist 2013.02.08. 15:23:57

@Sir Galahad: pontosabban azt mondták: "adunk pénzt, ha olyan gazdaságpolitikát tudtok felmutatni, ami garanciát jelent a visszafizetésére, mert nem szeretünk feneketlen kútba pénzt dobálni". Ilyet vagy nem tudtak, vagy nem akartak felmutatni a kormánynál, csak a kutat.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2013.02.08. 15:24:30

@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: Nekem legalábbis 1945-1989 között bőven elegem lett az oroszokból. Köszönöm nem kérek belőlük. Amennyiben neked hiányoznak, menjél Moszkvába. Az is érdekes, hogy Orbán a "ruszkik haza" után Moszkvába megy koldulni! Ennél jobban már nem fordíthatott volna köpönyeget.

Muad\\\'Dib 2013.02.08. 15:24:56

@Makkasz:
Az EU szintem minden állama, szolgáltatója rendelkezik hosszútávú szerződésekkel Oroszországgal (Gazprom,Novatek). Szóval az messze nem baj, ha mi is megegyezünk az oroszokkal (sőt, nagyon időszerű biztosítani magunkat), az a baj, ha többről van szó...

Mohamed 2013.02.08. 15:39:08

légügyi megfigyelő

"kommunistának leplezett orosz érdekszféra"
Nagy tévedés ,mert pont fordítva volt orosznak álcázott globalista kommunista törekvés volt az amely leginkább most az EU politikájával és módszereivel mutat hasonlóságot, az egyéni és nemzettudat felszámolására valaminta a globalizmus totális megvalósítására törekszik csak a kommunista szót liberálisra cserélték ki a párt ideológiát pedig a fogyasztói társadalmi tudat váltotta fel(tulajdonképpen ennyi is a külömbség a két rendszer és hatalmi erőtér közt)mindezt a szovjetekéhez nagyon hasonló bürokratikus birodalmi módszerekkel igyekeznek elérni
(a mézes mázas maddzaggal becsábított nemzetállamok önrendelkezési képességéből és szuverenításából egyre többet és egyre erőszakosabban próbál magához ragadni a hatékonyabb működésre és gazdaságra hivatkozva
holott ezt a rendszer sajátmaga által elő idézett globális bürokratikus birodalmi hatalomgyakorlása és a különösebb piaci logikát nélkülöző neolibrélis - a tagok nemzetállami érdekeit a lehető legjobban ignoráló - gazdaság politika okozza visszafordíthatatlanul)

Mintegy összegezve: az EU és annak gondolkodása, gazdasági megfontolásai,hatalomgyakorlása és liberális ideológiáját mára erőszakorsan ráhúzni akaró és igy létre jövő uniformizált társadalmi szemlélete ma sokkal jobban hasonlít a Szovjetúnióra mint a jelenkori putyini oroszország

Ezért alegkevésbé sem nevezném az európai úniót természetes szövetségesünknek
,hiszen egy globalista bürokratikus uniformizáltságra törekvő birodalomszerűség sem lehet természetes szövetségese egyetlen modern nemzetállamnak sem.
Emellet a közelmúlt történelmi tanulságai és a gazdasági válság is bebizonyította hogy az EU álta a "tagköztársaságokra" erőltetett neoliberális gazdaságpolitika is elavult,a jelenkor állami beavatkozást igénylő kihívásainak képtelen megfelelni.
Milton Friedman 80-as 90-es évekbeli elvei mamár nem vagy csak részben állják meg a helyüket,
ennek ellenére mindent ignorálva az EU mégis ezt a modellt erőlteti a "tagköztáraságokra" mert az elvtársaknak ezt adták utasításba azok a pénzeszsákok és szürkeeminenciások akik a szoveteknél is jelenvoltak és akiktől még a pártfőtitkárnak is heveny gyomorgörcse volt ha megcsörrent ama bizonyos telefon, és ehhez még a szovjetekhez hasonlóan az EU és IMF főmuftijai is megalkották a saját fogalmi rendszerüket ,újbeszél nyelvüket és ha ezt valamelyik tag megszegte mert mondjuk a saját nemzeti érdekei ellenkeztek a
szovjet,khm európaiunió érdekeivel vagy mert az EU által erőltetett privatizáció(hehe KGST nél meg az erőltetett iparosítás és szövetkezetesítés)kiszogáltatottá tette az adott országot
akkor jött a "kötelezettségszegési eljárás"(hmm milyen érdekes ízlelgetni ezen kifelyezést Orwell elismerően csettintene).
Beláthatjuk hogy az EU által erőltetett neoliberalizmus egy elfáradt modell
Ezzel szemben a jövő igéteretes feltörekvő potenciális szuprehatalmai a BRIC országok(Brazília,Oroszország,India,Kína) gazdasági ipari, mezőgazdasági és társadalmi tekintetben is hipreszónikus sebességgel húznak el az európaiunió mellett (mi sem példázza ezt jobban hogy Kína után egy másik BRIC oszág Oroszország a második legnagyobb hitelezője az USA-nak)
És éppen ezért Magyarországnak(minden nemű orbánimádat nélkül)elemi érdeke ,hogy a bürokratikus birodalmi EU-val szemben javítsa a pozícióit azáltal hogy hinta politikába kezd egy dinamikusan fejlődő az eunál egyre pragmatikusabbnak tűnő BRIC országgal(aki jelenleg az egyetlen hatalom aki képes embert szállítani a nemzetközi űrállomásra).

2013.02.08. 15:43:35

@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: "A "keleti nyitás politikáját" egyébként nem politikai-ideológiai erők mozgatják, hanem a gazdasági pragmatizmus. "

Persze hogy. Kádár érdekeit is a pragmatizmus mozgatta. Ezt a fajta pragmatizmust árulásnak nevezném, Kádárét is és Orbánét is. Amúgy nem értem a pénemünde szagú frusztráltságodat. Mond csak, annak idején nem vettek fel judaisztikára?

légügyi megfigyelő 2013.02.08. 15:48:29

@kennyking: Ezt a "saját bankunkat" a miniszterelnök szokta volt mondani. Egyébként lehet, hogy a Szberbank lesz a saját bank, ha érted, amit mondanék.

légügyi megfigyelő 2013.02.08. 15:50:37

@serial sinner: Ha figyelmesebben olvasod a posztot, láthatod, nem az a baj, hogy egy politikus tárgyal-e Moszkvában, hanem az, hogy ennek mi az ára vagy a haszna.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.08. 15:50:47

@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠:

És mi a kisfaszom ennek az akadálya?
Két éve nyaljátok a fél világ diktatúráinak a seggét, tízmilliárdokat basztatok el egzotikus utazásokra, piti diktátoroknál való kilincselésre.
Eredménye nulla!
Vagy te tudsz egyebet, identitászavaros, most éppen kozmopolita, moszkvai, hazaáruló tündérke?

nemsirunk 2013.02.08. 15:50:49

@budweiser: Még jó, hogy Brezsnyev elvtárs már nem él, mert hamarosan láthatnánk, amint Viktorral összeölelkeznek a reptéren, és testvéri csókot váltanak. Brezsnyev elvtárs kalapja Viktoréhoz ér...

Ha valaki a rendszerváltáskor egy ellenzéki tüntetésen megjósolta volna Orbánnak, hogy néhány év múlva a teljhatalmát arra használja majd fel, hogy Nyugat-Európával szakítva ő próbálja majd visszavezetni az országot a keleti blokkba, hogy kínai/orosz/azeri diktátorok lesznek a példaképei, hát biztosan nem hitte volna el.
Ide jutottunk.

Muzsikok közt 2013.02.08. 15:52:58

@légügyi megfigyelő: Gondolom elkerülte a becses figyelmedet, hogy jelenleg a VG gócai között kilátásait tekintve az EU a világ segglyuka.

Mivel mindenképp szövetséges kell, nem árt körülnézni hogy ki van feljövőben.

dr kíváncsivagyok 2013.02.08. 15:53:03

Az , hogy lepaktált az Oroszokkal orvbán semmi ahhoz képest , ami 14' - ben lesz . Törvényszerű , hogy valamilyen módon lepaktál a Jobbikkal....akkor mit szól Európa ????

légügyi megfigyelő 2013.02.08. 15:53:16

@kennyking: Ha úgy teszem fel a kérdést, hogy az oroszok VAGY Európai Unió, akkor melyiket választanád? És most eltekintek az euroszkepticizmusodtól. És attól is, hogy magam agitálni kezdjelek bármilyen irányban

dr kíváncsivagyok 2013.02.08. 15:55:53

@Zuckerbrot:
" EU a világ segglyuka. "

Szeretnél Te olyan segglyuk lenni.... de csak normál fasz vagy...

decision_cube 2013.02.08. 15:55:54

@légügyi megfigyelő: Érdekes, hogy a szabadségharcos magyar istenség Viktor éppen most kuncsorog az euró milliárdokért az ellenségnél, Európánál. Azt valahogy mindig elfelejtik mondani az elvtársak, hogy mi Magyargyarmat még mindig abszolút haszonélvezői vagyunk ennek a koloncnak, sokkal több pénz jön onnan mint amit befizetünk oda, de még több jöhetne ha nem csalnák el a haverok, meg a haverok haverjai, meg azoknak a haverjai. Nemhogy itthon ülne a rezidenciájában az uraság és egy kézlegyintéssel mondjuk megszavaztatná a néppel, hogy kilépünk az EU-ból, soha nem volt kényszer az EU, bármikor lehet róla népszavazni és bármikor ki lehet lépni belőle, nem pofázni kell, hanem kilépni, de valami fura oknál fogva ezt nem lépi meg senki...ejnye-bejnye. Vajon miért? Fene meg érti ezt. A Jobbikosoknak sem kéne ott ülni és szedni a fizetést, undorító euró-ban! De persze nincs ebben semmi különös. Ők is tudják, hogy hazudnak, már csak a rájuk szavazóknak kéne észhez térniük, dehát hülyének lenni alanyi jog ebben a libsi fertőben :(

VT22 2013.02.08. 15:57:47

"A szabadságharc lényege ma: megszabadulni szövetségeseink segítő kontrolljától, bármi áron."

1956-ban is ez volt.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.08. 16:00:06

@dr kotász:

Hagyjad már, szegény most alakul át krasznaja moszkvai tündérkévé :O)))
Épp drehálja át az SS jelvényeit vörös csillaggá :O)))

Inkább azt kérdezd tőle, hogy ugyan miért van a kispöcsű vezére Brüsszelben koldulni a haldokló nyugatiaknál?
Azoktól tarhál, akik ellen szabaccságharcol.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.02.08. 16:01:01

Ezzel nem értek egyet.

A helyes politika az, mely mindenkivel megpróbál jó viszonyban lenni. S nem, mely mindent egy lapra tesz. Töbször láthattuk, hogy mekkora katasztrófát okozhat, ha minden egy lapra van téve (lásd Horthyt pl.).

Szóval nem szabad csak az EU-ra számítani. Oroszország regionális nagyhatalom, s fontos vele kapcsolatokat építeni.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.08. 16:05:00

@Zuckerbrot:

Hülye, az EUt mi a korrupt, tolvaj, hazug és elmebeteg vezetőkkel rendelkező déliek rontjuk le, pl. Magyarország az unortodox -1,7%os gazdasági növekedésével.

