HTML

Légifelvétel

Hol találhatsz még bennünket? http://legifelvetel.blogspot.hu http://www.facebook.com/Legifelvetel

Friss topikok

  • klacus: @WTF???!!4!!44!!: Mi a különbség, ma Simicska az ász, régebben a Walliszos srácok voltak a menők, ... (2015.01.04. 18:45) Egy elégedetlen tüntető
  • Szűtté mamá? Szűjjé!: @A megvalósult amerikai ólom..: Fúúúú de buta vagy te fideszes, te!!! Nem magyarázom egy fideszkur... (2015.01.01. 22:11) Kövér László és a páva tánca
  • Éhes ló: @Chang Beer: rohamos a hisztériátok max. Buktor minden létező választást megnyert az elmúlt 8 évbe... (2014.12.01. 08:23) Kedves Pokorni Zoltán Alelnök Úr!
  • : @xvxvxv: 1989 elfelejtett tudás „Az uralkodó réteg forradalma, csak arra jó, hogy vég nélkül fenn... (2014.03.24. 05:20) Elég volt. Ki kell mondani!
  • : Mit kíván a Magyar Nemzet! Új 12 pont! 1. Minden választásra jelölt előzetes átvilágítását! 2. Ak... (2014.03.24. 05:16) Szerződést a választókkal!

Látogatók

2012.10.30. 18:15 légügyi megfigyelő

Ezt elsiette, képviselő uram!

Címkék: regisztráció egyesület pártok Bajnai

Az emberfia csak mereng, gondolkodik, hogy a büszke kétharmadista, gránitszilárd, cövekként meredező kormányerők milyen módon igyekeznek meggátolni a szerintük törpe és jelentéktelen kisebbséget abban, hogy kipenderíttessenek a bársonyszékeikből. Valami egetverő csalafintaságra gondol ilyenkor álmodozó szemmel az ember, mert mégis, csak létezik a művészet a gonoszságban is, lehet még akár cizellálni is a csűrcsavari sunyiságokat. Hiszen mi másért néznek az emberek nagy átveréseket, miért van kultusza betyároknak, rablóknak, mi másért szerethető egy félvilági svindler, ha nem azért, mert – valamilyen szinten - elegánsan végzi sötét dolgait.

Így volt ez a választási rendszer "méltóságteljes" átszabásával is. Az elején legalább okoskodó pofával igyekeztek valami földrajzfélére hivatkozni, amikor egyszerre átszabták a választási kerületeket. És még abban az ótvar regisztrációban is igyekeztetek valamiféle érveket előhúzni. Más kérdés, hogy szárnyaszegettsége nyilvánvaló volt. Töke volt kérem a menyasszonynak az első perctől. Az alja a dolognak az „inkább töröljük el a népességnyilvántartást, hogy regisztrálni kelljen” érvelés volt.

Előbbiekhez képest a változtatás, miszerint egyesület ne állíthasson jelöltet, maga a próza. Olyan, mint a rágógumifoltos szürke térkő a Blahán, amelyet a galambok is megtiszteltek. Persze, értem én, ez fontos, nehogy a Bajnai, nehogy a Milla, meg a többi, de nincs ez kicsit elsietve, kedves képviselő uram?

Mert nekem, aki sem politikus, sem jogász, semmi és senki nem vagyok, a hír olvastán az jutott az eszembe, hogy B-ék alapítsanak pártot. Ha meg nem jegyzik be, "vegyenek át egyet", ami már be van jegyezve. Mert egy párt is lehet olyan, mint egy megunt Kft, amelyet ki lehet üríteni és át lehet adni. És ezt a megoldást, legalábbis a cégjogból, alighanem Fidesz körökben elég jól tudják. Aztán a nevét egyszerre meg is lehet változtatni. Vagy ha esetleg megtiltják, hogy a kormánykoalíción kívül egyéb párt ne indulhasson, akkor jöhetnek még az egyének. XY, akit a B-ék támogatnak. Ha meg megtiltják, hogy valakit „bárkiék” támogassanak, akkor meg az az XY jöhet, akit senki sem támogat, de mi kacsintásból tudjuk, hogy mi a helyzet. Persze, van még két lehetőség, már ha választásban kell gondolkodni. Például ha indulhat senki sem a kormánykoalíción kívül. Hát ez betenne. Itt nincs ügyeskedés. Vagy ha már így alakul, nem is kell most választani, 2014-ben, hanem tekintettel a sikerekre meg is lehetne hosszabbítani a mandátumokat, csak az Alaptörvénybe kell beírni valami bűvös mondatot.

A harmadik lehetőség pedig az egész választásos baromkodás ellentettje: nem tartotok választást és kész.

Azt azért alighanem sejthetitek, kedves képviselő uramék, hogy még az utóbbi sem garantálja, hogy hatalomban őszültök meg, kivéve ha eleve deres a hajkoronátok.

 

Egyetértesz? Csatlakozz hozzánk a Facebook-on:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://legifelvetel.blog.hu/api/trackback/id/tr24879638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása