HTML

Légifelvétel

Hol találhatsz még bennünket? http://legifelvetel.blogspot.hu http://www.facebook.com/Legifelvetel

Friss topikok

  • klacus: @WTF???!!4!!44!!: Mi a különbség, ma Simicska az ász, régebben a Walliszos srácok voltak a menők, ... (2015.01.04. 18:45) Egy elégedetlen tüntető
  • Szűtté mamá? Szűjjé!: @A megvalósult amerikai ólom..: Fúúúú de buta vagy te fideszes, te!!! Nem magyarázom egy fideszkur... (2015.01.01. 22:11) Kövér László és a páva tánca
  • Éhes ló: @Chang Beer: rohamos a hisztériátok max. Buktor minden létező választást megnyert az elmúlt 8 évbe... (2014.12.01. 08:23) Kedves Pokorni Zoltán Alelnök Úr!
  • : @xvxvxv: 1989 elfelejtett tudás „Az uralkodó réteg forradalma, csak arra jó, hogy vég nélkül fenn... (2014.03.24. 05:20) Elég volt. Ki kell mondani!
  • : Mit kíván a Magyar Nemzet! Új 12 pont! 1. Minden választásra jelölt előzetes átvilágítását! 2. Ak... (2014.03.24. 05:16) Szerződést a választókkal!

Látogatók

2015.01.02. 22:48 légügyi megfigyelő

Egy elégedetlen tüntető

Címkék: tüntetés összefogás civilek Alkotmány

Igen, elégedetlen vagyok. Az országot pusztító rendszer miatt is. Az ellenzéki – értsd: Orbán ellenes jobb- és baloldali – ellenzéki együttműködés hiánya miatt is. A múlt év egyértelmű kudarc. És ma, az Opera előtti második tüntetés után a civil mozgalmakkal sem vagyok elégedett. És mindjárt le is írom, miért.

Először is ízléstelennek tartom a felvezetést. A szervezők folyamatosan azt hangoztatják, hogy az elmúlt huszonöt év azt bizonyította, hogy a politikai elit, azaz a mai pártpolitikusok és mozgalmaik, alkalmatlanok a nemzeti együttműködés kisbetűvel írandó rendszerének lebontására és valami új felépítésére. Ennek fényében, ha már huszonöt évet teszünk a szemétkosárba, hiányérzetet okoz, ha Orbán mellett csak Gyurcsány Ferenc beszédét idézik vissza, ráadásul pontosan azon tendenciózus vágási technikát követve, amellyel a Fidesz igyekezett gőzerővel lejáratni az akkori egyetlen komoly kihívóját. Nem idézték például Hornt, Mesterházyt, Csurkát, Torgyánt, Borost. Nem zengett Antall baritonja sem. Miért? Vagy kukába való huszonöt év csak 2004-től 2009-ig tartott? Biztos, hogy az Őszödön elhangzott beszéd értelmezése lehet vita kérdése, de biztos, hogy nem kellene a Fidesz propagandistái által mantrázott egyetlen és tendenciózus verziót bevágni, ez nem lehet vita tárgya. De nem tisztem Gyurcsány Ferencet védeni, már azért sem, mert megvédi saját magát úgyis.

Továbbá, ki lehet hívni az embereket az Opera elé, hogy emlékezzünk a három év előtti elemi erejű megmozdulásra, de hiba nem emlékezni a maga valós súlyában arra az estére, hiba nem emlékeztetni az embereket az azóta megismert hazugságokra és a gyáva, férfiatlan megnyilvánulások sorára, amely azóta is a prominens kormánytagok, kormánypárti „tényezők” sajátja. Hiba nem visszaidézni Orbánisztán bóvlivá minősítését. Igen, a Fidesz ideje lejárt, igen, a Orbánnak mennie kell. Ezt otthon is tudtam, ahogy mindannyian tudjuk. Bizonyára Orbán is tudja. De talán nem érzem rosszul, hogy ettől az estétől nem lesz rossz álma, pedig ekkora tömeg pontosan alkalmas lenne azon rossz álmok vagy álmatlanság előidézésére, amely töréspontig juttatja egyes kérdésekben, és meghátrálásra kényszeríti. De a szónoklatok sorában meghirdetett társadalmi beszélgetéses, bázisdemokrata, megfoghatatlan valami ma semmit sem ér.

Illúziók sorát hallhattuk. „Megjavítjuk, mi és ti, civilek, a kormányzat működését!” – hirdették. Persze, hol kezdjük? Kinél van a csavarhúzó és kinél a villáskulcs és hol a gépezet? Ja, hogy a kormánynál minden? Ez kimaradt a számításból... De talán majd eljő a kormány a beszélgetésekre, remegni méltóztatik és kegyeskedik meghátrálni. Netán kijavítja saját magát. Ne már! Ki hihet ilyen fantazmagóriában? Vágó Gáborból több realitásérzéket néztem ki.

„Gondoskodni kell a szolidáris társadalom kialakításáról! Beszélgessetek, ismerjétek meg egymás bajait és segítsetek egymáson!” Brávó! És hol a kassza kulcsa? Addig fizesse az ország a barom adókat? Esetleg a legatyásodó középosztály saját zsebből, karitatíve segítse a lecsúszókat, az állam meg a megspórolt pénzt örömében – egyéb ötlet híján – stadionba fektesse?

Ébresztő! Ez nem civilség, ez illúzió, ez az út a semmibe! Ez együttműködő kormányokkal működik, de ez nem az!

És mégis: szükség van konzultációra, de elsősorban nem a fentiekről. Hanem például az Alkotmányról. Miért nincs még alternatív Alkotmányunk? Miért nem teljesíti kötelességét a tisztességesen gondolkodó alkotmányjogászok közössége? Vagy nincs sem liberális, sem konzervatív, sem szocialista beállítottságú tekintélyes alkotmányjogász, akik összeülve nem tudnak egy tervezetet előállítani? Erről lehetne beszélni. Erről kellene beszélni. Alkotmányt, újat, közöset! Ez a jogász értelmiség kötelessége!

Jöjjenek a pártok! Legyen beszélgetés arról, hogy mi okozta a tavalyi kudarcokat! Hol volt a jobboldali ellenzék? És hol van ma? És miért nem állapodott meg a „demokratikus” ellenzék a közös indulásban áprilisban, csak amikor már minden veszve volt? Mik a következtetések? Demokratikus-e a „demokratikus” ellenzék, ha erőviszonyok beállítása érdekli, nem pedig a despota elüldözése? Meg kellene beszélni! Ki kellene javítani a bajokat, ha lehet. Mert pártok nélkül nem lesz lehetséges választást nyerni. Vagy tegyük félre ezt a kérdést, és mindent bele, mert a pártokkal együtt le kell váltani Orbánt, el kell zavarni, de azért nem túl messzire, mert rá még ki kell mérni a büntetést mindazért, amit tett.

Tényleg, meg sem említették a számonkérést a szónokok, holott itt olyan mértékű károkozás történt és történik, amely minősítésére akár a büntető törvénykönyv a rombolásról szóló kategóriája is alkalmas lehetne.

És miért is jött össze több tízezer ember, esőben, hidegben? Azért, hogy megtudják, lakhatás kell, meg szolidaritás? Jelzem, tudják, jelzem, tudjuk! Csak megemlítem, azért jöttünk össze, mert emlékezni akartunk, és emlékeztetni akartuk a kormányt arra az estére, amikor az alaptörvény nagy napján sunnyogva menekültek az Opera hátsó kapuján, mert az Andrássy úton a nép szava szólt. Mert azt azért tudják és értik: a nép szava az Isten szava.

Jelzem, ha nem sikerül a tömeg ez irányú igényét kielégíteni, le fog csökkenni a tüntetések látogatottsága, és csak intésképp, már most is sokan elmentek a szónoklatok közben. Pedig egyszerű eszközök is rendelkezésre állnak a résztvevők eltökéltségének erősítésére. Csak ötletszerűen:

-         vonulás, végig a városon, lássa ország-világ, Budapest és Magyarország nem Orbán Viktor juhakla, hanem véleményüket elmondani akaró emberek lakóhelye, akik már nem tűrnek el akármit.

-         tüntetés az ügyészség előtt, azzal a néhány aprócska kérdéssel, hogy miképp akadhatnak el a korrupciós ügyek vizsgálata, miért nem indul nyomozás a látványos vagyongyarapodások ügyében, egyáltalán, ki a felelős mindezért, miért nincs független magyar ügyészség?

-         tüntetés az adóhivatal előtt, mert nem tudjuk, kiket érint a kitiltási botrány, amely Magyarország szégyene, a mi szégyenünk is. Csak kellene tudnunk, kik miatt égünk, mint a rongy!

-         tüntetés a horgászkunyhó előtt, a várban, miért felejti el lakója a potykavadászat izgalmában, hogy dolga egyebek mellett az alkotmányos rend feletti őrködés lenne, a nemzet egységének kifejezése, a szétszabdalt haza minden polgárának képviselete?

Ezekre a célokra hetente lehet mozgósítani ezreket, akik el is mennek, ott is lesznek, és kikaparják a tűzből az új Magyarországot, nektek is, civileknek, nektek, akik civilek vagytok, amint mi is.

De ki fogok menni továbbra is a tüntetésekre akkor is, ha újabb csalódást okoz, mint a mai. Mert ki kell mennem, mert nincs más lehetőség. Mindazonáltal az illúziókból és a csalódásból már elég volt. De biztos vagyok abban, hogy Orbánékkal nincs helye tárgyalásnak, amint ez terroristákkal és bűnözőkkel sem lehetséges. Ha ők a verésből értenek, hát verni kell őket. A nevelésükkel már elkéstünk, az 2010-ben lett volna talán lehetséges.

 

A FIDESZ rendszere napról napra pusztítja Hazánkat,napról napra több és több kárt tesznek. Nyilváníts véleményt, tüntess, tiltakozz! Tégy a szabadságodért!!

Egyetértesz? Csatlakozz hozzánk a Facebook-on:

 

264 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://legifelvetel.blog.hu/api/trackback/id/tr647035271

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbán ezüstérmes korrupcióban 2015.01.03. 14:16:40

 A kormányon erősen érződik a KDNP "Te ne lopj, mert azt csak nekünk szabad!" erkölcsi útmutatása. Gratulálunk Orbán Viktornak a korrupciós ranglista második helyezéséért. Kiérdemelte.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tralalala 2015.01.03. 01:05:08

Ez ugyanannak a blogcsoportnak a része, mint a ténytár, democrat, szocioreflex?

légügyi megfigyelő 2015.01.03. 01:40:41

@tralalala: Ez a blog nem egy blogcsoport része, hanem egy önálló. Ha az a kérdés, hogy eszmeiségében milyen, akkor nyilván besorolható.

tralalala 2015.01.03. 03:51:06

@légügyi megfigyelő: mert hogy pont ugyanaz a retorika, pont ugyanazok a dühös, demagóg megállapítások, pont ugyanaz a vastagbetűs kiemelés, pont ugyanúgy egyetlen téma (jelesül a fideszezés-orbánozás) jellemzi, mint az említetteket.

Hát... örülök, hogy ezzel még címlapra lehet kerülni. Sok sikert.

E.Katolnai 2015.01.03. 04:21:51

Nincs értelme az ilyen megmozdulásoknak, mert a magyar nép nem fog mögétek állni, az igazi tömeg elmarad.
Elmarad, mert nem kell neki Che Guevara, meg Soros-féle bűnözők által pénzelt megmondó-lotyó; nincs szüksége demokrata-kozmopolita-globalista liberálisokra, és egyáltalán minden nyomora, baja ellenére inkább távol marad az olyan megmozdulásoktól, ahol magyar zászlók helyett idegen hatalom lobogóját rázogatják.
A tüntetők által felhozott érvek, keservek jogosak, de a tüntetők nemzetellenes, liberál-balos civilsége nem viszi utcára – inkább elriasztja – a szintén elégedetlen többséget, és amíg ilyen alakok rázzák az öklüket, addig mindig kevesen lesztek, addig nincs értelme az ilyen tüntetéseknek (a nácizásról, magyarellenes gyalázkodásról nem is beszélve).

ebella 2015.01.03. 05:36:45

Ez így ugyanannyit ért mint a tegnapi tüntetés.

.Gordon Gekko. 2015.01.03. 06:20:29

Tudod mi jön az 'elemi erejü' tüntike után...

2/3

Rudi Kató 2015.01.03. 06:30:14

Egy 19-es komisszár se írt volna mást mint a késői utóda!
Vajon az alap miért nem érdekli amikor kialakultak ezeknek az állapotnak a gyökerei?
A bolsevik diktatúra vezetett ide és még nagyon sokáig fogjuk a magunkkal hordani a következményeket! Az mszmp változatlanul él és virul csak sokkal több patkány (párt) merít gátlástalanul a javakból! Furcsa módon ezzel egyik oldal sem törődik, nem éri el az inger küszöbüket! Ezek a selejtes utódok csak azt csinálják amire kiképezték őket annak idején, egyetlen tisztességes ember sincs közöttük! Arról vajon miért nem cikkeznek egyik oldalon sem, hogy ezen állapotok kialakulásához a médiának csúfolt bűn szövetkezet teljes mellszélességgel kiállt és segítséget nyújtott az eseményekhez a lakosság becsapásával! Amiről most kellene zengeni minden sajtónak az az usa és az eu között kötendő gazdasági szerződés ami hivatalosan is az usa gyarmatává degradálja az egész eu-t! Ez ugyanúgy nem érdekli őket mert ők megkapják a júdás pénzt azaz menlevelet mint 89-ben a bolsevikok, hogy bántatlanok maradnak minden bűnük miatt! Ez a közvélemény erőszakoló és befolyásoló réteg legalább olyan mértékben felelős a kialakult állapotokért mint a ténylegesen azt elkövető politikus bűnözők! Olyan jelentéktelen dolgokkal tömik az emberek fejét és terelik el a figyelmüket ami még csak a említésre sem érdemes!

torró 2015.01.03. 06:51:15

Szerintem a tüntetést is a zorbán szervezi,tudták!? Tudták!!!? Hát milyen ország az ahol még tünti sincs? Nooormááális? A emberek tüntetésre vágynak! Jól mondom? Nem? Igaz? Ugye? Nem? De!! Namármost kérem szépen,megmondom úgy ahogy van! A emberek szépen kúltúráltan kimennek a uccára és tüntetnek! És ott kérem megmondják nekik hogy most éppen miért tüntetünk. Na! Aztán szépen hazamennek kielégülten, hogyaszongya, ó de jót tüntettem máma is! Jól mondom? Igaz? Há nem? De!

torró 2015.01.03. 06:59:48

@Rudi Kató:
Csatlakoztam!Amúgy egyszer szeretném látni hányan olvasnak el egy ilyen posztot! Szerintem tanulságos lenne! A posztírónak! Mondjuk a kommentekből kiderül majd. Amúgy nem értem miért néz bennünket a posztíró hülyének? Ma már a itt a neten, aki, böngészik, az annyi ellen érvet tud összekaparni amennyit csak akar. Mondjuk ha unatkozik az ember, ugye/?/, akkor akár bohóckodhatunk is. Nem? Ugye?

Muzsikok közt 2015.01.03. 07:07:37

@torró: tökmind1 hányan olvassák, hiszen rögtön el is küldik a picsába a posztert.

de egyetérteni senki sem megy semmilyen blogra, meg újságcikkre se kattint. Igy jobban kifizetődik a provokáció, de ilyen a popszakma.