Nesze baszod, rejtett kamerás felvétel Orbán Viktor kormányüléséről, friss!

youtu.be/M1owcncKCHg

Muzsikok közt 2013.02.08. 16:11:11

@Anyád, a szúnyogok!!!: Az EUnak mindegy a mi GDPnk. Ő csak a fegyelmere kíváncsi amiben nagyon jók vagyunk, nem a szocikkal hasonlítva hanem abszolút is.

vargánya 2013.02.08. 16:11:44

@Mohamed: " álcázott globalista kommunista törekvés volt az amely leginkább most az EU politikájával és módszereivel mutat hasonlóságot, az egyéni és nemzettudat felszámolására valamint a a globalizmus totális megvalósítására törekszik csak a kommunista szót liberálisra cserélték ki a párt ideológiát pedig a fogyasztói társadalmi tudat váltotta fel(tulajdonképpen ennyi is a különbség a két rendszer és hatalmi erőtér közt)mindezt a szovjetekéhez nagyon hasonló bürokratikus birodalmi módszerekkel igyekeznek elérni..."
Telitalálat! Ennyit "szövetségeseink segítő kezéről"!
Apró adalék ehhez egy 2007-es rövid újsághír:
Jose Manuel Barroso egy 2007 július 10.-én tartott tájékoztatóján kinyilvánította (elszólta magát), miszerint a kis országoknak (is) el kell fogadniuk, hogy egy "birodalom részei", hogy az uniós polgárok magukat "a nemzeti gondolkodás téveszméjébe zárták". Majd a médiát felkérte, hogy beszédje ezen részéről halgasson. Szerencsére nem hallgatott.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2013.02.08. 16:15:26

Naná! Miden olyan honi szervezetet, aminek az lenne a feladata, hogy ellenőrizzen, kiheréltek. Majd akkor beengednek egy bazi nagy szervezetet, ami a kölcsönért cserébe ellenőrizni szeretne. Muhaha! ;)

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.08. 16:16:16

@Zuckerbrot:

Miről beszélsz szerencsétlen?
Erről a fegyelemről, cerkófkám?

"Eddig bírta a stabil 2013-as költségvetés"
index.hu/gazdasag/2013/02/08/eddig_tartott_a_stabil_2013-as_koltsegvetes/

"Orbán Viktor két nappal korábban szintén azt mondta, hogy a költségvetés meg fog állni a lábán, „és meg fogja hozni a biztonságot, a kiszámíthatóságot és a kívánt pénzügyi eredményeket”.

KovA 2013.02.08. 16:32:05

Mi az, hogy nem "leszünk gyarmat" ?
Gyarmat vagyunk. Megvásárolva üveggolyó áron, és kiszolgáltatva befektetőinknek.
Csereszközünk is bérben van még a belső forgalomra használatú is. Bizony minden forint-kavicsért keményen tejelünk.
Adónk nem fedezi a velünk szemben fennálló követeléseket.
És polgártársaink bevétele jellemzően nem elég önmaguk minőségi és mennyiségi reprodukciójára.
Természetben és demográfiailag is adósságot halmozunk.
Új Mohács ez, s még annál is durvább.
Kemény idők jönnek, nagyon-nagyon kemény idők.
Ez még csak a vég kezdete !

KovA 2013.02.08. 16:35:41

És hát az se bolondul meg már aki ezzel a néppel jelen állapotában szabadságharcba kezd: bukásra van ítélve.
Előbb a népnek kell buknia, hogy hajlandó legyen tanulni.
Bebeszélték nekik ravasz rókák, hogy mindent tud, csak önmagát kell megvalósítania.
Most szembesül...

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.02.08. 17:13:28

@Matróz Kommandó: Miért, csak egy országban van gáz? És csak egy ország tud atomerőművet építeni? Talán nem kellene ennyire megbízni bennük, elég a 2009 elején elzárt gázcsapokra gondolni...

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.02.08. 17:15:15

@Zuckerbrot: Fegyelem? Hányszor lett átírva a költségvetés az utóbbi 3 évben? Hányszor volt utólag átírva? Hányszor növelték a hiánycélt?

dadddd 2013.02.08. 17:17:23

"szövetségeseink segítő kontrolljától..."

Ember, ki art itt valaha is segíteni nekünk?

Muzsikok közt 2013.02.08. 17:21:14

@Távmunkás: Tudod te mi az a ktgvetési fegyelem?

Hogy a ktgvetés (ami terv) stimmel a zárszámadással.

Hányszor növelték a hiánycélt? Ahányszor akarták amíg meg tudtak felelni az EU által előírt hiánycélnak.

Gerilgfx 2013.02.08. 17:23:49

@fizetekmegegysort: nem a vezírem, nem is rá szavaztam

Ma Baker 2013.02.08. 17:24:40

A sekélyes gondolkodású posztíró elfelejti, hogy épp a napokban nyilvánította elismerését Barroso az országunk gazadaságpolitikájával kapcsolatban és épp a gazdaságélénkítést kérte számon rajtunk, amit anno gyakorlatilag megtiltottak. (hogy eleresszük a hiánycélt és inkább gazdaságélénkítésbe fektessük a büdzsét)
Ugyanis a játék nagyrészt a hiánycél szintjére ment ki. Az IMF és az EU alacsony hiánycélt irányzott elő nekünk, magyarul kevesebb mozgásteret, kevesebb élékítést.

Mo. gazdaságpolitikájának bírálói így egy "van kalapja-nincs kalapja" érveléssel tulajdonképpen segget csináltak a szájukból.

Domini 2013.02.08. 17:31:13

Azért én emlékeznék arra is, hogy ez az ország a második világháború után 20 évvel felépült.Épültek gyáraink vasutak, utak, stb. Most a rendszerváltozás után 20 évvel mivan?

Az ország 70%-ka a létminimumon, vagy annál lejjebb él. Emberek fagynak meg a saját lakásukba, mert nem futja tüzelőre, stb.

A új szövetségeseink jobban kirabolták ezt az országot, mint abban az időben az oroszok. Persze hazai segédlettel. Nem működnék normálisan az oktatás, az egészségügy,bérrabszolgánk vagyunk,nincs normális szakszervezet, stb. Kiszipolyoznak bennünket és utána eldobnak, mint egy használt kotont. Ezek a "szövetségeseink" mindig ebből éltek. Gyarmatokat fosztottak ki, mikor kimerült ez a lehetőség nagyban hozzájárultak a két világháború kirobbantásához, hogy újra feloszthasság maguk közt a világot. És mi megint vesztesek leszünk.

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2013.02.08. 17:45:39

@vargánya: Ugyanolyan az EU mint a szovjetek?

Nocsak?

Tehát:
- Az EU nem engedi, hogy elhagyd a saját országod és az EU tagállamai között is csak korlátozottan közlekedhetsz?
- Az EU drótkerítéssel veszi körbe határait, ahonnan tilos kilépni? (Ha megpróbálod, utánad lőnek)
- Az EU katonai bázisokat telepít az országba, és több tízezer katonát tart itt?
- Az EU kényszeríti magyar állampolgárokat tulajdonuk átadására?
- Az EU elrabolta magyar állampolgárok százezreit, és dolgoztatta őket büntetőtelepeken?

Csak mert ha nem, akkor nem nagyon hasonlít...

Muzsikok közt 2013.02.08. 17:51:40

@stark: Nem olyan az EU mint a szovjetek, hanem mint az oroszok.

Szovjetek 20 éve nincsenek. A Moszkvai átlagfizetés viszont magasabb mint a Budapesti.

dadddd 2013.02.08. 17:52:52

@stark:
"Mások lettek a módszerek,
finomabbak a gyógyszerek..."
Auróra

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2013.02.08. 17:54:07

@Zuckerbrot: Tényleg? Én pedig azt hittem, hogy Afrika, Közép- és Dél-Amerikai, Dél-Kelet Ázsia szegényebb része, na meg Indonézia kicsit rosszabbul áll, mint az EU...

De ha te mondod, akkor hajrá, menekülj ebből a segglyukból mi tart vissza? Mondjuk mehetsz úgy Moszkváig, vagy Mexikóvárosig, vagy esetleg Mogadishuig... csak mert azok akkor elvileg jobbak, mint ez a segglyuk...

Nem?

biobender 2013.02.08. 17:55:40

Ahogyan hirtelen a sok fideszfan atvaltozott oroszbaratta arol csak az jut eszembe amit egy nemet iro mondott 1933-ban.

Nem birok eleget enni, hogy annyit birjak okadni amennyit kellene.

Majd magyarazzatok el a az erdelyi tetvereiteknek fiuk a putyini nemzetisegpolitikat, hogy ugy ugraljanak az autonomiaert.

Muzsikok közt 2013.02.08. 17:55:40

@stark: Ó, azt hittem az oroszokról van szó...:)

Gerilgfx 2013.02.08. 17:56:50

@stark:
1. nem az a szabadság mesterfoka, hogy elhagyhatod az országodat. sokkal nagyobb szabadság az, ha nem kell egyenesen németországba, vagy angliába menned, ha egyáltalán dolgozni akarsz.
eu:szovet 1:1

2. valóban, nincs drótkerítés
eu:szovjet 2:1

3. katonai dolgok - igen, az eu rákényszerítette a tagállamokat azawad oroszos felszabadításának támogatására.
eu:szovjet 3:2

4. igen, rákényszeríti. mialatt legépelted a szöveged, az eu kb 10 millió forintot vett el a magyar gazdaságból közös költségek jogcímén. nem emlékszem arra, hogy a szovjetek ilyet csináltak volna, szóval
eu:szovjet 3:3

5. nem rabolta el, csak ha itthonmaradtak volna, éhen haltak volna
eu:szovjet 4:4

hát, ez erősen döntetlen eddig

biobender 2013.02.08. 17:58:43

@Zuckerbrot: Aha, a Putyin fizetse meg ezer muzsike ugy egyutt magas atlagot ad. Hat ezt ki hitte volna??

biobender 2013.02.08. 18:00:04

@Gerilgfx: Na ezt meseld el annak a nehany ezer embernek akiket agyonlottek a hataron.
Dontetlen????

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2013.02.08. 18:02:32

@Zuckerbrot: Akkor pardon.

Viszont tovább megyek: a berlini bér meg jobb, mint a moszkvai...

Csak a förtelmes nagy EU-szkepticizmus közben az tetszik mindeni elfelejteni (nagyon kényelmesen) hogy ez a gonosz és rettenet EU csinálja itt ebben a csodálatos és fennkölt nemzet... elnézést Nemzetállamban a munkát. Ugyanis a magyar, bocsánat Magyar termelés bizony nyugat felé exportál, és nem kelet felé, ugyanis hóhó, az orosznak bizony kicsit drága a magyar termék (a magyarnak is) viszont a németnek, osztráknak, angolnak már nem.

Az EU ide bizony befektetni jön, és kereskedni, adni és venni. A közhiedelemben elhintett jobbos mese ugyan azt hazudja, hogy ide mi felvevőpiacnak kellünk, csak sajna a nyugati termékeknek nem vagyunk jó felvásárlói, ugyanis nekünk nincs arra pénzünk. Itt mi kis lehetőségű és mozgásterű kereskedelmi partnerek vagyunk.

Az orosz viszont nem fog tőlünk venni semmit, max. cégtulajdonrészt... és el fog nekünk adni gázt, olajat, még többet, hogy jó szép kövér energiafüggőségbe kerüljünk...

Na NEKIK vagyunk mi kizárólag felvevőpiac, ahová lehet exportálni.

Gerilgfx 2013.02.08. 18:02:44

@biobender: hát kért volna útlevelet, bazdmeg

Muzsikok közt 2013.02.08. 18:02:45

@biobender: Persze, nagyok a különbségek.

DE: Az oroszok 10 éve harmadannyit kerestek mint most. Elvándorolt a népesség, ma több a bevándorló, mint a kivándorló.

Mi magyarok ugyanannyit kerestünk 10 éve mint most. Szóval lehet hogy valamit jól csinálnak, és ennek nem árt utánanézni.

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2013.02.08. 18:04:29

@Zuckerbrot: "Gondolom elkerülte a becses figyelmedet, hogy jelenleg a VG gócai között kilátásait tekintve az EU a világ segglyuka. "

Erre reagáltam.

Muzsikok közt 2013.02.08. 18:06:47

@stark: Nincs semmilyen EU szkepticizmus, csak a libbant médiában. A valóságban meg most feleltünk meg 2012ben az EU pénzügyi követelményeinek először a csatlakozás óta.

