HTML

Légifelvétel

Hol találhatsz még bennünket? http://legifelvetel.blogspot.hu http://www.facebook.com/Legifelvetel

Friss topikok

  • klacus: @WTF???!!4!!44!!: Mi a különbség, ma Simicska az ász, régebben a Walliszos srácok voltak a menők, ... (2015.01.04. 18:45) Egy elégedetlen tüntető
  • Szűtté mamá? Szűjjé!: @A megvalósult amerikai ólom..: Fúúúú de buta vagy te fideszes, te!!! Nem magyarázom egy fideszkur... (2015.01.01. 22:11) Kövér László és a páva tánca
  • Éhes ló: @Chang Beer: rohamos a hisztériátok max. Buktor minden létező választást megnyert az elmúlt 8 évbe... (2014.12.01. 08:23) Kedves Pokorni Zoltán Alelnök Úr!
  • : @xvxvxv: 1989 elfelejtett tudás „Az uralkodó réteg forradalma, csak arra jó, hogy vég nélkül fenn... (2014.03.24. 05:20) Elég volt. Ki kell mondani!
  • : Mit kíván a Magyar Nemzet! Új 12 pont! 1. Minden választásra jelölt előzetes átvilágítását! 2. Ak... (2014.03.24. 05:16) Szerződést a választókkal!

Látogatók

2013.02.07. 18:51 légügyi megfigyelő

Nem leszünk gyarmat?

Címkék: gyarmat Orbán Viktor Orbán-kormány Oroszország békemenet Putyin

gyermatutca.png

Közismert a szabadság azon mély óhaja, amely egy éve épp egy békemenetnek elnevezett megmozduláson is kulcsmondattá vált: Nem leszünk gyarmat!

A "szabadságvágy" e kinyilvánítása egyben a kormányzat melletti kiállás kinyilvánítása is volt, hiszen utóbb büszkén emlegették a szervezők, meg is kapták érte a maguk kitüntetését (a Polgári Magyarországért… sic!). Ez az a kormány, amely természetes és választott szövetségesünkkel, az Európai Unióval szemben hirdetett szabadságharcot, no meg a „saját bankunk", az IMF ellen, amely némi eufemizmussal megnevezve "furcsa gazdaságpolitikája" miatt kellő felügyeletet gyakorolt volna az egyébként kedvezményes kamatozású hitel lehetőségéért cserében.

Érthető a szabadságharc: azt a gazdasági rendszert, amelyből nézve az anarchia poroszos rendnek tűnik, nem volt lehetséges véghezvinni erős hitelezői felügyelet mellett, amely szankciók bevezetésével fenyegetett. Ez a harc az, amelynek célja csak addig követhető, hogy egy rezsim hatalmon kíván maradni. Függetlenül bármiféle szóvirágtól, legyen az keresztényi, polgári, antikommunista, hagyománytisztelő, családcentrikus, bármi efféle, csak egy dolog számított és csak egy dolog számít. Hatalomban maradni, élni a hatalom eszközeivel, bármi áron.

A szabadságharc lényege ma: megszabadulni szövetségeseink segítő kontrolljától, bármi áron.

A gyarmattá válásnak több módja létezik. Az a harcos fajta, amely létrehozta a gyarmatbirodalmak jelentős részét, katonai megszállással párosult. Létezett ezen felül katonai fenyegetésen és nyomásgyakorláson alapuló „gyarmati” sor is, mint Kínáé, amely ugyan megmaradt kvázi független államnak, mégis a számára kedvezőtlen megállapodások során át mód nyílott a kvázi gyarmati állapotának kialakítására és fenntartására. A klasszikus gyarmatbirodalmak szétesése után befolyási övezetek maradtak vissza, amelyek lassan-lassan alakulnak át, vagy további gyarmatszerű állapotba, ám olykor esetleg sikerül felülkerekedni a történelem során felhalmozódott hátrányos helyzeten.

Magyarország a második világháborút követően tartósan elveszítette függetlenségét. A kommunistának leplezett orosz érdekszféra részévé vált, amely az országot évtizedekre visszavetette, amely kiirtotta a lakosság jelentős részéből a polgári gondolkodás gyökereit is. Vitathatatlan: a kétségtelen modernizáció ellenére is, a történelmi viszonylatunkhoz, Európa nyugati részéhez képest számottevő relatív lemaradásba vetette a lakosság életszínvonalát a lehetséges folyamatokhoz képest. Tudható: Oroszország és az orosz gondolkodásmód eltér mindattól, amelyhez tartozni igyekezett Magyarország az elmúlt ezer évben. Oroszország már évszázadok óta törekszik nyugat felé, és bár úgy tűnik, a katonai megoldástól talán elállt, gazdasági értelemben jelen akar lenni: számára ma ez az eszköz áll rendelkezésre. Amikor Oroszország a földgázszállítások révén zsarolási potenciált kapott, meg is próbált élni hatalmával. Nyugat-Európa a rendelkezésre álló eszközeivel úgy tűnik, kicsúszott ebből a hurokból. A ma Magyarországa, pusztán a hatalmon lévő kormányzat hatalomféltése okán, félremagyarázva a magyar történelmi szabadságvágyat, éppen maga vonul az orosz érdekek elébe. Lehetne és kellene is üzletelni Oroszországgal, ám a kedvezményes kötvényvásárlásról felröppent hírek egészen más típusú "üzletet" sejtetnek.

Mi ad alkalmat arra, hogy – az egyelőre hevesen cáfolt hírek szerint – kedvezményes kamatozású pénzeszközökhöz juthassunk? Melyek azok a megfontolások, amellyel ez az ország közvéleménye, állampolgárai felé magyarázhatók? Egyáltalán próbálta-e valaki magyarázni, miért, hogy egy nyilvánvalóan a térségre fenekedő nagyhatalomhoz fordul a kormányzat, és miért nem a „saját bankunkhoz”, a saját közösségünkhöz, az Európai Unióhoz?

Ki adott minderre felhatalmazást ennek a kormánynak? Miért megyünk szembe saját közösségünk elemi stratégiájával? Ki hagyta mindezt jóvá? A nemzet stratégiai kérdéseiben, így ebben hol van az egyeztetés, a tervszerűség?

Mit kap ezért a kormány, mit kap ezért Orbán Viktor? Bennünket, Magyarország polgárait?

Ha egyszer valaki a hatalmáért eladná az országa és szövetségesei elemi érdekeit, azt miként nevezi a magyar nyelv?

A FIDESZ és a KDNP országlása, Orbán Viktor miniszterelnöksége napról napra egyre több, és egyre kevésbé visszafordítható károkat okoz, országlásuk tovább töri az amúgy is megroppant polgári öntudatot. A legrosszabb személyiségjegyeket hívja elő az emberekből, legyen az a megalkuvásnak finomított gyávaság, amely önkéntes áldozata ellenére a bukáshoz vezet, vagy legyen a talpnyaló cinizmus, amely saját honfitársai eltiprására vezeti némely polgártársunkat.