NaNehogyMár 2015.01.03. 07:30:08

"nincs helye tárgyalásnak, amint ez terroristákkal és bűnözőkkel sem lehetséges. Ha ők a verésből értenek, hát verni kell őket. A nevelésükkel már elkéstünk, az 2010-ben lett volna talán lehetséges."

Ha ugyanezt a cigányságról írnák, hőbörögnél. Nem vagy Te képmutató?!?!?

NaNehogyMár 2015.01.03. 07:35:18

Másrészről: van némi igazad, akár lehetsz is elégedetlen. De! Ha elégedetlen vagy, változtass...állj ki Te, írj alkotmányt Te, fogalmazd meg a hívószókat Te. Ja, az nem megy, csak picsogni itt a blogon a meleg szobából. Így - hála istennek - nem is lesz itt változás, csak folyamatos elégedetlenség szítás, morgás.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.01.03. 08:00:09

A hagyományos januári balliba bálra elment a szokásos 2 ezer fő keménymag. Plusz küldött még 500-500 főt Soros, az amerikai követség és a Norvégiai Köztársaság Ballibkeltető Alapja. Összesen 3500 fő.

A hatalmas tömeg orbánozva-sírva mulatott, kicsit verekedett, majd hazament. Egy 100-fős drogos ultraballib rész kicsit tovább hőzöngött, de végül ők is hazamentek budai villáikba szaunázni.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.01.03. 08:02:00

@E.Katolnai:

Így van.

Ha nem lenne ilyen megmozdulás, a Fidesz szervezne egyet. Ugyanis ez a Fidesznek segít: lám, kik lennének hatalmon, ha a Fidesz bukna.

ejropalepke 2015.01.03. 08:03:16

@E.Katolnai:
Az EU-s zászló az idegen zászló? Csöppet sem zavar, hogy Magyarország az EU tagja?
Ettől függetlenül sajnos azt jól látod, hogy a többség nem fog mögénk állni, mert nem lehet a mucsaiságból kiemelni ezt a nemzetet, nekik "önerős Mohács kell", miként Spiró írta.
És még csak egy liberálisabb Erdély sem lesz a láthatáron, ahová menekülni lehetne a szétszabdalt országból.
Ha balszerencsémre nem lennék magyar, még szórakoztatna is ez a gyopár önsorsrontó attitűd, de haj, sajnos itt élek.

MACISAJT 2015.01.03. 08:06:37

Ahogy Kövér mondta aki persze hogy
" SZDSZ"-t emlegetett.
Felelős politikusként mégsem jelölhette ezt a bagázst " HLZS"-rövidítéssel
( Hazaáruló Liberális Zsidók)...
De így , fedőnéven is mindenki tudja és érti is hogy kikről is van szó.

Kiment két ezer belőlük, hörögtek egy sort oszt megunták, hazamentek.
És egy jelenlevő hülyének sem jutott eszébe megkérdezni mondjuk a helyszínen felszólaló kálmán lászló ÉS-közeli szakállas bácsitól, hogyan is áll a 2007-ben meghirdetett alternatív népszavazása, amivel akkoriban az igazi népakaratot akarták a gyurcsányisták megakadályozni bármi áron..:P
Bruhaha.

ejropalepke 2015.01.03. 08:10:45

Bloggernek:
Jobbára egyetértünk, különösen a képviseleti demokráciát illetően. A világból ki lehet kergetni ezzel a bázisdemokrácia szöveggel, melyet újabban folyvást emleget néhány magát trendinek gondoló ifjú. Arra még egyetlen példát sem tudott senki sem hozni, hogy a világban hol működik tisztán efféle rendszer.

Az új alkotmányról:
magam részéről roppant bízom benne, hogy Majtényi és a csapata már dolgozik rajta. Csak éppen még nincs kormányzóképes erő, akkor miért is rukkoljon elő vele bárki?

2015.01.03. 08:24:42

@Rudi Kató: et tobbiek incl @MACISAJT: es @maxval bircaman szerkesztő:
A multat (legyen dzsentri, naci vagy bolsevik) eltorolni meg a tuntetok sem tudjak, hiba ezt varni toluk:-)
Viszont szerencsere van par ember az orszagban, egyre tobb, aki a multban valo dagonya helyett tovabb szeretne lepni. Es elkezdtek gondolkozni, szervezodni...
Igen, meg gyerekcipoben jar a dolog es van par gyerekbetegsege is, de nekem ugy tunik elore visz. A demokracia ugyanis nem az h ha megvalasztottok, akkor az van amit en akarok. Igenis 15 millio magyar miniszterelnokenek kell lenni. Mindenkit meghallgatni, mindenkit kepviselni: ez a kotelessege. Ha erre nem alkalmas az illeto, vagy nem akarja, akkor itt az ideje, h mas utan nezzunk.
Meg sorsolassal is ertelmesebb embereket lehetne valasztani, sokszor az az erzesem. Pl a miniszternek fogalma sincs mi van a sebteben irt es elfogadott uttorvenyben...

2015.01.03. 08:26:35

Bocs az ekezetek hianyaert

légügyi megfigyelő 2015.01.03. 08:31:06

@ejropalepke: Magam ugyancsak erősen bízom Majtényi csapatában.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.01.03. 08:32:49

@SünBalázs:

Mindig tovább kell lépni. Pont ezért kell izolálni a múlt embereit, a liberálisokat.

légügyi megfigyelő 2015.01.03. 08:36:05

Örvendetes látni a sok fidesztollnokot és a mantráikat, ez valahol értékmérő. Köszönöm!

csőcsere 2015.01.03. 08:38:32

Poszter, teljesen egyetértek.

Én is ott voltam és voltak beszédek, amelyekkel egyetértettem.
Nálam a balos-kapitalizmus ellenes hozzáállás verte ki a biztosítékot. Megvetem a mostani uram-bátyám-sógor-koma államot, de ugyanígy tele van a tököm az mszp teát kisujját eltartva szürcsölgető képmutatásával. Az egyik úgy raboll hogy közben bunkó, a másik pedig pisztollyal, szépen, udvariasan megkéri az állampógárt, hogy ugyan már, adjam oda a pénzem. Az eredmény mindkét esetben ugyanaz.
A tüntetést szervezők mégis hol élnek? Igen, majd szépen megkérjük a kormányt, hogy ugyan már, kérjük, ne stadionokra költse az adóforintjainkat, köszönjük. Erre a kormány magába száll és udvariasan felülvizsgálja tetteit. Ja, igen, mint a mesében. Lóalkatrészt, a kormány majd azt mondja, hogy nem. És?

Egy jó dolog azért van. Úgy látom, a tüntetések elérték azt, hogy inog a kormány helyzete, különben nem lenne ennyi gyűlölködő, köpködő.

MACISAJT 2015.01.03. 08:46:55

@SünBalázs:

Te "Sün",

Hagyjuk kérem a hablatyot.
Mindenki tudja hogy most is pontosan az zajlik(zajlana) mint 1990 után, mikor az SZDSZ legnagyobb megdöbbenésére elvesztette a választásokat.
Azonnal jött a taxisblokád, a polgárháborús hangulat, a sorosi gazdasági zsarolás/blokád, a charta és hadd ne soroljam...
Akkor Antall volt a főpatás, aki mára a halott indián a jó indián elv alapján megszépült..1993 óta meg Orbán. (Orbán mondjuk sokkal tökösebb elődjénél.)

De bárki bármit akar mondani, tegye azt meg demokratikusan, hozzon létre pártot, alkosson programot, méresse magát 2018-ban demokratikus választásokon...
No de mindannyian tudjuk ilyen "civil"alakokkal mint a tegnapi tüntetésen, sansztalan.Így aztán marad a hörgés a köztereken, lám az Index címlapján máris virít a következő akció...már jöhetnek a pártzászlók is.
Bruhaha.

MACISAJT 2015.01.03. 08:51:45

Van egy tanulságos viccem az agyonvert, tüntetni vágyó ballibák számára.

A béka megy az út szélén, egyszer csak felülről egy irdatlan nagy tehénlepény érkezik rá.
Kétségbeesetten kiugrik a béka oldalt az útra, sajnos éppen akkor jön arra egy kamion, elcsapja.
Mi a tanulság eftársak és eftársnők ?

Hogy az aki le van szarva, az legalább ne ugráljon.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2015.01.03. 08:52:18

Mit szeretnél ?

Mert ugyan csökkent a Fidesz népszerűsége, de simán behúznának akármilyen választást még jelen támogatottsággal is, igaz nem kétharmaddal.

És akkor mi legyen ?

Addig tüntetsz, meg balhézol a csürhével, amíg nem nyer a szeretett Gyurcsányod, meg az MSZP-s ?

Megjegyzem ők már soha nem fognak nyerni.
Mert jóval többen rühellik őket, mint a Fideszt.
Mert megérdemlik.
Gazdaságilag és diktatórikus szempontokból is ezerszer rosszabbak voltak a Fidesztől.

Nem baj ha ezt nem így gondolod, bőven elég, ha a többség még emlékszik erre.

bölcsészmérnök · http://pillanatkep.blog.hu/ 2015.01.03. 09:09:29

Liberális, anarchista, szélsőbalos, kapitalizmusellenes ideológiával nem lehet megverni Fideszt!
A tegnapi tüntetés azt mutatja, hogy még tüntetőket is nehéz ezek az eszmék mögé toborozni.

gyongyi70 2015.01.03. 09:13:46

Maximálian egyetértek.
Hallgattam a szónokokat, de lila elképzeléseken túl semmit sem hallottam.
Nem kérnek a mostani ellenzékből. Jó. Akkor nőjék ki ők magukat. De mi az elképzelés? Semmi értelmes, konkrét dolgot nem hallottam.

Tetszik, nem tetszik minden kormányzás és ezért minden kormányzásra aspiráló párt-féleség programja a gazdasági eéképzelésekre épül. Mert lehetnek szép célok, de miből? Hogyan?

Pedig itt rengeteg jó dolgot lehetne kitalálni, oösszerakni, mert pont ez a terület, amit a fidesz úgy elszúrt, hogy a jövő közgazdász nemzedéke számára ebből tananyag készül majd. Hogyan ne. Ebben van egy adag dilettantizmus de még nagyobb adag korrupció és saját zseb tömése. (És itt nem értek egyet azzal, hogy Gyurcsány ugyanilyen szemét, mert ennyire nem loptak akkor, ilyen intézményesen...)

Ott a feketegazdaság, az áfacsalások. Papírunk van róla, hogy súlyos. Nosza, hogyan alakítsuk át az adórendszert, hogy ne éerje meg (annyira) lopni, csalni? Hogyan tegyük igazságosabbá és finanszírozhatóbbá a szociális rendszerek működését? Voltak erre már jó elképzelések, amikor a közgazdásztok színe-java összeállt és kidolgozoztt egy jó programot, de nem sikerült megvalósítani. Le kéne porolni is tovább gondolni...

Azután hogyan állítsuk ismáét növekedési (valódi, nem kozmetikázott) pélyára a gazdasáégot? Hát nem így, ahogy most, pont ellenkezőleg: kiművelt emberfők kellenek hozzá, kiszámítható gazdaságpolitika és a külföldi tőkét nem kiutálni kellene hanem tanulni tőlük. Ahogy pl. Japáén taniult az angoloktól és amerikaiaktól... és hová jutott. Ahogy pl. a skandinávok és dél-koreaiak az oktatásba fektettek és hová jutottak... És nem utolsó sorban hagyni kellene a piacgazdasáűgot működni, mert annál jobb szabályzó nincs, a tervgazdaságba egyszer már belebuktunk.

És ha majd lesz lóvé, forrás, akkor gondolkodhatunk azon is, milyen szépre-jóra költjük.

dadddd 2015.01.03. 09:20:40

A zemberek még mindig jobban utálnak titeket mint Orbánt. Ez pedig "szép" teljesítmény.

J.László 2015.01.03. 09:25:37

"A FIDESZ rendszere napról napra pusztítja Hazánkat,napról napra több és több kárt tesznek. Nyilváníts véleményt, tüntess, tiltakozz! Tégy a szabadságodért!!"

Hogy jött nektek hirtelen ez a nagy hazafias retorika, hungarofóbok?

A hazánk mondat közben kisbetű. Nem kell ennyire túlkompenzálni:)

profilo 2015.01.03. 09:36:29

@légügyi megfigyelő:

Ők a tegnapi tüntetés után röhögni - rajtad,rajtatok röhögni jöttek ide.
Ha ez neked értékmérő,akkor én nagyon szomorú vagyok. Ahogy fentebb már írták: Ez az írás pont olyan,mint a tegnapi tüntetéske. Most elgondolkozhattok azon,hogy pártzászlókkal vagy anélkül,demagóg retorikával vagy anélkül égetitek magatokat.
Észrevehetnétek már végre,hogy más érdekli a zembereket és más miatt mennek ki tízezrek még a hideg,fagyos esőben is.

MACISAJT 2015.01.03. 09:40:05

@gyongyi70:

Az un. "rendszerváltás" óta eltelt 23 év alatt a két fajta (ballib és jobboldali) igazgatás között mégis kimutatható a lényegi különbség.

Éspedig az hogy míg a 8(+4) év ballibák kormányzása alatt mindig "suchmannositottak", eladtak szinte mindent, MOL-tól párnagázig,MÁV Cargo-tól Postabankig, Posta székháztól az Airportig (de még a Malévot is egy abramovicsnak, áldassák érte a neve)ez a pénz is eltűnt(ahogy a többi is) és az ország mégis a tönk szélére került, amit már egy Lehmann Brothers bedőlés is elfújt......aztán jöhetett az államcsőd előtt a magasságos IMF hitel....

ehhez képest Orbánék visszavásárolják az elkotyavetyélt állami tulajdont és még jut is
pénz fejlesztésekre.
Ha zongorázni tudnám a különbséget, én volnék Chopin.

Olyanok ezek az érdekes "igazgatási" különbségek, mint a Magyar Nemzeti Banknál, ahol egy simor-karvalits-király júlia trojka "harcolt" évekig 7%-os alapkamattal a 3%-os inflációéért(nekik soha nem jött össze.)
Ahogy eltakarodtak, láss csodát: infláció is 30 éve nem látott alacsony szintre zuhant, no meg az alapkamat is..És kiderült hogy eltűnt 206 milliárd forintos , általuk ez évre tervezett(!) MNB veszteség is, ami jövőre az állami költségvetésnek kellett volna pótolnia...

A titok a lopások természetében rejtőzik.
Mert abban nincs vita hogy mindkét oldal (és holdudvara) lop (csal, hazudik.)

Csakhogy míg Orbánék ezt házon(illetve:hazán) belülre művelik...
addig a másik(sötét) oldal komprádorai nem elégszenek meg azzal hogy a saját zsebeiket megtömködik...
hanem még a külföldi maffiákat is etetniük kell.
Így jutott alattuk Magyarországon szinte minden a külföldi ebek harmincadjára.
(Lásd blum esetét a böszmével.amikor már ilyen piti "telekcserés" csontoknak sem bírtak ellenállni.)

Nos, míg a Fidesz és holdudvara éhségét és lopásait még képes elviselni az ország...
utóbbiakét már nem, ezekbe rendre tönkrement.

És érdekes a balliberális média és "közgazdászainak" reagálása a makrogazdasági adatokra.
Hiszen évekig ezt hajtogatták, hogy ez az üdvözítő megoldás: export, külker mérleg többlet, államháztartás 3% alatt, csökkenő munkanélküliség,GDP növekedés.
Erre most mindezt megkapják, ráadásul egyszerre és egy folytatódó, elhúzódó világgazdasági válság közepette .
Most meg azon fanyalognak hogy na de majd 2016 után mindez csökkeni fog..
Bruhaha.