Berlinben mindig magasabb volt az átlagfizetés, mint Moszkvában, viszont az elmúlt 10 évben Moszkvában sokkal többet emelkedett, mint bárhol nyugaton. 10 éve menekültek az oroszok, ma vándorolnak haza. Ezt nem ártana eltanulni.

Muzsikok közt 2013.02.08. 18:10:35

@stark: Az EU a KILÁTÁSAIT tekintve egy segglyuk. Úgy enbloc, ezt tartom. Összehasonlítási játékosok: USA, Kína, Oroszo., Brazília, Törökország

Összehasonlítási szempont: növekedési kilátások és NEM AZ ÉLETSZINVONAL (annak nincs értelme, 20 éve az EK a legkomolyabb partnerünk nem lettünk tőle gazdagabbak)

DezInf 2013.02.08. 18:22:09

@Zuckerbrot:

Azon röhögök,mi lett volna,ha Szanyi kapitány járt volna Moszkvában és nem vitya:))))
Hogy hörögne,kommunistázna ez a sok fidesznyik agyhalott:D

Ahogy vitya füttyent egyet,úgy változik a véleményetek?

A kaméleonok hozzánk fognak járni továbbképzésre:))))))))))))))))

Nu pagagyíj:)

Muzsikok közt 2013.02.08. 18:23:10

mno.hu/eu/orban-hazank-a-masodik-helyen-van-1137365

Már várom hogy ezt a hírt hogy lehet negatívan tálalni...:)

Az EU olyan hülye hogy nem tudja hogy harcolunk ellene..:)

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2013.02.08. 18:24:31

@Gerilgfx:

1. Nem a magasfoka, hanem az ALAPJA!

Az, hogy jelenleg most szar Magyarországon, miért is az EU hibája? Itt nem jogos a pontod a SZU-nak, mivel csak arról volt szó, hogy lehet-e elmenni, nem arról, hogy kell-e..

EU:SZU
1:0

2. Ja, nincs szögesdrót.

EU:SZU
2:0

3. Jajj menj már! Azért ne húzz már egyenlőségjelet a közismerten eszelős Al-Kaida egységek megrohanása és a csaknem fél Európát bekebelező szovjet imperializmus között, ami generált azért egy pár milliós hullahegyet...

Nagyon szánalmas az EU-SZU párhuzam ilyen erőltetése...

EU:SZU
3:0

4. "4. igen, rákényszeríti. mialatt legépelted a szöveged, az eu kb 10 millió forintot vett el a magyar gazdaságból közös költségek jogcímén. nem emlékszem arra, hogy a szovjetek ilyet csináltak volna, szóval"

Te most pontosan milyen 10 millió forintról beszélsz?

Ugye tudod, hogy az Unió többet fizet Magyarország felé, mint amennyit elkér? (ellentétben mondjuk Romániával).

Ha neked a közös költség pont olyan rablás, mint a földek és ingatlanok államosítása, akkor nem tudom mit mondjak neked... nem vagy normális?

Ugye nem laktál még lakótelepi lakásban?

Nagyon, nagyon erőltetett ez a kőbuta szovjet-EU párhuzam...

Itt nem pontozok, amíg nem világos, hogy pontosan miről is beszélsz...

5. "nem rabolta el, csak ha itthonmaradtak volna, éhen haltak volna"

Ez egy baromság.

EU:SZU
4:0

És megint, miért az EU hibája, hogy nekünk most ennyire szar? Ha az EU ennyire rossz, akkor miért nem ilyen rossz Szlovákiának meg Csehországnak is? Miért nem vándorolnak szét a szlovénok is, ha ez EU ekkora rettenet?

Neked tényleg nem pottyant le, hogy akik miatt ilyen rossz most Magyarországon, azokat úgy hívjuk, hogy magyarok?

És az sem tűnik fel, hogy ezt az országot bizony mi kúrtuk el úgy, hogy az összes elvtelen senkiházit sorozatosan beszavaztuk a Parlamentbe, aztán azok ahogy tönkrebasztak mindent MINDENKIT elkezdtünk hibáztatni a zsidóktól kezdve az EU-n és a cigányokon át a Magyar Gárdáig, csak éppen az igazi felelőst tagadjuk le: saját magunkat?

Ez kicsit tényleg beteges valahol, hogy ahelyett, hogy egy kicsit próbálnátok megérteni, hogy mi folyik ebben a gazdaság nevű mágikus izében, csak okoltok és vádaskodtok a külföld irányába, miközben ott a baj belföldön.

Itt most ez a királyi többes nem a jobb vagy a baloldalnak szól, hanem en block az összes pártba szerelmes árokásónak, akik képes kiállni és tapsolni akárhányszor az általa megválasztott díszhülye rászarik az egész ország fejére, és az értelmes reálgazdasági lépések helyett csinál valami förtelmet, ami jó sokba kerül a választónak, de legalább biztosítja az újraválasztás...

Bár tény, hogy az elmúlt években a jobboldalon több ilyen van.

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2013.02.08. 18:29:38

@Zuckerbrot: Ez nem ártana, csak ne felejtsd el, hogy az oroszoknak ott van egy igen terebélyes nyersanyagkészlet, egy nagyon kellemes ipari háttér, amit a szovjet mutyi bukása óta szépen fejlesztettek technikailag, és bizony ők a szabadversenyes kapitalizmus helyett monopolkapitalizmusra hajazó nemzetgazdaságot fejlesztenek, amely most még előnyösebb nekik. (Majd ha jön az azzal járó áremelkedés, akkor már nem.)

Tényleg nem ártana nekünk is ilyen, csak a mi készleteink szűkösebbek, és a politikai súlyunk is kisebb. Nekünk jobban jönne az az út amit mondjuk Luxemburg, Csehország, Írország, vagy Dánia járt be (esetleg Svájc), csak éppen mi valamiért mégis pont olyan módon akarunk felemelkedni, amilyenhez nincs lehetőségünk.

Gerilgfx 2013.02.08. 18:29:53

@stark: ja, hát ha önkényesen bűnnek tartod az egyik csoport bűncselekményeit, a másikat meg nem, akkor úgy sosem fogod objektívan látni a világot

fizetekmegegysort 2013.02.08. 18:32:49

@Gerilgfx: anyám kért. Nem engedték ki, mert "túl fiatal és szép, és nyugaton majd elcsábítják"

szamarhegy 2013.02.08. 18:37:11

@Domini: Emlékeztetnék arra, hogy akkor egy félfeudális világból (foglalkoztatottal 60-70%-a dolgozott a mezőgazdaságban) 2-3 évtized alatt átáramlott a mesterségesen felpumpált iparba és szolgáltatószektorba, ez az időszak szinte az egész fejlett világban nagyjából erről szólt. Később az ipar már inkább leépült a fejlett világban, de a szolgáltató szektor elbírta a munkaerő felesleget. A globalizmus, az óriási hatékonyság növekedés, a kézi szakmunka leépülése viszont hazavágott egy csomó munkahelyet, ehhez jött nálunk a mesterségesen fenntartott 100%-os foglalkoztatás és munkahelyek összeomlása, továbbá a magyar állam koncepciótlan, passzív viselkedése, a felnőttképzés (szakmunkás) fejlesztésének elmaradása. Ezt az egészet megdobta a számítógép, az IT forradalom, az Internet, az online forradalom, továbbá mire jutottunk volna bármerre az orosz válság 2001/2002-ben, majd a világgazdasági válság 2008-ban. A Kádár rendszerben szocializálódott országnak drámai ennyi változás ilyen rövid idő alatt, de nem hiszem, hogy a végtelenül leegyszerűsítő, bűnbakkereső hozzáállás lenne erre a helyes válasz.

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2013.02.08. 18:37:56

@Gerilgfx: Amit te objektivitásnak vélsz, az nem más, mint a legsötétebben szubjektív hazudozás, ami annak az irányába hajlik, hogy az általad preferált jobboldali világképet megmagyarázza.

Ezért mondasz olyan hülyeségeket, hogy a Maliban lezajló intervenció egyenértékű a szovjet terjeszkedéssel, ezért varrod a nyakába az EU-nak a magyar helyzetet, és ezért kerülöd kínosan, hogy válaszolnod kelljen a felvetéseimre:

Mert egy hazug világképet védelmezel, amelynek az a lételeme, hogy az éppen aktuális kereskedelmi partnereinket, akik éppen a beruházásinkat fizetik ellenségnek kiálthassátok ki.

Remélem kényelmes helye van a fejednek a seggedben.

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2013.02.08. 18:38:48

@szamarhegy: Én most ezzel így szóról-szóra egyet értek...

Gerilgfx 2013.02.08. 18:40:06

@fizetekmegegysort: az én őseim n+1-szer jártak mindenfele, nyugaton is, pedig nem voltak se pártjóskák, meg kémek sem. persze feltehetjük, hogy ez azért nem általános dolog.

én inkább azon a véleményen vagyok, hogy

1. aki azt hiszi, hogy én londonba fogok majd menni, hogy egyáltalán dolgozhassak, nagyot téved

2. aki azt hiszi, hogy majd ide mindenféle arabot meg négert be fog telepíteni, az megintcsak nagyot téved

3. aki azt hiszi, hogy felülbírálhatja külföldről a magyar nép akaratát, ismétcsak hatalmasat téved

legyen a zászlajában a csillag kék, fehér, vörös, vagy sárga, én meg fogom tenni a tőlem várható szűkséges demokratikus, békés tetteket, amikor ,,feltámad a népek tengere''.

Gerilgfx 2013.02.08. 18:41:10

@stark: értem, tehát szerinted a jobboldaliak szovjetbarátok, és én manipulálok a szovjetek szeretetére azért, mert jobboldali vagyok, hisz tudva levő, hogy a jobboldaliak szovjetbarátok.

felnevettem.

mackóprés 2013.02.08. 18:42:44

Nagyon jó poszt, sajnos ez a helyzet... Orbán tönkretesz mindent.

biobender 2013.02.08. 18:43:20

@Gerilgfx: Te vagy terminalisan hulye vagy vagy egy terminalisan hulye troll. Barhogyan is - ignore on.

biobender 2013.02.08. 18:44:10

@fizetekmegegysort: Nu vot, nalunk a legfobb ertek az ember.

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2013.02.08. 18:45:48

@Gerilgfx: Az én őseim egyszer sem jártak nyugaton, mert a fél család veszélyes személynek számított, mert vallási okokból be voltak börtönözve.

1. Senki soha nem kérte tőled, hogy menj Londonba. Ha nagyon akarsz, akkor akár éhen is halhatsz egy híd alatt, de akkor sem kell Londonba menned.

2. Aki azt hiszi, hogy a népességmozgásokban majd pont ő szól bele, az szintén nem túl okos...

3. Aki azt hiszi, hogy jelenleg a magyar nép akarata érvényesül Magyarországon, az hatalmasat, óriásit, és fatálisat téved.

Aki a "népek tengerének" feltámadására vár, az pont olyan ostoba fantáziálásban tengeti életét, mint azok a hülyék, akik az internacionalista proletár-forradalomra várnak már 100 éve...

biobender 2013.02.08. 18:46:14

@Zuckerbrot: Ja, felment a koolaj vilagpiacui ara. Azert beszelgessunk errol mondjuk negy ev mulva, amikor a palaolaj lenyomja majd az arakat. Vagy tudod mit, mondj egy orosz hightech ceget - a kalasnyikov muvek nem jatszik.

Igen, tudnak valamit, amit pl. Nigeria is. elverni a koolajvagyont.

