HTML

Légifelvétel

Hol találhatsz még bennünket? http://legifelvetel.blogspot.hu http://www.facebook.com/Legifelvetel

Friss topikok

  • klacus: @WTF???!!4!!44!!: Mi a különbség, ma Simicska az ász, régebben a Walliszos srácok voltak a menők, ... (2015.01.04. 18:45) Egy elégedetlen tüntető
  • Szűtté mamá? Szűjjé!: @A megvalósult amerikai ólom..: Fúúúú de buta vagy te fideszes, te!!! Nem magyarázom egy fideszkur... (2015.01.01. 22:11) Kövér László és a páva tánca
  • Éhes ló: @Chang Beer: rohamos a hisztériátok max. Buktor minden létező választást megnyert az elmúlt 8 évbe... (2014.12.01. 08:23) Kedves Pokorni Zoltán Alelnök Úr!
  • : @xvxvxv: 1989 elfelejtett tudás „Az uralkodó réteg forradalma, csak arra jó, hogy vég nélkül fenn... (2014.03.24. 05:20) Elég volt. Ki kell mondani!
  • : Mit kíván a Magyar Nemzet! Új 12 pont! 1. Minden választásra jelölt előzetes átvilágítását! 2. Ak... (2014.03.24. 05:16) Szerződést a választókkal!

Látogatók

2012.11.29. 18:38 légügyi megfigyelő

MSZP: váltani, önvizsgálat nélkül?

Címkék: összefogás önreflexió MSZP LMP Bajnai Gordon Mesterházy

Az ország válságos politikai helyzetének újabb szcénéje tárult fel előttünk tegnap. Az előképet az LMP ledarálódása, Róna Péter sértődött távozása jelentette. Mindennek drámai alapját pedig az Orbán leváltásához szükséges összefogás iránti igény, az abban való részvétel, és a részvétel módja képezi. Az új színkép főszereplője az MSZP kíván lenni.

mszpszimbol.jpg

Bajnai Gordon október 23-i beszédének üzenete egyértelmű volt: minden olyan mozgalom vagy párt, amely le akarja váltani a jelenlegi rezsimet, összefogásban képes ezt megtenni, így a Haza és Haladás, Milla és Szolidaritás által összehozott mozgalom nyitott minden politikai erő, mozgalom, személyiség előtt, amely közös programban, valamely minimumprogramban meg tud állapodni, amely hajlandó közreműködni a politikai tér sokszínűségének és értelmes vitára alkalmassá tételének feladatában.

Blogunk megírta már korábban is, hogy az összefogás sikere érdekében hátra kell lépnie minden egyénieskedő, önző pártérdekben és „csakazértis” különutasságban gondolkodó mozgalomnak vagy személynek, mert a cél tényleg nemzeti szintű.

Két hét leforgása alatt immár a második jelentős politikai tényezőről derül ki, nem ismeri az önkritika és önzetlen együttműködés iránti elkötelezettség fogalmát.

Az LMP-vel kapcsolatban megfogalmaztuk ez irányú véleményünket, most az MSZP-re kell sort kerítsünk:

Tegnap – lényegében - ellenmozgalmat hirdetett Mesterházy Attila: ellenzéki kerekasztalt, ahová mindenkit meghív vagy elvár. Nem lenne ezzel semmi baj, ha az ember nem tudná: most azok az emberek szólalnak meg, akik jelentős részt vállaltak abban, hogy Orbán Viktor ilyen arányú győzelmet aratott.

Kétségtelen, karaktergyilkosság célpontjai voltak, kétségtelen, rosszkor jött a válság, de ott van a mérleg serpenyőjében két miniszterelnök, akiket az a vezetőség, az a frakció, azok a személyiségek árultak el, akik ma is ott vannak a párt vezetésében. Azok, akik ugyancsak olyan múltból érkeznek, amellyel szakítani kellene.

