HTML

Légifelvétel

Hol találhatsz még bennünket? http://legifelvetel.blogspot.hu http://www.facebook.com/Legifelvetel

Friss topikok

  • klacus: @WTF???!!4!!44!!: Mi a különbség, ma Simicska az ász, régebben a Walliszos srácok voltak a menők, ... (2015.01.04. 18:45) Egy elégedetlen tüntető
  • Szűtté mamá? Szűjjé!: @A megvalósult amerikai ólom..: Fúúúú de buta vagy te fideszes, te!!! Nem magyarázom egy fideszkur... (2015.01.01. 22:11) Kövér László és a páva tánca
  • Éhes ló: @Chang Beer: rohamos a hisztériátok max. Buktor minden létező választást megnyert az elmúlt 8 évbe... (2014.12.01. 08:23) Kedves Pokorni Zoltán Alelnök Úr!
  • : @xvxvxv: 1989 elfelejtett tudás „Az uralkodó réteg forradalma, csak arra jó, hogy vég nélkül fenn... (2014.03.24. 05:20) Elég volt. Ki kell mondani!
  • : Mit kíván a Magyar Nemzet! Új 12 pont! 1. Minden választásra jelölt előzetes átvilágítását! 2. Ak... (2014.03.24. 05:16) Szerződést a választókkal!

Látogatók

2013.01.06. 09:32 légügyi megfigyelő

Nem egyeztetek!

Címkék: együttműködés összefogás egyeztetés megtisztulás MSZP LMP Orbán-kormány

Lehet, hogy az orbáni politika mégiscsak a leghelyesebb ebben az országban, mert nincs semmiféle lehetőség együttműködésre, csak diktálásból ért a magyar?

Mindeddig úgy gondoltam, hogy léteznek olyan közös célok, amelyek miatt érdemes beszélni másokkal, alkut kötni, tartós vagy rövid együttműködést alapítani. A nagy célok azok, amelyek kiterjednek mások életére is, és magánemberként is ezeket szokás megbeszélni. Bár, itt hozzá kell tenni azt is, hogy szertenézve az országban, az önzés és mással nem törődés látható leginkább, az erőszakos sofőrökön, idegbeteg és sebességmániás kerékpárosokon, mások tulajdonán minden további nélkül élősködőkön, a közös terek lepusztulását át a verbális inzultusok bajnokainak másokat porig alázó mindennapi megnyilvánulásáig. Ebből az látszik, hogy naivitás itt azt képzelni, hogy a „nemzet összefog”. Igaza lenne Orbánnak, amikor a NER-t zúdítja a nyakunkba, hogy márpedig van összefogás, tessék, itt a szövege, akaszd ki ahová csak megmondom, és ez az ukáz, pont? A többit bízd rám, és pofa be?

Jóreményű politikusok keringenek panaszkodva, hogy milyen rossz is ez az orbáni erőrendszer, ez a piszkos nagy NER, amely hazug és üres, és össze kellene fogni, mert másképp nem megy. Aztán jön a pillanat, amikor össze kellene fogni, és hirtelenjében kiderül, hogy ez csak úgy képzelhető el, hogy mindenki parancsnok lesz.

Parancsnok akar lenni a zöldmozgalom, vállalhatatlanul szűklátókörű célkitűzésekkel, amelyeknek semmi köze az ország mai nyomorához. Remek! Ők bizony senkivel össze nem fognak, akik korábban kormányon voltak! Hahó! Ott az őserdőben! Azok akikről beszéltek, az az ország nyolcvan százaléka, vagy több is! Ti legfeljebb egy megye lennétek, talán a Bükk vagy a Zemplén környékén!

őserdő.jpg

Aztán megszólal a tankhajó-MSZP kapitánya: Itt a szövetség, mindenki szálljon fel a hajónkra! Majd mi visszük a többieket, majd mi legázoljuk a köhögő motorral már csak hátraverető gyorsnaszádot, és …. És itt nincs tovább a gondolat. Itt nincs semmi, csak az a vállalhatatlan morális nyomor, amely a gyorsnaszád felbukkanását lehetővé tette. Nem is értem, hogy miképp gondolhatja a tanker kapitánya, hogy a legénységében ott bujkáló kalózvezéreket a fedélzeten hagyva valaki is az ő hajójára akar majd szállni. És azt sem értem, hogy miképp gondolhatja, hogy a széles közönség tapsviharral fogja fogadni a kalózköztársaság lehetőségét. Kapitány úr! Kik az árulók, akik miatt az a gyorsnaszádos csapat legázolhatta az országot? Kapitány úr, kik adták ki az őszödi beszédet Orbánéknak? Kapitány úr, amíg ez, legalább ez nem tiszta, addig a hajója kalózhajónak látszik! És ha maguk a váltóerő, akkor maguk lesznek a további pusztulás okai!