Weledoras 2013.02.08. 18:46:36

@nemsirunk: LEgalább ne lennél ennyire hülye a gazdaságpolitikához észkombány. Szerinted miért közelendünk kelet felé ??? (újabb diktatúrát importálni .. tényleg ez még fel sem tűnt.... )Oroszország a Föld legnagyobb ismétlem LEGNAGYOBB országa közel 150 millió emberkével . Ezeknek a kis emberkéknek pedig szükségük van ici-pici elmózsiára, és ni-ni magyarhonban a mezőgazdaság és az állattenyésztés sikeres húzóágazat volt míg a te kispajtásod EU-bácsi jött és fizetett azért hogy tönkretegyük ezeket .Szóval kit kéne szembeköpni téged vagy viktort ??? (igazad van mindketőttöket)

biobender 2013.02.08. 18:47:07

@stark: csak szolok, egy trollt etetsz.

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2013.02.08. 18:48:45

@Gerilgfx: A jelenlegi magyar jobboldal kifejezetten szereti a szovjet jellegű módszereket, a szélsőbaloldali gazdaságpolitikát, és a kádárista uralkodási stílust...

Helló, tanulatlan barátom, centralizálás, államosítás, állami belenyúlás a bankszektorba és a kereskedelembe, HELLÓ, szerinted ez jobboldali játék te szerencsétlen?

Orbán olyan vörös lett, hogy lassan már Kim-Jong-Un is jobboldalibb nála...

biobender 2013.02.08. 18:49:06

@Weledoras: esetleg kopkodes helyett egy kis elemzes, hogy ugyanez miert nem mukodott a szocializmusban? mert akkor a vityka meg a putyka papai voltak a parttitkarok?

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2013.02.08. 18:50:45

@Weledoras: Ugye tisztában vagy vele, hogy a magyar mezőgazdasági terméket az átlagos orosz nem biztos, hogy ki tudja fizetni... illetve hogy a mezőgazdaság 3%-át teszi ki a magyar gazdaságnak?

Ilyen kis számokkal ennyire nem likvid keresletre bűn alapozni.

szamarhegy 2013.02.08. 18:50:46

@stark: Ja, köszi :) Én, megértem azt aki nem érti meg :) , én is a Kádár rendszer nyugodt, poshadt, kellemesen meleg világában töltöttem ifjú éveimet, azóta a piacból élek, többnyire vállalkozásból, de tényleg igen stresszes ez az egész, pedig van IT, meg nyelvtudás, meg diploma, viszont látom, hogy nagyon sok ember full elzárkózik a valóság megértéstől, a világ követésétől és alig várják, hogy egy politikus visszahozza a Kádár rendszer ígéretét, biztonságérzetét. Ha Orbán, akkor Orbán, ha Putyin, akkor az, mindegy, csak tartsa távol a világ bajait tőlem...

Gerilgfx 2013.02.08. 18:51:47

@stark:

,, 1. Senki soha nem kérte tőled, hogy menj Londonba. Ha nagyon akarsz, akkor akár éhen is halhatsz egy híd alatt, de akkor sem kell Londonba menned.''

ez így van! aki nem hajlandó londonba menni, az haljon éhen! éljen az unió! :D

,, 2. Aki azt hiszi, hogy a népességmozgásokban majd pont ő szól bele, az szintén nem túl okos...''

hát már pedig pont abba szólok bele, amibe akarok, ezt hívják DEMOKRÁCIÁNAK. javaslom, hogy nézz utána a fogalom jelentésének. szerintem nem fog tetszeni, és undorodni fogsz tőle.

,, 3. Aki azt hiszi, hogy jelenleg a magyar nép akarata érvényesül Magyarországon, az hatalmasat, óriásit, és fatálisat téved.''

tökéletesen igazad van

,, Aki a "népek tengerének" feltámadására vár''

ezt megintcsak úgy hívják: demokrácia. gondolom te a 2006-os ostromot is átaludtad, vagy mindmáig nem tudtad feldolgozni ezt a - baloldalra nézve valóban fatális csapást mérő - tényt.

akárhogyis, nem csoda, hogy elbuktatok.

szamarhegy 2013.02.08. 18:51:49

@stark: Ja, köszi :) Én, megértem azt aki nem érti meg :) , én is a Kádár rendszer nyugodt, poshadt, kellemesen meleg világában töltöttem ifjú éveimet, azóta a piacból élek, többnyire vállalkozásból, de tényleg igen stresszes ez az egész, pedig van IT, meg nyelvtudás, meg diploma, viszont látom, hogy nagyon sok ember full elzárkózik a valóság megértéstől, a világ követésétől és alig várják, hogy egy politikus visszahozza a Kádár rendszer ígéretét, biztonságérzetét. Ha Orbán, akkor Orbán, ha Putyin, akkor az, mindegy, csak tartsa távol a világ bajait tőlem...

Muzsikok közt 2013.02.08. 18:52:18

Kiváló üzletet kötött az Orbán-kormány az E.ON visszavásárlásával, amit a Mol kimutatásai is világosan alátámasztanak – derült ki abból az összegzésből, amelyet a Mol az MNO-nak juttatott el. A német energetikai cég körülbelül 1,2 milliárd eurót fizetett ki 2009 végéig, míg most az Orbán-kabinet sajtóhírek alapján körülbelül 800 millió eurót fizethet ki a gázüzletág visszavásárlásáért.

- Ez sem tünik rossznak. Mit írtak itt az Indexen tegnap? Hogy minimum 2xes árat fizettünk az Eon-ért?

- Ez a 2 mai hír elásta a 2014es választást az ellenzéknek.

Gerilgfx 2013.02.08. 18:52:34

@stark: bárcsak így lenne...

fizetekmegegysort 2013.02.08. 18:54:26

@Gerilgfx: mikor, a nyolcvanas években? Amikor már 3 évente lehetett menni és volt a 100 dolláros keret 3 évre? Mert a hatvanas hetvenes években átlagemberék egyrészt nem jutottak valutához, másrészt mehettek mondjuk úgy, hogy apa anya kap útlevelet de a gyerek nem, vagy apa kap anya nem, vagy kuss, menj Bulgáriába A tengerpartra. Nagyanyán 7 évig várt arra, hogy a horvát tengerparton életében először láthassa az unokáját (1979), mert a lánya svédországi disszidens volt. Mama nem mehetett ki, az nagynéném meg nem jöhetett haza...

fizetekmegegysort 2013.02.08. 18:57:33

@biobender: :) azért anyukát szétcseszte az ideg, mikor ezt a várva-várt bécsi utazás előtt 12 órával közölték...;)

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2013.02.08. 18:57:34

@Gerilgfx: OK, te tényelg egy troll vagy, a hülyébb fajtából.

mackóprés 2013.02.08. 18:59:40

@Zuckerbrot: Ha az MNO hivatkozik rá, akkor nem eléggé...

Gerilgfx 2013.02.08. 19:00:48

@fizetekmegegysort: az a baj, hogyha nagyon nosztalgikusan akarnám szimmetrizálni az általad elmondottakat, még úgy tűnne, mintha én szeretném/támogatnám a szovjeteket, holott ez nincs így. annyi viszont biztos, hogy akkor eleve nem volt ilyen mértékű igény a kivándorlásra, mint most (eltekintve 56-ot, és az utána következő időszakot).

DezInf 2013.02.08. 19:01:02

@Zuckerbrot:

MNO , a hiteles forrás :D

Ennél már csak az lenne hitelesebb,ha bayerzsóti írta volna ?

Gerilgfx 2013.02.08. 19:01:44

@stark: hát igen, ha kifogynak az érveid, nyugodtan mond azt, hogy troll, és ringasd magad abban a hiszemben, hogy így megmenekülsz a vita bebukásától.

pedig nem. :)

szamarhegy 2013.02.08. 19:01:50

@Weledoras: Van bőven probléma a magyar mezőgazdasággal, de az én gazdálkodó ismerőseim a szaros Wartburgot 2004 óta cserélték le Terrano-ra, azóta lett klímás kombájn és traktor, tavaly EU-s pénzből fullra felújítva a tanya, a föld ára pedig az egekben, 9 év alatt bucira vertek egzisztenciálisan, mellesleg zéró innováció, fejlesztés. Birka, kukorica, oszt jó napot, ha nem támogaott EU-s gazdák lennének, akkor végük lenne.., illetve vegetálnának.

Oroszország se olyan egyszerű:
"Oroszország a világ egyik legnagyobb gabonaexportőre. Az országban évi átlagban 100 millió tonna a gabonatermés (ami a világ termésének 10 %-a), s ennek általában 20 %-át exportálják Európába és Észak-Afrikába. Oroszország idei gabonatermése viszont csak 65 millió tonna lesz, a belső szükséglet 75 millió tonna, viszont 24 millió tartalék is rendelkezésre áll, azaz a belső igények kielégítése nem forog veszélyben."

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2013.02.08. 19:02:45

@Gerilgfx: "akárhogyis, nem csoda, hogy elbuktatok."

Nem "buktunk" el, ugyanis én 2006-ban is és 2010-ben is a Fideszre szavaztam.

Csak kettőnk között az a különbség, hogy én kiábrándultam Orbánból ahogy elkezdett hazudozni és hülyeségeket csinálni, te viszont még akkor is harsognád és papagáj módjára ismételgetnéd a kamunemzeti jobbos hülyeségeket, ha a havi fizetésed 100 millió bilforint lenne, és az pont elég lenne fél liter tejre... csak amíg a te választottad basz el mindent, addig az utolsó percig támogatod, mert annyira hülye vagy, hogy azt sem veszed észre, hogy kommunizmust építenek köréd lassan a "nemzeti" erők.

szamarhegy 2013.02.08. 19:04:22

@Zuckerbrot: Konkrétan a Magyar Villamos Művek volt vezérigazgatója becsülte meg az üzletág értékét. Azért egy részletes elemzést szívesen látnék, lehet, hogy király nagy üzlet volt, de jó lenne számokat látni.

fizetekmegegysort 2013.02.08. 19:04:51

@Gerilgfx: hidd el, igény volt. Lehetőség nem volt .

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2013.02.08. 19:05:26

@Gerilgfx: Nekem vannak még érveim, és voltak is érveim (veled ellentétben) csak felesleges használnom veled szemben, mert figyelmen kívül hagyod őket, mivel troll vagy.

Nem azért hívlak trollnak, mert annyira lehengerel átlátszó hazudozásod, hanem azért, mert a legerősebb érved a "nem is" és egyedül ezt használod.

Az igazi troll ismérve.

Innentől kezdve nem válaszolok semmilyen marhaságodra, amíg az érvet nem kezd el tartalmazni.

Segítek, mivel látom, hogy nem tudod mi az az "érv".

hu.wikipedia.org/wiki/%C3%89rv

Muzsikok közt 2013.02.08. 19:06:57

@mackóprés: Majd benne lesz a kedvenc újságodban is, csak még nem tudják hogy kéne lehozni, ahogy ezzel sem tudnak mit kezdeni: mno.hu/eu/orban-hazank-a-masodik-helyen-van-1137365

Viszont a TV2 híradóban volt betörés gyógyszertárba és kutyatámadás...:)

Ez kb. EU témában az elmúlt 6 év legjobb híre, egyben a 2014es választások ezzel biztosítva vannak a fidesznek.

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2013.02.08. 19:07:59

@Gerilgfx: ",, 1. Senki soha nem kérte tőled, hogy menj Londonba. Ha nagyon akarsz, akkor akár éhen is halhatsz egy híd alatt, de akkor sem kell Londonba menned.''

ez így van! aki nem hajlandó londonba menni, az haljon éhen! éljen az unió! :D"

Már ezért megérdemled a troll jelzőt, ugyanis én ilyet soha nem mondtam, hogy aki nem hajlandó Londonba menni az haljon éhen, ergo árnyékboxolsz.

Muzsikok közt 2013.02.08. 19:08:24

@szamarhegy: Egyetértek látni kell a számokat.

Mindenesetre elvileg nem becslés hanem a MOLnak az Eon által eddig átfizetett pénz kimutatása.

Muzsikok közt 2013.02.08. 19:09:14

@DezInf: Nem az MNO a forrás hanem a MOL, vagyis az eladó.

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2013.02.08. 19:10:42

@Zuckerbrot: Az MNO említ forrást?

Esetleg magát a MOL kimutatást megnézhetjük valahol?

szamarhegy 2013.02.08. 19:11:06

@Zuckerbrot: Lehet és akkor mi van, az jó lesz pár tízezer politikából élő embernek, de komolyan gondolod, hogy 10 millió embernek is ennyi a tétje az életének, ezen rágja a körmét, hogy Fidesz vagy nem Fidesz?
Változtat ez valamit a nyugdíj, egészségügy, oktatás, beruházás, innováció, kutatás, 4 millió szegény, cigánykérdés, kivándorlás stb. problémákon?

Gerilgfx 2013.02.08. 19:12:19

@stark: én viszont sem 2006-ban, sem pedig 2010-ben nem a fideszre szavaztam, és 2014ben sem a fideszre fogok. továbbá, veled ellentétben PONTOSAN tudtam, hogy orbán viktor ehhez hasonló dolgokat fog csinálni, és hogy a fidesz így fogja kormányozni az országot.

ez a picsogás, hogy ,,jaj, orbánra szavaztam, átbaszott, istenem de szar'' jellegű sírás minimum megmosolyogtató jellegű. miért nem néztél utána orbánék elveinek, mielőtt rájuk szavaztál?

amúgy meg orbán nem eu-ellenes. szó nélkül kiszolgálja az eu-t, mint egy csahos kutya, nagyon ritka az, ha tényleg szembe mer szállni velük. orbán csak látszatjában eu-ellenes, mert ha nem így tenne, akkor elpártolna tőlük a jobbikhoz kb negyedmillió-félmillió szavazó azonnal, ezért kell ez a nagy nemzetieskedés. nem lehet azonban azt mondani, hogy orbán eltökélt lenne a nyugati imperializmus építésében sem, hisz imf-nek sokszor fityiszt mutattak már. én részben egyetértek orbán politikájával (olyan 51%-ban), részben pedig nem értek egyet (olyan 49%-ban). a lényeg az, hogy orbán két szék közé pottyanhat - az egyik a nyugati imperialista hatalmak széke, a másik pedig a jobbik által képviselt szék. a két szék között a távolság igencsak nagy, és a kettő között folytatott hintapolitika egy idő után nevetségessé fogja tenni őket. nekem orbánékról ez a nagyon rövid, tömör, teljesség igénye nélkül kifejtett véleményem.

DezInf 2013.02.08. 19:15:29

@Zuckerbrot:

Elolvastad a cikket?
Csak kérdezem:)

DezInf 2013.02.08. 19:18:45

@Zuckerbrot:

Cukorfalat,olvasd is el azt amit belinkelsz.
Szerintem megérné.
A kohéziós alap nem 30%-al csökken,hanem csak 12%-al.
Jobb mint az első verzió,de sokkal rosszabb mint a viszonyítási bázis.
Az ÁFA elszámolhatóság sem teljes(az talált pénz az államnak).

Szóval olvasgass,gondolkozz......

Muzsikok közt 2013.02.08. 19:21:21

@stark: Nem vk kormányszóvivő, nyilván lesz még róla szó ha majd az index is le meri hozni, vagy a portfólió

@szamarhegy: Ja, akkor mi van? Akkor az van hogy az ellenzék össze vissza hazudik (a világgazdaságban még mindig címlapon), hisztériázik.

Meg az hogy az üzleten az állam 400 millió eurót keresett(ha igaz). Ezen nem tudom mit magyarázzak.

fizetekmegegysort 2013.02.08. 19:22:54

@Zuckerbrot: helyes, 2014ben nyer a Fidesz. A maradék gondolkodó (jelenleg bizonytalan szavazó, adófizető piacképes tudással) kb 5-600 ezer munkavállaló dobbant. Marad itt az összes haver, a nyugdíjasok, igazmagyarok, szegények, közmunkások, romák és a teljes Békemenet. Szép polgári Magyarorszàg lesz, jó sok adóbevétellel. Én őszintén kívánom a Fidesznek és híveinek, hogy a 8 év ellenzéki akadékoskodó + 4 év dilettáns kommunizmus építő szarkupac 2014ben omoljon rájuk. Azokat sajnálom csak, akik egyéb okok (piacképes tudás illetve pénzhiány) miatt nem tudnak majd innen menni.

szamarhegy 2013.02.08. 19:24:42

@Zuckerbrot: Az van, hogy próbáltam szélesebb (nagyságrendileg...) perspektívába helyezni a dolgokat, de nem vagy benne partner..

Muzsikok közt 2013.02.08. 19:25:49

@DezInf: Olvastam, persze.

A kohéziós alap nem 30%-al csökken,hanem csak 12%-al. - ezt honnan is veszed?

ÁFA? Mivan?

A viszonyítási alap az hogy mennyit kap más és mennyit mi.

Muzsikok közt 2013.02.08. 19:27:07

@szamarhegy: Perspektíába? Éspedig? Mit kéne szétosztani a szegények között mint Megyó?

DezInf 2013.02.08. 19:29:08

@Zuckerbrot:

Az új nicked: ....nagyonhülye.....

A te IQ-d a viszonyítási pont, a butaság alja.

Tudod miről beszélsz? Én úgy látom leírtak neked valamit és azt mantrázod. Ha buta vagy kérdezd azt aki a listát adta a lendvai utcából:))))

Szélmalomharcos 2013.02.08. 19:29:37

"szövetségeseink segítő kontrolljától"

Big Brother rajtunk tartja a szemét. Pesze csak hogy segítsen. Mert ilyen a mai világ, mindenki csak segíteni akar. Persze, önzetlenül

Hülye vagy fiam!

szamarhegy 2013.02.08. 19:34:43

@Zuckerbrot:
Elég kellemetlen, hogy érdemi reagálás helyett nekiállsz csúsztatni, Megyózni, Mszpézni. Egy sort se tudsz tőlem idézni, ami erre az irányba mutatna.
A nagyobb perspektíva a magyar társadalom és a nagyobb alrendszerek financiális, strukturális, innovációs, hatékonysággal kapcsolatos kérdései.
Ha nem tudsz kilépni a pártpolitikából, akkor inkább ne fárasszuk egymást, ezen a kínos Megyózáson, Orbánozáson régen túl vagyok...

Muzsikok közt 2013.02.08. 19:37:11

@DezInf: Az én linkemben kohéziós alapról szó se volt. Igaz? Ahogy ÁFÁról sem.

Nem tudom mit hablatyoltál, az egy főre jutó össztámogatás összege nőtt az előző 7 éveshez viszonyítva (míg a teljes EU keret csökkent), és a 2. helyre elég az EU-ban.

Óriási siker. Neked is. Örülhetsz...:))

Szélmalomharcos 2013.02.08. 19:39:33

"Oroszország és az orosz gondolkodásmód eltér mindattól, amelyhez tartozni igyekezett Magyarország az elmúlt ezer évben"

Ezek a tipikusan köldöknézegető bölcsészektől való eszmefuttatások az égvilágon semmi tényleges problémát soha meg nem oldanak, csak mantrázzák az uncsi hülyeségeiket

Ha (viszonylag) olcsó gázt akarunk, ha olajat, ha el akarjuk adni a magyar mezőgazdaság terményeit, akkor kiafaszomat érdekli az évezredes orosz gondolkodásmód? Addig ne kereskedjünk egy országgal amíg nem hajlandó a magyar gondolkodásmódot (ha van ilyen) 100%-ig magáévá tenni?

Hülye vagy fiam!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.02.08. 19:40:39

Végigolvastam a kommenteket. Egyszerűen elképesztő, hogy a tetves fos fideszgollamok most ehhez is tapsikolnak, gyártják az ideológiát. Fújjj, nyálat a pofájukba.

Viktor meg... hát lassan már tényleg csak a patás van vissza, vigyázz, mit írsz alá, mert eddig az összes diktátor átvert...

vargánya 2013.02.08. 19:52:07

@VT22: ""A szabadságharc lényege ma: megszabadulni szövetségeseink segítő kontrolljától, bármi áron."

1956-ban is ez volt."

FASZA!!!

kzoltana 2013.02.08. 19:52:11

Eközben a rendőrség összejátszik a Fidesszel? A debreceni egyetemisták tiltakozásának helyszínét előző nap „letakarították” (videó)
www.vagy.hu/tartalom/cikk/3861_haha_nem_megfelelo_celokra_megy_a_kozpenz

Muzsikok közt 2013.02.08. 19:54:38

@Pelso..: Úgy tünik tényleg jó üzletet ütöttek nyélbe /a linkelt cikk nyilvánvaló hazugságával ellentétben/, de hallunk még a MOL kimutatásról ami szerint 2009ig 1,2 Mrd eurót fizettek ki a Mol-nak ugyanezért a németek...

DezInf 2013.02.08. 19:54:53

@Zuckerbrot:

Csak nyomod a sillabuszt,közben azt sem tudod miről beszélsz.
25 milliárd €-ról 20,4 milliárd €-ra csökkent a hétéves keret.
Ezen mit nem értesz? Ezt ne nevezzük sikernek azért.
Az ÁFÁ-t az előző ciklusban kifizette az EU- ez volt egy tiszta költségvetési bevétel.
Most ezt már nem tehetjük meg a teljes összeggel.
A támogatás összege látszólag nőtt,mert romlott a forint hét év alatt elég sokat,ezért írtam az összeget €-ban.

Pontosan mit nem értesz ebből?

Az EU-s támogatás mértéke azt mutatja,hogy nagy c@rban van a gazdaságunk sajna.
Most legyünk arra büszkék hogy milyen rosszul mennek a dolgok?
Ha vitya azt mondja,sikerrel növeltük az államadósságot - ezt te hihetetlen sikerként ünnepelnéd? - agyhalott:)))

s 2013.02.08. 19:58:26

Golyóérett a fiú. Nem tudja még, de az. Más se tudta. Aki tudta, vagy megsejtette, az idejében abbahagyta és elhúzott a picsába. Pá, viktorka. Mégy a levesbe.

Muzsikok közt 2013.02.08. 20:07:26

@DezInf: 'Cukorfalat,olvasd is el azt amit belinkelsz.
Szerintem megérné.
A kohéziós alap nem 30%-al csökken,hanem csak 12%-al.'

1. Ezzel kezdted, csakhogy én nem linkeltem semmi ilyesmit.

A megállapodás teljes, részleteiben is tökéletes siker.

Muzsikok közt 2013.02.08. 20:08:13

@DezInf: Ja és ezzel a kormányváltást el lehet felejteni.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.02.08. 20:08:29

Olvasom az MSZP csicskák blogjait, és érdekes módon egy sort nem írtak arról, hogy Orbánék a második legjobb alkut kötötték az EU pénzekkel kapcsolatban

Szarházi mocskok csak károgni tudnak.

vargánya 2013.02.08. 20:09:58

@stark: Nem olvastad el figyelmesen picikém! Bár most jut eszembe, a Te generációdnak már súlyos szövegértési problémái is vannak. Hol olvastad, hogy UGYANOLYAN? Ahány birodalom, annyiféle. Egyik se jó. A függésben tartást itt a globális tőkestruktúrák, a pénzügyi függés kifinomult eszközrendszere, a liberális médiakommandók biztosítják. Azt meg még az önmagukat hülyének álcázó közgazdászok is tudják, hogy a mai EU elsősorban a globalizáció "fedőszerve".

Muzsikok közt 2013.02.08. 20:14:36

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: A TV2 hiradóban valami betörés volt és kutyatámadás Pécsen. No nem baj..:)

Makkasz 2013.02.08. 20:14:43

@Muad\\\'Dib: A gázt nem az államok, hanem cégek vásárolják, persze beleszól a politika. Nem baj ha van megállapodásunk az oroszokkal, csak ők a részüket kérik, a saját kötelezettségüket meg nem fogják betartani, nem azért mert "ilyenek ezek az oroszok" (persze kicsit azért is), hanem mert nincs ami rászorítsa őket.