 

Akkor nincs helye az MSZP-nek az együttműködésben? De, kétségtelenül helye van. De miféle morális alapon akar vezetője lenni ennek a szövetségnek? Talán megtörtént a szembenézés az elmúlt „nyóccévvel”? Mert annak, ami Orbánék szájából karaktergyilkossággal ki lett egészítve, 2002-2010 összességében mégiscsak egy kudarcos szocialista dominanciájú kormányzás volt! És a kudarc egyik fő oka, a tespedt önzés, a pozíciók megszerzésének igénye. Nem véletlen, hogy Orbán a zászlajára tűzhette, soha többé ilyen kormányzást! (Más kérdés, hogy hová vitt ez az út…)

Csak blogunk két alkalommal futott bele az elmúlt hetekben az MSZP egy elnökségi tagjának hihetetlen politikai  érzéketlenségébe és vállalhatatlan gondolataiba. Az ilyen politikusi gondolkodásmód csak elriasztja a középen lévőket, okkal.

 

Tisztelt MSZP, egy kevés visszalépés, egy jókora önkritika és szélessávú megújulás lenne szükséges. Azt az elmúlt nyolc évet felül kellene vizsgálni. Azoknak, akik felelősei voltak az akkori kormányok elárulásának, vissza kellene vonulniuk.

Sokkal nagyobb most a tét, sokkal fontosabb, és nem pusztán nekünk állampolgároknak, de a Magyar Szocialista Pártnak is, hogy elvárható legyen a belső, morális megtisztulása, mielőtt vezető mozgalom kívánna lenni.

Egyetértesz? Csatlakozz hozzánk a Facebook-on:

32 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://legifelvetel.blog.hu/api/trackback/id/tr874938183

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.11.30. 11:18:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dexter... (törölt) 2012.11.29. 19:35:17

Pár napja beszéltük, hogy az emeszpé majd úgyis besorol a az E14 mögé. Lehet, hogy tévedtem, mert kihagytam a képletből a Múmiákat. Egy Lendvainak, egy Kissnek, egy Szekeresnek nem érdeke a megújulás, hiszen az nyilván az ő leváltásukkal kezdődne. Sajnos ezeknek az embereknek még mindig erős a bázisuk a pártjukon belül.
Ők már nem foglalkoznak az országgal, sem a saját pártjukkal, ők már csak egy biztos páholyt akarnak maguknak a Parlamentben.

légügyi megfigyelő 2012.11.29. 21:36:45

@Dexter...: Lehet, hogy igazad van. Azért azt előbb-utóbb be kell látniuk, hogy velük nem megy a szekér, legfeljebb döcög. Vagy be kell látnia valamely fiatalabb belső körnek... hogy ezekkel nem megy.

Bodomi 2012.11.30. 14:28:20

Egy Botka semmivel nem jobb, mint egy Kovács Laca bácsi. Sőt, az Újhülye Pisti is csak a kis Lenin becenéven fut köztük. Így ezekből se lesz másféle anyag, csak az a különleges, amiből Sztali atyamesterük keverte őket.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.11.30. 23:17:04

"jelentős részt vállaltak abban, hogy Orbán Viktor ilyen arányú győzelmet aratott."

ez a megfogalmazás az egyik legelterjedtebb hülyeség. az MSZP még ha az elképzelhető legrosszabbul is kormányzott volna (nem így volt), akkor sem tehet arról, hogy 2,7 millió hülye Orbánra szavazott. ez azoknak a hülyéknek a saját döntése volt.

megosztottam volna a cikket, mert némi kritika jogos, de ez a mondat ez durván hülye klisé, és árt a közéletnek

légügyi megfigyelő 2012.12.01. 10:01:44

@Brendel Mátyás: azt, hogy az MSZP kormányzása - és ebben nem pusztán a kormány esetenkénti bénázása, hanem a kormányzati munkát sokszor akadályozó párt - oka volt a Fidesz ilyen arányú győzelmének, aligha vitatható. Nézd meg, hogy a párt elveszített szavazói hová tűntek, és azt is, hogy merre bukkantak fel újra.
Valamiért mégiscsak többen szavaztak Orbánékra, mint a szokásos törzsszavazói.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.12.01. 11:04:20

@légügyi megfigyelő:

"Nézd meg, hogy a párt elveszített szavazói hová tűntek, és azt is, hogy merre bukkantak fel újra."

az, hogy ezek a szavazók nem szavaztak az MSZP-re, azért nyilván teljesen természetes az MSZP felelősségét megkérdezni.

de mondd már meg, mi a kurva anyjukat írta azt elő, hogy a Fideszre KELLETT szavazniuk?!