Ha most Orbán élhetetlen és elvtelen rendszerét nevezheti meg mindenki okként, aki elmegy ebből az országból, mit gondol, a Maguk elvtelen kalózvezéreitől haza fog jönni? Szerintem nem, hanem a maradék is útilaput köt! Amíg nincs számvetés, szembenézés azokkal a hibákkal és bűnökkel, amelyek a magyar demokrácia bukásában jelentős szerepet játszottak a Maguk térfelén, addig nincs erkölcsi alapjuk váltópártként megnyilvánulni, mert elfogadhatatlanok maradnak!

 kalózlobogó.jpg

Aztán ott a harmadik. Összeállt három csoport, meglehetősen széttartó eszmékkel, és ez önmagában meglepő. Na, csak nem? Próbálnak tárgyalni a tankerrel is, igaz, nem egyszerű, mert olyan furán kormányoznak a parancsnoki hídon, mintha le akarnák véletlenül taposni a kis flotillát, hogy aztán kimenthessék a többieket, és a nagy hajó mehessen tovább egyedül… Nem egyszerű a helyzet. Ám az, hogy egyszerre a köhögő gyorsnaszád felé is jeleket kezdenek küldeni, lényegében feltételek nélkül, az azért furcsa. Kilépve a hasonlatok köréből, ha az MSZP-nél elengedhetetlen a megtisztulás és a múlttal szembenézés, a Fideszre ez legalább annyira igaz. Azok, akik kisajátították a közhatalmat egy torz és antidemokratikus hatalomfelfogás révén, nem lehetnek partnerek a jövő Magyarországának felépítésében, csak teljes megtisztulás után: személyi és morális értelemben egyaránt. A Fidesz azon vezetői, akik ebben a rendszerben skrupulusok nélkül képesek voltak közreműködni, miképp vehetnének részt egy új állam felépítésében? Mert lássuk például: azok akik nem tegnap, hanem öt perce is körömszakadtáig védték a védhetetlen regisztrációt, ma sem azt mondják, hogy „bocs, tévedtünk, másképp lesz”, hanem hogy „most nem vezetjük be, hanem majd később”. Ez nem a hiba felismerése, ez a megátalkodottság fenntartása, visszafojtása, hogy holnap egy másik kérdésben törjön a felszínre. Ilyen emberek nem valók demokratikus államrendszerbe.

És amíg nincsenek letisztítva ezek az elvek akár baloldalon, akár jobboldalon, addig ugyanazokat a köröket járjuk. És ebből elég volt. Azt veszitek majd észre, hogy az ország színe-java elhúz innen, és lehet gereblyézni a vakondtúrásokat, mert nem marad más értelmes tevékenység.

Nem akarhatjuk, hogy így legyen!

Éppen a politikai osztálynak kellene példát adnia, éppen az olyan helyzetekben, mint a mai. Éppen most kell tudni visszalépni, éppen most van ideje igazán a hazaszeretetnek és államférfiúi gondolkodásnak.

Egyetértesz? Csatlakozz hozzánk a Facebook-on:

45 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://legifelvetel.blog.hu/api/trackback/id/tr825000869

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbán, a legyőzhetetlen 2013.01.06. 21:24:21

Nem szívesen lennék most az ellenzék helyében. Két és fél éve kiéhezett hiénákként várják, hogy a Kárpátok gazellája elbukjon a balliberális kormányok által hátrahagyott adósságcsapdában, az IMF és az EU által emelt akadályokban, vagy leterítse a Wall ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ikaljan · http://ikaljan.blog.hu 2013.01.06. 11:52:29

Csak kérdezem, hogy nem lehetésges, hogy a zempléni frakció éppen azért nem akar együttműködni a flotillásokkal és a tankerhajóval, amiket te itt előbb felsoroltál?

(főleg, hogy a kis flotilla legtekintélyesebb tengeri rókája korábban szintén a tanker parancsnoka volt, mi több, a flotilla egy másik hajójának a kapitánya pedig az egyel korábbi tankerhajókapitány volt.)