De tudod mit kedves gyongyi70.
Nevezd meg azt a "forradalmárt" aki egy problémára(nem többre, legyünk mértékletesek) képes megoldást kínálni.
Mégpedig arra hogy évente Magyarország csak a korábban felvett hitelek kamataira a teljes személyi jövedelemadó összegét , 1200 milliárd forintnak megfelelő összeget kénytelen kifizetni.
Lássuk, hajrá.

bölcsészmérnök · http://pillanatkep.blog.hu/ 2015.01.03. 09:41:55

A következő tüntetésen „bármely szervezet a Jobbik és a Fidesz kivételével saját jelképeinek használatával jelenhet meg"

Azon túl, hogy ez kirekesztő, még kontraproduktív is.
Mivel az MSZP hagyta, hogy a szavazói átmenjenek a Jobbikhoz, ezért ma már a Jobbik nélkül nem lehet leváltani a Fideszt.

légügyi megfigyelő 2015.01.03. 09:45:12

@csőcsere: egyetértek veled, én is kimegyek tüntetni, amikor csak lehet. (Január 10?)

légügyi megfigyelő 2015.01.03. 09:48:43

@MACISAJT: Megjegyzem, ez a Kádár-kor vicce, elég fájdalmas hogy még uraságod is ebben gondolkodik. Sőt, talán egyenesen keresi is a marhalepényt, hogy alá mászhasson.

légügyi megfigyelő 2015.01.03. 09:51:24

@J.László: élnek ebben az országban olyan magyarok is, akik nem OV hívei, ennyire egyszerű.

MACISAJT 2015.01.03. 09:53:04

@légügyi megfigyelő:

Tudod, bár korántsem értek egyet minden fidesz politikussal vagy pláné minden intézkedéssel, viszont nekem már egyvalami megérte: hogy nem "ezek" vannak hatalmon..

Hogy nem a strigák és honkupecek, nem az apró antall pereputtyok, nem a kókák, demszkik, mesterháziak,gyurcsányok nem mszp-szdsz ormányoz.
Hanem az az élmény hogy azt látom/láthatom/hallom amint az agyonvert ballibák,a szellemi homlesszek óbégatnak naponta mindenfelől , minden hullámhosszon.

Na látod, ez nekem már megérte.
Ez ugyanis számomra PRICELESS.
( Megfizethetetlen):D

rasztaszív 2015.01.03. 10:00:08

@MACISAJT: gyorsan ásd el magad a köcsög propagandáddal.
a magyar gazdaság egyetlen egy pozitív adatot produkál önerőből,ez az ipari termelés felfutása.ehhez viszont SEMMI KÖZE a fidesznek.ezt egyedül az előző ciklusokból megörökölt autópálya-hálózatnak köszönhetjük,amiről viszont képtelenek lennétek bármi jót mondani.

torró 2015.01.03. 10:08:34

Egy valamit szeretnék figyelembe állítani azoknak akik kormány váltást szeretnének. /Azontúl, hogy nem tetszik sok minden,nekem sem, főleg a komunikációt látom nagyon rossznak a FIDESZ oldalán!És a kapkodó rendeleteket. És, nem kéne félni egy két telhetetlen figura lapátra tételétől./ Azonban.Egy kormányzóképes csapatnak, nem elég egy pár miniszteri lehetőség, akkora tömeggel kell rendelkezni ami országos szinten minden vezetőt le tud váltani.Azonkívül, olyan kivitelezhető program kell amire mindenki csettinteni tud, és! Nagyobb támogatottság mint a FIDESZ, amivel rendelkezik.De! Ne feledd a nemzetközi elfogadottságot sem. Orbán ezt hosszú évek alatt építette fel. Azonkívül ha átalakításon töri valaki a fejét, legalább két évnyi 2/3-a van szükség! Neki lehet ugrani és csinálni!

profilo 2015.01.03. 10:09:30

@rasztaszív:

Ostoba droid vagy. Pont olyan,mint az általad fikázott fideszesek.
Ha Jóbarát lett volna a nagykövet az autópályaépítések idején és a mai szamárvezetőt követnék,akkor jó sokan lettek volna kitiltva korrupció miatt...
És kérlek néz utána,hogy mikor produkált valami nagyot önerőböl gazdaságunk.
Ja...történelemkönyvből nem ér!

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2015.01.03. 10:12:11

odáig olvastam, hogy 'férfiatlan'.
legalább olyan elégedetlen vagyok az elégedetlenkedővel, mint az egész általa kritizált szarral.

gyongyi70 2015.01.03. 10:12:36

@MACISAJT:

hja, remek a gazdasági teljesítmény, kár, hogy a valóság kicsit más:

320 ft-os euro, növekvő államadósság, 4 milliós szegénység

a gdp növekedést 1-2 szektor teljesítménye rángatja, de ha leáll az audi egy hétre, akkor oda a gazdasági csoda..,.

honnan, miből is volt a sok visszavásárlás? ja, a ti nyugdíjpénzetekből... gratula!

a magyar kapitalista meg miért is jobb a gaz multinál? lássuk csak...

a multinál van vállalati kultúra, etikai kódex, bejelentett, normális állások képzett embereknek karrierlehetőség, a jól szervezett struktúra miatt versenyképes működés, méltányos árak...

a magyar kapitalistánál meg van adócsalás, svájci bankszámla, fekete audi és mindenki takarodjon az útjából, ha jön a főnök-féle vállalati "kultúra", 4 órás minimálbér, versenyképesség csak ha állami pályázatok és adócsalás is játszik... valóban zongorázni lehet a különbséget

a válság meg 2008-ban volt, azóta mindenki más elhúzott mellettünk, beleértve Lengyelországot és Romániát is, ez egy ilyen speciális földrajzi jelenség, hogy csak nálunk van válság...

a túl alacsony infláció, defláció pedig, szólok, hogy nem jó, leállítja a gazdasági fejlődést

rasztaszív 2015.01.03. 10:13:20

@profilo: a rendszerváltás óta nagyjából az autópálya-hálózat kiépítése volt az egyetlen értelmes nagyberuházás.

Muzsikok közt 2015.01.03. 10:16:20

Sajna srácok a fidesz leváltására 2 lehetőség van.

1. forradalom, ami nem jön el

2. tudatos építkezés(párt-média-holdudvar), amit az elmúlt 10 évben kizárólag orbántól és a jobbiktól láthattunk

Az 1. pont arra jó kb., hogy a munkanélküli ex újságíróknak legyen 4 évig miről posztolni.

Muzsikok közt 2015.01.03. 10:18:25

@gyongyi70: sőt, ha leálll a GDP növekedés (ahogy a ballibek alatt), akkor egyáltalán nem lesz..:)

De miért is akarnék én emiatt a fergeteges igazság miatt ballib kormányt?

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2015.01.03. 10:18:47

ehhez kepest a multkor nezem az atv-t, es az oda meghivott okosok savanyu keppel ugyan, egymast szinte batoritva kenytelenek vegul kibokni, hogy hat a makrogazdasagi mutatok tulajdonkeppen egesz jok.

rasztaszív 2015.01.03. 10:21:14

@droid_: igen,az ipari termelés felfutása miatt - amihez viszont semmi köze a fdesznek.

Rudi Kató 2015.01.03. 10:22:06

@SünBalázs:
Te csökött agyú akiket te követni akarsz kivétel nélkül mindegyik lejáratott funkcionárius patkány! Kezdjük a váradi besúgóval, megnézted hány titkos szolgálattal működik együtt?
Aztán ott vannak a vágok, gulyások és a többi bukott pártember, ávós (szakszervezetis) féreg akik a zavarosban halásznak.
Ezek közül az égvilágon senkivel nem lehet tisztességes embernek közös platformra lépni!

légügyi megfigyelő 2015.01.03. 10:22:06

@manókomment: ha érdekel, magam is rühellem a "férfiatlanozást", de mégis oka van, hogy ez itt így szerepel.
üdv.

gyongyi70 2015.01.03. 10:23:32

@Muzsikok közt: a "ballibek" alatt átlag 3-4%-os növekedés volt, kivéve egy évet, amikor gazdasági világválság volt

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2015.01.03. 10:23:48

@rasztaszív: igen, mi? igen, a makrogazdasagi mutatok egesz jok? vagy igen, savanyu keppel kenytelenek? vagy?

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2015.01.03. 10:25:57

@gyongyi70:

Szimpla hazugság.

Meg lehet nézni a grafikonokat.

Mi több.. Nézheted akármelyik grafikont.

Itt egy pár grafikon a GDP növekedésről, GDP arányos hiányról, termelésről, ...
http://www.google.com/publicdata/directory#!q=eu+gdp

Itt van néhány a munkanélküliségről:
http://www.google.com/publicdata/directory#!q=eu+unemployment

Összevetheted hazánk fejlődését más EU-s országokéval.

Minden.. Ismétlem.. Minden grafikon azt mutatja, hogy válság elött, után és alatt is az MSZP volt az egész EU legbénább kormánya.

Illetve minden grafikon azt is mutatja, hogy a Fidesz ez EU legjobb kormányai között van gazdasági mutatók alapján.

Ezek Eurostat adatok, google data explorer.

A Románok 2010-ben már rég elöttünk voltak.
2002-ben még Szabolcsba jártak a Románok idénymunkára, 2010-ben már Szabolcsból jártak át.
Ha nem emlékeznél a Görögökkel, Spanyolokkal emlegettek minket az MSZP-s ELKÚRÁS után egy lapon. Azóta már a Görögök becsődöltek, mi pedig az EU középmezőnyéhez tartozunk.

MACISAJT 2015.01.03. 10:27:19

" tüntetés az adóhivatal előtt, mert nem tudjuk, kiket érint a kitiltási botrány, amely Magyarország szégyene, a mi szégyenünk is. Csak kellene tudnunk, kik miatt égünk, mint a rongy!"

badfriend hivatala előtt nem jutott emiatt eszedbe tüntetni, Pubi?:-)
Ha már annyira érdekel...

" De biztos vagyok abban, hogy Orbánékkal nincs helye tárgyalásnak, amint ez terroristákkal és bűnözőkkel sem lehetséges. Ha ők a verésből értenek, hát verni kell őket. A nevelésükkel már elkéstünk, az 2010-ben lett volna talán lehetséges."

Polgárháborút szeretnél, mi Pubikám?
Amolyan kijevi/majdani módra, powered by george soros...
Lám, lám, csak bújnak elő a szögek a ballibák "demokratikus" zsákjából...

gyongyi70 2015.01.03. 10:28:00

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: muinkanélküliségi adatok? he-he... ja, ha közmunkásokkal kozmetikázzuk meg a feketefoglalkoztatással..

rasztaszív 2015.01.03. 10:28:30

@droid_: igen,az ipari termelés felfutott,de ezt a fidesz csak megörökölte,semmit nem tett érte.érthető?

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2015.01.03. 10:30:10

@gyongyi70:

Konkrétan az MSZP alatt 2005-ben volt utoljára 4%-os növekedés. Ekkor az egész EU-ban ennyi volt.
2006-2010-ig végig az EU-s átlag alatt növekedtünk.
2011 óta pedig mindig az EU átlag felett.

Grafikon csak neked:
http://www.google.com/publicdata/explore?ds=pg78h3gmq4ci_&ctype=l&met_y=pch_pre#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=pch_pre&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=country_group&idim=country_group:eu:non-eu&idim=country:hu&ifdim=country_group&hl=en_US&dl=en_US&ind=false

MACISAJT 2015.01.03. 10:30:42

@gyongyi70: (": a "ballibek" alatt átlag 3-4%-os növekedés volt, kivéve egy évet, amikor gazdasági világválság volt ")

Hű vazze, de megszépült ez a mese is..:P
Mesélj, 2006 után ezekről a fantasztikus "növekedésekről"....
Amelyek a 2009-es frenetikus MÍNUSZ 6,6%-os "növekedésebe" torkollottak, 13 milliárd euró IMF hitel felvétele és nyom nélküli eltapsolása mellett...

Iszom a szavaidat:-)

gyongyi70 2015.01.03. 10:32:28

@rasztaszív: pontosan, sőt mindent megtett, hogy leállítsa.. a beruházások teljesen leálltak, mindenki csak kivár, hogy mi lesz... egyedül a car forintárfolyam húzza az export-érdekelt szektorokat meg az eu-s támogatás az építőipart (de ott is csak stadionokat építenek, mert a zembereknek nincs pénze lakásokra, a vállalkozások nem mernek fejleszteni, mert ki tudja, legközelebb kit taláknak meg különadóval, kereslet stagnál, várnak...)

rasztaszív 2015.01.03. 10:32:44

@MACISAJT: tán a magadfajtákkal kellene tárgyalni?aki azon élvez,hogy másnak rossz?
provokálsz mindenkit,aztán fosol a polgárháborútól?ritka gusztustalan vagy.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2015.01.03. 10:34:58

@rasztaszív:

Röhejesebb vagy mint a Gálvölgyi...

Az MSZP 8 éven keresztül ELKÚRT mindent mert megörökölte, a FIdesz alatt meg pörög a gazdaság, zéró infláció, alacsony kamat, és ez mind az ELKÚRÓK öröksége mi ???

gyongyi70 2015.01.03. 10:35:15

@MACISAJT: belinkeltem az adatokat, nézegesd szorgalmasan...

amúgy simán rendbe lehetne tenni a gazdaságot, ha a feketegazdaságnak csak a felét megfognák... kiszámoltuk, évi 3000 milliárd tűnik el... de erre nincs kormányzati szándék, vajon miért?

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2015.01.03. 10:35:54

@rasztaszív: hat nem eppen ezt mondtak, de ha te ezt mondod, elfogadom hogy ez a velemenyed.

MACISAJT 2015.01.03. 10:40:19

@gyongyi70: ("belinkeltem az adatokat, nézegesd szorgalmasan...")