ez miből következik, ember?! ezek az emberek szerinted ész nélküli automaták, akiknek nem felelősségük, hogy kire szavaznak az mszp helyett?! ez nem az ő saját döntésük?!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.12.01. 11:07:27

@légügyi megfigyelő: azzal, hogy azt mondod, hogy ez a 2,7 millió ember nem tehetett mást, minthogy leszavaz a Fideszre, mert nem volt más lehetőség, hazudsz.

ha azt mondod, hogy volt más lehetőség, de nem tehettek mást, a Fideszre kellett szavazniuk, azzal meg megtagadod tőlük az emberi mivoltukat. automatának nézed őket, amely automatának nincs felelőssége.

de még ha automatának is nézed őket, nem az MSZP programozta őket, hanem Orbán

légügyi megfigyelő 2012.12.01. 12:15:58

@Brendel Mátyás: Senki nem mondta meg, kire kell szavazni, csak épp - úgy tűnik - számukra elégséges volt a szociális demagógia, meg az "ilyen többé nem lesz!" ígérete. Az MSZP-nek mégiscsak lehet valami köze ahhoz, hogy tömegek váltanak pártot, nem? És ez nem azért van, mert automaták lennének az emberek, egyszerűen ösztönből szavaztak 2010-ben, nem hallgatva azokra, akik óva intettek a Fidesztől. Most meg kapkodják a levegőt.
Akárhogy forgatod is a szót, ha Orbán programozta őket, ha nem, ha automaták, ha nem, ha pedig akadémikusok, ha nem: bírálatot igyekeztek mondani az MSZP-ről.

Ja, egyébként nem hinném, hogy a vélemény nyilvánításom hazugság lenne. A személyeskedés, különösen az efféle nem segít együtt gondolkodni, csak megzavarja a kettőnk közötti beszélgetés mézharmatos erőterét.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.12.01. 13:57:36

@légügyi megfigyelő:

"Senki nem mondta meg, kire kell szavazni, csak épp - úgy tűnik - számukra elégséges volt a szociális demagógia, meg az "ilyen többé nem lesz!" ígérete."

akkor máris eljutottál ahhoz az egyébként nem meglepő tanulsághoz, hogy természetesen a Fidesz tehet arról, hogy Fidesz kétharmad van, és nem az MSZP.

" Az MSZP-nek mégiscsak lehet valami köze ahhoz, hogy tömegek váltanak pártot, nem?"

minden mindennel összefügg. de ez nem jelenti azt, hogy minden mindenért felelőssé is tehető.

ha én azt mondom, ugorj a kútba, és te beleugrasz, engem nem fognak lecsukni. ha meg azért ugrasz a kútba, mert felkaptad a vizet az egyik kommentemen, miközben én kifejezetten azt mondtam, hogy ne ugorj a kútba, akkor pláne nem. no ez az MSZP szerepe a kétharmadban. annyi, hogy felkapták rajtuk a vizet. az MSZP-nek sok mindenben van felelőssége, de a Fidesz kétharmadban nincs. az nem volt kötelező következmény.

" És ez nem azért van, mert automaták lennének az emberek, egyszerűen ösztönből szavaztak 2010-ben"

akkor az ösztön a hibás. egyébként az, hogy ösztönszerűen vagy automatikusan cselekszik valaki, nem mond ellent egymásnak.

"nem hallgatva azokra, akik óva intettek a Fidesztől."

többek között épp az MSZP-re. látod, az MSZP nem meglepő módon épp az ellenkező oldal felé kapacitálta az embereket.

"Akárhogy forgatod is a szót, ha Orbán programozta őket, ha nem, ha automaták, ha nem, ha pedig akadémikusok, ha nem: bírálatot igyekeztek mondani az MSZP-ről."

te is nyilván bírálatot mondanál a kommentemről, ha bosszúból beleugranál a kútba. de ismétlem, nem én tehetnék a butaságodért.

te láthatóan nagyon ferde módon fogod fel egy felelősségteljes ember felelősségét.

azért, hogy az emberek a Fideszre szavaztak, a felelősségi sorrend ez:

1) emberek
2) Fidesz

és csak 3), igen elhanyagolható felelősség az MSZP felelőssége.