Így Zemplén megyének megfordulhat a fejében, hogy megpróbálják a bolondját járatni vele, és csak arról van szó, hogy a tankerhajósoknak megtetszett a helyre kis zöld színű sétahajójuk, és rövid úton einstandolni szeretnének. Ami ugye nem annyira tanker, mint kalóztulajdonság, de azért rossz nyelvek szerint a tankerhajó legénysége régebben nem vetette meg egy két kisebb sziget vagy kereskedelmi hajó kifosztását.

légügyi megfigyelő 2013.01.06. 12:04:54

A kis flottilla legtekintélyesebb tengeri rókája ügyvezető miniszterelnök volt egy szakértői kormányban. Természetesen össze lehet mosni a tankeres legénységgel. De maradjunk a példánál tovább: a tankernek ahhoz hogy áthajózzon egy veszélyes hajózási útvonalon, révkalauzt kell a fedélzetre vennie. A révkalauz megteszi dolgát, és leszáll a tankerről. Akkor most a révkalauz a tankerhez tartozik vagy sem?

Bajnai egy évre lett miniszterelnök, a továbbszereplés lehetőségének kizárásával (mag zárta ki). Akkor ő MSZP-s? Ráadásul még csak nem is párttag...

prometheus_X 2013.01.06. 15:48:17

Egyre világosabbá válik, hogy a hatalomban érdekelt ellen(?)pólusnak a főtervét ma Együtt 2014-nek hívják. Mi is fog történni a látszat ellenére? Az MSZP összetrombitálja a maga szövetségébe, akit lehet, az E2014 a magáéba akit csak tud, aztán ők ketten összetrombitálják egymást szépen.

Nekem az E2014-gyel addig nem volt bajom, amíg el nem kezdtek kokettálni az MSZP-vel és ilyen kamutárgyalásokat nem kezdtek, mint Bárándy apuka a Bárándy fiúval. Ennél átlátszóbb már nem is lehetett volna ez az egész. Aki itt nem kapcsolt, az olyan hülye mint a segg, vagy még hülyébb.

Én az LMP-re fogok szavazni 2014-ben, hacsak a tüntis diákok nem alapítanak addigra egy ütős pártot, mert akkor rájuk inkább.

A retkes 23 év meg azt megelőző garnitúra politikusai nem kellenek, köszönöm, ahogyan azok a kérész életű megélhetési politikusnak látsző bűnözők sem akik ezekkel közösködnek.

Az MSZP-E2014 röviden és máshogy szólva: kéz kezet mos.

Ennyi.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.01.06. 16:02:32

@légügyi megfigyelő: kedves légügyes...Bjanait reptették a választók a pcsába, messze.
első hsz-lásodnál kibújt a szög a zsákból.
unalmas a bajnai téma...125.326X ki lett vesézve, bajnai kicsoda, és egy mszp-s parlamenti frakció által megszavazott minálnokről levakarni az mszp szarát, tudom, hogy nemes fekadat, de a fécca szaga átható ám.
na jó munkát.

dranok2 2013.01.06. 16:39:37

@légügyi megfigyelő: "A kis flottilla legtekintélyesebb tengeri rókája ügyvezető miniszterelnök volt egy szakértői kormányban. "

A valóság ezzel szemben az, hogy Bajnai az egypárti MSZP kormány miniszterelnöke volt, még koalíciós partnere sem volt! Medgyessy például mondhatja, hogy ő az MSZP-SZDSZ koalíció kormány miniszterelnöke volt, így nem annyira kötődik az MSZP-hez.

De Bajnai egypárti MSZP kormányt vezetett, semelyik más párt nem volt kormánypárt, csak az MSZP egyedül.

"Bajnai egy évre lett miniszterelnök, a továbbszereplés lehetőségének kizárásával (mag zárta ki). Akkor ő MSZP-s?"

Bajnai egy évig lett az egypárti MSZP kormány miniszterelnöke (azért csak egy év mert addig tartott a ciklus, ha három évig tart még, akkor három évig tart, NEM a választás előtt mondott le). Aki az egypárti MSZP kormány miniszterelnöke, azaz az egypárti csak MSZP-s kormány vezetője, az mi a retves fasz lenne, ha nem MSZP-s? Ha egyszer az MSZP miniszterelnöke, azaz politikájának végigvivője, megtestesítője, megvalósítója.