Ugyan kérem...
Ha valaki azzal indít hogy 2006 után a ballibák kormányzása alatt Magyarországon növekedés volt, pláné 4%-os, az tőlem linkelhet bármit,még a Hócipőt is max. kiröhögöm..:P

"amúgy simán rendbe lehetne tenni a gazdaságot, ha a feketegazdaságnak csak a felét megfognák... kiszámoltuk, évi 3000 milliárd tűnik el... de erre nincs kormányzati szándék, vajon miért? "

Most hagyjuk hogy te kit és mit meg hogyan számoltatok ki?:P
(Tényleg, ha tudtok valamit konkrétan miért nem tesztek feljelentést?)
Hanem ami a szándékot illeti: szerinted a magasságos brüsszeli EU miért utasítja el következetesen a magyar kormány kéréseit hogy fordított áfázást alkalmazhassunk?
Hm?

rasztaszív 2015.01.03. 10:41:33

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: az ipari termelés mostani felfutása az előző ciklusok beruházásainak köszönhető.a hitelezés befagyása,a beruházók,és hazai vállalkozók menekülése meg fidesznek.az elkúrós szöveged nem kicsit gagyi.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2015.01.03. 10:43:36

@rasztaszív: ez bizony velemeny. majd egyszer talan teged is meghivnak az atv-be, ha erdekes lesz a velemenyed.
www.atv.hu/kapcsolat

gyongyi70 2015.01.03. 10:44:31

@MACISAJT: ja, ha az adatoknak nem hiszel...

hogy ki és mi számolta, azt hagyjuk, az már az intimszférám, de nálad okosabbak, hozzáértőbbek voltak

Brüsszel meg azért utasítja vissza a fordított adózást, mert szerinte nem ez a megoldáds, hanem el kéne kapni a csalókat, értelmes adórendszert kellene kialakítani, és akkor nem lenne szükség kivétel-szíbályokra

profilo 2015.01.03. 10:44:40

@gyongyi70:

A nagy kifehéredés után pedig szép,nagy kerek szemekkel pislognál a boltok polcai előtt,laposka pénztárcádat szorongatva.
Van fogalmad arról,hogy miért működik ez így és mivel járna ennek megváltoztatása?
Bokros Lajos bácsi ötleteire emlékszel?
Tudod,hogy kik és miért zavarták el a susnyásba?

rasztaszív 2015.01.03. 10:47:18

@droid_: min alapul az ipari termelés felfutása?kinek köszönhetjük ezeket a lerakott alapokat?csak az én véleményem,hogy megépültek az autópályák,vagy TÉNY?

gyongyi70 2015.01.03. 10:48:05

@profilo: a kifehéredés plusz 3000 milliárdot jelente. tudod, annyi, mint a manyup pénz. de nem csak egyszer, hanem minden évben.

az meg elég szánalmas érvelés, hogy azért kell hagyni ennyi pénzt ellopni a gazembereknek, hogy 100 forinttal olcsóbb legyen az étolaj

profilo 2015.01.03. 10:49:33

@gyongyi70:

:(

Mond,hogy nem közgazdász vagy...kérlek.
A matek legalább megy?

Muzsikok közt 2015.01.03. 10:54:10

@gyongyi70: 'a "ballibek" alatt átlag 3-4%-os növekedés volt, kivéve egy évet, amikor gazdasági világválság volt'

2007 +0,9
2008 +0,1
2009 -6,7
2010 +1,1

Ez a Gyurcsány-Bajnai ciklus, az átlag tényleg 3-4%, csak mínuszban...:DDDD

alfacharlybravo 2015.01.03. 11:01:00

Budapesten van a a legnagyobb közép európai diaszpóra és csak ennyien jöttek össze? A lengyeleknek szerencséje volt ott volt megegyezés, sajnos Horthy beszart és megalkudott a büntetlenség fejében.

gyongyi70 2015.01.03. 11:02:44

@Muzsikok közt:

a ballibek 2002-től kormányoztak

és mi történt a remek 2010-2013-as években?!

muhaha...

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2015.01.03. 11:04:55

@rasztaszív: igen? a sertesagazat kilabalasa mint pelda, az autopalyaknak koszonheto vagy nem?

a nagy hohoohooo 2015.01.03. 11:05:47

@MACISAJT:
@zavaros: hohoo.hooo 2014.08.19. 15:24 válaszolok
[Mundzsuk 2014.08.19. 14:22]:

Brhüüüü akkor ez húgy volt először ,brhüüüü..kevés vagy Szabó Márk..ekeke kocsobur, ekeke, Aripeit, ahojpoplacsek, Emese álma, agmánd, ... mundzuk, dizavul (nem validál)mint a MACISAJT-ban a Brummi Br Mijazhúgy:"Gondolom, míg az OPNI-t be nem zárták,te világítótoronyként mutattad az utat sorstársaidnak!
[Mundzsuk 2014.08.19. 08:53]:
nemtetszikarendszer.blog.hu/2011/10/21/jelentsd_navracsicsnak_a_miniszteriumi_trollt
vakablak · vakablak.blog.hu 2011.10.22. 18:11:09
Tyű, az csodajó, hogy MACISAJT is ide kommentel és hogy pont ebben a témában. Őkelme a nol.hu hatvanhétszer kirúgott-kitiltott fidexnyik trollja (kocsobur/ekeke/ajsbar/mundzuk/oktár/Hydra/paff stb, stb), és kapaszkodjatok meg: szintén Navracsics hivatalában dolgozik (ha azóta feljebb nem bukott). Nézőpontos "vezető elemző" volt a lelkem, a jobbklikk.hu alapítója. Leánykori neve Szabó Márk.

Az ehhez a topichoz írt egyik kommentben már hivatkozott mancs-cikk (A magyar "polgári underground" - I. Sturm und Drang, www.mancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/hir.php&id=23195) szerint ő Navracsics hivatalának kabinetvezető-helyettese (vagy legalábbis volt még idén februárban), nevét közvetlenül Böszörményi Nagy Gergelyé mellett említik. :)

Itt a nol-beli cikk, ahol elszólta magát a saját személyazonosságát illetően: nol.hu/belfold/megkezdodott_a_fideszes_mori_polgarmester_buntetopere

Közönséges, közpénzekből fizetett kormánypárti troll. ..brhüü....."

rasztaszív 2015.01.03. 11:08:35

@droid_: a sertéságazat tartja talpon a magyar gazdaságot,vagy az autóipar?kapjál már a fejedhez...

profilo 2015.01.03. 11:14:05

@gyongyi70:

Érvek? Viccelsz?
Ha azzal nem vagy tisztában,hogy az általad említett 3000 milliárd szerepel a "RENDSZERBEN"(!),akkor milyen érveket hiányolsz?

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2015.01.03. 11:15:07

@rasztaszív: az autoipar 10% ugye, a sertes pedig egy pelda ugye.

mortullus 2015.01.03. 11:24:49

@ejropalepke: Majtényi és "csapata" max a ruandai alkotmányon dolgozzon, de ne a magyaron!

2015.01.03. 11:29:52

@bölcsészmérnök: "Mivel az MSZP hagyta, hogy a szavazói átmenjenek a Jobbikhoz, ezért ma már a Jobbik nélkül nem lehet leváltani a Fideszt."

Már hogyne lehetne. A szavazók jó részét egyetlen párt sem képviseli.

mortullus 2015.01.03. 11:29:57

@csőcsere: Az a kormány, amelyik meginog 3500 tüntető miatt az meg is érdemli :)

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.01.03. 11:31:01

"Az ellenzéki – értsd: Orbán ellenes jobb- és baloldali – ellenzéki együttműködés hiánya miatt is."

Igen, ez tényleg sajnálatos, hogy nem működött a kijevi forgatókönyv, és a magyar széljobb nem kaparta ki a gesztenyét a többségi akarattal durván szembehelyezkedő, a demokratikusan megválasztott kormány elzavarását követelő libsi kölyköknek :)

MACISAJT 2015.01.03. 11:31:45

@Muzsikok közt: "2007 +0,9
2008 +0,1
2009 -6,7
2010 +1,1

Ez a Gyurcsány-Bajnai ciklus, az átlag tényleg 3-4%, csak mínuszban...:DDDD ")

Hagyd szergény "gyongyi70" nicket, ő ezeket (is) másként tudja...:P

Hogy ki és mi számolta, azt hagyjuk, az már az intimszférája, de nálad(nálam) okosabbak, hozzáértőbbek voltak....:P

Bruhaha.

elvhű társ 2015.01.03. 11:32:23

Csakis Gyurcány Ferenc aki képes ki vezetni az országot a nehézkes hejzetéből!Mert Ő az aki meg meri moindani az igazságot akár a szemébe vágni a hüje Orbánnak, akár a kis hitü párt társainak!A Párt most gyenge mert a belső elenség be fészkelte magát de majd eljön az idő hogy ki kergetik a burzsujokat a hatalomból!!!

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.01.03. 11:36:29

@E.Katolnai:

"Elmarad, mert nem kell neki Che Guevara, meg Soros-féle bűnözők által pénzelt megmondó-lotyó;"

Igen, nekem is feltűnt, hogy ezeknek a csirkéknek még rendes nevük sincsen, csak "Tessza", meg "Katka" meg a faxom tudja, még milyen gyerekes nickek.

martineden 2015.01.03. 11:37:25

@torró: ......,,De! Ne feledd a nemzetközi elfogadottságot sem. Orbán ezt hosszú évek alatt építette fel."....Te hol elsz?Hol fogadjak el orbant,a felcsuti ciganysoron vagy hol?A vilag normalis orszagaiban szalonkeptelen,az unio pariaja lett mara.

mortullus 2015.01.03. 11:41:54

@gyongyi70: "a multinál van vállalati kultúra, etikai kódex, bejelentett, normális állások képzett embereknek karrierlehetőség, a jól szervezett struktúra miatt versenyképes működés, méltányos árak..."

és méltánytalan bérek, ezt valahogy elfelejtetted megemlíteni

klacus 2015.01.03. 11:49:34

Röhögnöm kell, amikor még arról is Orbán tehet, hogy egy normális tömeget se tudtok, összehozni. A kizárólagos demokraták elvagytok pár tízezren, jól is van így. Minden egyes szir-szar megmozdulásotokat a balos sajtó forradalomként tálalja, tovább hiteltelenítve azt a keveset ami megmaradt. Teszitek egy olyan országban, ahol a nyugdíjas korúak 80% visszasírja a Kádári időket, meg a tekintélyelvű rendőrt, aki leverte a hosszú hajú hippit. Erről ennyit, ugyanolyan szánalom az egész, mint akikkel jövőhéten összefekszetek. Minden helyen van szar, erre az országra pedig ez hatványozottan igaz, de az egyik probléma pont ti vagytok. Tényleg kellene egy diktatúra, ahol szépen begyűjtik a lázadókat, és akkor lenne miért az utcára vonulni. Persze kíváncsi lennék, hány szájhős menne ki, ha a valagába forró hajsütő vasat dugnának pár órával később.

mortullus 2015.01.03. 11:49:42

@MACISAJT: "badfriend hivatala előtt nem jutott emiatt eszedbe tüntetni, Pubi?:-)
Ha már annyira érdekel...
"

ott nem lehet tüntetni, lelőnék őket egyből, mint a kutyákat.

Érdekes, elgondolkodtató dolog ez. Néhai Rózsa Milán bemászott a fasiszta, nácista, masiniszta Putyin vezette Oroszország bpi követségére, semmi baja nem lett, gondolom udvariasan kikísérték, és mondták neki, hogy máskor tessen visszajönni ügyfélfogadási időben.
Bezzeg ha ezt az usa követségnél teszi, ott helyben szitává lőtték volna...

torró 2015.01.03. 11:50:35

@martineden:
Nézz már jobban utána! Az hogy a liberálisok dühösek rá amiért egy komoly szavazó bázist kivitt alóluk, és színt váltott, sőt, nálunk ki is estek a színpadról.Ráadásul nem nyel be mindent amit elé raknak, attól még nem az egész világról beszélünk, ahogyan azt ti szeretnétek.

martineden 2015.01.03. 11:51:19

@mortullus: ,,és méltánytalan bérek, ezt valahogy elfelejtetted megemlíteni"...fidesztroll nezd meg mennyit kap a meszaros lorinc feleknel egy munkas es mennyit a multiknal,valamint mellyiknel mennyire van bejelentve.Ha vegeztel gyere vissza es kisirhatod itt magad ,hogy mekkora hulyeseget irtal.

klacus 2015.01.03. 11:51:51

@mortullus: Akkor mennyé Bécsbe cukrásznak. A béred csak rajtad és a munkaadón múlik. Te vállaltad, ha nem jó lépj tovább. Te szegény munkavállaló...

mortullus 2015.01.03. 11:54:38

@droid_: Igen annak! Az autópályán legeltek a disznók! :)

légügyi megfigyelő 2015.01.03. 11:55:28

@MACISAJT: Hogy polgárháborút, pubikám, én nem fideszbérenc szélsőjobbos vagyok, én nem mentem túróridizni a TV-be. Értesz a szóból magadtól is, nem kell elmagyaráznom, mit is írtam. :-)

rasztaszív 2015.01.03. 11:55:56

@droid_: a sertéságazat felfuttatása szép dolog,de talán nem ártana az egy nagyságrenddel nagyobb volumenű fejlesztéseket is elismerni.még ha más csinálta,akkor is...

martineden 2015.01.03. 11:55:59

@torró: Nezzuk csak,ki hivtra meg az utobbi 2 evben orbant?Putyin aki maga is paria lessz lassan?Olyan tekintelyunk van,hogy normalis orszagban a kulugyminiszternek csufolt takonypoccal csak egy helyettes allamtitkar targyal.Ez am az elfogadottsag

klacus 2015.01.03. 11:56:33

@elvhű társ: Gyurcsány nevéhez az igazi teljesítmény a 10% körüli hiány társul, válság és minden egyéb nélkűl. Az volt az igazi teljesítmény. A második helyen Megyó áll az M5 visszaállamosításával. A harmadik a Ferihegyi reptér eladása, bajnai alatt. Namost ezek így összesen nagyjából 10-12 év mire kifizetjük. Ha lehet ez nálam a kösz nem kategória.

mortullus 2015.01.03. 11:59:24

@martineden: elég sokáig kellett várni ez első cigányozó demokratára, késtél.
Mikor érkeznek az "én nagy demokrata vagyok és hazafi, de mikor akasztunk már?, lámpavas!" típusú haverjaid?

torró 2015.01.03. 12:00:59

@bölcsészmérnök:
Tisztelt "bölcsészmérnök" Úr! Na az ilyen komment miatt nem ér semmit egy bölcsész diploma.Már ha egyáltalán van, mert ez nagyon gáz, nem érzed? "Az MSZP hagyta":DDDDD Úgy volna helyesen fogalmazva, hogy az MSZP úgy elb....a a dolgokat, amiért is....stb. Ha jól értelmezem, a jobbiknak kéne kikaparni a gesztenyét. És nekik szóltatok?

mobilus 2015.01.03. 12:01:38

Sajnos pl. Vágó Gábor nem fog Magyarországon kormányt (rendszert, struktúrát) váltani. Az LMP színeiben, az országgyűlésben 4 éven át végzett munkája is súlytalan volt, ma pedig 'civilként' is már/még csak lózungokat tud mondani.

A civil szerveződések nem fogják Magyarország pályáját így módosítani tudni, ha csak nem fordul erőszakba a dolog, amitől pedig isten mentsen mindenkit! (Nem volt így sikeres sem 1848, 1956 sem.) Pártok kellenek, pártvezetők, HIVATÁSOS politikusok. Elfogadható (fiatal és/vagy feddhetetlen) ilyen személyiségeink még nincsenek a porondon. Keressük, kutassuk, segítsük, támogassuk őket! A 'civilek' pedig tanuljanak az 'ellenzéki' pártok elmúlt években mutatott rossz példájából, s keressék meg az alkotó összefogás módjait, kihasználva annak lehetőségeit. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

klacus 2015.01.03. 12:03:17

@mortullus: Pedig sokan vannak. A jobb oldala a fasiszta, de első alkalommal, ezek a kifinomult, és tanult demokraták, már Orbáncoznak is. Kár, hogy erről az ATV és az index is hallgat, mert ők meg olyan kiegyensúlyozott médiák. Az ember bele kifordul ezektől a férgektől.

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.01.03. 12:04:07

@martineden:

"Hol fogadjak el orbant,a felcsuti ciganysoron vagy hol?A vilag normalis orszagaiban szalonkeptelen,az unio pariaja lett mara."