DezInf 2013.02.08. 20:15:44

@Zuckerbrot:

Elmebeteg,a bilibe beleért már a kezed?
Így jár az aki csak MNO-t meg kurucot olvas:D

dadddd 2013.02.08. 20:38:51

@fizetekmegegysort: "a 8 év ellenzéki akadékoskodó..."

Bassszus. Szegény Fletó és Megyó pedig mindent tökéletesen csinált, de hát az az akadékoskodó Fidesz...! Pfujj!

fizetekmegegysort 2013.02.08. 20:44:36

@dadddd: hol is írtam, hogy ők mindent jól csinàltak. Szarul csinálták, a szavazóiktól meg is kapták a minősítésüket. Nem hiszem, hogy itt Fletóról és Megyóról beszélgettünk...:)

pocaklakó minimanó 2013.02.08. 20:44:41

"...szövetségeseink segítő kontrolljától..."

Ó, anyám borogass! Hát ezért tartunk ott, ahol... :)

mackóprés 2013.02.08. 20:51:04

Itt is felteszem a kérdést (MSZP, gyurcsány nem jétszik)

Nyert volna a Fidesz, ha mindezt a választási programjába felveszi???

"Megnyirbáljuk az AB jogait!"
"Elvesszük a nyugdíj megtakarításokat!"
"Államosítjuk az iskolákat!"
"Bevezetjük a tandíjat!"
"Röghöz kötjük a hallgatókat!"
"Csökkentjük a munkanélküli segélyt!"
"Lesújtunk a szegényekre, a hajléktalanokra"
"Állami szintre emeljük a korrupciót!"
"Elfordulunk a nyugattól és keleten keresünk barátokat!"
"Szembefordulunk az Eu-val!"
"Új adókat vezetünk be!"
"Teljes iparágakat teszünk tönkre!"
"Hanyatt lökjük a MALÉV-ot!"
"Korlátozzuk a sajtót"
"Radikálisan csökkentjük az oktatásra szánt pénzeket!"

Vajon ki szavazott volna rájuk??

Mojzes Pál (törölt) · http://mpgondolatok.blogspot.hu/ 2013.02.08. 21:21:22

"szövetségeseink segítő kontrolljától"

Erről a cukorgyárak tudnának beszélni, vagyis a hűlt helyük.

mackóprés 2013.02.08. 21:44:51

@Mojzes Pál: Ha a cukor olyan jó üzlet, akkor miért nem csinál senki cukorgyárat????

Tita nick 2013.02.08. 21:48:49

Segítő kontroll. Vaze köszönöm, köszönöm, KÖSZÖNÖM! Rég nem nevettem ilyen jót. :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Tita nick 2013.02.08. 21:48:49

Segítő kontroll. Vaze köszönöm, köszönöm, KÖSZÖNÖM! Rég nem nevettem ilyen jót. :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

2013.02.08. 22:00:28

@Mojzes Pál: "szövetségeseink segítő kontrolljától"

"Erről a cukorgyárak tudnának beszélni, vagyis a hűlt helyük. "

Az EU kvótaszabályozása is hibás bizonyos szinten, de konkrétan a magyar cukoripari vezetők a felelősek a cukoripar szétbaszásáért. Már bocs hogy ilyen szavakat használok de máshogy nem lehet jellemezni. Volt választási lehetőség hogy a két utolsó meghagyott cukorgyár közül melyiket zárják be. A kaposvári minimálisan termelő üzemet, vagy a petőházai maximálisan felszerelt üzemet, ami Közép Európában a legmodernebb volt és az ország legnagyobb cukorhozamát adta. Természetesen a magyar cukoripari döntéshozók az utóbbi mellett döntöttek, a petőházai gyárat zárták be. A gépeket, amiket az üzem hosszú évek fejlesztéseinek, munkájának köszönhetett, szlovák és román cukorgyáraknak adták el. Most onnan vesszük a drága cukrot...
Közvetlenül nem az EU felelős hanem, mint általában, a magyar döntéshelyzetben lévő korrupt gazemberek. És mi is, a nép, mert nem állítjuk meg őket.

Mojzes Pál (törölt) · http://mpgondolatok.blogspot.hu/ 2013.02.08. 22:24:16

@dr kotász: Attól nem leszek boldogabb, hogy szövetségeseink segítő kontrollja csak közvetve felelős munkahelyek megszűnéséért és itt nem csak a szakágazatról van szó, mivel az édesipar is megsínylette.Ettől függetlenül persze igazad van maximálisan.De nem baj, jön a júdáspénz megint, újabb önigazolás szövetségeseink nagylelkűségéről, igaz olyan dologra nem lehet költeni közvetlenül ami GDP-t termelne de sebaj, ad a zeju paraszt fogd be szád....

Mpatikus Eszetlenellenes 2013.02.08. 22:25:42

Nem lehetünk gyarmat. Mert a gyarmat az el van foglalva, LE VAN IGÁZVA, VALAMILYEN SZEMPONT ALÁ VAN RENDELVE.
Aki "Ősmagyar" úgy "orbánviktorosan", az tök mindegy, hogy az oroszok, az EU, a bankok, vagy ha más nem maradt hát ET ellen, de KÜZD.
Mert OV biztos a legjobban tudja.
"Nyughatatlan...", mondaná Yoda mester.
A lényeg, hogy az éppen személyes érdeke, szeszélye által LEGFONTOSABBNAK kikiáltott valami, (most éppen a szabadság) a saját szájíze szerint legyen. Más szempontja másodlagos, de minimum nem olyan fontos.

Elfoglaltuk itt a Kárpát-Medencét, harcoltunk igáztunk, bűnhődünk, de közben KEVEREDÜNK.
Csak lassan. Ez a régóta itt üldögélő európai népeknek befér, van idejük. Nekünk egyre kevesebb. Nekünk még egy doni mészárszék is SZÉP valahol, olyan grandiózus.

A magyar egy nomád nép, aki letelepedett. Ez már magában önellentmondás, meghasonlás.
Ha a nomádokkal volt/van terve a Jóistennek, az nem biztos hogy a letelepedés volt. De ha már letelepedett lehet jobban járna bizonyos társasjáték szabályainak elfogadásával.

Mindenki eldöntheti a saját szája íze szerint, mennyire koncentrált benne az a bizonyos "ősmagyar fluidum", és hogy mennyi haszna is van ezer évvel a letelepedés után. A fidesz erőből ezt a húrt tépi, szaggatja, pedig, ha csak pengetné szépen is szólhatna.

Ha így folytatjuk, akkor a magyar csak egy porzó nép lesz, aki/ami megtermékenyít és elenyészik az időben.

2013.02.08. 22:32:42

@Mojzes Pál: Igen, értem amit írsz, meg nem is kijavítani akartam a véleményedet, csak árnyalni. Az EU kb cápaszerepet játszik, de olyan ez a szitu hogy a felelős vezetőink közvetlenül a medencébe telepítették a cápákat ahol mi is úszkálunk, pedig lett volna lehetőségük legalább egy ráccsal elválasztani őket.

2013.02.08. 22:53:56

@mackóprés:
"Itt is felteszem a kérdést (MSZP, gyurcsány nem jétszik)

Nyert volna a Fidesz, ha mindezt a választási programjába felveszi???

"Megnyirbáljuk az AB jogait!"
"Elvesszük a nyugdíj megtakarításokat!"
"Államosítjuk az iskolákat!"
"Bevezetjük a tandíjat!"
"Röghöz kötjük a hallgatókat!"
"Csökkentjük a munkanélküli segélyt!"
"Lesújtunk a szegényekre, a hajléktalanokra"
"Állami szintre emeljük a korrupciót!"
"Elfordulunk a nyugattól és keleten keresünk barátokat!"
"Szembefordulunk az Eu-val!"
"Új adókat vezetünk be!"
"Teljes iparágakat teszünk tönkre!"
"Hanyatt lökjük a MALÉV-ot!"
"Korlátozzuk a sajtót"
"Radikálisan csökkentjük az oktatásra szánt pénzeket!"

Vajon ki szavazott volna rájuk?? "

Ezek egy állapot tünetei amiknek okai 89-re, de leginkább az 56 utáni időszakra nyúlnak vissza. Egy színjáték szenvedő alanyai vagyunk.
Itt bővebben olvashatóak a miértek:

www.kibulizottorszag.net/

von Putri 2013.02.08. 23:35:17

@dr kotász:
Alternatív valóságban élve minden kijelentésed önmagát igazolja. Például a "Korlátozzuk a sajtót" már annyira magától értetődőnek veszed, hogy nem is kell szembesíteni a valósággal. Azzal, hogy nagyjából bárki bármit pofázhat, és ez így is van rendjén. Más kérdés, hogy érdekel-e valakit?

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.02.09. 00:10:29

@Zuckerbrot: A költségvetést év közben folyamatosan módosítgatják, még ősszel is, így nem nehéz a zárszámadással megegyeznie...

2013.02.09. 00:21:36

@Gerilgfx: ." aki azt hiszi, hogy felülbírálhatja külföldről a magyar nép akaratát, ismétcsak hatalmasat téved"

Hogyan is volt 1956-ban? Ja, még fiatal vagy. Esetleg '68? Nem, nem Szlovákiára gondolok.
A magyar nép akarata az, amit Orbán akar? Vagy mi? Meg tudnád határozni, mit akar a magyar nép? Nagyon egyszerűen gondolkozol, érveid a zéróhoz közelítenek.

bigthereal 2013.02.09. 00:35:45

"megszabadulni szövetségeseink segítő kontrolljától"

ez remélem komoly, mert viccnek durva lenne...

mármint a segítő kontroll:P:D:O

2013.02.09. 00:57:23

@Szélmalomharcos: "Ha (viszonylag) olcsó gázt akarunk, ha olajat, ha el akarjuk adni a magyar mezőgazdaság terményeit, akkor kiafaszomat érdekli az évezredes orosz gondolkodásmód? Addig ne kereskedjünk egy országgal amíg nem hajlandó a magyar gondolkodásmódot (ha van ilyen) 100%-ig magáévá tenni?

Hülye vagy fiam! "

kicsit olvasgass, tájékozódj, aztán lehülyézheted... saját magad?
Merthogy: palagáz kitermelésbe fogtak a világban. Vazze, kiderült, hogy van egy csomó. Európában is. Közben a gázfelhasználás visszaesett. Nem kicsit. Ezért, már nem kell Nabucco, nem kell Keleti Áramlat...
Ugrott az orosz gázüzlet! Nem kell az orosz európának. Például mert az USA nemsokára exportálni tud gázt, olcsóbban, mint most az orosz adja. És akkor visszaesik Oroszország gazdasági értéke, és politikai jelentősége is csökken. Persze neked az a szimpatikus, ha fegyverrel egyengetik a belpolitikát...
Köpsz az '56-osok sírjára.
Az orosz gondolkodásmód pedig így néz ki: van a cár, mindenki alattvaló. Szerinted ez jó.

M. Péter 2013.02.09. 01:01:13

@Zuckerbrot: Oroszország fő exportcikkei a különböző nyersanyagok, és ezeknek felment az ára. Ha Magyarországon is hasonló nagyságú földgázmezőket találtak volna, akkor Magyarországon is más lenne a helyzet.

2013.02.09. 01:03:18

@von Putri: Azért annak örülök, hogy a piac is korlátozza a sajtót. Mondjuk a MN kevésbé gazdaságos.

2013.02.09. 01:04:10

@M. Péter: És a nyersanyagárak természete az, hogy egyszercsak lefelé mennek....

2013.02.09. 01:06:23

@M. Péter: Roppant tanulságos az a térkép, amely a gáz-pala mezőket mutatja. Európa és érdekszférája elég jól ellátott. És ez magyarázza a Nabucco lefújását.

M. Péter 2013.02.09. 01:22:19

@Könnyen elkaptuk, uram!: A földgáz ára dollárban a 10 évvel ezelőttinek még mindig kb. háromszorosa.

rozsé drazsé 2013.02.09. 07:46:46

"szövetségeseink segítő kontrollja"

Mekkora virtigli idióta írhat le ilyet?
46 vagyok. Ebből 23-évet éltem 90-ig, tehát életem felét. És mivel 5 éves korom óta tudok olvasni azt jelenti, hogy 18 évig olvashattam az újságokban ugyanezt a f.szságot. Elmondom, hogy akkor (is) kik írták ezeket: Avar János, Mészáros Tamás, Bolgár György, Mester Ákos, (ne tagadjuk: Bencsik András), hogy kik rendelték meg ezeket a szövegeket: Lendvai Ildikó, Kovács László, Horn Gyula, Marjai József, Apró Antal. Milyen ismerős nevek!

A szövetségesek segítő kontrollja = gyarmatosítás. Kínai módszerrel, megszállás nélkül. De ha kell, akkor megszállással is.

Pá fiúk, lányok!

neoteny · http://word.blog.hu 2013.02.09. 07:52:03

Venezuelának annyi olaja van mint a szemét, a szocializmus is épül, van Tervezési és Pénzügyminisztere is, mégis 46,5%-al értékelték le a bolivárt az amerikai dollárhoz képest:

news.yahoo.com/venezuela-sharply-devalues-currency-010127732--finance.html

rozsé drazsé 2013.02.09. 07:52:40

@mackóprés:

Orvos látott már? Sürgős lenne, ne mulaszd el a kivizsgálást.

dennisthemenace 2013.02.09. 08:08:24

@Gerilgfx: Arra gondolsz, mikor a felcsuti torpe fellazitotta a csurhet es szetverette veluk a varost, hogy visszakerulhessen a husosfazek melle?? Ja, hogy az forradalom volt??

dennisthemenace 2013.02.09. 08:21:50

@pocaklakó minimanó: A sajat politikusaitoknak koszonheted. Antall es bandaja kezdte, a tobbi (kivetel nelkul) folytatta.

$pi$ 2013.02.09. 08:45:06

@stark: "Ugye tisztában vagy vele, hogy a magyar mezőgazdasági terméket az átlagos orosz nem biztos, hogy ki tudja fizetni..."

Tök értelmetlen megjegyzés. Gondold végig mekkora az az ország és mekkora piacot jelent mondjuk a gazdagabbik tíz százaléka. Lásd "annyian vannak mint az oroszok".

$pi$ 2013.02.09. 08:47:48

@rozsé drazsé: Megemlítendő, hogy nekünk a világháború alatt a németek, utána pedig a ruszkik voltak a szövetségeseink. Akinek ilyen szövetségesei vannak ellenségre már nincs is szüksége. :)

Flúgatlan 2013.02.09. 08:54:14

"... megszabadulni szövetségeseink segítő kontrolljától ..."

Ja! Mert az EU csupa segítségből kontrollál minket! Nagyon nem ezt a tendenciát látom.

Tesz a kedves kormányunk sok hülye lépést is, de hogy az EU "segítsége" többnyire a nagyobb EU-tagok érdekének érvényesítése, azt én igaznak tartom. (Pl. mezőgazdasági korlátozások.)

A cikk egy csúnya, szolgai lelkületet tükröz az EU felé. Ugyanúgy hamis ez, mint amilyen szolgai lelkületet akar a kormány kiépíteni az országon belül. Csak sokkal veszélyesebb.

Az ilyen nagy elvek, hogy "az EU csak segíteni akar a kontrollal" vagy az ellenkezője hogy az EU csak gyarmatosítani akarna sem igaz. Egy csúnya, sokszereplős huzakodás ez az EU, és ha egy ország nem lép fel az ellene irányuló tendenciák ellen: az halálra van ítélve. Persze, minden hülyeséggel sem kell kötözködni, de a mostani kormány "lázadó" beállása még túlzásaival együtt is szerintem hasznosabb, mint a Gyurcsány-Bajnai szolgalelkűsége.

Önnek megyünk (törölt) 2013.02.09. 09:04:52

"megszabadulni szövetségeseink segítő kontrolljától, bármi áron."

Segítő kontroll... Az... :D

A SU is csak felszabadítani akart minket, meg a Habsburgok is csak segítő kontrollt gyakoroltak az ország fölött, ugyanúgy, mint előtte a Törökök :)

Komolyra fordítva a szót: 2010-ig volt "segítő kontroll". Akkor miért lett mégis ez idő alatt csak egyre rosszabb?

hot-spot (törölt) 2013.02.09. 09:29:13

@Önnek megyünk: Érdekes,nekem pont úgy rémlik,hogy utána lett sokkal rosszabb.

shwarcz bácsi 2013.02.09. 09:34:27

néhány évvel ezelőtt, maga orbán üvöltötte habzó szájjal, hogy ruszkik, haza...
és, hogy mi magyarok európához tartozunk.
sok minden megváltozott.
ma már, nem ciki , sőt, egyenesen természetes, hogy egy magát fennen, konzervatív polgári kormánynak hirdető banda, az orosz komcsikhoz megy pénzért. európa ellen meg " szabadságharcot" folytat.
nagy lehet már a gáz srácok, ha oda kell térdelni...

2013.02.09. 09:49:04

@bigthereal: Aha, az ég kék, a fű pedig zöld. Szemet gyönyörködtetőek lehetnek a mélységeid.:)

tomwar 2013.02.09. 09:50:16

@Gerilgfx: Az "orbani elvek", mint a vilag legrovidebb vicce.
Radikalis liberalisbol konzervativ kereszteny, neokommunista beutessel.
2012-ben SEMMILYEN program nem volt, amit pedig jelszavakkent szajkoztak, annak az ellenkezojet csinaltak. Ezek neked elvek!?!?

wotan 2013.02.09. 10:23:18

@shwarcz bácsi: "néhány évvel ezelőtt, maga orbán üvöltötte habzó szájjal, hogy ruszkik, haza...". Ezzel az ideiglenesen hazánkban tartozkodó százezres szovjet hadsereget értette, te szegény hülye!
"sok minden megváltozott". Hát ez igaz. Ha meg kell szabadulni szövetségeseink segitö kontrolljától, kell egy alternativa. Söt, ha lehet, több is...
Think! Mondotta Watson (IBM)

szamarhegy 2013.02.09. 10:26:11

@$pi$:
Oroszország nagy és lehet egy 15-20 milliós társadalmi réteg, amelynek van pénze fogyasztani, viszont kérdőjeles, hogy mi képesek vagyunk-e az igényeiknek megfelelő termékekre. Ez a réteg X5-ös BMW-vel, Porsche Cayennel jár és Serrano sonkát eszik, francia bort iszik, francia sajtot eszik, de pont ennél a réteg fogyasztási szokásainál jön ki a magyar mezőgazdaság problémája, az innovációs képesség alacsony szintje, a ’nyersanyag’ előállításra koncentráló struktúra. Magyarország még mindig a gabonaexportra építi mezőgazdasági külkereskedelmét, amire viszont Oroszországban nincs igény, mert Oroszország nagy ország, nagy szántóföldi területekkel, nagy gabonaexport kapacitással.
Oroszország: Az orosz nyersanyagdömpingen ezen túl már nem csupán az olaj, a földgáz, vagy éppen a kőszén értendő, hanem a gabona is. Először exporttilalom, majd közvetlenül utána rekordtermés: Oroszország a 2011/2012-es szezon lezárulta előtt két és fél hónappal már több gabonát exportált, mint a tilalom előtti 2009/2010-es teljes szezonban. Elemzők szerint a június 30-án befejeződő szezon során elérheti a 25-26 millió tonnát is, s ez akár 7 millió tonnával is több lehet, mint az eddigi 2009/2010-es rekordévben (a szovjet korszak után akkor exportálta Oroszország a legtöbb gabonát).
Ukrajna: Ebben a marketing évben (2012 július-2013 június) 23 millió tonna gabona exportálására is képes lehet a korábban tervezett 21-22 millió tonna helyett – közölte Szerhij Petrenko, az agráripari és élelmezésügyi minisztérium gazdaságfejlesztési osztályának vezetője.
Magyarország: Mennyiségek tekintetében az idei 5,6 millió tonnás gabonaexport mintegy 1,2 millió tonnával haladja meg az előző évi, azonos időszaki export szintjét, ami jórészt átmenő készletekre alapozott.
Búzából közel 18%-kal több, összességében 1,1 millió tonnát meghaladó, kukoricából pedig 37%-kal több, mintegy 3,8 millió tonna került szeptember végéig kivitelre.

Kerek négyszög 2013.02.09. 10:51:52

@Önnek megyünk:

"A SU is csak felszabadítani akart minket..."

Ezt csak a kommunista propaganda terjesztette. A Szu valójában egy őt megtámadó fasiszta ország ellen harcolt. Teljesen jogosan.

Kerek négyszög 2013.02.09. 10:57:13

@Flúgatlan: Ilyen nyugatellenes véleményen utoljára Rákosi elvtárs volt. Akkoriban mocskos imperialisták voltak a nyudati demokratikus jogállamok. Ez most át lett konvertálva nyugati karvajtőkésekre.
Semmi nem változott, csak egy-két szó be van helyettesítve. Aki elkötelezett a demokrácia iránt, az pontosan látja mi folyik itt.

szamarhegy 2013.02.09. 11:10:00

kerek négyszög: Hát nem tudom, de amit erről történészektől hallottam, az alapján Sztálin nagyon tudatosan készült a németek elleni háborúra, viszont sokkal nagyobb stratéga volt, mint Hitler, nagyon szépen sakkozott a németekkel, megvárva, hogy az orosz/szovjet katonai felkészültség elérje a szükséges szintet. Arról is elég sok jegyzőkönyv, írásos 'nyom' maradt, hogy Hitler és Sztálin gond nélkül felosztotta egymás között a Szovjetunió és Németország közötti területet, az ott lévő népeknek nem osztottak túl sok lapot. Egyébként az orosz nép nyilván jogosan harcolt az őt megtámadó idegen hadseregekkel szemben, de ennek nem sok köze van Sztálin nagyhatalmi elképzeléseihez.

Kerek négyszög 2013.02.09. 11:35:30

@szamarhegy:
A történészek nem éppen így emlékeznek. Sztálin megnemtámadási szerződést kötött Németországgal, az utolsó pillanatokig szállították a nyersanyagokat a náciknak.
Egyébként a keleteurópai megszállásra Jaltában adták áldásukat a nagyhatalmak még a háború vége előtt. Igen. Ez kellemetlen egy agresszor, elsőnek támadó, de alulmaradó népnek.

$pi$ 2013.02.09. 11:43:14

@szamarhegy: "Oroszország nagy és lehet egy 15-20 milliós társadalmi réteg, amelynek van pénze fogyasztani, viszont kérdőjeles, hogy mi képesek vagyunk-e az igényeiknek megfelelő termékekre."

Ennyit akartam hallani. Az a mondás, hogy oroszország nem lehet kereskedelmi partner *mert* ott sok a szegény teljesen értelmetlen.

Most persze mindenféle egyéb dolgokat fel lehet sorakoztatni arról, hogy miért is nem lehet kereskedelmi partner, például azért, mert sok a gazdag, az a baj, sokan vesznek luxuscikkeket. Meg azt is lehet mondani, hogy nem fognak kereskedni velünk, mert mindenük megvan...

Vegyük észre, hogy ezek ha lehet még lehetetlenebb érvek.

politikus-omm 2013.02.09. 11:46:29

@$pi$: A moszkvai átlagfizetés magasabb mint a budapesti.

160.000 orosz dollármilliomos van.