Az hogy formálisan nem párttag az röhejes, nevetséges szánalom felhozni. Igen valóban, ő nem lépett be közlegényként az MSZP hadseregbe hanem tábornoknak. De sokat számít hogy nem tag! Ez ugyanolyan vicc, mint hogy Bajnai jobbkeze Szigetvári Viktor az Együtt nevében tárgyal és intézkedik, miközben MSZP párttag...

Sokáig fog tartani mire a szart hófehérre lehet sikálni az biztos...

légügyi megfigyelő 2013.01.06. 16:39:57

@FILTOL: Kedves Filtol, súlyos tévedésben vagy. Bajnai az kormány kármentésén dolgozott, nem is vállalva a választások során az újraindulást. Ld. a 12.04-es kommentet, szakértői kormányfő volt, nem MSZP tag.

Tudom, hogy számotokra GYF után Bajnai neve a legrettegettebb, ezt sajnálom, ugyanakkor szeretném, ha tárgyilagos maradnál. Nem veszítheted el ennyire a fejedet.

légügyi megfigyelő 2013.01.06. 16:46:32

@dranok2: Borzasztó fontos Neked összemosni Bajnait az MSZP-vel, de a tények - akármennyire is igyekszel csűrni-csavarni rajtuk - makacs dolgok.

Csak azt tudom Neked ís mondai, min Filtol kollégának: "Tudom, hogy számotokra GYF után Bajnai neve a legrettegettebb, ezt sajnálom, ugyanakkor szeretném, ha tárgyilagos maradnál. Nem veszítheted el ennyire a fejedet. "

légügyi megfigyelő 2013.01.06. 16:51:16

@prometheus_X: A magam részéről borzasztóan szeretném, ha túllátnátok már a két pólusos világon. Ha figyeltél okt.23-án, Bajnai nem két pólusról beszélt, hanem egy plurális alapon nyugvó, sokszínű összefogásról. Ha pólus után kutakodsz, akkor azt az MSZP szándékai között találod, ők gondolkodnak a váltópártosdiban.

Az LMP szerintem borzasztó bajt csinált azzal, hogy nem próbálja az értékeit integrálni egy reális szövetségbe, mert rétegmozgalom. Hiába, magam is sok megmozdulását értékelem, de egyszerűen nem tud kitörni a burkából. Magában el fog veszni, lehet Schiffer akár zseni is, de a pártja elúszik. És ez baj.

átlátó 2013.01.06. 17:12:22

Diktálni, még Olga szerint is csak szépen szabad...
www.youtube.com/watch?v=iiwhHH4r6oI

dranok2 2013.01.06. 17:12:23

Azt hiszem van egy kis probléma a "szakértői kormány" megértése körül is.

Olaszországban Monti kormánya szakértői kormány volt. Ez azt jelenti, hogy MINDKÉT politikai oldal támogatta és megszavazta az előterjesztéseit.

Magyarországon a Fidesz már 2006-től szakértői kormányt javasolt. Ez azt jelentette volna, hogy olyan kormányfőt választanak akit mindkét oldal megszavaz és utána támogat. Nem attól lesz egy kormány "szakértői", hogy a balliberális propaganda elkezdi sulykolni mert azt hiszi, hogy ez egyfajta dícséret (gondolván hogy attól "szakértő", mert "jobban ért hozzá"). Nem így működik.

Egy egypárti MSZP kormány mint pl 2009-2010 között épp az ellentéte ennek a dolognak. HIsz itt csak egyetlen egy párt kormányáról volt szó, a széles támogatás, konszenszuzos döntéshozatal ellentétéről.

HomicideWatch (törölt) 2013.01.06. 17:20:22

@légügyi megfigyelő:
Nem csak révkalauz volt ez a fiú, ha jól emlékszem előtte pénztérnok és gazdadági stratéga. Elég rossz eredménnyel

dranok2 2013.01.06. 17:22:29

Az LMP sikere pedig nem csak saját teljesítményétől függ.

Az LMP-re már eddig is "kizárásos" alapon szavaztak a legtöbben, azaz akik nem voltak hajlandóak más pártra szavazni de azért szeretek szavazni alapon elmentek.

Azaz az LMP sorsa a többi pártéhoz van kötve.

Ha pl az MSZP diszkreditálja magát pl azzal hogy kormányra kerül 2014ben és megbukik 2015-re, akkor az LMP szavazótábora megháromszorozódhat.

De a többi párt gyenguléséből is profitálhat az LMP amennyiben nem a saját belharcaival van elfoglalva.

légügyi megfigyelő 2013.01.06. 17:23:28

@dranok2: kétségtelen, hogy nem sokpárti szakértői kormány volt, hanem egypárti, de ez a hazai politikai helyzetben akkor talán nem is lehetett másképp.

A Fidesz "javaslata" talán eufemisztikus megnevezés. Orbán úgy vágyott újra miniszterelnök lenni, mint ahogy drogos vágyik a napi adagjára.

légügyi megfigyelő 2013.01.06. 17:28:22

@dranok2: Az LMP szerintem totális aránytévesztésben van: olyan témákat igyekszik erőltetni, amelyek másodlagosak az ország mai helyzetében. Schiffer gondolkodása alighanem megfelelő (jó) lenne egy normális politikai térben. (magánvéleményem az, hogy a témáival soha nem lesz komoly méretű párt, legfeljebb mérleg nyelve)

Ami a 2015-öt illeti, egy MSZP bukta és LMP siker eshetőségével csak akkor tudom elfogadni, ha a Fidesz okozta közjogi és gazdaági kását sikerül felszámolni, már ami a kereteket illeti, és szépen ketyegne a köztársaság normális gépezete. Ám most nem ilyen időket élünk.

légügyi megfigyelő 2013.01.06. 17:29:32

@HomicideWatch: szerintem kelmed emlékszik rosszul. miniszter volt GYF kormányában. Van valami Puch nevű, talán ismerős...! :)

873ujr3rk 2013.01.06. 17:40:50

@légügyi megfigyelő: nos épp most ült mellé kóka felesége. ugyanmár.

dranok2 2013.01.06. 17:45:08

Arról hallottatok, hogy az E14 nem ment el az egyik egyeztetési körre, mert ott a gazdaságpolitikáról egyeztetnek?

Az E14 szerint először csak az alkotmányról szabad egyeztetni és csak utána bármi másról.

Tudja valaki hogy ennek mi értelme van akár az E14 akár az MSZP részéről?

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.01.06. 17:47:42

@légügyi megfigyelő: Gyurcsány üzlettársa a kezdetektől, Gyurcsány kormány minisztere, majd az mszp miniszterelnöke. ezek a makacs tények.

légügyi megfigyelő 2013.01.06. 17:52:20

@FILTOL: ugyan, szokásos összegyurcsányozás... Aki egyszer beszélt Gyurcsánnyal, az már elfogadhatatlan. Hülyeség. (Egyébként Orbán is beszélt már Gyurcsánnyal.)

légügyi megfigyelő 2013.01.06. 17:54:53

@dranok2: magam részéről nem tartom helytelennek, hogy előbb a közjogi állapotokat kell az alapjaitól újraépíteni, a gazdaság ezen a "virágtartón" tenyészhet. Meg hülyén nézne ki, ha pl. megegyeznek gazdasági kérdésekben, aztán valamelyik fél előáll egy zűrös közjogi ötlettel.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.01.06. 17:56:24

@légügyi megfigyelő: komolytalan vagy, te beszélsz tényekről?
de nyugodtan elhiheted, hogy a "népek" beveszik ezt a szakértői maszlagot....a retadráltak biztos, eddig is mszp szavazók voltak.

kirsten 2013.01.06. 18:02:21

@dranok2: Hát ennyire naív nem lehet senki mint te. 2006-ban a fidesz mást nem akart csak orbánt miniszterelnöknek. A fidesszel nem lehet közös nevezőre jutni, mert egy zsarnok vezeti aki most úgy uralkodik a népen mintha a rabszolgái lennének. Ha újra ő kerül hatalomra nagyon hamar visszamegy az ország a középkorba. Lesz inkvizíció, boszorkányégetés, sajnos az ő számára keresztes háború nem jöhet szóba.
Katasztrófa amennyire hülyének néznek minket.

látjátok feleim szümtükkel 2013.01.06. 18:20:39

"Éppen a politikai osztálynak kellene példát adnia,"

Nebassza! Már politikai osztály is van? Még milyen osztály van? Teljesen pánikban vagyok, nem tudom melyik osztályba tartozok!SOS

Arról senki nem akar beszélni, hogy egy országnak a választás megnyerése utáni reggelen úgy kell folyatódnia ( az aktuális alkotmánnyal még ha nem is úgy hívják ), mintha mi sem történt volna. Vagy az LMP úgy gondolja, ma nyertünk, holnap beülünk reggel a parlamentbe, este meg már nyomjuk az új alkotmányt?
Agyrém.