Ezt hol olvastad? Mert igen méretes hülyeség :)

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2015.01.03. 12:05:07

@rasztaszív: na figyelj csak, nem irtam olyasmit, hogy az autopalyak epitesenek nincs koze az ipari termeleshez, es azt sem irtam, hogy a jo gazdasagi mutatok fuggetlenek az ipartol. azt viszont irtam, hogy az altalad hangoztatott "jo gazdasag mutatok = ipar = autopalya" egy velemeny. azt is irtam, hogy elfogadom, ha szerinted ez ilyen egyszeru. szerintem meg nem.

klacus 2015.01.03. 12:05:47

@mobilus: Erőszak? Mikor ki ellen. Én spec. nem megyek a kormány ellen tüntetni, de ha utcai harc lesz ahol ott a DK, meg a sok ingyenélő jogvédő balliberális, akkor nagyon szívesen megyek, csak nem arra az oldalra amire te gondolsz. Hátha végleg megszabadulunk tőletek....

ex-dr. vuk 2015.01.03. 12:06:31

@klacus: "Tényleg kellene egy diktatúra"

Gondolom ezt azert mondod, mert nem eltel olyanban.

STIRLITZ 2015.01.03. 12:07:07

Az Operaház előtti tüntetés olyan volt, mint maga a magyar ellenzékiség: törékeny, kezdő és bizonytalan. A szónokok egy részének hangszíne idegesítő volt, a hangsúlyok mesterkéltre sikerültek, néhány gondolat pedig naivitást sugallt. … DE ,… akkor is szimpatikus volt az egész demonstráció üzenete: „új Magyarországot akarunk, a régmúlt hibái nélkül”. Naiv volna elhinni, hogy ez lehetséges? Életszemlélettől függ. De akárhogy is nézzük a tegnapi fiúk-lányok ezerszer szimpatikusabbak voltak – még a maguk csetlő-botló, idegesítő, amatőr módján is – mint a milliós Rolex órákkal villogó, Új-Zélandra utazgató, fölényesen képünkbe vigyorgó Fidesz vezetők, akik bár százszor profibbnak tűnnek, mégis süt róluk a becstelenség. Folyt.:
democrat.blog.hu/2015/01/03/egy_tuntetes_visszhangjai

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.01.03. 12:07:10

@martineden:

"Putyin aki maga is paria lessz lassan?"

Putyin a 2014-es év legbefolyásosabb embere lett.

Tudod, van élet az USA-EU-NATO háromszögön kívül is, csak a gazdáid ezt eltitkolják előled :)

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.01.03. 12:09:07

@STIRLITZ:

"Az Operaház előtti tüntetés olyan volt, mint maga a magyar ellenzékiség: törékeny, kezdő és bizonytalan. "

Ne áltasd magad, mert ennél jobb már nem is lesz :)

torró 2015.01.03. 12:09:44

@martineden:
És miért is fontos az, hogy állandóan kijárjon nyalni valahová, mint az előző kormány miniszterei? És mégis csőd lett a vége? Inkább ne hívja senki, és akkor talán csőd se lesz, mert nem lesz aki eladatja vele a még meglévő valaminket. Arról meg van fogalmad miért lett ti szerintetek pária Putyin? Mert volt egy beszéde, amiben megmondta,hogy aki bevonul hozzájuk üzletelni, arra az Orosz törvények vonatkoznak, és nem lehet külön törvényeket kilobbizni, ami az ő érdekeiket helyezné előnybe az Orosz érdekeknél. Tudod é, hogy kik szerettek volna beszivárogni? Mert ha nem, akkor gyéren vagy infóval eleresztve. Csak az itthoni liberális baromságot szajkózod.

martineden 2015.01.03. 12:10:29

@mortullus: Nem ciganyoztam fidesztroll,bar megjegyzem egyedul egy 100 %-ig ciganyok lakta faluban szavazott mindenki a fideszre,ugyhogy nem tudom mert nem tolt el buszkeseggel,hogy legalabb ott elismerik a hatalommanias de tehetsegtelen vezeredet,orbant.Nemzetkozi porondon sajnos ez nem megy neki csak a te vagyalmaidban.

gyongyi70 2015.01.03. 12:11:53

@profilo: nincs bent a 3000 milliárd a rendszerben, kint van svájci bankszámlákon

de még ha feltételeznénk is, hogy a lopás, csalás csak a "társadalmi javak sajátos újraelosztása", és végülis mindegy, hogy kinek fütyöl a fülemüle, akkor is van a feketegazdaságnak egy főbűne:

méltánytalan előnyhöz juttatja a nem versenyképes, nem hatékony vállalkozásokat, ezért a valóban működőképes, növekedni képes cégek hátrányba kerülnek és így sosem lesz európai szinten versenyképes magyar vállalat szféra... ezért vagyunk és maradunk gyarmat, és erről csak mi tehetünk, mert hagyjuk

ha ezt nem vagy képes felfogni, az nem az én szegénységi bizonyítványom...

mobilus 2015.01.03. 12:13:19

@klacus: Kedvesem, én nem szeretnék megszabadulni tőled, legföljebb megtanítani az együttélés szükségességére, a sokszínűség gyönyörűségére. Szebb jövőt, boldog új évet neked is!

rasztaszív 2015.01.03. 12:14:29

@droid_: alakul.de hogy jött ehhez a sertéságazat?

gyongyi70 2015.01.03. 12:15:21

@MACISAJT:

megzavart a sok szám?

2002 és 2009 között, NEM SZÁMÍTVA 2009-et (merthogy ezt írtam, lsd: szövegértemezés) kijön a 3-4% átlag

2010-et már nem számíthatjuk ahhoz a ciklushoz, mert április elején megtörténtek a választások

és mi a helyzet 2010-2014 átlagával?

figyelembevéve a világraszóló Matolcsy-féle reformokat?

de ugyanígy meg lehet nézni a reáljövedelmeket, reálfogyasztást, a beruházások alakulását, az államadósságot,

martineden 2015.01.03. 12:16:44

@torró:,, És miért is fontos az, hogy állandóan kijárjon nyalni valahová, mint az előző kormány miniszterei? "..hat nem fontos,nem is erezhetne jol magat olyan emberek kozott akiknek volt gyerekszobajuk.Tudod a kozmondast,,Madarat tollarol,embert baratjarol"Na ki is a baratja orban elvtarsnak?Egy meszaros lorinc nevu parasztgyerek aki osszeszedte minden sutnivalojat es nagynehezen kijarta a szakmunkaskepzot.Na vele jol erzi magat a vezered es fogadja is egymast barmikor muhaha.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2015.01.03. 12:18:13

@rasztaszív: ugy, hogy az egy pelda a maradek 90%-bol.

a nagy hohoohooo 2015.01.03. 12:18:42

@profilo: Bokros Lajos? azért mert anno a kényelmes szocialista rendszerünkben fel merte ismerni, hogy ha nem csinálunk semmit az egészségügyi hálózat oda kerül ahol most van?!!! lépett, megszorított! és lehetett volna európai szintű ellátás, nekünk nem tetszett, de Orbán első kormányának igen, el is dorbézolta az összegyűjtött pénzt! a világon mindenütt sikeres közgazdász, nekünk most sem kell? a vétke még mindig 97-98? kedves Mindenki legyünk már észnél és gondolkodjunk, ő sem tud 1-2 év alatt csodát tenni! de majd ov 1 hónap alatt olyan csodát lép, hogy arról koldulunk!1994-ben olyan qrva nagy az ország hitele,Antall nem fogadta el német segítséget,hogy azt csak a Bokros csomag tudta megoldani,Bokros azzal a csomaggal húzta ki az országot abból a szärból amibe Antall a"mi kifizetjük az adósságot mint a katonatiszt"....az emberekkel ha tönkremegy az ország akkor is!
Orbánnék ennek pont az ellenkezőjét csinálták 98-02 között. ..... a Bokros csomag eredményeit elosztogatták ugyanúgy választási célokra mint most ,lásd az akkori lakás devizahiteleket,amivel 20 évre előre eladósították a költségvetést a következő kormányoknak.
A Bokros csomag egy szükségszerű lépés volt, és ha az mszp nem hátrál meg akkor ma Magyarország nem itt tartana... Mindenki hallgat, mint a sír arról, hogy mi történt az Antal kormány alatt. Ész nélküli privatizáció, a fekete gazdaság létrehozása. Nem vagyok közgazdász, de nem nehéz belátnom, hogy ott ahol a pénz csak kifelé áramlik, előbb vagy utóbb felborul a pénzügyi egyensúly...Bokrost ugyanúgy cserben hagyták az mszp megélhetési politikusai, mint anno Gyurcsánnyal is tették.
Nem csak devizahitelt lehetett akkor felvenni, hiszen ugyanúgy ott volt még az állam által által adott alacsony kamatú hitel (aminek a különbözetét a költségvetésből egészítették ki). Arra még emlékszik valaki, hogy a felvehető kedvezményes kamatozású hitel felső határa 30 millió forint volt? Ami azt jelentette, hogy a felvevőnek volt még 30 milliója, mert a vásárolni kívánt ingatlan árának 50%-át lehetett megkapni... Ezek a hitelek még mindig ketyegnek. Ezt a magas felső határt felezte meg a következő kormány, kapott is érte hideget és meleget a fidesztől, mert azt harsogták, hogy a kormány megszüntette ezt a támogatási formát...

gyongyi70 2015.01.03. 12:20:23

@mortullus: méltánytalan bérek a magyar vállalkozóknál vannak

a kkv-k a magyar dolgozól 2/3-át foglalkoztatják, mégis csak az szja 30%-át fizetik be

rasztaszív 2015.01.03. 12:20:45

@droid_: aha.mert az ország maradék 90%-át a fidesznek köszönhetjük...?:)ne már...:)

martineden 2015.01.03. 12:23:16

@torró: ,,És mégis csőd lett a vége?"...tudtommal ez akkor volt majdnem ,mikor a kosaek a forint gyengulesere jatszottak nagy tetelben.Hiaba na ,gyujteni kellett a szazmillas lakasra es az uj-zelandi koncertre.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2015.01.03. 12:23:54

@rasztaszív: a fu szerintem a rovid tavu memoriara es a koncentraciora van a legrosszabb hatassal. szerencsere itt vissza tudsz olvasni. kesobb is.

rasztaszív 2015.01.03. 12:25:15

@droid_: nincs mire fölényeskedned...:)

jogalany 2015.01.03. 12:25:25

A posztíró olvashatóan a mait (rendszert) megőrizzük trend híve, a mostani tarthatatlan és igazságtalan rablós, kifosztós, korrupciós hatalom fenntartásában érdekelt, vagyis lefizetett.
A mostani rendszerben teljesen mindegy ki van hatalmon, mind ugyanazt csinálja. Még az Mszp hatalom idején a fidezs és az Mzsp a teremben egymást köpködte, a folyóson már a közös üzleteikről beszélgettek. Ma, dettó. Mert ugyan ki is jár rendszeresen Orbán külföldi útjain a küldöttség tagjai közt a fid3ezs vezetőkkel ? Hát kóka úr, az Szdzs volt párt elnöke, üzletember, aki cégében Gyurcsány is részvényes. Együtt üzletel a fidezs és a Szdzs és Mszp. (most már DK is).
És az összes parlamenti párt így van ezzel.
Vagy az egészet leváltják, hogy egy sem lehet többé a hatalom közelében, vagy adtunk a szarnak egy pofont. Ebben a pofonban érdekelt a cikkíró és nem másban. A korrupció a rendszer része, a korrupció ma már maga a rendszer.

martineden 2015.01.03. 12:26:08

@torró: ,,Inkább ne hívja senki, és akkor talán csőd se lesz, mert nem lesz aki eladatja vele a még meglévő valaminket."...igazad van.Sokkal jobb ha a korrupt ,hazaarulo fideszcsurhe ellopja es kulfoldre viszi a belole szarmazo hasznot.

mortullus 2015.01.03. 12:29:18

" a világon mindenütt sikeres közgazdász, nekünk most sem kell?"

Minden országból elzavarták a francba a nagy szakértelmével. Gondolom az általa okozott károkat a mai napig javítgatják.

gyongyi70 2015.01.03. 12:31:13

@jogalany: ebben igazad van, de a posztírónak meg abban, hogy OK, de mi légyen helyette?

én nagyon hiányolom, hogy a mostani szerveszkedőknek nincs világos, de még homályos elképzelése sem a hogyanról csak rózsaszín elképzelések... így nem fog menni

de lehet persze, hogy nincs igazam, lehet, hogy csak én hiányolom, a nép, az istenadta mem akar gondolkodni számokon, költségeklen, csak zsíros ígéreteket és szép ideákat akar hallani... végölis Orbán is ezzel operált, eddig sikerrel

klacus 2015.01.03. 12:33:17

@gyongyi70: Az szjat nem a vállalkozás fizeti Te agyoniskolázott!!

gyongyi70 2015.01.03. 12:34:37

@klacus: dehogynem, ő vonja le a bérből és utalja a NAV-nak, innen van a kimutatás arról, hogy melyik szektor mennyi bértömeget fizet...te aluliskolázott:-)

klacus 2015.01.03. 12:36:03

@ex-dr. vuk: Éltem a Kádár rendszerben. Nem tűnt fel, hogy diktatúra van. A mai élethez képest rend volt, és minden működött. Most ami működik az drága és körülményes, és jellemzően vidékre ebből nem vagy csak kevés jut.

klacus 2015.01.03. 12:39:47

@gyongyi70: Jah pl adókedvezmények után, ez tök nem mérvadó, mert torzít. Sokkal fontosabb, hogy a GDP-hez képest mekkora a részaránya a gazdaságból, te észlény. Plusz ugye benne van, hogy a fodrásznál nem kapsz blokkot, ezért okosba fizet. A lakossági szolgáltató szektort kellene jobban ellenőrizni, akkor majd nőne a bevallott jövedelem.

gyongyi70 2015.01.03. 12:41:26

@klacus: A vs.hu összefoglalója szerint nem túl nyerő ötlet ujjat húzni a multikkal, hiszen a gazdaságot legjobban húzó 100 cég közül 75 külföldi. S az általuk kiemelt 7 multi állítja elő például a termelő, szolgáltató és kereskedelmi vállalatok által kitermelt GDP harmadát.

Számításaik szerint ma még minden 10 fotintnyi hozzáadott értékből 6-ot a multiknak köszönhet a magyar gazdaság.
http://vs.hu/gazdasag/osszes/ennyit-bukhatunk-ha-kiutaljuk-a-kulfoldieket-1124#!s0

martineden 2015.01.03. 12:42:43

@klacus:,, Az szjat nem a vállalkozás fizeti Te agyoniskolázott!!"...Papiron nem de valojaban igen.Tudod,brutto bert kapsz a vallalkozastol amiben benne van a te szja-d amit meg sem kapsz hanem a ceg befizeti az allamnak.Na akkor szerinted ki fizeti?Ki is az agyoniskolazott?

gyongyi70 2015.01.03. 12:44:44

@klacus: Még adatok:

A legalább 50 százalékban külföldi tulajdonú cégek egy alkalmazottra jutó adója 2,4-szer annyi volt, mint amennyit a hazai (legalább 50 százalékban belföldi tulajdonban lévő) cégek fizettek. A legalább 50 százalékban belföldi tulajdonú cégekből egyébként több mint tízszer annyi van, mint a minimum 50 százalékban külföldiek tulajdonában lévőkből.