mondom, kb annyira vehető komolyan, mintha te a kútba ugranál a kommentem miatt. nyilván lenne összefüggés a kommentem és a halálod között, de komolyan nem vethető fel a felelősségem.

légügyi megfigyelő 2012.12.01. 22:59:21

@Brendel Mátyás: Azt hiszem lényegében az okok súlyozásában tér el a véleményünk, hiszen Te is látod - még ha csekély mértékben is - az MSZP felelősségét.
Nem ugrom kútba a kommented miatt, így a felelősség kérdése fel sem merül ebben a relációban! :D
Remélem, nekem sem kell reggelre lelkifurdalásokkal gyötörve ébrednem!

légügyi megfigyelő 2012.12.01. 23:09:34

@Bodomi: "Egy Botka semmivel nem jobb, mint egy Kovács Laca bácsi. Sőt, az Újhülye Pisti is csak a kis Lenin becenéven fut köztük. Így ezekből se lesz másféle anyag, csak az a különleges, amiből Sztali atyamesterük keverte őket. "

Hát ezt még olvasni is szomorú...! :(

légügyi megfigyelő 2012.12.01. 23:13:44

@Brendel Mátyás: "de mondd már meg, mi a kurva anyjukat írta azt elő, hogy a Fideszre KELLETT szavazniuk?!"

Ki ígért totális rendrakást? Kinek volt meg az ereje ahhoz, hogy elkergessék az MSZP-t? A protest szavazatok ösztönösek, nem áll mögöttük józan érvelés. Amint írtam, hiába figyelmeztették sokan az embereket a Fidesz kétharmad veszélyére... Ez van. Talán tanulnak a választópolgárok is.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.12.02. 07:44:19

@légügyi megfigyelő:

"Azt hiszem lényegében az okok súlyozásában tér el a véleményünk, hiszen Te is látod - még ha csekély mértékben is - az MSZP felelősségét."

nem, nem látom az MSZP felelősségét. felsoroltam neked egy listát, amelyet "felelősségi sorrendnek neveztem", ezt rosszul fogalmaztam meg.

az a lista lehet oksági sorrend. mivel a lista legelején felelősségteljes emberek vannak, és mivel az MSZP természetesen teljesen a Fideszre szavazás ellen érvelt, ezért az az oksági szerep, amijük volt, nulla felelősséget jelent. az, hogy egy ember, egy szavazó felelős, az azt jelenti, hogy átveszi a felelősséget egy csomó dologban, és nem fogja az oksági tényezőkre. ha az oksági tényezőknek mindig felelősséget is tulajdonítasz, akkor a szavazó felelősségét veszed el, automatává degradálod.

"Nem ugrom kútba a kommented miatt, így a felelősség kérdése fel sem merül ebben a relációban! "

értem, tehát te nem valós példáról gondolkodni sem mersz.

nyilván, ha ebben az országban így gondolkodnak az emberek, mint te, hogy a szavazó felelőssége szinte semmi, mindenről a pártok tehetnek, illetve példákon nem is gondolkodunk, minek, akkor egy olyan országhoz jutunk, ahol 2,7 millió ember valami iszonyat nagy hülyeségre képes leszavazni, aztán nagyon bánja.

az igazán felháborító az, hogy te, aki gondolkodni nem nagyon akarsz, te blogolsz, és megmondóember akarsz lenni

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.12.02. 07:51:09

@légügyi megfigyelő:

"A protest szavazatok ösztönösek, nem áll mögöttük józan érvelés."

de akkor ez az emberek saját hülyesége, ne kend az MSZP-re!

hogyan lehetne az MSZP-nek felelőssége abban, hogy hülye emberek mindenféle józan megfontolás nélkül, zsigerből csinálnak valami hülyeséget?!

mi felelőssége van bárkinek is abban, ha egy másik hülye ember minden józan figyelmeztetés ellenére hülyeséget csinál?! hogy a jó büdös fenébe lenne ebben a hülyeségben a hülyén és a felbujtón kívül másnak felelőssége? pont arra akarod kenni a felelősséget, aki le akarta beszélni?!

valami nálad nagyon meg van borulva. és az a baj, hogy ez egy kicsit elterjedt minta, ezért van szarban az ország.