Így nem leszünk gyarmat, miniszterelnök úr? Nem kell, remélem, megélni azt, hogy Ön, aki olyan büszke szokott lenni ifjúkorára, mintha "egymaga" kergette volna el az oroszokat, most visszahívja őket!

Egyetértesz? Csatlakozz hozzánk a Facebook-on:

266 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://legifelvetel.blog.hu/api/trackback/id/tr495067988

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A fülkeforradalom felfalta a Magyar Hírlapot 2013.02.08. 14:39:39

Széles Gábor nem érti, hová tűntek az olvasók. A kormányváltás évében, 2010-ben a Magyar Hírlap elvesztette előfizetőinek és vásárlóinak egyharmadát, az olvasótábor csökkenése azóta is folyamatos. Ami még érdekesebb, hogy a 2004-ben még 28,4 ezres napi...

Trackback: Akciós újságot adott ki a Fidesz 2013.02.08. 14:38:23

Így könnyebb megjegyezni, mennyivel lesz olcsóbb a víz, a gáz, az áram, a közmunkás, a segélyes, a méltóság és a becsület. Ne maradj le róla! A Fidesz akciós választási ígéretei 2014. április 15-ig, vagy a választópolgárok türelmének fogytáig érvény...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2013.02.08. 19:10:42

@Zuckerbrot: Az MNO említ forrást?

Esetleg magát a MOL kimutatást megnézhetjük valahol?

szamarhegy 2013.02.08. 19:11:06

@Zuckerbrot: Lehet és akkor mi van, az jó lesz pár tízezer politikából élő embernek, de komolyan gondolod, hogy 10 millió embernek is ennyi a tétje az életének, ezen rágja a körmét, hogy Fidesz vagy nem Fidesz?
Változtat ez valamit a nyugdíj, egészségügy, oktatás, beruházás, innováció, kutatás, 4 millió szegény, cigánykérdés, kivándorlás stb. problémákon?

Gerilgfx 2013.02.08. 19:12:19

@stark: én viszont sem 2006-ban, sem pedig 2010-ben nem a fideszre szavaztam, és 2014ben sem a fideszre fogok. továbbá, veled ellentétben PONTOSAN tudtam, hogy orbán viktor ehhez hasonló dolgokat fog csinálni, és hogy a fidesz így fogja kormányozni az országot.

ez a picsogás, hogy ,,jaj, orbánra szavaztam, átbaszott, istenem de szar'' jellegű sírás minimum megmosolyogtató jellegű. miért nem néztél utána orbánék elveinek, mielőtt rájuk szavaztál?

amúgy meg orbán nem eu-ellenes. szó nélkül kiszolgálja az eu-t, mint egy csahos kutya, nagyon ritka az, ha tényleg szembe mer szállni velük. orbán csak látszatjában eu-ellenes, mert ha nem így tenne, akkor elpártolna tőlük a jobbikhoz kb negyedmillió-félmillió szavazó azonnal, ezért kell ez a nagy nemzetieskedés. nem lehet azonban azt mondani, hogy orbán eltökélt lenne a nyugati imperializmus építésében sem, hisz imf-nek sokszor fityiszt mutattak már. én részben egyetértek orbán politikájával (olyan 51%-ban), részben pedig nem értek egyet (olyan 49%-ban). a lényeg az, hogy orbán két szék közé pottyanhat - az egyik a nyugati imperialista hatalmak széke, a másik pedig a jobbik által képviselt szék. a két szék között a távolság igencsak nagy, és a kettő között folytatott hintapolitika egy idő után nevetségessé fogja tenni őket. nekem orbánékról ez a nagyon rövid, tömör, teljesség igénye nélkül kifejtett véleményem.

DezInf 2013.02.08. 19:15:29

@Zuckerbrot:

Elolvastad a cikket?
Csak kérdezem:)

DezInf 2013.02.08. 19:18:45

@Zuckerbrot:

Cukorfalat,olvasd is el azt amit belinkelsz.
Szerintem megérné.
A kohéziós alap nem 30%-al csökken,hanem csak 12%-al.
Jobb mint az első verzió,de sokkal rosszabb mint a viszonyítási bázis.
Az ÁFA elszámolhatóság sem teljes(az talált pénz az államnak).

Szóval olvasgass,gondolkozz......

Muzsikok közt 2013.02.08. 19:21:21

@stark: Nem vk kormányszóvivő, nyilván lesz még róla szó ha majd az index is le meri hozni, vagy a portfólió

@szamarhegy: Ja, akkor mi van? Akkor az van hogy az ellenzék össze vissza hazudik (a világgazdaságban még mindig címlapon), hisztériázik.

Meg az hogy az üzleten az állam 400 millió eurót keresett(ha igaz). Ezen nem tudom mit magyarázzak.

fizetekmegegysort 2013.02.08. 19:22:54

@Zuckerbrot: helyes, 2014ben nyer a Fidesz. A maradék gondolkodó (jelenleg bizonytalan szavazó, adófizető piacképes tudással) kb 5-600 ezer munkavállaló dobbant. Marad itt az összes haver, a nyugdíjasok, igazmagyarok, szegények, közmunkások, romák és a teljes Békemenet. Szép polgári Magyarorszàg lesz, jó sok adóbevétellel. Én őszintén kívánom a Fidesznek és híveinek, hogy a 8 év ellenzéki akadékoskodó + 4 év dilettáns kommunizmus építő szarkupac 2014ben omoljon rájuk. Azokat sajnálom csak, akik egyéb okok (piacképes tudás illetve pénzhiány) miatt nem tudnak majd innen menni.

szamarhegy 2013.02.08. 19:24:42

@Zuckerbrot: Az van, hogy próbáltam szélesebb (nagyságrendileg...) perspektívába helyezni a dolgokat, de nem vagy benne partner..

Muzsikok közt 2013.02.08. 19:25:49

@DezInf: Olvastam, persze.

A kohéziós alap nem 30%-al csökken,hanem csak 12%-al. - ezt honnan is veszed?

ÁFA? Mivan?

A viszonyítási alap az hogy mennyit kap más és mennyit mi.

Muzsikok közt 2013.02.08. 19:27:07

@szamarhegy: Perspektíába? Éspedig? Mit kéne szétosztani a szegények között mint Megyó?

DezInf 2013.02.08. 19:29:08

@Zuckerbrot:

Az új nicked: ....nagyonhülye.....

A te IQ-d a viszonyítási pont, a butaság alja.

Tudod miről beszélsz? Én úgy látom leírtak neked valamit és azt mantrázod. Ha buta vagy kérdezd azt aki a listát adta a lendvai utcából:))))

Szélmalomharcos 2013.02.08. 19:29:37

"szövetségeseink segítő kontrolljától"

Big Brother rajtunk tartja a szemét. Pesze csak hogy segítsen. Mert ilyen a mai világ, mindenki csak segíteni akar. Persze, önzetlenül

Hülye vagy fiam!

szamarhegy 2013.02.08. 19:34:43

@Zuckerbrot:
Elég kellemetlen, hogy érdemi reagálás helyett nekiállsz csúsztatni, Megyózni, Mszpézni. Egy sort se tudsz tőlem idézni, ami erre az irányba mutatna.
A nagyobb perspektíva a magyar társadalom és a nagyobb alrendszerek financiális, strukturális, innovációs, hatékonysággal kapcsolatos kérdései.
Ha nem tudsz kilépni a pártpolitikából, akkor inkább ne fárasszuk egymást, ezen a kínos Megyózáson, Orbánozáson régen túl vagyok...