A foglalkoztatásban azonban már csak háromszor akkor a hazai cégek súlya, mint a másik táboré. Az összes adóbevételből pedig már csak kicsivel több, mint a fele részt szállítják a többségében magyar tulajdonú cégek. S helyi iparűzési adóban például kevesebb érkezik tőlük, mint a legalább 50 százalékban külföldi tulajdonúaktól.

fn.hir24.hu/egy-percben/2012/11/07/a-multik-nyertek-az-adoversenyt/

ex-dr. vuk 2015.01.03. 12:44:44

@klacus: mestersegesen tartottak lent az allami szektor arait, ami eladosodashoz vezetett es nem is mukodott. Ami mukodik az a versenyszfera, ott az allam egyetlen feladata fenntartani a versenyt - ezt nem vegezte el, sot - erositette a monopoliumokat. Na ezert van az, hogy ami mukodik az tobbnyire draga.
Menj el nyugatabbra es nezz szet .. pl. mobiltelefonalas fillerekert.

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.01.03. 12:50:13

@a nagy hohoohooo:

"a világon mindenütt sikeres közgazdász, nekünk most sem kell?"

A Bokros?

Na és mi van a portfoliójában?

Hány állam gazdaságát rakta már sikeresen rendbe?

MACISAJT 2015.01.03. 13:03:36

@mortullus: "Érdekes, elgondolkodtató dolog ez. Néhai Rózsa Milán bemászott a fasiszta, nácista, masiniszta Putyin vezette Oroszország bpi követségére, semmi baja nem lett, gondolom udvariasan kikísérték, és mondták neki, hogy máskor tessen visszajönni ügyfélfogadási időben.
Bezzeg ha ezt az usa követségnél teszi, ott helyben szitává lőtték volna... "

Neki is ugrott utána lányos zavarában a mozdonynak...Úgy megszokta az ugrálást hogy úgy vélte, a vonat is udvarias lesz.
Hát nem.

Én nem tudom, de már felfigyeltem, ez az amúgy szép virág ihlette év hogy " rózsa" számtalanszor balszerencsét hoz viselőjére.
Rózsa Flórestől a Rosenberg házaspáron át Rózsa Milánig...

torró 2015.01.03. 13:07:23

@martineden:
És még ti hőzöngtök a rasszizmus miatt! Obama lehet államfő, Orbán nem, mert szerintetek cigány. Majd akkor legyen nagy arcod, ha legalább a felét meg teszed az országért amit Orbán. Vagy mondjuk érd el, hogy ott szerezz diplomát ahol ő.

WTF???!!4!!44!! 2015.01.03. 13:18:26

Az íróval teljesen egyetértek. Tényleg az említett helyszíneken kellene tüntetni. Eddig sem értettem, hogy miért nem ez történik.

Szerintem sem lehet Orbánékkal tárgyalni. Egyrészt alkalmatlanok rá, másrészt meg sem érdemlik. Egészen mást érdemelnek.

Ôket már csak kényszeríteni lehet bizonyos dolgokra. A baj az, hogy kevés ember jön el egy-egy tüntetésre. 10-13 ezer ember tegnap? Ez nem elég túl sokra. Igaza van aziknak, akik azt mondják, hogy százezres tömegnek kel kimenni ahhoz, hogy elég erôs legyen. Ettôl most nagyon messze vagyunk, sajnos.

Mindenki hozzon még 10 embert! :)

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2015.01.03. 13:23:02

@gyongyi70: eleg erdekes az a cikk. ha jol ertem eloszor veszi a teljes gdp felet (nem penzugyi), majd ennek kevesebb mint felet (top 100 valami szerint), es ebben a szukitett halmazban (kb gdp otode) kimutatja, hogy 60% nem magyar. ebbol vegul levonja a kovetkeztetest, hogy tehat minden 10 forintbol 6-ot a multi termel.
emellett az is beszedes, hogy a top 7-ben van pl tesco, lidl, spar, auchan.

mortullus 2015.01.03. 13:24:39

@WTF???!!4!!44!!:

"Mindenki hozzon még 10 embert! :)"

Az a helyzet, hogy nincs ennyi munkanélküli biboldó Budapesten. Némelyik azért dolgozik ám, valamennyi gdp-t ők is termelnek.

a nagy hohoohooo 2015.01.03. 13:25:12

@beszélő majom: Talán ha nem szelektíven olvasnál és +értenél is. Még mindig el lehet kábítani egyeseket az óhéber dumával, hogy Ez, vagy Az rendbetette az ország gazdaságát. Ez csak látaszat, betömtek egyes lyukakat, olyan intézkedéseket nem hoztak amitől a gazdaság meglendült volna. (nem én találtam ki, hanem Róna Péter, én csak sejtettem). - See more at: www.168ora.hu/itthon/magyarorszag-nem-kiskoru-bokros-interju-79335.html#sthash.LyOviPFE.dpuf

KUHULIN 2015.01.03. 13:28:37

@beszélő majom: Bokros már minden akart lenni. Valahogy nem jön össze az utóbbi időben... :)

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2015.01.03. 13:43:42

@droid_: es persze "illusztracionak" betesznek kepeket az audirol meg a general electric-rol.

no_successful2 2015.01.03. 14:00:11

@klacus:
"Erőszak? Mikor ki ellen. Én spec. nem megyek a kormány ellen tüntetni, de ha utcai harc lesz ahol ott a DK, meg a sok ingyenélő jogvédő balliberális, akkor nagyon szívesen megyek, csak nem arra az oldalra amire te gondolsz. Hátha végleg megszabadulunk tőletek.... "

Részemről ugyanaz a helyzet.

no_successful2 2015.01.03. 14:04:27

@légügyi megfigyelő:

"Ez a Bináris Opciós veboldalt direkt nyomjátok, vagy véletlenül ült rá az oldalra ?

KUHULIN 2015.01.03. 14:07:53

@no_successful2: Poén lenne megrángatni a libsi majmok szakállát! :)

Zerwikaptur - Hármat egy csapásra! 2015.01.03. 14:09:04

"Csak megemlítem, azért jöttünk össze, mert emlékezni akartunk, és emlékeztetni akartuk a kormányt arra az estére, amikor az alaptörvény nagy napján sunnyogva menekültek az Opera hátsó kapuján, mert az Andrássy úton a nép szava szólt. Mert azt azért tudják és értik: a nép szava az Isten szava."

Ühüm. Szóval ti voltatok/vagytok a "nép szava". Roppant érdekes, hogy ennek ellenére a fidesz verte agyon egy évben háromszor is a komplett ellenzéket. Kétharmaddal.

Csak megemlítem, hogy emiatt Orbán is magát és a híveit tekinti a nép kizárólagos képviselőjének. Igaza van? Ugye, hogy nem.
De neki még így több joga van ezt mondani, mint nektek akik már a második választást bukjátok el a nemegyüttműködők rendszerével szemben.

WTF???!!4!!44!! 2015.01.03. 14:09:19

@mortullus:

Aha! Értem. Ezek az érvek bármire, vagy bármi ellen. Hogy biboldó. Az zsidót jelent a szádból, te kis árja?

Nem érdekel, hogy zsidó, keresztény, buddhista, hindu, vagy mohamedán. Az sem, hogy sváb, cigány, magyar, vagy más. Ne lopjon egyik sem! Ha mégis lop, vágják le a kezét, ahogyan a fidesz megígérte 2010-ben. Azért szavaztak/szavaztál rájuk. Mit kaptál cserébe? Ugyanazt, vagy sokkal durvább lopáshullámot nagyon piros-fehér-zöldben.

2010-ben nagyon reméltem (tényleg csak reméltem), hogy a fidesz remekül összeszedi magát, rendbetesz dolgokat. Vannak olyan dolgok, amivel egyetértettem. Gyerekek utáni adókedvezményekkel pl., de rengeteg dologgal nem, pl. a Komány létrehozása, magánnyugdíjrendszer átalakítása abban a formában, ahogyan csinálták, stb.

Marad a nemzeti lófasz a seggünkbe. Ez van. Meg a levágásra váró kezek.

Muzsikok közt 2015.01.03. 14:13:03

@WTF???!!4!!44!!: 'Nem érdekel, hogy zsidó, keresztény, buddhista, hindu, vagy mohamedán. Az sem, hogy sváb, cigány, magyar, vagy más.'

De ugye nem baj hogy a magyarokat viszont érdekli?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2015.01.03. 14:27:46

Látom fideszpatkányok idetaláltak!
Ne aggódjatok gyerekek,a következő békemeneten majd ti mentek utcára!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.01.03. 14:31:28

"Nem idézték például Hornt, Mesterházyt, Csurkát, Torgyánt, Borost. Nem zengett Antall baritonja sem. Miért?"
Torgyán, Mesterházy vendégszereplők voltak, Horn már nincs, SZDSZ nincs. Antall meg nem adott okot rá.
Fecó meg OV a legangyobb pusztítók, ennyi.

"Jöjjenek a pártok! "
Megnézted már a pártokat?

WTF???!!4!!44!! 2015.01.03. 14:43:01

@Muzsikok közt:

Mi érdekli a magyarokat? Hogy ki lop tôlünk, az országtól? Hogy ki lopja el a befizetett adódat? Ez érdekel téged is?

Nagyon örülök. Ez érdekel engemet is. Egyetértek. Eddig az eddigi kormányok és haverjaik nyúlták le a pénzt. Magyarok voltak ôk is. Most a fidesz kormány lopja a pénzedet, és költi stadionra ahelyett, hogy a gyerekednek csinálna versenyképes oktatási rendszert, mûködô egészségügyet, normális szociális hálót. Na ezért kellene tudod, hogy kik azok, akik ÉPPEN MOST zsebelnek ki. Ha szerinted ezzel nincsen baj, akkor maradj otthon, pihengessél. De ha azt érzed, hogy magyarok, zsidók, cigányok, keresztények, hinduk, buddhisták vagy szientológusok lopják a közös pénzünket az államunk élén (mindegy, hogy melyik besorolásba tarozik, a lényeg az, hogy LOP), akkor ott a helyed a tüntetésen.

Ugye ezek szerint ott voltál?

WTF???!!4!!44!! 2015.01.03. 15:22:27

@Muzsikok közt:

Még egy dolog kellene, hogy érdekelje a magyarokat. Az hogy te, én, a politikusok, és úgy egyébként mindenki befizesse rendesen az adóját (ami normális mértékû és nem vágja agyon pl. a magyar vállalkozásokat sem (ha már ez a kedvenc témád)), és hogy a befizetett pénz az ország érdekeit szolgálja, és ne hatalommániás, arogáns, pöffeszkedô politikusok és klientúrájuk érdekeit.

Biztos vagyok benne, hogy ebben egyetértünk, ha más dolgokban esetleg nem is.

gyongyi70 2015.01.03. 15:53:53

@WTF???!!4!!44!!: Nem, ez nem érdekli, kifejtette, hogy az elcsalt adó benne van a rendszerben úgyis.

L. Alex mondom a magamét 2015.01.03. 16:07:20

A fenti blog bejegyzést, én egy átkozottul jó írásnak tartom. A sajnálatos dolog, hogy ebből kiindulva nem arról beszélgetünk, hogy miképpen kellene továbblépni, hanem kimerülnek a vélemények szimpla zsidózásban.
Tisztelet a kivételnek!

Kedves, magatokat jobboldali gondolkodónak tartott véleményezők, nektek tényleg megfelel az Orbáni világ?

Tényleg jó irányba megy az ország?

Nem az lenne a cél, hogy az összes, az elmúlt 25 évben, az országunkat tönkretevő megélhetési politikust sittre vágjuk?

Nem egy normális, piacgazdaságra épülő demokratikus országban akartok élni?

Nektek elfogadható, hogy a Fidesz tagja Pozsgay, Szűrös, Kövér, Orbán, stb. lehetne sorolni az egykori MSZMP tagokat...

Nektek elfogadható az oroszokkal való bratyizás?

A ti "jobboldali" gondolatvilágotokba belefér a zsidózás, cigányozás?

Mennyire vagytok ti keresztények, gerinces, jogállamban gondolkodó emberek?

Megdöbbentő a stílustalanságotok, dühötök és elvakultságotok, számomra legalábbis.

martineden 2015.01.03. 16:08:24

@torró: ,,ha legalább a felét meg teszed az országért amit Orbán. Vagy mondjuk érd el, hogy ott szerezz diplomát ahol ő.",,,diploma megvan,viszont ha annyit tettem volna mint orban,valoszinu itt ram rohadna a muanyag lakat.Jogosan.Korrupt ,tolvaj,hazaarulo fideszcsurhe,pfuj.

Ma Baker 2015.01.03. 16:08:43

Cikkíró annyira tisztában van vele, hogy Orbánnak mennie kell, meg ezzel aztán mindenki annyira egyetért, hogy akár 4-5 ezer ember is kimegy ebben a tudatban az utcára. Ez már szinte földindulásszerű, példátlan tömeg...
Röhejesek vagytok ballibák.

a nagy hohoohooo 2015.01.03. 16:14:43

@Ma Baker: Tudod csekélyértelmességű ,nem erről szól a post.....ennyi az értelmi képességedről..

martineden 2015.01.03. 16:18:38

@torró:,, És még ti hőzöngtök a rasszizmus miatt! Obama lehet államfő, Orbán nem, mert szerintetek cigány."...Nem az a baj hogy cigany.A baj az ,hogy az o kozremukodesevel kiepitettek egy korrupt ,tolvaj rendszert es tonkre teszik az orszagot.

Andy73 2015.01.03. 16:22:11

"Jöjjenek a pártok! Legyen beszélgetés arról, hogy mi okozta a tavalyi kudarcokat!"

A baloldali pártokét az, hogy úgy leszerepeltek 2006-10 között, hogy a szavazók túlnyomó többsége nem kér többet belőlük. Náluk Orbán sokkal jobb alternatíva, ezért újabb négy évet adtak neki és a kormányának, ismét kétharmaddal.

"Hol volt a jobboldali ellenzék? És hol van ma?"

Az elég jól szerepelt, és a tüntetések óta tovább erősödik. Már a második legerősebb erő.

"Demokratikus-e a „demokratikus” ellenzék?"

Nem, csak a nevében. Ezért nem szavaztak rá.

2015.01.03. 16:26:33

Végre egy jó írás a tüntetésekről. Köszönöm!
A bolsevik troll bandával nem kell foglalkozni, ők nem láthatók az utcán. Az, hogy minden blogot összerondítanak,annak a jele, hogy rettegnek. Nemrég a vezír követelte tőlük a nagyobb jelenlétet és aktivitást, mert szarul tolták a hazugságokat, és lám, a nép az utcán van. Nyilván kapnak érte külön prémiumot is.
Aki meg meggyőződésből csinálja, az nyilván a rezsim kegyeltje vagy hülye, de ezek a fajzatok minden diktatúrában ott vannak. Nincs tolvaj rezsim kollaboránsok és hazaárulók nélkül.

2015.01.03. 16:30:20

@Andy73: "úgy leszerepeltek 2006-10 között, hogy a szavazók túlnyomó többsége nem kér többet belőlük. Náluk Orbán sokkal jobb alternatíva"

Értem, akkor te baloldali szavazó vagy és az ő nevükben beszélsz?

gyongyi70 2015.01.03. 16:30:47

@Andy73: honnan tudod, a zemberek mit akarnak?

a 3 választásból? Amiről kiderült, hogy necces volt? Amiről itt-ott az is kiderült, hogy egyszerűen csaltak?

Elmondták, hogy működik a rendszer: kihoztak egy szavazólapot, kitöltötték, odaadták az első megélhetési szavazónak. Az bevitte, bedobta, cserében kihozott egy üreset. Azt is kitöltötték és így tovább... ugfyebár szabad volt szervezetten is szállítani.

Meg külföldről szavazni, postai borítékbán. Holott Vida Ildikó óta tudjuk, hogy a postai küldemények el is keveredhetnek.. át is alakulhatnak.