hülyék szavaznak hülyeségre, van, aki biztatja őket. és van, aki figyelmezteti őket. és te senkinek a felelősségét nem látod, de aki figyelmezteti őket, azt akarod lehúzni. meg vagy te borulva, ember!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.12.02. 07:55:12

ahogy mondtam, kiválasztottam a blogodat, hogy majd rendszeresen megosztom, mert láthatóan téged pl nem nyom az index, és mondjuk a fogalmazás-készséged az rendben lenne.

de ha te azt tanítod az olvasóknak, hogy:

"csinálj zsigerből hülyeséget, és kend rá nyuszira!"

akkor nem foglak megosztani, mert ilyen gondolatokat nem szabad terjeszteni.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.12.02. 07:59:19

@légügyi megfigyelő: a másik meg, hogy az MSZP lehet, hogy nem kormányzott tökéletesen, de az a 8 év volt a legjobb Magyarországon az I. VH óta.

légügyi megfigyelő 2012.12.02. 09:55:15

@Brendel Mátyás: "nyilván, ha ebben az országban így gondolkodnak az emberek, mint te, hogy a szavazó felelőssége szinte semmi, mindenről a pártok tehetnek, illetve példákon nem is gondolkodunk, minek, akkor egy olyan országhoz jutunk, ahol 2,7 millió ember valami iszonyat nagy hülyeségre képes leszavazni, aztán nagyon bánja."

Egyrészt nem hiszem, hogy az emberek felelősségét nem emeltem volna ki, másrészt, minthogy pártok közül lehet választani az eddig működött rendszerben (alapvetően), így a pártok politikájának közvetlen hatását nem lehet elvitatni. És ez - lássuk ba, amint egyébiránt magad is megtettél - az MSZP politikájára ugyancsak vonatkozik.

légügyi megfigyelő 2012.12.02. 10:04:08

@Brendel Mátyás: "az igazán felháborító az, hogy te, aki gondolkodni nem nagyon akarsz, te blogolsz, és megmondóember akarsz lenni "

Tisztáznunk kellene, hogy egyrészt nem vagyok megmondóember, és nem is akarok az lenni. A blogolás véleménynyilvánítás. Amennyiben valakinek van hozzáfűzni való álláspontja, véleménye, azzal szívesen diskurálok. Ameddig lehet és van értelme.

"de ha te azt tanítod az olvasóknak, hogy:

"csinálj zsigerből hülyeséget, és kend rá nyuszira!"

akkor nem foglak megosztani, mert ilyen gondolatokat nem szabad terjeszteni. "

Szerintem, már megbocsáss, félreértesz, éppen azt szeretném, ha az emberek józan megfontolások alapján választanának képviselőket és pártokat, nem pedig zsigeri indulatokból, vagy egyszerűen megszokásból. Végtelenül unalmas, hogy pl. meg lehet venni kilóra a nyugdíjasokat havi ezer forintos emelésekkel, és a magunkfajták, akik aktív korunkat élnénk és a jövőnket kellene tervezni ellehetetlenülünk lassan. Ha kiteszel a blogodra, örvendetes, ha nem akkor sem dől össze a világ. Tégy belátásod szerint! :)

légügyi megfigyelő 2012.12.02. 10:10:02

@Brendel Mátyás: " a másik meg, hogy az MSZP lehet, hogy nem kormányzott tökéletesen, de az a 8 év volt a legjobb Magyarországon az I. VH óta. "

A legjobb nyolcéves időszak is alkalmat kell adjon az önkritikára. Különösen egy katasztrófális választási vereséget követően. Mumusra csak a gyengék hivatkozhatnak.

Az, hogy a 2002-2010 közötti időszak lett volna a legjobb az I. Vh óta, egyszerűen nem tudom megítélni. Egyrészt talán túl régen volt pl. a Horthy időszak, de Rákosiékra sem emlékszem, a Kádáréra is csak módjával... a későbbi kormányokkal lehetne összehasonlítani, ott meg fortyognak az indulatok. :)
Sok jó volt abban az időszakban amit épp a kormánnyal szembeforduló MSZP baltázott el. Nem sikerült hosszútávú reformokat még csak felvázolni sem, holott húsz éve folyik a lamentálás a szerkezeti reformokról, a nagy ellátó rendszerek átalakításáról. Ebben az irányban lépés alig történt, és ebben nem csak a Fidesz hibáztatható.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.12.02. 14:12:57