Önnek megyünk (törölt) 2013.02.09. 12:07:07

@kerek négyszög:
"Ezt csak a kommunista propaganda terjesztette."
Nem mondod? :O :D

"A Szu valójában egy őt megtámadó fasiszta ország ellen harcolt. Teljesen jogosan. "
Juj. Lehet, hogy mégse grillezni kellett volna azzal a fránya történelemkönyvvel?

Önnek megyünk (törölt) 2013.02.09. 12:11:09

@$pi$: Ezek legalább olyan komoly érvek, mint amikor Kína kapcsán próbálják bizonygatni, hogy majd ott is jönnek ám a problémák :)

$pi$ 2013.02.09. 12:14:06

@politikus-omm: Egész biztos vagyok benne, hogy ha nagyon akarjuk el tudunk nekik adni valamit. :)

Persze, tudom, hogy rettenetesen magas szinvonalhoz vannak szokva, a magyar bort, a magyar gyümölcsöt, a magyar pálinkát, a magyar húsnemüt csak fanyalogva fogadják el, de talán valamennyit mégis rájuk tudnánk tukmálni. :D

$pi$ 2013.02.09. 12:15:45

@Önnek megyünk: Persze, hogy jönnek majd problémák, hogyne jönnének. Problémák mindig vannak. Majd megfizettetik velünk. :-*

szamarhegy 2013.02.09. 12:20:15

@$pi$: Megpróbáltam adatokat szolgáltatni és árnyalni a magyar mezőgazdaság lehetőségeit Oroszország témakörben, de látom, hogy ez téged inkább zavar, mert Te az egymondatos fekete-fehér állításokkal szereted elintézni a dolgokat. Én egyébként hol állítottam, hogy nem lehet Oroszországgal kereskedni? Jelenleg is van magyar-orosz áruforgalom.
Kettőnk közül én vettem a fáradtságot és adatot gyűjtöttem a magyar export struktúrájáról és megnéztem, hogy ez mennyire érdekes az orosz piacon. Te semmilyen hivatkozást, adatot nem tettél le, csak dobálod a leegyszerűsítő egymondatos kijelentéseket.
Ha lenne időm keresnék történész hivatkozásokat (Te ugye ebben a témában is csak dobálózol) , de most nem fér bele és nem is szeretnék olyan emberrel fórumozni, akit zavar az árnyalt, pro-kontra párbeszéd.
További szép napot!

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2013.02.09. 12:26:57

@szamarhegy:

Mindenféle történszek láteznek, van közülük nem egy aki széndékosan hamisít. Szóval így ez a „hivatkozás” igazán nem jelent semmit. Azt viszont kétlem, hogy van komoly ember aki vitatja, hogy Sztalint a legváratlanabbul érte a német támadás, és a a hatása alatt egy időre (két hétre?) teljesen összeomlott. A vezetőség a legnagyobb zavarban volt, hogy mit csináljanak, mert szólni sem lehetett hozzá ezalatt. Készülésről annyira nincs szó, hogy az előző években gyilkoltatta le, paranoiából, a Vörös Hadsereg szinte teljes vezérkarát, tiszti állományát.

$pi$ 2013.02.09. 12:27:24

@szamarhegy: Figyelj, félreértettél. Engem soha nem érdekelt a orosz export/import finomszerkezete, ha meg érdekelne, akkor nem itt néznék utána.

Amit leírtál, abból az "úgysem lehet csinálni semmit" hangulat jött át, ennek az abszurditására akartam rávilágítani.

Nem akartalak megbántani, semmi okom sem lenne rá. Ha megbántottalak volna, akkor bocsánatot kérek. Kicsit pikírt a humorom, de mondjuk nekem tetszik. :)

shwarcz bácsi 2013.02.09. 13:45:16

@wotan:szemtől szemben is hajlandó vagy szegény hülyézni? ne legyen nagy az arcod.
a vezéred betérdel mindenki elé egy kis pénzért.
ez aztán a szabadságharc.

wotan 2013.02.09. 15:17:00

@shwarcz bácsi: Nem értettél félre? Tudod, mi a különbség egy elnyomó hadsereg és egy üzleti partner között? Nem az elöbbieket, hanem az utóbbiakat akarja "behivni"!

Szélmalomharcos 2013.02.09. 15:51:40

@Könnyen elkaptuk, uram!:
"mert az USA nemsokára exportálni tud gázt, olcsóbban, mint most az orosz adja.'

Már építik a gázvezetéket az amerikaiak a holdról egyenesen a fürdőszobába. Fizetni fognak minden slukk áttvett gázért

Szélmalomharcos 2013.02.09. 16:02:56

@Könnyen elkaptuk, uram!:
"neked az a szimpatikus, ha fegyverrel egyengetik a belpolitikát..."'

Ahol olaj van, ott előbb-utóbb háború is van. Béke csak akkor, ha az erősebb megszerzi a készletet, és adig tart, amíg el tudja rettenteni a többi mohó hatalmat. Minden egyéb csak duma, balekok, hiszékenyek etetése

Olvasgasd a britek olajforrásokért folytatott háborúinak történetét a 19. század második felétől, a hol settenkedő, hol meg nyílt harcot a bakui olajmezőkért, ez megy változatlanul most is

vargánya 2013.02.09. 18:14:55

@kerek négyszög: Ma már gyakorlatilag elfogadott tényként kezelik a témával foglalkozó történészek - legutóbb Ungváry Krisztián írt erről a Rubikon egyik tavalyi számában ("Hitler és tábornokai") -, hogy a Szu. elleni német támadás mindössze néhány héttel(!) előzte meg a készülő szovjet támadást, tehát MEGELŐZŐ német csapásról volt szó. Akkor ki itt az "agresszor"?

vargánya 2013.02.09. 18:17:45

@Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz.:
" Sztalint a legváratlanabbul érte a német támadás"...
Igen, mert Ő akart támadni.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2013.02.09. 18:20:09

@vargánya:

Igazán nem a védelmében mondom, de erre semmi sem mutat.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2013.02.09. 18:24:17

@vargánya:

Ja, látom mit írsz Ungváryról. Érdekelnének az érvei, de nekem ez nagyon nagy újdonság. Képtelenség a gondolat. Teljesen fölkészületlen volt a SZu. Ezt nagyon jól megmutatta a finn-szovjet háború.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2013.02.09. 19:46:36

@bigthereal:

Én nem így láttam. Miből jutottál ilyen fölismerésre?

2013.02.09. 19:55:07

@Szélmalomharcos: Ne csinálj hülyét magadból. 1961 óta szállítanak folyékony állapotban földgázt tengeren Európába. (Algéria- Nagy-Britannia)
A kérdés akkor is megmaradt: az a szimpatikus, ha fegyverrel intézik a belpolitikát? Mert akkor értem az '56 utáni vágyakozást... jöjjön már az orosz!

2013.02.09. 19:56:32

@vargánya: Sztálin be volt szarva a Japánoktól, nem akart ő támadni, csak a paktum értelmében elfoglalni Lengyelország felét.

hot-spot (törölt) 2013.02.09. 20:31:31

Látszik hogy jó sok vénember van a kommentelők között,mert állandóan a múlton csámcsognak,nagy élvezettel.

KovA 2013.02.11. 10:17:36

@dr kotász:
"Megnyirbáljuk az AB jogait!"
Híve volnék egy efféle bölcsek szervezetének, akik képesek törvény felett bölcsen ítélkezni kormányok túlkapásait nyírbálni - ha egyáltalán volna, hasznavehető Alkotmányunk.
De nincs. Nem az van benne aminek elnni kellene - nincsenek lefektetve a közösség létének alapjai belső összatartó értékrendje, szabályozva egyén és közösség viszonya, generációk viszonya és olyan alapvető dolgok, amik időt és rendszereket átívelően megalapoznák egy közösség működését egsészségét ellenállóképességét.

"Elvesszük a nyugdíj megtakarításokat!"
Sőt : a kötelező MaNyuPok létrehozása a felosztó-kirovó rendszerből elkanyarított pénzekre alapozva volt bűncselekmény.
Sokkal radikálisabban kellett volna felszámolni és kézrekeríteni a tetteseket.
akik vagy hülyék vagy bűnözők.

"Államosítjuk az iskolákat!"
Nincs kifogásom ellene, csak legyen értelme.

"Bevezetjük a tandíjat!"
Ez teljességgel helytelen.

"Röghöz kötjük a hallgatókat!"
Ez viszont helyes. Hallgatói szerződésnek hívják és alapja, hogy akibe a közösség befektet az tartozik a közösség felé.
Régen meg kellett volna tenni és súlyos mulasztás hogy csak most.
Ez a közösség befektetésének a védelme, bármennyire kirázza a hideg a liberálist aki a közösséget jogfosztotta és fosztogatta minden értelemben.

"Csökkentjük a munkanélküli segélyt!"
Nem, viszont kössük valamennyi (közösségileg szervezett) munkához. Ha nincs mérce aminek alapján különbséget tudsz tenni munkakerülő és munkanélküli között: adj kezébe ásót, kapát és eldől. Hacsak a krumliját megtermeli az ugaron (meg lehet termelni) annyival is tehermentesíti a (segélyező) közösséget.

"Lesújtunk a szegényekre, a hajléktalanokra"
Nem a szegényekre és hajléktalanokra, hanem a közterületeken és állomásvárókban lévő tarthatatlan higéniai állapotokra - cserébe pedig hajléktalanszállást kell adni.
Hányan fagytak meg azóta a korábbi állapotokhoz képest ?

"Állami szintre emeljük a korrupciót!"
Sajnos az mindig is állami szinten volt.
Mert az ember állatja és a rendszar ilyen.

"Elfordulunk a nyugattól és keleten keresünk barátokat!"
És ? Ott keresek barátokat ahol találok.

"Szembefordulunk az Eu-val!"
Ha kell - igen. Önmagunkért felelünk elsősorban és nem az Eu-ért.

"Új adókat vezetünk be!"
Valamiből fizetni kell a közösség sárgacsekkjét. És jobb új adót bevezetni a rendszar haszonélvezőinek, mint megemelni a régieket és egy az egyben nyakadba varrni...
Így legalább a haszonélvező is érzi, hogy nem olyan hasznos az a rendszer amit szeret...

"Teljes iparágakat teszünk tönkre!"
Zajlik 20 éve. A rendszar következménye.

"Hanyatt lökjük a MALÉV-ot!"
Tudtommal olyan állami "támogatások" ürügyén lett hanyattlökve ami még fityiszék előtt lett nekik adva. Elkapni is csak állami támogatással lehetett volna, ami tilos - az EU versenyszabályai tiltják - ebbe is buktatták bele. Tehát menthetetlen volt.
Igazából azt kellene vizsgálni miért is "szorult" támogatásra. Gyanítható, hogy ezeket a cégeket a mindenkori hatalom pénzmosoldának használja - belekényszeríti bizonyos kiadásokba (megbízások külső cégeknek magas áron) és a veszteséget támogatással pótolja - ezt fizethet közpénzből ugyanezt közvetlenül a kedvezményezett cégeknek nem - a köztes a MALÉV a MÁV a BKV meg a többi cég ahol erős politikai befolyás van.
Csak a MALÉV nemzetközi versenytárs volt és
az állami támogatás Achilles sarok...

"Korlátozzuk a sajtót"
A franc aki megette - én nem látok korlátozást amennyi és amilyen összetételű gyalázkodás itt van. Viszont gyanús hogy a "szabad sajtó" valójában bértollnoklás.
Gyártják a hírmagyarázatokat és a véleményformálást. Fizetett demagógiával ferőzött az egész.

"Radikálisan csökkentjük az oktatásra szánt pénzeket!"
Az a bizonyos sárgacsekk :-) Összeadás - kivonás - ami marad a legszükségesebbek kifizetése után abból lehet gazdálkodni.
Sajnos garázdálkodnak is belőle - ahogy a többi is azt tette. Azért mondom - ilyen a rendszer és így működik az ember állatja.
Pártállástól függetlenül.
süti beállítások módosítása