A nép nem az alkotmánytól lakik jól, hanem a gazdaság eredményétől.

gomorra 2013.01.06. 18:59:01

Kicsit zavarodott vagy te, Blogíró!

Elítéled az LMP-t, mert nem akar együttműködni azokkal, akik előzőleg s azokkal akik most nyuvasztják az országot. Pedig te magad is megmondod később, hogy az MSZP sz.r, a nemFinemDE-SZ megintcsak sz.r. Hát akkor mondd már meg, mi a fészkes fenéért kellene egy olyan pártnak együttműködnie velük vagy akárcsak az egyikkel, aki tisztaságot akar s ígér. Azért, hogy ő is elhiteltelenedjen?

Hajrá LMP, vágjátok az MSZP-t, a nemFInemDE-SZ-t!!! Nehogy beálljatok a gazok közé, akik leosztották az országot maguk között!

DezInf 2013.01.06. 19:28:45

@FILTOL:

Retardált népnek retardált politikust?
Most mi a helyzet? :)

téridő 2013.01.06. 19:57:40

@DezInf: Sajnos nagyon igaz: "retardált nép".
Pl. a Kúria "qúrja" már azzal is: a rendőrök, tűzoltók (stb) arca kitakarandó. Kvázi: törvény kötelez a valóság meghamisítására minden vizuális médiát. Miféle álságosság/gerincesség/stb ez?
Szemléletmódváltás kell: ha nem vállalják az arcukat a szolgálók és védők, akkor fedjék el, de a média saját diszkréciójára legyen bízva mit mutat meg, mit nem. Egyenes beszéd.
A magyar nép kész erre? Kik képviselik az egyenességet és nyíltságot a köz érdekében?

is 2013.01.06. 20:01:24

"Nem akarhatjuk, hogy így legyen!"

Hanem hogyan? Le tudtad írni ezredszer, hogy mi a gond. Megoldás? Neked sincs. Na hát ilyen jó problémaleíróból tele a padlás. ha többet nem tudsz, akkor hagyd inkább abba.

légügyi megfigyelő 2013.01.06. 20:16:49

@gomorra: Talán a Te zavarodottságodon segítene, ha újra olvasnád az írást. Fidesz és Mszp csak akkor lehetne szalonképes, ha a párt személyi és morális megtisztuláson menne keresztül. Ez oda vagyon írva, és kélek olvasd el újra.
És ha van még kérdésed, ne hezitálj feltenni azt! :)

nincsensapka 2013.01.06. 20:24:23

@prometheus_X: Tökéletes. Pontosan ezt gondolom én is.

2013.01.06. 20:31:08

@FILTOL:

"Gyurcsány üzlettársa a kezdetektől"

Nem látok mást, csak nagytőkést.

Anti Anyag (törölt) 2013.01.06. 20:35:34

Az alapfelfogás eleve hibás.

Orbán elvesztené törzsválasztói körét (nem kicsi a szám), ha összefogna szinte bárkivel ellenzékével.

Demokráciában a választók szavaznak, tehát Orbán okos. Körbenéz és nincs partner, mert vajon ki lehetne az? MSZP, DK határozott nem. Milla - az előző rezsim mellőzöttjeinek civilnek álcázott próbálkozása, afféle veszek a totó szelvényeim mellé egy lottót is, de amúgy sem párt.

Jobbik, vészhelyzetben a stabil 10% körüli tagság igen jól jönne, de az EU tankokkal jönne. (Különösen azok, akik amúgy naponta papolnak ott a szabad választás sérthetetlenségéről)

Maximum az LMP-t nyelethetné le, de azt is csak nagyon-nagyon vészhelyzetben és tanulva az MSZP-t szétroncsoló libsik esetéből, valószínűleg ezt sem nagyon akarják.

Szóval ki marad?

A másik oldal teljesen más eset, az MSZP lejáratódott, a többi pedig alig mérhető, ráadásul Bajnait tekintve nem csoda, hogy a legtöbben úgy érzik, ennél még én is jobb vagyok.