Muzsikok közt 2013.02.08. 19:37:11

@DezInf: Az én linkemben kohéziós alapról szó se volt. Igaz? Ahogy ÁFÁról sem.

Nem tudom mit hablatyoltál, az egy főre jutó össztámogatás összege nőtt az előző 7 éveshez viszonyítva (míg a teljes EU keret csökkent), és a 2. helyre elég az EU-ban.

Óriási siker. Neked is. Örülhetsz...:))

Szélmalomharcos 2013.02.08. 19:39:33

"Oroszország és az orosz gondolkodásmód eltér mindattól, amelyhez tartozni igyekezett Magyarország az elmúlt ezer évben"

Ezek a tipikusan köldöknézegető bölcsészektől való eszmefuttatások az égvilágon semmi tényleges problémát soha meg nem oldanak, csak mantrázzák az uncsi hülyeségeiket

Ha (viszonylag) olcsó gázt akarunk, ha olajat, ha el akarjuk adni a magyar mezőgazdaság terményeit, akkor kiafaszomat érdekli az évezredes orosz gondolkodásmód? Addig ne kereskedjünk egy országgal amíg nem hajlandó a magyar gondolkodásmódot (ha van ilyen) 100%-ig magáévá tenni?

Hülye vagy fiam!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.02.08. 19:40:39

Végigolvastam a kommenteket. Egyszerűen elképesztő, hogy a tetves fos fideszgollamok most ehhez is tapsikolnak, gyártják az ideológiát. Fújjj, nyálat a pofájukba.

Viktor meg... hát lassan már tényleg csak a patás van vissza, vigyázz, mit írsz alá, mert eddig az összes diktátor átvert...

vargánya 2013.02.08. 19:52:07

@VT22: ""A szabadságharc lényege ma: megszabadulni szövetségeseink segítő kontrolljától, bármi áron."

1956-ban is ez volt."

FASZA!!!

kzoltana 2013.02.08. 19:52:11

Eközben a rendőrség összejátszik a Fidesszel? A debreceni egyetemisták tiltakozásának helyszínét előző nap „letakarították” (videó)
www.vagy.hu/tartalom/cikk/3861_haha_nem_megfelelo_celokra_megy_a_kozpenz

Muzsikok közt 2013.02.08. 19:54:38

@Pelso..: Úgy tünik tényleg jó üzletet ütöttek nyélbe /a linkelt cikk nyilvánvaló hazugságával ellentétben/, de hallunk még a MOL kimutatásról ami szerint 2009ig 1,2 Mrd eurót fizettek ki a Mol-nak ugyanezért a németek...

DezInf 2013.02.08. 19:54:53

@Zuckerbrot:

Csak nyomod a sillabuszt,közben azt sem tudod miről beszélsz.
25 milliárd €-ról 20,4 milliárd €-ra csökkent a hétéves keret.
Ezen mit nem értesz? Ezt ne nevezzük sikernek azért.
Az ÁFÁ-t az előző ciklusban kifizette az EU- ez volt egy tiszta költségvetési bevétel.
Most ezt már nem tehetjük meg a teljes összeggel.
A támogatás összege látszólag nőtt,mert romlott a forint hét év alatt elég sokat,ezért írtam az összeget €-ban.

Pontosan mit nem értesz ebből?

Az EU-s támogatás mértéke azt mutatja,hogy nagy c@rban van a gazdaságunk sajna.
Most legyünk arra büszkék hogy milyen rosszul mennek a dolgok?
Ha vitya azt mondja,sikerrel növeltük az államadósságot - ezt te hihetetlen sikerként ünnepelnéd? - agyhalott:)))

s 2013.02.08. 19:58:26

Golyóérett a fiú. Nem tudja még, de az. Más se tudta. Aki tudta, vagy megsejtette, az idejében abbahagyta és elhúzott a picsába. Pá, viktorka. Mégy a levesbe.

Muzsikok közt 2013.02.08. 20:07:26

@DezInf: 'Cukorfalat,olvasd is el azt amit belinkelsz.
Szerintem megérné.
A kohéziós alap nem 30%-al csökken,hanem csak 12%-al.'

1. Ezzel kezdted, csakhogy én nem linkeltem semmi ilyesmit.

A megállapodás teljes, részleteiben is tökéletes siker.

Muzsikok közt 2013.02.08. 20:08:13

@DezInf: Ja és ezzel a kormányváltást el lehet felejteni.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.02.08. 20:08:29

Olvasom az MSZP csicskák blogjait, és érdekes módon egy sort nem írtak arról, hogy Orbánék a második legjobb alkut kötötték az EU pénzekkel kapcsolatban

Szarházi mocskok csak károgni tudnak.

vargánya 2013.02.08. 20:09:58

@stark: Nem olvastad el figyelmesen picikém! Bár most jut eszembe, a Te generációdnak már súlyos szövegértési problémái is vannak. Hol olvastad, hogy UGYANOLYAN? Ahány birodalom, annyiféle. Egyik se jó. A függésben tartást itt a globális tőkestruktúrák, a pénzügyi függés kifinomult eszközrendszere, a liberális médiakommandók biztosítják. Azt meg még az önmagukat hülyének álcázó közgazdászok is tudják, hogy a mai EU elsősorban a globalizáció "fedőszerve".

Muzsikok közt 2013.02.08. 20:14:36

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: A TV2 hiradóban valami betörés volt és kutyatámadás Pécsen. No nem baj..:)

Makkasz 2013.02.08. 20:14:43

@Muad\\\'Dib: A gázt nem az államok, hanem cégek vásárolják, persze beleszól a politika. Nem baj ha van megállapodásunk az oroszokkal, csak ők a részüket kérik, a saját kötelezettségüket meg nem fogják betartani, nem azért mert "ilyenek ezek az oroszok" (persze kicsit azért is), hanem mert nincs ami rászorítsa őket.

DezInf 2013.02.08. 20:15:44

@Zuckerbrot:

Elmebeteg,a bilibe beleért már a kezed?
Így jár az aki csak MNO-t meg kurucot olvas:D

dadddd 2013.02.08. 20:38:51

@fizetekmegegysort: "a 8 év ellenzéki akadékoskodó..."

Bassszus. Szegény Fletó és Megyó pedig mindent tökéletesen csinált, de hát az az akadékoskodó Fidesz...! Pfujj!

fizetekmegegysort 2013.02.08. 20:44:36

@dadddd: hol is írtam, hogy ők mindent jól csinàltak. Szarul csinálták, a szavazóiktól meg is kapták a minősítésüket. Nem hiszem, hogy itt Fletóról és Megyóról beszélgettünk...:)

pocaklakó minimanó 2013.02.08. 20:44:41

"...szövetségeseink segítő kontrolljától..."