@légügyi megfigyelő:

"a pártok politikájának közvetlen hatását nem lehet elvitatni. És ez - lássuk ba, amint egyébiránt magad is megtettél - az MSZP politikájára ugyancsak vonatkozik."

fogd már fel, hogy a hatás nem egyenlő felelősséggel! sok mindennek sok mindenre lehet hatása, akár a szándékával ellentétes is. a felelősség megállapításához ennél jóval mélyebben kell vizsgálódni.

erre te nem vagy hajlandó. te felületes vagy. akárcsak azok, akik a Fideszre szavaztak

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.12.02. 14:17:12

@légügyi megfigyelő:

"Tisztáznunk kellene, hogy egyrészt nem vagyok megmondóember, és nem is akarok az lenni. A blogolás véleménynyilvánítás. "

= megmondóember

"Szerintem, már megbocsáss, félreértesz, éppen azt szeretném, ha az emberek józan megfontolások alapján választanának képviselőket és pártokat, nem pedig zsigeri indulatokból, vagy egyszerűen megszokásból. "

azzal, hogy az MSZP-re kened a szavazók választásának felelősségét, ezzel ellentétes dolgot segítesz elő.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.12.02. 14:21:07

@légügyi megfigyelő:

"Sok jó volt abban az időszakban amit épp a kormánnyal szembeforduló MSZP baltázott el. Nem sikerült hosszútávú reformokat még csak felvázolni sem, holott húsz éve folyik a lamentálás a szerkezeti reformokról, a nagy ellátó rendszerek átalakításáról. "

ebben van valami. csakhogy a dolognak ez a része még inkább ellent mond annak, amit mondasz.

2010-ben ugyanis az emberek pont ezeket a reformokat küldte el a fenébe a Fidesszel. csakhogy pont azt fejtegeted, hogy az MSZP is eléggé ellenük volt. tehát nem az MSZP-t küldték el, hanem Gyurcsányt.

Gyurcsány meg ma nem MSZP-s, tehát itt is hibázik a dolog.

ezer sebből vérzik a gondolatmeneted, és érdekes módon te magad tárod fel ezeket a sebeket.:)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.12.02. 14:26:19

így szól a cikkbeli mondatod:

"Nem lenne ezzel semmi baj, ha az ember nem tudná: most azok az emberek szólalnak meg, akik jelentős részt vállaltak abban, hogy Orbán Viktor ilyen arányú győzelmet aratott."

hol vérzik ez?

1) ezek az emberek azt mondták, ne szavazz a Fideszre
2) ezek az emberek lehet, hogy valamit elrontottak (ez egy hosszá vita lett volna), de ez még nem jelenti azt, hogy a Fideszre kellett szavazni
3) ahogy te is elmondtad, ezek az emberek jelentős részben pont Gyurcsány reformjai ellen voltak, és így jelentős részben pont ugyanazt mondták, mint a Fidesz

4) ahogy mondtad, az emberek 2010-ben leginkább Gyurcsányt akarták elküldeni joggal, jog nélkül, és nem ezeket az embereket. Gyurcsány meg ma már nem ehhez a párthoz tartozik

szóval ez így nagyon sok sebből vérzik.

lehet kritizálni az MSZP tárgyaló bizottságának összetételét, de ennyire felszínesen bűn erről írni.

légügyi megfigyelő 2012.12.02. 14:41:54

@Brendel Mátyás: A bejegyzésben utaltam két olyan kinyilatkozatatásra, amelyet MSZP elnökségi tag tett, és amelyre magam is reagáltam. Ehhez mit szólsz? Szerinted ez normális demokráciafelfogás? Szerinted ezzel lehet megnyerni a gondolkodó választókat?

A szövegrész:
"Csak blogunk két alkalommal futott bele az elmúlt hetekben az MSZP egy elnökségi tagjának hihetetlen politikai érzéketlenségébe és vállalhatatlan gondolataiba. Az ilyen politikusi gondolkodásmód csak elriasztja a középen lévőket, okkal."

A hivatkozott vélemények: lásd a blog archívumában a Szanyi Tiborhoz címzett bejegyzéseket.