DezInf 2013.01.06. 20:40:19

Újabb adalék a szabadságharchoz: a Gazprom Magyarországnak és Bulgáriának 10%-al olcsóbban szállítja a gázt. Gondolom EU-s csesztetés
valamilyen monopol helyzet iránti vizsgálódás miatt. Szíjjfutsal december végén kint volt Moszkvában,elképzelhető akkor írták alá a szerződésmódosítást !?
Nesze neked rezsicsökkentési akciócsoport....

Áram ügyben még nem derült ki semmi,lehet azt télleg megszívják a szolgáltatók.

Kommunikációs baki ? Én nem hallottam,hogy bejelentették volna eddig.
Remegő térggyel várhatjuk Gabika újabb szereplését.... valamit csak fog mondani :)

Ezt eddig miért is nem kommunikálták ?
Persze sokan írták, a nemzetközi piacokon csökken a gáz ára. Köztudott nagyon fura és titkos szerződések rögzítik a Gazprom árait, azért a jó hírt nem kellene közölni?

Az is lehet csak átcsomagolták,ezzel akarnak nyerni ?

Sánta kutya meg a fidesz:) CŐF CÖF

légügyi megfigyelő 2013.01.06. 20:41:34

@Anti Anyag: ... azért ezt egy kicsit pontosabban is megfogalmazhatnád! :)

Magustanonc 2013.01.06. 20:46:02

@prometheus_X: Szomorú, hogy még mindig ott tartasz, hogy mindenki idióta, csak te vagy helikopter, és úgy tűnik, addig már nem jutsz el, hogy keressük többen is a kiutat a jelenlegi helyzetből, egy élhetőbb jövő reményében, ahol létezik olyan politikai kultúra, ami nem kétpólusú politikát jelent.

Az E14 nem véletlenül próbál párbeszédet kezdeményezni. Ha azt tenné, amit te elvársz tőle, akkor csinálnának Bajnai szájából segget, és ezért tartják sokan ostobának az LMP-t, mert ahelyett, hogy élt volna a lehetőséggel, hogy megpróbálja beletenni azt az igényt, hogy legyen tisztább a közélet, egyszerűen elzárkózott.

Nekem speciel igen fontos eredmény lenne az, hogy legyen párbeszéd, kerüljenek közös célok meghatározásra, és közösen vizsgálnák meg a felmerülő politikai erők, hogy az egyes felmerülő módszerek közül melyik a legcélszerűbb.

Engem rettentő módon zavar a hiányos döntés-előkészítés már céges szinten is, nemhogy kormányzati szinten. Ideje lenne felismerni, hogy az emberek többsége élhető országot akar, és ezt az igényt kellene kiszolgálni elsősorban.

Anti Anyag (törölt) 2013.01.06. 20:58:54

@DezInf: Nekem pedig van egy gyanúm, hogy az oroszoknak lassan már túl sok a vezeték, Orbán nem véletlenül megy Moszkvába.

Orbánt ismerve az oroszok árcsökkentése biztosan 10% feletti. (Sőt ha márciusban is 10% rezsicsökkentés lesz, akkor 20% és az oroszok megkapják Paks további blokkjainak építési lehetőségét is).

Nem szabad elfelejteni, hogy az ukránok 40%-al csökkentették az orosz gázigényt.

Orbán nagyon kemény zsivány, de nem hülye. Az is nyilvánvaló, a német EON-nak egy fillért nem enged lenyelni és igaza is van, miért engedné, ha egyszer ő bulizta ki Putyinnál.

Anti Anyag (törölt) 2013.01.06. 21:03:09

@légügyi megfigyelő: Már melyik részét?

Az lejött belőle, hogy Orbán ha akarna sem tudna összefogni senkivel, mert vagy nagyon rosszul járna, vagy egyszerűen nem érdemes.

Magyarul kénytelen valamiféle Népfront szerű dolgot kreálni, erre pld. éppen jó a CÖF. Azaz saját magával összefogni.

légügyi megfigyelő 2013.01.06. 21:05:07

@Anti Anyag: ja, értem. Orbánra legkevésbé sem gondolnék, amint a CÖF-re sem. Ők -+ legalábbis a saját mércém szerint - kihullanak a rostán. Képtelen dolog lenne Orbánt az együttműködésben buzgólkodó manusként elképzelni... :)))

DezInf 2013.01.06. 21:19:05

A CÖF kedves régi gyerekkori emlékeimet idézi.
Nyaranta gyakran voltam vidéki rokonoknál akik állatokat tartottak.
Amikor a disznókat etették azt mondták CÖF CÖF CÖF és a disznók rohantak a vályúhoz. Alig lehetett a moslékot a vályúba önteni a sok tülekedő disznófejtől.
CÖF CÖF CÖF , beindult a pavlovi reflex és a disznók elkezdtek rohanni,megküzdeni a moslékért.