Ó, anyám borogass! Hát ezért tartunk ott, ahol... :)

mackóprés 2013.02.08. 20:51:04

Itt is felteszem a kérdést (MSZP, gyurcsány nem jétszik)

Nyert volna a Fidesz, ha mindezt a választási programjába felveszi???

"Megnyirbáljuk az AB jogait!"
"Elvesszük a nyugdíj megtakarításokat!"
"Államosítjuk az iskolákat!"
"Bevezetjük a tandíjat!"
"Röghöz kötjük a hallgatókat!"
"Csökkentjük a munkanélküli segélyt!"
"Lesújtunk a szegényekre, a hajléktalanokra"
"Állami szintre emeljük a korrupciót!"
"Elfordulunk a nyugattól és keleten keresünk barátokat!"
"Szembefordulunk az Eu-val!"
"Új adókat vezetünk be!"
"Teljes iparágakat teszünk tönkre!"
"Hanyatt lökjük a MALÉV-ot!"
"Korlátozzuk a sajtót"
"Radikálisan csökkentjük az oktatásra szánt pénzeket!"

Vajon ki szavazott volna rájuk??

Mojzes Pál (törölt) · http://mpgondolatok.blogspot.hu/ 2013.02.08. 21:21:22

"szövetségeseink segítő kontrolljától"

Erről a cukorgyárak tudnának beszélni, vagyis a hűlt helyük.

mackóprés 2013.02.08. 21:44:51

@Mojzes Pál: Ha a cukor olyan jó üzlet, akkor miért nem csinál senki cukorgyárat????

Tita nick 2013.02.08. 21:48:49

Segítő kontroll. Vaze köszönöm, köszönöm, KÖSZÖNÖM! Rég nem nevettem ilyen jót. :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Tita nick 2013.02.08. 21:48:49

Segítő kontroll. Vaze köszönöm, köszönöm, KÖSZÖNÖM! Rég nem nevettem ilyen jót. :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

2013.02.08. 22:00:28

@Mojzes Pál: "szövetségeseink segítő kontrolljától"

"Erről a cukorgyárak tudnának beszélni, vagyis a hűlt helyük. "

Az EU kvótaszabályozása is hibás bizonyos szinten, de konkrétan a magyar cukoripari vezetők a felelősek a cukoripar szétbaszásáért. Már bocs hogy ilyen szavakat használok de máshogy nem lehet jellemezni. Volt választási lehetőség hogy a két utolsó meghagyott cukorgyár közül melyiket zárják be. A kaposvári minimálisan termelő üzemet, vagy a petőházai maximálisan felszerelt üzemet, ami Közép Európában a legmodernebb volt és az ország legnagyobb cukorhozamát adta. Természetesen a magyar cukoripari döntéshozók az utóbbi mellett döntöttek, a petőházai gyárat zárták be. A gépeket, amiket az üzem hosszú évek fejlesztéseinek, munkájának köszönhetett, szlovák és román cukorgyáraknak adták el. Most onnan vesszük a drága cukrot...
Közvetlenül nem az EU felelős hanem, mint általában, a magyar döntéshelyzetben lévő korrupt gazemberek. És mi is, a nép, mert nem állítjuk meg őket.

Mojzes Pál (törölt) · http://mpgondolatok.blogspot.hu/ 2013.02.08. 22:24:16

@dr kotász: Attól nem leszek boldogabb, hogy szövetségeseink segítő kontrollja csak közvetve felelős munkahelyek megszűnéséért és itt nem csak a szakágazatról van szó, mivel az édesipar is megsínylette.Ettől függetlenül persze igazad van maximálisan.De nem baj, jön a júdáspénz megint, újabb önigazolás szövetségeseink nagylelkűségéről, igaz olyan dologra nem lehet költeni közvetlenül ami GDP-t termelne de sebaj, ad a zeju paraszt fogd be szád....

Mpatikus Eszetlenellenes 2013.02.08. 22:25:42

Nem lehetünk gyarmat. Mert a gyarmat az el van foglalva, LE VAN IGÁZVA, VALAMILYEN SZEMPONT ALÁ VAN RENDELVE.
Aki "Ősmagyar" úgy "orbánviktorosan", az tök mindegy, hogy az oroszok, az EU, a bankok, vagy ha más nem maradt hát ET ellen, de KÜZD.
Mert OV biztos a legjobban tudja.
"Nyughatatlan...", mondaná Yoda mester.
A lényeg, hogy az éppen személyes érdeke, szeszélye által LEGFONTOSABBNAK kikiáltott valami, (most éppen a szabadság) a saját szájíze szerint legyen. Más szempontja másodlagos, de minimum nem olyan fontos.

Elfoglaltuk itt a Kárpát-Medencét, harcoltunk igáztunk, bűnhődünk, de közben KEVEREDÜNK.
Csak lassan. Ez a régóta itt üldögélő európai népeknek befér, van idejük. Nekünk egyre kevesebb. Nekünk még egy doni mészárszék is SZÉP valahol, olyan grandiózus.

A magyar egy nomád nép, aki letelepedett. Ez már magában önellentmondás, meghasonlás.
Ha a nomádokkal volt/van terve a Jóistennek, az nem biztos hogy a letelepedés volt. De ha már letelepedett lehet jobban járna bizonyos társasjáték szabályainak elfogadásával.

Mindenki eldöntheti a saját szája íze szerint, mennyire koncentrált benne az a bizonyos "ősmagyar fluidum", és hogy mennyi haszna is van ezer évvel a letelepedés után. A fidesz erőből ezt a húrt tépi, szaggatja, pedig, ha csak pengetné szépen is szólhatna.

Ha így folytatjuk, akkor a magyar csak egy porzó nép lesz, aki/ami megtermékenyít és elenyészik az időben.

2013.02.08. 22:32:42

@Mojzes Pál: Igen, értem amit írsz, meg nem is kijavítani akartam a véleményedet, csak árnyalni. Az EU kb cápaszerepet játszik, de olyan ez a szitu hogy a felelős vezetőink közvetlenül a medencébe telepítették a cápákat ahol mi is úszkálunk, pedig lett volna lehetőségük legalább egy ráccsal elválasztani őket.

2013.02.08. 22:53:56

@mackóprés:
"Itt is felteszem a kérdést (MSZP, gyurcsány nem jétszik)

Nyert volna a Fidesz, ha mindezt a választási programjába felveszi???

"Megnyirbáljuk az AB jogait!"
"Elvesszük a nyugdíj megtakarításokat!"
"Államosítjuk az iskolákat!"
"Bevezetjük a tandíjat!"
"Röghöz kötjük a hallgatókat!"
"Csökkentjük a munkanélküli segélyt!"
"Lesújtunk a szegényekre, a hajléktalanokra"
"Állami szintre emeljük a korrupciót!"
"Elfordulunk a nyugattól és keleten keresünk barátokat!"
"Szembefordulunk az Eu-val!"
"Új adókat vezetünk be!"
"Teljes iparágakat teszünk tönkre!"
"Hanyatt lökjük a MALÉV-ot!"
"Korlátozzuk a sajtót"
"Radikálisan csökkentjük az oktatásra szánt pénzeket!"