Az önkormányzati választásoik körüli huzavonát is ismerjük.

Nos, ilyen demokratikus választásokra hivatkozni, mint "nép akaratára", hát... több mint necces.

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy az ellenzék nem car, ahogy van. Elbarmolták ők is, 2010 előtt is, azóta is.

Andy73 2015.01.03. 16:39:15

@Jules Verne: A választók döntöttek így, összességében. Ezt tükrözik az eredmények.

2015.01.03. 16:43:16

@Zerwikaptur - Hármat egy csapásra!: "Roppant érdekes, hogy ennek ellenére a fidesz verte agyon egy évben háromszor is a komplett ellenzéket. Kétharmaddal."

Csalással. Én is tudok olyan választási rendszert produkálni, ahol 2 millió hülye három harmadot, sőt öt negyedet biztosít a bűnözőknek. Különben hol van az a kibaszott kétharmadod? Az utcán nem látom őket, csak amikor kidobják a csikket az autóból.

2015.01.03. 16:45:07

@Andy73: Nem azt kérdeztem, te ostoba. Olvasd el még egyszer! Tolmácsot kérsz, esetleg?

Brix 2015.01.03. 16:45:34

A szerveződő népmozgalomnak párttá kellene alakulni , előbb-utóbb , mert ha nem , akkor a jelenlegi parlamenti ellenzéki pártokon kívül nem lesz más alternatíva egy előrehozott választáson. Ha le akarják váltani Orbánt, akkor a Jobbikkal is meg kellene egyezni, valamilyen formában a jelenlegi demokratikus ellenzéki erőknek.
DE, még fontosabb lenne, egy valódi protest szavazás, ahol minél többen elmennének abból a 39%-ból , aki nem mentek el szavazni 2014-ben , holott pontosan ezek a legszegényebb emberek azok , akik az Orbán-rendszer legnagyobb kárvallottjai. Ha Orbánék ilyen gyorsan folytatják a diszkreditálódást, akkor 2015 végére, vagy 2016-ra beérhet egy előrehozott választás

Muzsikok közt 2015.01.03. 16:48:49

@WTF???!!4!!44!!: Nem járok ballib tüntetésekre, legfeljebb verném őket ha mennék.

Muzsikok közt 2015.01.03. 16:50:30

@WTF???!!4!!44!!: Ha az adómmal lenne bajom, inkább a békemenetre mennék, mint a ballib tüntetésre, ami max a bankoknak és a retekklubnak a rezsicsökkentéséért harcol.

2015.01.03. 16:50:58

@Muzsikok közt: Ahogy a farkadat szoktad?

jogalany 2015.01.03. 16:54:45

@gyongyi70:
Az, hogy mi legyen, vita kérdése, egy széles társadalmi vitáé. Azonban nem tűnt még fel senkinek, hogy vagy 30 éve eltűntek a filozófusok, nincsenek értelmes társ. berendezkedési viták, mert nincsenek még elképzelések sem, hogy mi lenne a jó. Fukujama becsödölt, Marx ideje még nem jött el, Hegelizmus meghaladta az idő, Kant már nem tud újjat mutatni az időfüggvényben, még jószerivel kritikák sincsenek hacsak A.Dugin negyedik politikai elméletét nem tekintjük, de az is hatalmi berendezkedésről szól és nem az emberekről. Az isteni rend csakis idegen erővel valósítható meg, az egyházak, mindig is a fennálló hatalmat támogatták. Egy mindent elsöprő új erő kelle ahhoz, hogy a békesség mellé az igazság is társ lehessen. Mert a békesség nem elég, az igazság is kell, hogy eredménye legyen.

jogalany 2015.01.03. 16:59:25

@L. Alex mondom a magamét:
eGYEDÜL tE ZSIDÓZOL! senki más.
Ki fizet téged az Szdzs? vagy az Mzsp? vagy a zsidesz?

2015.01.03. 17:03:14

@Brix: A nácik szavazóbázisa nagy részben csalódott szoci szavazókból jött össze, önmagában ez a fidesz csökevény nem jutna be a parlamentbe, így tárgyalni sem szabad velük. Csak olyan pártokra van szükség a parlamentben, amelyek elfogadják az EU-normákat, ennyi.
A megoldás az lenne, ha az ellenzéki pártok feltételek nélkül támogatnák a tüntetéseket, például azzal, hogy kivonulnának a parlamentből. Csak hogy ez nem érdekük, mert ők ebből élnek, megélhetési politikusok. Egy fokkal sem jobbak, mint a túloldalon nyomkodó droidok.

jogalany 2015.01.03. 17:07:17

@torró:
Jobb, ha tudod Obama édesanyja zsidó. Mint ahogy Orbán is zsidó származású rendes ember. Ezt Ő maga mondta magnóra az angol hirtudósítónak, ami egy milliós példányszámú francia lapban meg is jelent egy kolumnás terjedelemben.
Ne cigányozz le egy zsidó embert.

Muzsikok közt 2015.01.03. 17:08:40

@Jules Verne: Annak a szavazójogát fel kell függeszteni, aki az EU ellen használja!

Ez kicsit hasonlít a kádár korhoz amikor a szovjeteket volt kötelező imádni. Ugyanazok szerint akik szerint hálával tartozunk az EUnak.

gyongyi70 2015.01.03. 17:09:36

@jogalany: Lehet, hogy ez is baj. De az is, és valszeg ott csesztük el, hogy annak idején nem mi váltottunk rendszert. Nem is akartuk igazán, a legtöbben tök jól elvoltak a Kádár rendszer lsangyos vizében (ezt ismerte fel Orbán apánk, aki Kádár apó nyomdokaiba kíván lépni, megmondja, mi jó nekünk, milyen áron kapjuk a kenyeret és mit csináljunk vasárnap). A rendszerváltást fölöttünk csinálták, összeültek a vezetők, és eldöntötték, hogy mivel ez így nem megy tovább, csődbe ment a rendszer, találjunk ki vmi mást... Kitalálták, megegyeztek róla, megcsinálták.

De hol volt a nép?

Otthon ült, és számolgatta, hogy mi is lesz, hogyan is lesz az adóval meg mifelével? Azután megnyugodott, hogy felbruttósítanak és ugyanannyi lesz a borítékban, de kábé csak ennyit értett meg beléőle, aki meg átlátta az adórendszert és elkezdett a zavarosban halászni, az meggazdagodott, és hát most ők a magyar elit, szóval, nem úriemberek, maradjunk annyiban.

Az új elit sem az, akiket most mesterségesen felbruttósítannak elcsórt pénzekkel.

Innentől kezdeve fura ez az egész társadalom, és még nem ébredt rá, hogy a demokrácia arról szól, hogy ő is beleszólhat, az adó nem a földesúrnak járó tized, hanem a közös költségek fedezete, a járulékból meg egyszer nyugdíja lenne...

Nem nőtt fel még a demokráciához a magyar nép, az van. :-(

2015.01.03. 17:09:42

@jogalany: Szerintem, ma már ne igyál többet.

Muzsikok közt 2015.01.03. 17:09:58

@jogalany: 'Jobb, ha tudod Obama édesanyja zsidó.'

...:) forrást

'Orbán is zsidó származású rendes ember.'

ő sem, forrást.

2015.01.03. 17:11:44

@Muzsikok közt: Na fuss neki még egyszer!

WTF???!!4!!44!! 2015.01.03. 17:19:23

@Muzsikok közt:

Ha nincs bajod a lopással, az téged minôsít. Ha a jobboldal lopásával nincs bajod, az is téged minôsít. Vagy szerinted az egyik lopás más, mint a másik?

Muzsikok közt 2015.01.03. 17:24:39

@WTF???!!4!!44!!: Az hogy bajom van, meg hogy tüntetek, az 2 dolog.

Nem segítem hozzá a kártékony ballibeket a kormányváltásos álmaikhoz, bár a jobboldali lopás is lopás.

Azért más a jobb, meg a baloldali lopás, mert a baloldal csődbe vitte az országot, a fidesz meg nem. Ezért van még hatalmon.

WTF???!!4!!44!! 2015.01.03. 17:27:44

@Muzsikok közt:

Most is az oroszokat szokás imádni. Nem vetted észre?

Ez a legnagyobb az egészben... A sok kommunista, és kommunista ivadék kommunistázik. Aztán véresre nyalja a kgb-s és Oroszország seggét is. :) A nagy magyar vezér kinyalja Azerbajdzsán vezetôjének seggét is.

Értem én, hogy az USA sem jobb. Csakhogy jelenleg velük vagyunk egy szövetségben.

Orbán szar politikus. Végletesen tud csak gondolkodni. Akkor is hülye volt, amikor teljesen oroszellenes volt, mert nem lehet semmibe venni egy ekkora piacot. Mist megint hülye, mert csak nekuk ugrál. Semmi más nem érdekli, csak a hatalmon maradása bármi áron. Ez a másik oldal politikusaira is igaz, a stílus más csak.

Muzsikok közt 2015.01.03. 17:35:07

@WTF???!!4!!44!!: 'Most is az oroszokat szokás imádni. Nem vetted észre?'

Nem. Sem a kormánypárti, sem az ellenzéki sajtóban nincs olyan hogy az oroszokat kell imádni, Putyin sem mondja hogy őt kell imádni, vagy követni.

Ehhez képest nyugatról jó sokan elmondják mostanában, hogy miben szabad hinni, meg hogy kinek szabad hinni.

'A nagy magyar vezér kinyalja Azerbajdzsán vezetôjének seggét is.'

- ennyi erővel Obama - azerbajdzsánon kívül, aki amerika bástyája ott - a szaúdiak seggét nyalja. Mindenkinek ki kell nyalni a seggét, akitől akarunk valamit.

Amerika is akar tőlünk valamit, úgyhogy kinyalhatja a seggemet. Velem lehet alkudni.

gyongyi70 2015.01.03. 17:36:19

@Muzsikok közt: Mikor vitte csődbe a baloldal az országot?
Ismered az államcsőd fogalmát?
Tudod, mikor került bóvli kategóriába Mao? (Ami az államcsőd előszobája...)

WTF???!!4!!44!! 2015.01.03. 17:36:47

@Muzsikok közt:

Nem vitte csôdbe. Most viszi éppen. Kurvára fájni fog az euro 400-ért. Neked is. Akár hiszed, akár nem.

Nincs olyan, hogy egy tízmilliós ország kihúzza magát a szarból a saját hajánál fogva. Nincsenek nyersanyagaink, egyre szarabb az oktatás színvonala. Ez nem vezet felemelkedéshez. Semmi más nem segíthet Magyarországon hosszú távon, csak a minôségi oktatás. Ezzel kellene törôdni, nem stadionépítésekkel, vagy Mészáros és Simicska vagyonának növelésével. De a mostani kormány kitalálta, hogy itt lesz Európa legnagyobb összeszerelô üzeme. Ehhez elég a nyolc általános. Efelé haladunk.

Szerinted ettôl fog felemelkedni Magyarország? Nem kellene alkalmazkodni kicsit? Esetleg odafigyelni az EU-ra, ahonnan a pénz jön?

gyongyi70 2015.01.03. 17:38:46

@Muzsikok közt: mit akar tőlünk az USA?

(ne gyere az EU-USA szabkerrel, mert a századvéges kollégák eléggé mellényúltak, de tudom, az ment ki az agip prop osztályról...)

gyongyi70 2015.01.03. 17:40:30

@WTF???!!4!!44!!:

igazad van!
ráadásul jobb összeszerelő üzemekben is kell érteni a számítógépekhez, minőségirányításhoz, ezért az a rossz hírem, hogy nem elég a 8 általános...

WTF???!!4!!44!! 2015.01.03. 17:46:23

@Muzsikok közt:

Amerika a Kína seggét is nyalja. Ott nem zavarják az emberi jogi problémák.

Csakhogy, engem ez nem érdekel. Az érdekel, hogy normálisan meg lehessen itt élni. Ha elveszted a munkádat valami miatt, akkor ne kerülj azonnal (néhány hónap után) a peremre. A közmunka ugyanis a perem. Ne csökkentsék az oktatásra, gyerekek étkeztetésére, stb. költött pénz összegét azért, hogy stadionokat lehessen építeni. Persze tudom, hogy a kevesebb stadionépítés kevesebb ellopható közpénzt jelentene, és ez ugye ellenérdek.

Leépítik az országot, felépítik a családjaikat. Remek kilátások.

Muzsikok közt 2015.01.03. 17:51:06

@gyongyi70: Nem kell értetlenkedni. A ballibek máig tartó haldoklásának az oka nem a korrupciójuk, vagy az őszödjük, vagy a tüntetők verése volt.

A fő ok a gazdasági ámokfutásuk volt. Tőlem nem csőd, na és akkor mi van?

Muzsikok közt 2015.01.03. 17:52:43

@WTF???!!4!!44!!: 'Nincs olyan, hogy egy tízmilliós ország kihúzza magát a szarból a saját hajánál fogva.'

Látod, ilyen nincs és mégis van.

Dupla 2/3 sem igen van a világon, ugye?

gyongyi70 2015.01.03. 18:01:46

@Muzsikok közt: gazdasági ámokfutás az épp most van:

kapkodás fűhöz-fához, pénzszerzés ötletszerűen, bárhonnan, ami eszükbe jut, átgondolatlan össze-visszakapkodás (lsd. internetadó, manyup maradékának lenyúlása, útdíj), gazdasági öngyilkosság (vasárnapi boltbezárás) vállalása, hogy a haverokat helyzetbe hozzák, feketegazdaság, korrupt NAV szerecsenmosdatása

Totya_botya 2015.01.03. 18:05:57

Mik vannak! Magyarországon, ahol bárki össze tud szedni 10-15 ezer embert baromságokra is (lásd kétfarkú kutyapárt), meglódult a ballibes hiénahad képzelete és már lelkes ballibhívő tömegek forradalmáról álmodoznak, amik megdöntik a nem rég kétharmaddal megválasztott állítólagos fasiszta kormány hatalmát! Álmodik a ballibes szellemi nyomoroncok sisere-hada, mert az Orbán-kormány néhány idióta intézkedése, meg némi külső aljas kis beavatkozók manipulációi az utcára vitték az egyébként is Orbánt gyűlölők nagy részét! Itt csak olvasgatom a soha sem bizonyított vádakat, lopásról, csalásról, külföldre vitt vagyonokról (bár egyről tényszerűen tudok – noha mintha nem Orbánék oldaláról), na meg holmi diktatúráról (viszont szemkilövetésről még nem hallottam), s így tovább, igen ismerős és már ezerszer cáfolt marhaságokról, hazug és cinikus ballibes aljasságokról! Nem, mintha ez a kormány annyira remek lenne, de tényszerűen többet tett a lakosságért, mint az előző „demokratikus” banda! Az meg különösen felháborító, hogy néhány magából kivetkőzött állat, már fegyveres felkelésről, akasztásról, meg ki tudja miről elmélkedik, elfelejtve, hogy itt a szavazófülke rejtekében kell behúznia a véleményét - mert ebben senki sem korlátozza! 100 év börtön annak, aki magyar vért akar folyatni, aki ilyenre biztatgatja társait, akiben a másik oldal iránti gyűlölet már tettlegességre váltódik – a meggyőzés és a demokratikus szavazás helyett! Egyelőre nem százezrek, hanem néhány tízezer (valamely okból elégedetlen, vagy lefizetet ügynökök által felhergelt) polgártársunk tüntizget - ezekről feltételezni, hogy ők a Nép – kissé morbid! A ballibes oldal – külső segítséget sem röstelve - mindenáron vissza akarja szerezni a hatalmat! Világosan látszik, hogy először a Fidesz (Orbánnal az élen) lemosása a cél, de aztán következne a Jobbik, végcélként a mindenkit agyagba döngölő, látszólag demokratikus liberálfasiszta uralom gátlástalan hatalma! Na, ez nem fog menni!
Az meg egyenesen röhejes, ahogyan itt egyesek Bokrost istenítik, levitézlett, szerte a világban több helyen megbukott (idehaza csak emberellenes) nézeteit dicsérve! Azt meg sem említem, hogy tárgyi tévedések sorozatával igyekszik néhány ballibes hiéna Orbán politikáját hitelteleníteni! Azért mondanám aki nem követi a változásokat, lemarad, és az élet átlép rajta! Hiénáim rátok ez vár!