CÖF CÖF CÖF , ez mindig mosolyt csal az arcomra:)

Sosem gondoltam,hogy a békák is eltanulták a disznóktól. Ez lett a békamenet, CÖF CÖF CÖF.

Csak azt nem értem a békákat hogy etetik ?

Anti Anyag (törölt) 2013.01.06. 21:26:27

@légügyi megfigyelő: Orbán nem tud kivel együttműködni, mert együttműködni csak pártként bejegyzett politikai erővel lehet. Nincs egyetlen olyan pártelnök, aki szívesen működik együtt más pártokkal, aki ilyet mond neked, az hazudik, az együttműködés az mind kényszer, mert a helyes elosztást úgy sem tudod szabályozni, lsd. MSZP-SZDSZ, ahol az SZDSZ 7%-os volt, de mérleg lévén 50%-os részt kapott, főleg a háttérben. 7%-al le is amortizálta ráadásul az MSZP-t. Nem az SZDSZ lett baloldali, hanem az MSZP-sek liberálisok annak ellenére, hogy pontosan tudta a tagsága, ezzel a halálba rohannak. Az MSZP tag 2002-től ugyanúgy visszaböfögte a liberális mantrákat, ahogy a kevés számú, de lelkes és többnyire buta SZDSZ szimpatizáns.

Miért kellene kihullania a rostádon? A párt és a mögéje gründolt civil háttér nagyon is okos ötlet. A CÖF felvonulás résztvevőit ugyanúgy nem kényszeríti senki felvonulni, ahogy pld. a Milláét sem. Ergo, demokratikus.

légügyi megfigyelő 2013.01.06. 21:34:31

@Anti Anyag: bizonyára feltűnt, de ha nem, nézz körül: az elmúlt két és fél évben az ország közjogi rendje, gazdasága, társadalma fel lett borítva, a társadalom az elmúlt cca 14 évben ketté lett osztva... stb.
Tudom, hogy tudod, hogy tudom, ne kelljen magyarázni.

A nagyon kilógó hozzászólások a moderálás rémével fenyegettetnek!

légügyi megfigyelő 2013.01.06. 21:36:25

@Anti Anyag: nem lepődnék meg, ha februárban az oroszok fizetnének nekünk, hogy gázt "veszünk" tőlük. Bár az azeri tapasztalatok inkább azt valószínűsítik, hogy a minielnökünk kiharcol egy "sikert", csak az ország fog rajtaveszteni.

Anti Anyag (törölt) 2013.01.06. 21:43:26

@légügyi megfigyelő: Nézd, egyetérthetek veled, hogy ne moderálj ki, de egyrészt sok topkóban vagyok benne, másrészt akkor sem tenném, ha a tied lenne az egyedüli az indexen.

Ezek kb. párezer értelmiségit érdekelnek, a többi azt mondja, hogy nekem meg kell élnem, csináld ahogy akarod, a lényeg, nekem egyre könnyebb legyen. A kormányzás Orbáné, a meló pedig az enyém és leszarom, hogy mit csinál, de ha nő az államadósság, nő az államháztartási hiány, miközben álproblémákat tol hetente az orrom alá, 2014-ben elzavarom.

Mindenki így gondolkodik, miért lenne megosztva a társadalom, legalábbis ezek mentén?

Anti Anyag (törölt) 2013.01.06. 21:47:16

@légügyi megfigyelő: Szerintem sokkal nagyobb szerepet játszik ebben a Magyar-Szlovák gázvezeték, az hogy az ukránok jelentősen visszafogják magukat, hasonlók.

Ráadásul 2 év múlva lejár a mai szerződés is és az oroszok mindig hosszútávon gondolkodnak.

Prózai ok ez, szerintem az oroszok 20%-nál nagyobb mértékben adják olcsóbban a gázt mint a mostani szerződés. Az azeriek nem játszanak, az a gáz nem képes hozzánk eljutni.
süti beállítások módosítása