Vajon ki szavazott volna rájuk?? "

Ezek egy állapot tünetei amiknek okai 89-re, de leginkább az 56 utáni időszakra nyúlnak vissza. Egy színjáték szenvedő alanyai vagyunk.
Itt bővebben olvashatóak a miértek:

www.kibulizottorszag.net/

von Putri 2013.02.08. 23:35:17

@dr kotász:
Alternatív valóságban élve minden kijelentésed önmagát igazolja. Például a "Korlátozzuk a sajtót" már annyira magától értetődőnek veszed, hogy nem is kell szembesíteni a valósággal. Azzal, hogy nagyjából bárki bármit pofázhat, és ez így is van rendjén. Más kérdés, hogy érdekel-e valakit?

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.02.09. 00:10:29

@Zuckerbrot: A költségvetést év közben folyamatosan módosítgatják, még ősszel is, így nem nehéz a zárszámadással megegyeznie...

2013.02.09. 00:21:36

@Gerilgfx: ." aki azt hiszi, hogy felülbírálhatja külföldről a magyar nép akaratát, ismétcsak hatalmasat téved"

Hogyan is volt 1956-ban? Ja, még fiatal vagy. Esetleg '68? Nem, nem Szlovákiára gondolok.
A magyar nép akarata az, amit Orbán akar? Vagy mi? Meg tudnád határozni, mit akar a magyar nép? Nagyon egyszerűen gondolkozol, érveid a zéróhoz közelítenek.

bigthereal 2013.02.09. 00:35:45

"megszabadulni szövetségeseink segítő kontrolljától"

ez remélem komoly, mert viccnek durva lenne...

mármint a segítő kontroll:P:D:O

2013.02.09. 00:57:23

@Szélmalomharcos: "Ha (viszonylag) olcsó gázt akarunk, ha olajat, ha el akarjuk adni a magyar mezőgazdaság terményeit, akkor kiafaszomat érdekli az évezredes orosz gondolkodásmód? Addig ne kereskedjünk egy országgal amíg nem hajlandó a magyar gondolkodásmódot (ha van ilyen) 100%-ig magáévá tenni?

Hülye vagy fiam! "

kicsit olvasgass, tájékozódj, aztán lehülyézheted... saját magad?
Merthogy: palagáz kitermelésbe fogtak a világban. Vazze, kiderült, hogy van egy csomó. Európában is. Közben a gázfelhasználás visszaesett. Nem kicsit. Ezért, már nem kell Nabucco, nem kell Keleti Áramlat...
Ugrott az orosz gázüzlet! Nem kell az orosz európának. Például mert az USA nemsokára exportálni tud gázt, olcsóbban, mint most az orosz adja. És akkor visszaesik Oroszország gazdasági értéke, és politikai jelentősége is csökken. Persze neked az a szimpatikus, ha fegyverrel egyengetik a belpolitikát...
Köpsz az '56-osok sírjára.
Az orosz gondolkodásmód pedig így néz ki: van a cár, mindenki alattvaló. Szerinted ez jó.

M. Péter 2013.02.09. 01:01:13

@Zuckerbrot: Oroszország fő exportcikkei a különböző nyersanyagok, és ezeknek felment az ára. Ha Magyarországon is hasonló nagyságú földgázmezőket találtak volna, akkor Magyarországon is más lenne a helyzet.

2013.02.09. 01:03:18

@von Putri: Azért annak örülök, hogy a piac is korlátozza a sajtót. Mondjuk a MN kevésbé gazdaságos.

2013.02.09. 01:04:10

@M. Péter: És a nyersanyagárak természete az, hogy egyszercsak lefelé mennek....

2013.02.09. 01:06:23

@M. Péter: Roppant tanulságos az a térkép, amely a gáz-pala mezőket mutatja. Európa és érdekszférája elég jól ellátott. És ez magyarázza a Nabucco lefújását.

M. Péter 2013.02.09. 01:22:19

@Könnyen elkaptuk, uram!: A földgáz ára dollárban a 10 évvel ezelőttinek még mindig kb. háromszorosa.

rozsé drazsé 2013.02.09. 07:46:46

"szövetségeseink segítő kontrollja"

Mekkora virtigli idióta írhat le ilyet?
46 vagyok. Ebből 23-évet éltem 90-ig, tehát életem felét. És mivel 5 éves korom óta tudok olvasni azt jelenti, hogy 18 évig olvashattam az újságokban ugyanezt a f.szságot. Elmondom, hogy akkor (is) kik írták ezeket: Avar János, Mészáros Tamás, Bolgár György, Mester Ákos, (ne tagadjuk: Bencsik András), hogy kik rendelték meg ezeket a szövegeket: Lendvai Ildikó, Kovács László, Horn Gyula, Marjai József, Apró Antal. Milyen ismerős nevek!

A szövetségesek segítő kontrollja = gyarmatosítás. Kínai módszerrel, megszállás nélkül. De ha kell, akkor megszállással is.

Pá fiúk, lányok!

neoteny · http://word.blog.hu 2013.02.09. 07:52:03

Venezuelának annyi olaja van mint a szemét, a szocializmus is épül, van Tervezési és Pénzügyminisztere is, mégis 46,5%-al értékelték le a bolivárt az amerikai dollárhoz képest:

news.yahoo.com/venezuela-sharply-devalues-currency-010127732--finance.html

rozsé drazsé 2013.02.09. 07:52:40

@mackóprés:

Orvos látott már? Sürgős lenne, ne mulaszd el a kivizsgálást.

dennisthemenace 2013.02.09. 08:08:24

@Gerilgfx: Arra gondolsz, mikor a felcsuti torpe fellazitotta a csurhet es szetverette veluk a varost, hogy visszakerulhessen a husosfazek melle?? Ja, hogy az forradalom volt??

dennisthemenace 2013.02.09. 08:21:50

@pocaklakó minimanó: A sajat politikusaitoknak koszonheted. Antall es bandaja kezdte, a tobbi (kivetel nelkul) folytatta.

$pi$ 2013.02.09. 08:45:06

@stark: "Ugye tisztában vagy vele, hogy a magyar mezőgazdasági terméket az átlagos orosz nem biztos, hogy ki tudja fizetni..."

Tök értelmetlen megjegyzés. Gondold végig mekkora az az ország és mekkora piacot jelent mondjuk a gazdagabbik tíz százaléka. Lásd "annyian vannak mint az oroszok".

$pi$ 2013.02.09. 08:47:48

@rozsé drazsé: Megemlítendő, hogy nekünk a világháború alatt a németek, utána pedig a ruszkik voltak a szövetségeseink. Akinek ilyen szövetségesei vannak ellenségre már nincs is szüksége. :)

Flúgatlan 2013.02.09. 08:54:14

"... megszabadulni szövetségeseink segítő kontrolljától ..."

Ja! Mert az EU csupa segítségből kontrollál minket! Nagyon nem ezt a tendenciát látom.

Tesz a kedves kormányunk sok hülye lépést is, de hogy az EU "segítsége" többnyire a nagyobb EU-tagok érdekének érvényesítése, azt én igaznak tartom. (Pl. mezőgazdasági korlátozások.)

A cikk egy csúnya, szolgai lelkületet tükröz az EU felé. Ugyanúgy hamis ez, mint amilyen szolgai lelkületet akar a kormány kiépíteni az országon belül. Csak sokkal veszélyesebb.

Az ilyen nagy elvek, hogy "az EU csak segíteni akar a kontrollal" vagy az ellenkezője hogy az EU csak gyarmatosítani akarna sem igaz. Egy csúnya, sokszereplős huzakodás ez az EU, és ha egy ország nem lép fel az ellene irányuló tendenciák ellen: az halálra van ítélve. Persze, minden hülyeséggel sem kell kötözködni, de a mostani kormány "lázadó" beállása még túlzásaival együtt is szerintem hasznosabb, mint a Gyurcsány-Bajnai szolgalelkűsége.

Önnek megyünk (törölt) 2013.02.09. 09:04:52

"megszabadulni szövetségeseink segítő kontrolljától, bármi áron."

Segítő kontroll... Az... :D

A SU is csak felszabadítani akart minket, meg a Habsburgok is csak segítő kontrollt gyakoroltak az ország fölött, ugyanúgy, mint előtte a Törökök :)

Komolyra fordítva a szót: 2010-ig volt "segítő kontroll". Akkor miért lett mégis ez idő alatt csak egyre rosszabb?

hot-spot (törölt) 2013.02.09. 09:29:13

@Önnek megyünk: Érdekes,nekem pont úgy rémlik,hogy utána lett sokkal rosszabb.

shwarcz bácsi 2013.02.09. 09:34:27

néhány évvel ezelőtt, maga orbán üvöltötte habzó szájjal, hogy ruszkik, haza...
és, hogy mi magyarok európához tartozunk.
sok minden megváltozott.
ma már, nem ciki , sőt, egyenesen természetes, hogy egy magát fennen, konzervatív polgári kormánynak hirdető banda, az orosz komcsikhoz megy pénzért. európa ellen meg " szabadságharcot" folytat.
nagy lehet már a gáz srácok, ha oda kell térdelni...

2013.02.09. 09:49:04

@bigthereal: Aha, az ég kék, a fű pedig zöld. Szemet gyönyörködtetőek lehetnek a mélységeid.:)

tomwar 2013.02.09. 09:50:16

@Gerilgfx: Az "orbani elvek", mint a vilag legrovidebb vicce.
Radikalis liberalisbol konzervativ kereszteny, neokommunista beutessel.
2012-ben SEMMILYEN program nem volt, amit pedig jelszavakkent szajkoztak, annak az ellenkezojet csinaltak. Ezek neked elvek!?!?

wotan 2013.02.09. 10:23:18

@shwarcz bácsi: "néhány évvel ezelőtt, maga orbán üvöltötte habzó szájjal, hogy ruszkik, haza...". Ezzel az ideiglenesen hazánkban tartozkodó százezres szovjet hadsereget értette, te szegény hülye!
"sok minden megváltozott". Hát ez igaz. Ha meg kell szabadulni szövetségeseink segitö kontrolljától, kell egy alternativa. Söt, ha lehet, több is...
Think! Mondotta Watson (IBM)

szamarhegy 2013.02.09. 10:26:11

@$pi$:
Oroszország nagy és lehet egy 15-20 milliós társadalmi réteg, amelynek van pénze fogyasztani, viszont kérdőjeles, hogy mi képesek vagyunk-e az igényeiknek megfelelő termékekre. Ez a réteg X5-ös BMW-vel, Porsche Cayennel jár és Serrano sonkát eszik, francia bort iszik, francia sajtot eszik, de pont ennél a réteg fogyasztási szokásainál jön ki a magyar mezőgazdaság problémája, az innovációs képesség alacsony szintje, a ’nyersanyag’ előállításra koncentráló struktúra. Magyarország még mindig a gabonaexportra építi mezőgazdasági külkereskedelmét, amire viszont Oroszországban nincs igény, mert Oroszország nagy ország, nagy szántóföldi területekkel, nagy gabonaexport kapacitással.
Oroszország: Az orosz nyersanyagdömpingen ezen túl már nem csupán az olaj, a földgáz, vagy éppen a kőszén értendő, hanem a gabona is. Először exporttilalom, majd közvetlenül utána rekordtermés: Oroszország a 2011/2012-es szezon lezárulta előtt két és fél hónappal már több gabonát exportált, mint a tilalom előtti 2009/2010-es teljes szezonban. Elemzők szerint a június 30-án befejeződő szezon során elérheti a 25-26 millió tonnát is, s ez akár 7 millió tonnával is több lehet, mint az eddigi 2009/2010-es rekordévben (a szovjet korszak után akkor exportálta Oroszország a legtöbb gabonát).
Ukrajna: Ebben a marketing évben (2012 július-2013 június) 23 millió tonna gabona exportálására is képes lehet a korábban tervezett 21-22 millió tonna helyett – közölte Szerhij Petrenko, az agráripari és élelmezésügyi minisztérium gazdaságfejlesztési osztályának vezetője.
Magyarország: Mennyiségek tekintetében az idei 5,6 millió tonnás gabonaexport mintegy 1,2 millió tonnával haladja meg az előző évi, azonos időszaki export szintjét, ami jórészt átmenő készletekre alapozott.
Búzából közel 18%-kal több, összességében 1,1 millió tonnát meghaladó, kukoricából pedig 37%-kal több, mintegy 3,8 millió tonna került szeptember végéig kivitelre.

Kerek négyszög 2013.02.09. 10:51:52

@Önnek megyünk:

"A SU is csak felszabadítani akart minket..."

Ezt csak a kommunista propaganda terjesztette. A Szu valójában egy őt megtámadó fasiszta ország ellen harcolt. Teljesen jogosan.

Kerek négyszög 2013.02.09. 10:57:13

@Flúgatlan: Ilyen nyugatellenes véleményen utoljára Rákosi elvtárs volt. Akkoriban mocskos imperialisták voltak a nyudati demokratikus jogállamok. Ez most át lett konvertálva nyugati karvajtőkésekre.
Semmi nem változott, csak egy-két szó be van helyettesítve. Aki elkötelezett a demokrácia iránt, az pontosan látja mi folyik itt.

szamarhegy 2013.02.09. 11:10:00

kerek négyszög: Hát nem tudom, de amit erről történészektől hallottam, az alapján Sztálin nagyon tudatosan készült a németek elleni háborúra, viszont sokkal nagyobb stratéga volt, mint Hitler, nagyon szépen sakkozott a németekkel, megvárva, hogy az orosz/szovjet katonai felkészültség elérje a szükséges szintet. Arról is elég sok jegyzőkönyv, írásos 'nyom' maradt, hogy Hitler és Sztálin gond nélkül felosztotta egymás között a Szovjetunió és Németország közötti területet, az ott lévő népeknek nem osztottak túl sok lapot. Egyébként az orosz nép nyilván jogosan harcolt az őt megtámadó idegen hadseregekkel szemben, de ennek nem sok köze van Sztálin nagyhatalmi elképzeléseihez.