És hagyjál már ezzel a macerálással, talán már mondtam, és itt e szent sorokban megerősítem, kinyilatkoztatom, hogy a Fidesz lejárató kampánya jelentős részben felelős a 2/3-os győzelemért és az MSZP buktájáért, amiképpen ugyancsak - a kedvedért: - bizonyos részben az MSZP is felelős a saját bukovárijáért, amint ekképp a Fidesz elsöprő győzelméért, és így közvetve a mai gyászos helyzetért is. A magam részéről ezt a vitapontot nem tudom és nem kívánom tovább csócsálni, de másban szívesen irogatok, ha gondolod.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.12.02. 16:50:44

@légügyi megfigyelő:

1) Szanyi nyilatkozatai egy másik kérdés, ne terelj!

2) Az MSZP-nek nyilván azért volt felelőssége, hogy hányan szavaznak az MSZP-re

3) Az, hogy hányan szavaznak a Fideszre az egy ettől logikailag független kérdés

nincs olyan szabály, hogy "ha nem szavazol az MSZP-re, akkor a Fideszre kell szavaznod!"

ezt már elmagyaráztam, hányszor kell leírni, hogy felfogd?! miért vagy ennyire ostoba?!

miért sulykolod, hogy a két dolog logikailag és felelősségben összefügg, amikor nem?!

komolyan, olyan ostoba emberek szavaztak a Fideszre, mint te.

légügyi megfigyelő 2012.12.02. 17:12:49

@Brendel Mátyás:
1. úgy tudom, hogy Szanyi az MSZP elnökségi tagja, azaz véleménye mértékadó
2. "Az MSZP-nek nyilván azért volt felelőssége, hogy hányan szavaznak az MSZP-re". Ennek komplementer megfogalmazása az, akik elpártoltak az MSZP-től, azok elpártolásában alighanem épp az MSZP felelőssége is megfogalmazható, amint voltaképp most Te is írod.
3. Ki a fene mondta, hogy ha nem az MSZP-re szavaz valaki, akkor a Fideszre kell? Ez a Te rögeszméd, amit a véleményemmé kívánsz tenni. Mátyás barátom, kérlek, olvass vissza néhány bejegyzésnyit, de talán épp a legutolsót, és meglátod, feleslegesen vegzálsz ezzel az állításoddal.

Egyébként én még nem találkoztam ennyire agresszív alakokkal, csak a legelvadultabb jobbos trollok között.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.12.02. 19:42:36

@légügyi megfigyelő:

"1. úgy tudom, hogy Szanyi az MSZP elnökségi tagja, azaz véleménye mértékadó"

te tényleg ilyen hülye vagy?! Szanyi az MSZP-ben nyilván fontos. de a kérdésben, amiről veled vitázom, kurvára irreleváns az, amit felhoztál.

" Ennek komplementer megfogalmazása az, akik elpártoltak az MSZP-től, azok elpártolásában alighanem épp az MSZP felelőssége is megfogalmazható, amint voltaképp most Te is írod."

igen, de sehogy sem fogod ebből kihozni, hogy az MSZP komplementere a Fidesz. bazdmeg, halmazelméletből te buktál?!

"3. Ki a fene mondta, hogy ha nem az MSZP-re szavaz valaki, akkor a Fideszre kell?"

ha nem mondod, akkor ebből következik, hogy az MSZP-nek NINCS FELELŐSSÉGE a Fidesz kétharmadban. ennyi.

"Egyébként én még nem találkoztam ennyire agresszív alakokkal, csak a legelvadultabb jobbos trollok között."

az agresszió, és a hülyeség nem oldalfüggő. a hülyeségre példa te vagy.

légügyi megfigyelő 2012.12.02. 20:54:39

@Brendel Mátyás: kedves Mátyás, ezen a ponton felhagyok a Veled való kínlódással. További jó blogolvasást és kommentelést!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.12.03. 08:40:42

@légügyi megfigyelő:

kínlódás tekintetében engem ért a "megtiszteltetés". nagyon nehéz a felfogásod. tényleg azt ajánlom, ennyi IQ-val ne blogolj!

Szúrófény 2013.01.22. 07:36:35

@Brendel Mátyás: Összefogás 2014 A józan megfontolások, higgadt becstelensége!
süti beállítások módosítása