Kerek négyszög 2013.02.09. 11:35:30

@szamarhegy:
A történészek nem éppen így emlékeznek. Sztálin megnemtámadási szerződést kötött Németországgal, az utolsó pillanatokig szállították a nyersanyagokat a náciknak.
Egyébként a keleteurópai megszállásra Jaltában adták áldásukat a nagyhatalmak még a háború vége előtt. Igen. Ez kellemetlen egy agresszor, elsőnek támadó, de alulmaradó népnek.

$pi$ 2013.02.09. 11:43:14

@szamarhegy: "Oroszország nagy és lehet egy 15-20 milliós társadalmi réteg, amelynek van pénze fogyasztani, viszont kérdőjeles, hogy mi képesek vagyunk-e az igényeiknek megfelelő termékekre."

Ennyit akartam hallani. Az a mondás, hogy oroszország nem lehet kereskedelmi partner *mert* ott sok a szegény teljesen értelmetlen.

Most persze mindenféle egyéb dolgokat fel lehet sorakoztatni arról, hogy miért is nem lehet kereskedelmi partner, például azért, mert sok a gazdag, az a baj, sokan vesznek luxuscikkeket. Meg azt is lehet mondani, hogy nem fognak kereskedni velünk, mert mindenük megvan...

Vegyük észre, hogy ezek ha lehet még lehetetlenebb érvek.

politikus-omm 2013.02.09. 11:46:29

@$pi$: A moszkvai átlagfizetés magasabb mint a budapesti.

160.000 orosz dollármilliomos van.

Önnek megyünk (törölt) 2013.02.09. 12:07:07

@kerek négyszög:
"Ezt csak a kommunista propaganda terjesztette."
Nem mondod? :O :D

"A Szu valójában egy őt megtámadó fasiszta ország ellen harcolt. Teljesen jogosan. "
Juj. Lehet, hogy mégse grillezni kellett volna azzal a fránya történelemkönyvvel?

Önnek megyünk (törölt) 2013.02.09. 12:11:09

@$pi$: Ezek legalább olyan komoly érvek, mint amikor Kína kapcsán próbálják bizonygatni, hogy majd ott is jönnek ám a problémák :)

$pi$ 2013.02.09. 12:14:06

@politikus-omm: Egész biztos vagyok benne, hogy ha nagyon akarjuk el tudunk nekik adni valamit. :)

Persze, tudom, hogy rettenetesen magas szinvonalhoz vannak szokva, a magyar bort, a magyar gyümölcsöt, a magyar pálinkát, a magyar húsnemüt csak fanyalogva fogadják el, de talán valamennyit mégis rájuk tudnánk tukmálni. :D

$pi$ 2013.02.09. 12:15:45

@Önnek megyünk: Persze, hogy jönnek majd problémák, hogyne jönnének. Problémák mindig vannak. Majd megfizettetik velünk. :-*

szamarhegy 2013.02.09. 12:20:15

@$pi$: Megpróbáltam adatokat szolgáltatni és árnyalni a magyar mezőgazdaság lehetőségeit Oroszország témakörben, de látom, hogy ez téged inkább zavar, mert Te az egymondatos fekete-fehér állításokkal szereted elintézni a dolgokat. Én egyébként hol állítottam, hogy nem lehet Oroszországgal kereskedni? Jelenleg is van magyar-orosz áruforgalom.
Kettőnk közül én vettem a fáradtságot és adatot gyűjtöttem a magyar export struktúrájáról és megnéztem, hogy ez mennyire érdekes az orosz piacon. Te semmilyen hivatkozást, adatot nem tettél le, csak dobálod a leegyszerűsítő egymondatos kijelentéseket.
Ha lenne időm keresnék történész hivatkozásokat (Te ugye ebben a témában is csak dobálózol) , de most nem fér bele és nem is szeretnék olyan emberrel fórumozni, akit zavar az árnyalt, pro-kontra párbeszéd.
További szép napot!

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2013.02.09. 12:26:57

@szamarhegy:

Mindenféle történszek láteznek, van közülük nem egy aki széndékosan hamisít. Szóval így ez a „hivatkozás” igazán nem jelent semmit. Azt viszont kétlem, hogy van komoly ember aki vitatja, hogy Sztalint a legváratlanabbul érte a német támadás, és a a hatása alatt egy időre (két hétre?) teljesen összeomlott. A vezetőség a legnagyobb zavarban volt, hogy mit csináljanak, mert szólni sem lehetett hozzá ezalatt. Készülésről annyira nincs szó, hogy az előző években gyilkoltatta le, paranoiából, a Vörös Hadsereg szinte teljes vezérkarát, tiszti állományát.

$pi$ 2013.02.09. 12:27:24

@szamarhegy: Figyelj, félreértettél. Engem soha nem érdekelt a orosz export/import finomszerkezete, ha meg érdekelne, akkor nem itt néznék utána.

Amit leírtál, abból az "úgysem lehet csinálni semmit" hangulat jött át, ennek az abszurditására akartam rávilágítani.

Nem akartalak megbántani, semmi okom sem lenne rá. Ha megbántottalak volna, akkor bocsánatot kérek. Kicsit pikírt a humorom, de mondjuk nekem tetszik. :)

shwarcz bácsi 2013.02.09. 13:45:16

@wotan:szemtől szemben is hajlandó vagy szegény hülyézni? ne legyen nagy az arcod.
a vezéred betérdel mindenki elé egy kis pénzért.
ez aztán a szabadságharc.

wotan 2013.02.09. 15:17:00

@shwarcz bácsi: Nem értettél félre? Tudod, mi a különbség egy elnyomó hadsereg és egy üzleti partner között? Nem az elöbbieket, hanem az utóbbiakat akarja "behivni"!

Szélmalomharcos 2013.02.09. 15:51:40

@Könnyen elkaptuk, uram!:
"mert az USA nemsokára exportálni tud gázt, olcsóbban, mint most az orosz adja.'

Már építik a gázvezetéket az amerikaiak a holdról egyenesen a fürdőszobába. Fizetni fognak minden slukk áttvett gázért

Szélmalomharcos 2013.02.09. 16:02:56

@Könnyen elkaptuk, uram!:
"neked az a szimpatikus, ha fegyverrel egyengetik a belpolitikát..."'

Ahol olaj van, ott előbb-utóbb háború is van. Béke csak akkor, ha az erősebb megszerzi a készletet, és adig tart, amíg el tudja rettenteni a többi mohó hatalmat. Minden egyéb csak duma, balekok, hiszékenyek etetése

Olvasgasd a britek olajforrásokért folytatott háborúinak történetét a 19. század második felétől, a hol settenkedő, hol meg nyílt harcot a bakui olajmezőkért, ez megy változatlanul most is

vargánya 2013.02.09. 18:14:55

@kerek négyszög: Ma már gyakorlatilag elfogadott tényként kezelik a témával foglalkozó történészek - legutóbb Ungváry Krisztián írt erről a Rubikon egyik tavalyi számában ("Hitler és tábornokai") -, hogy a Szu. elleni német támadás mindössze néhány héttel(!) előzte meg a készülő szovjet támadást, tehát MEGELŐZŐ német csapásról volt szó. Akkor ki itt az "agresszor"?

vargánya 2013.02.09. 18:17:45

@Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz.:
" Sztalint a legváratlanabbul érte a német támadás"...
Igen, mert Ő akart támadni.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2013.02.09. 18:20:09

@vargánya:

Igazán nem a védelmében mondom, de erre semmi sem mutat.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2013.02.09. 18:24:17

@vargánya:

Ja, látom mit írsz Ungváryról. Érdekelnének az érvei, de nekem ez nagyon nagy újdonság. Képtelenség a gondolat. Teljesen fölkészületlen volt a SZu. Ezt nagyon jól megmutatta a finn-szovjet háború.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2013.02.09. 19:46:36

@bigthereal:

Én nem így láttam. Miből jutottál ilyen fölismerésre?

2013.02.09. 19:55:07

@Szélmalomharcos: Ne csinálj hülyét magadból. 1961 óta szállítanak folyékony állapotban földgázt tengeren Európába. (Algéria- Nagy-Britannia)
A kérdés akkor is megmaradt: az a szimpatikus, ha fegyverrel intézik a belpolitikát? Mert akkor értem az '56 utáni vágyakozást... jöjjön már az orosz!

2013.02.09. 19:56:32

@vargánya: Sztálin be volt szarva a Japánoktól, nem akart ő támadni, csak a paktum értelmében elfoglalni Lengyelország felét.

hot-spot (törölt) 2013.02.09. 20:31:31

Látszik hogy jó sok vénember van a kommentelők között,mert állandóan a múlton csámcsognak,nagy élvezettel.

KovA 2013.02.11. 10:17:36

@dr kotász:
"Megnyirbáljuk az AB jogait!"
Híve volnék egy efféle bölcsek szervezetének, akik képesek törvény felett bölcsen ítélkezni kormányok túlkapásait nyírbálni - ha egyáltalán volna, hasznavehető Alkotmányunk.
De nincs. Nem az van benne aminek elnni kellene - nincsenek lefektetve a közösség létének alapjai belső összatartó értékrendje, szabályozva egyén és közösség viszonya, generációk viszonya és olyan alapvető dolgok, amik időt és rendszereket átívelően megalapoznák egy közösség működését egsészségét ellenállóképességét.

"Elvesszük a nyugdíj megtakarításokat!"
Sőt : a kötelező MaNyuPok létrehozása a felosztó-kirovó rendszerből elkanyarított pénzekre alapozva volt bűncselekmény.
Sokkal radikálisabban kellett volna felszámolni és kézrekeríteni a tetteseket.
akik vagy hülyék vagy bűnözők.

"Államosítjuk az iskolákat!"
Nincs kifogásom ellene, csak legyen értelme.

"Bevezetjük a tandíjat!"
Ez teljességgel helytelen.

"Röghöz kötjük a hallgatókat!"
Ez viszont helyes. Hallgatói szerződésnek hívják és alapja, hogy akibe a közösség befektet az tartozik a közösség felé.
Régen meg kellett volna tenni és súlyos mulasztás hogy csak most.
Ez a közösség befektetésének a védelme, bármennyire kirázza a hideg a liberálist aki a közösséget jogfosztotta és fosztogatta minden értelemben.

"Csökkentjük a munkanélküli segélyt!"
Nem, viszont kössük valamennyi (közösségileg szervezett) munkához. Ha nincs mérce aminek alapján különbséget tudsz tenni munkakerülő és munkanélküli között: adj kezébe ásót, kapát és eldől. Hacsak a krumliját megtermeli az ugaron (meg lehet termelni) annyival is tehermentesíti a (segélyező) közösséget.

"Lesújtunk a szegényekre, a hajléktalanokra"
Nem a szegényekre és hajléktalanokra, hanem a közterületeken és állomásvárókban lévő tarthatatlan higéniai állapotokra - cserébe pedig hajléktalanszállást kell adni.
Hányan fagytak meg azóta a korábbi állapotokhoz képest ?

"Állami szintre emeljük a korrupciót!"
Sajnos az mindig is állami szinten volt.
Mert az ember állatja és a rendszar ilyen.

"Elfordulunk a nyugattól és keleten keresünk barátokat!"
És ? Ott keresek barátokat ahol találok.

"Szembefordulunk az Eu-val!"
Ha kell - igen. Önmagunkért felelünk elsősorban és nem az Eu-ért.

"Új adókat vezetünk be!"
Valamiből fizetni kell a közösség sárgacsekkjét. És jobb új adót bevezetni a rendszar haszonélvezőinek, mint megemelni a régieket és egy az egyben nyakadba varrni...
Így legalább a haszonélvező is érzi, hogy nem olyan hasznos az a rendszer amit szeret...

"Teljes iparágakat teszünk tönkre!"
Zajlik 20 éve. A rendszar következménye.

"Hanyatt lökjük a MALÉV-ot!"
Tudtommal olyan állami "támogatások" ürügyén lett hanyattlökve ami még fityiszék előtt lett nekik adva. Elkapni is csak állami támogatással lehetett volna, ami tilos - az EU versenyszabályai tiltják - ebbe is buktatták bele. Tehát menthetetlen volt.
Igazából azt kellene vizsgálni miért is "szorult" támogatásra. Gyanítható, hogy ezeket a cégeket a mindenkori hatalom pénzmosoldának használja - belekényszeríti bizonyos kiadásokba (megbízások külső cégeknek magas áron) és a veszteséget támogatással pótolja - ezt fizethet közpénzből ugyanezt közvetlenül a kedvezményezett cégeknek nem - a köztes a MALÉV a MÁV a BKV meg a többi cég ahol erős politikai befolyás van.
Csak a MALÉV nemzetközi versenytárs volt és
az állami támogatás Achilles sarok...

"Korlátozzuk a sajtót"
A franc aki megette - én nem látok korlátozást amennyi és amilyen összetételű gyalázkodás itt van. Viszont gyanús hogy a "szabad sajtó" valójában bértollnoklás.
Gyártják a hírmagyarázatokat és a véleményformálást. Fizetett demagógiával ferőzött az egész.

"Radikálisan csökkentjük az oktatásra szánt pénzeket!"
Az a bizonyos sárgacsekk :-) Összeadás - kivonás - ami marad a legszükségesebbek kifizetése után abból lehet gazdálkodni.
Sajnos garázdálkodnak is belőle - ahogy a többi is azt tette. Azért mondom - ilyen a rendszer és így működik az ember állatja.
Pártállástól függetlenül.
süti beállítások módosítása