Muzsikok közt 2015.01.03. 18:11:11

@gyongyi70: Toronymagasan jobb a fidesz gazdaságilag, mint az elmúlt 25 évben bárki. Ez az oka hogy ugyanazt az arcot 3x tudták eladni a népnek a korrupciójuk ellenére.

WTF???!!4!!44!! 2015.01.03. 18:11:15

@Muzsikok közt:

Mire gondolsz? Már kint vagyunk a szarból? A javulást miben látod egészen pontosan? Hogyan húztuk ki magunkat a szarból?

A dupla 2/3 az jó valamire azon kívül, hogy olyan szabályok, törvények szülessenek, amelyek tovább támogatják a lopást? Van-e más értelme?

Totya_botya 2015.01.03. 18:11:41

@WTF???!!4!!44!!:
Na, ecsém, beregisztráltál vagy két napja, hogy a nyilvánvaló hazugságaidat itt elsütögesd - ki fizetett le? Most kötötted meg a szerződést? Amiket állítasz, a fele se igaz, de inkább semmi se! Nyomod a ballibsi propiszöveget, talán még tüntizni is elmégy, hogy végre megdolgozz a liberálnácik kegyeiért! Szégyelld magad!

Muzsikok közt 2015.01.03. 18:18:24

@gyongyi70: GDP, államadósság, foglalkoztatottság, hiány

..csak a legfontosabb alap-adatoknál maradva.

Muzsikok közt 2015.01.03. 18:20:01

@WTF???!!4!!44!!: 'Mire gondolsz? Már kint vagyunk a szarból? A javulást miben látod egészen pontosan? Hogyan húztuk ki magunkat a szarból?'

- Kérdezd Matolcsyt. A 2010es tökutolsó poziból ma az EU bezzeg-országa, kelet-európa 2. legjobb gazdasága vagyunk (ismét).

Totya_botya 2015.01.03. 18:21:10

@L. Alex mondom a magamét:
Ecsém, nálad aljasabb, undorítóbb liberálnáci fazonnal alig találkozni! Ügyesen,manipulatívan, kulturáltnak tűnő formában szórod a hazugságaidat,a tény nélküli állításokat,féligazságokat és az álságos tényferdítéseidet! Azonban, aki egy kicsit is figyel, rájön arra a mérhetetlen gyűlöletre, amit Orbán és általában a jobboldaliak iránt érzel! Innentől kezdve hiteltelen, aljas kis firkász vagy csupán, aki semmiféle figyelmet nem érdemel,mert csak tovább rohasztja azt a közéletet, amit már eddig is súlyosan tönkretett a ballibes liberálnáci média!

gyongyi70 2015.01.03. 18:25:54

@Muzsikok közt: GDP: már megtárgyaltuk, hogy nem jó. Az az átlagos 0,5-1%-os növekedés, amit az elmúlt 4 évben produkáltak arra sem elég, hogy elérjük a 2006-os szintet:

www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_hosszu/h_qpt001.html

Államadósság? Viccelsz? Nézd meg ezt:

www.akk.hu/object.c693e119-153c-49bc-bc3d-71f805d83db1.ivy

mindezt úgy, hogy közben elloptak 3000 milliérd forintot, plusz átirányítottak évi 350 milliárdot, ami korábban a manyupba menz, azat 4000 milliárdot úgy tapsoltak el, hogy közben nőtt az adósságunk. Valóban egyedi teljesítmény.

Munkanélküliség csak mesterségesen kozmetikázott adat, hála a közmunkaprogramnak.

Egyéb, amiben jó?

Muzsikok közt 2015.01.03. 18:27:05

@gyongyi70:'Egyéb, amiben jó?' - ennyi úgy tünik bőven elég.

gyongyi70 2015.01.03. 18:32:16

@Muzsikok közt: hja, ha neked tetszik a növekvő adósság, hogy a gazdaság egy helyben toporog és egyre több a szegény ember körülötted, valóban szupi minden. Mazochista vagy?

WTF???!!4!!44!! 2015.01.03. 18:34:19

@Totya_botya:

Na bátyám!

Csak kérdéseket teszek fel. Szeretem az érdemi vitát.

Miért fontos, hogy mikor regisztráltam? Melyik fele igaz/nem igaz az állításaimnak? Baj-e az, ha utálom, hogy ellopják a te pénzedet is? Zavar-e téged a lopás? Régen is loptak, akkor most is szabad?

Hát, röviden egyelôre ennyi kérdésem lenne. Remélem, lesz rá érdemi reakció legalább részben. Mármint azon kívül, hogy balos liberálnáci vagyok. Tényleg kíváncsi vagyok a véleményedre.

2015.01.03. 18:36:46

@Muzsikok közt: (meg a többi nick-ednek is)
Hol az a kétharmad, bolsi?

2015.01.03. 18:45:30

@Totya_botya: "Azonban, aki egy kicsit is figyel, rájön arra a mérhetetlen gyűlöletre, amit Orbán és általában a jobboldaliak iránt érzel!"

Na mi van, seggfej? Valaki meri nem szeretni a vezíredet? Lődd le, bazmeg.

Milyen jobboldaliakról beszélsz, te idióta? Olyanok nincsenek ebben az országban, a nemzeti bolsevik pártodnak nincs köze a jobboldalisághoz. Csak a lopáshoz meg a sarcoláshoz.

WTF???!!4!!44!! 2015.01.03. 18:45:47

@Muzsikok közt:

Ja, hogy Matolcsy mondta. Így már értem. Hát igen, így már nem szívesen vitatkozom.

Szerinted a vasárnapi zárvatartás majd mennyiben fogja javítani a foglalkoztatottsági adatokat. Mennyivel javítja a költségvetés helyzetét? Szerinted az jó irány, ha versenyszférában meglévô munkahelyek szûnnek meg? Jó az, ha ezeket a munkahelyeket közmunkára cseréljük, amit az adónkból kell fizetni? Gazdagabb lesz-e pl. így Magyarország?

WTF???!!4!!44!! 2015.01.03. 19:00:54

@Muzsikok közt:

OK.

Mi a helyzet a vasárnapi zárvatartással? Jó lesz? Mire lesz jó?

Totya_botya 2015.01.03. 19:06:56

@WTF???!!4!!44!!:
Csak röviden, macisajt elég jól megírta:
MACISAJT 2015.01.03. 09:40:05
Továbbá:
Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2015.01.03. 10:25:57
Amúgy állandóan emlegeted a lopást - bizonyíték? (az atv-n kívül)
Ez a kormány amit lehet megtesz a gyermek-éhezés ellen - nézz utána!

Muzsikok közt 2015.01.03. 19:12:20

@WTF???!!4!!44!!: Szent László király megtiltotta a vasárnapi munkavégzést a zsidóknak. Aki megsértette a tilalmat, attól elvették a lovát.

Szent László ma egyértelmüen pozitív megítélésü árpád házi uralkodó, Viktor meg is irigyelte a dolgot.

Totya_botya 2015.01.03. 19:12:51

@Jules Verne:
Te idióta! Seggfejként lövöldözöl itt ültre-hóttra. Amit a választásról írtál, az minősít téged! Csatlakoztál az itt előforduló seggfejekhez, akiknek fogalmuk sincs a választási rendszerről, csak hajtogatják a hülyeségeiket! Olvasgass, művelődj, tán fejlődhetsz is kicsit, mert egyelőre igencsak buta vagy kisfiam!

WTF???!!4!!44!! 2015.01.03. 19:20:22

@Muzsikok közt:

Ugye elolvastad a cikket?

Tudtad értelmezni? Az eredeti kérdésemet, hogy hogyan tudná egy tízmilliós ország kihúzni magát a szarból, azt tudtad értelmezni? Mi van a cikkben leírva? Az, hogy nagyrészt uniós forrásokból finanszírozott kormányzati beruházásokból történt a növekedés. Ez szerinted a saját hajunknál fogva szarból kihúzás esete? Érted az eu forrásokból történô kormányzati beruházások értelmét?

Ez a növekedés csak részben adódik az ország gazdasági teljesítményétôl (autóipar). Érted? Ha az EU nem ad pénzt, a béka segge alatt vagyunk.

Jobbat mondok: ha az EU kilátásai romlanak, akkor a mieink is. Érted? Nem tudunk függetlenedni a nagyok gazdasági helyzetétôl. Ha ott rossz lesz, itt is rossz lesz.

Így már érted, hogy miért nem érdemes háborút vívni az EU-s országokkal? Nem jöhetünk ki jól belôle. Alkalmazkodni kell, és arra használni a forrásokat, hogy jobb legyen az oktatás, stb. Ezért lenne fontos, hogy ne stadionokat építsünk, utakat és hidakat ne csak a Közgép építsen, hanem rendes pályáztatás legyen. Úgy olcsóbb. Maradna másra pénz.

WTF???!!4!!44!! 2015.01.03. 19:22:39

@Muzsikok közt:

Viccelsz, ugye? Ez nem lehet érv.

WTF???!!4!!44!! 2015.01.03. 19:35:50

@Totya_botya:

Csak kérdem: neked egy kicsit sem gyanúsak azok a közbeszerzések, ahol csak egy pályázó van? Vagy a közbeszerzés nélküli beszerzések elterjadése? Esetleg Orbán vejének a 750 milliós pályázati gyôzelme Szekszárdon, ahol ô volt az egyedüli pályázó? Mellesleg 4-5 év alatt a nulláról egy többmilliárdos cégük lett? Nincs összefüggés, semmi? Mibôl van Orbán lányának pénze svájci, tizenötmilliós tandíjra? Mészáros Lôrinc szintén 4 év alatt gázszerelôbôl milliárdos üzletember lett?

Ezek mind véletlenek? Úgy godolom, hogy ezek a gazdagodások cégadatokon alapszanak, amelyek nem nagyon csalnak. Ezek számodra jelentenek valami?

Persze ezek csak példák voltak. Szerinted ezek a dolgik rendben vannak?

Muzsikok közt 2015.01.03. 19:36:41

@WTF???!!4!!44!!: A cikket leszarom, ahogyan nem eszek trágyát, a szellemem is válogatós.

- amikor növekedés van, az csak a mezőgazdaság, vagy csak a szocik által idehívott autógyár, vagy csak az EU miatt van, de hát ez senkit sem érdekel, mert a sikert nem kell megmagyarázni, a kudarcot meg nem lehet..:)

'Az eredeti kérdésemet, hogy hogyan tudná egy tízmilliós ország kihúzni magát a szarból, azt tudtad értelmezni?'

- erre válaszoltam, már kihúztuk magunkat hu.euronews.com/2014/11/04/europaban-lassul-a-novekedes-magyarorszag-az-elmezonyben/

'Ha az EU nem ad pénzt, a béka segge alatt vagyunk.'

- ez is milyen. A zérómorféma moszadesz alatt nem adott pénzt az EU? Pedig szopogatták rendesen a brüsszelet. Ezek szerint biza háborúzni kell velük, jobban megéri.

2015.01.03. 19:43:01

@Totya_botya: Vegyél vissza, mert habzik a szád. Ez csak annyit jelent, hogy a tényekkel szemben nem tudsz érvelni, mert felesleges. Ehhez hozzáadom azt is, hogy gyenge vagy, hiába fizetnek a századvéges szarzsákok.

martineden 2015.01.03. 19:47:44

@Totya_botya: Fidesz troll,ha valaki itt le van fizetve az te vagy.Azert veded foggal -korommel a korrupt ,tolvaj,hazaarulo fideszcsurhet.Persze azert is mert kozejuk tartozol,pfuj,meztelencsiga.

2015.01.03. 19:48:37

@Muzsikok közt: "A cikket leszarom, ahogyan nem eszek trágyát, a szellemem is válogatós."

Akkor te egy Orbán-troll vagy, a valós életben is alávaló gazember. Faszt van neked szellemed, inkább hasmenésed van a szádon keresztül. Folyamatosan hazudsz, pvc!
Azt kérdeztem, hogy hol van a kétharmad, te nyomorék?

WTF???!!4!!44!! 2015.01.03. 19:52:06

@Muzsikok közt:

Belinkeled a cikket, mint hivatkozási alap. Amikor errôl a cikkrôl írok, akkor azt mondod, hogy leszarod. Érdekes hozzáállás. Egyszer támpont, aztánt kerülendô kérdés. Hát... így nehéz vitázni.

Szerintem a vita és a párbeszéd elôre visz. Szerinted?

Muzsikok közt 2015.01.03. 19:53:41

@WTF???!!4!!44!!: Mondom, a sikereket nem kell magyarázni.

A libik megpróbálták, hasztalan.

Muzsikok közt 2015.01.03. 19:56:15

@WTF???!!4!!44!!: 'Szerintem a vita és a párbeszéd elôre visz. Szerinted?'

Ez jól hangzik. Kiegészítem. Maszoposokkal, eszdéesszel, terroristákkal nincs párbeszéd.

A párbeszéd a polgári szalonokon belül folyik, nem a macskakövön, a zsákutcákban.

WTF???!!4!!44!! 2015.01.03. 20:00:09

@Muzsikok közt:

Szerencséd van, egyik sem vagyok ezek közül. Esetleg akkor mondhatnál valamit arra, hogy miért linkelsz be egy olyan cikket, amit egyébként leszarsz.

Akkor most vágjuk le mindenki kezét aki lop, vagy nem? Vélemény?

WTF???!!4!!44!! 2015.01.03. 20:13:12

@Muzsikok közt:

hu.euronews.com/2014/11/04/europaban-lassul-a-novekedes-magyarorszag-az-elmezonyben/

Ja igen, volt egy kis félreértés. Tehát, a fenti, általad belinkelt cikkrôl írtam az elôbb nem a poasztról. Amit belinkeltél, az írja, hogy eu-s támogatásokból fizetett kormányzati beruházások pörgették fel a választás évében a gazdaságot. Ne csak a 3,2%-os növekedésig olvasd!

Te egy teljesen jó cikket tettél be, én pedig csak leírtam, hogy mirôl szól, tehát, hogy mi adta a 2014-es növekedés magját. Akkor végülis egyetértünk a cikkben foglaltakkal.

Köszönöm.

Muzsikok közt 2015.01.03. 20:15:18

@WTF???!!4!!44!!: 'Esetleg akkor mondhatnál valamit arra, hogy miért linkelsz be egy olyan cikket, amit egyébként leszarsz.'

A tények a lényeg, nem a körítés, olyat bárki írhat.

Muzsikok közt 2015.01.03. 20:16:12

@WTF???!!4!!44!!: A sátánisták véleménye nem érdekel, csak a számok.

WTF???!!4!!44!! 2015.01.03. 20:30:57

@Muzsikok közt:

Nem. Téged nagyvonalakban érdekelnek a számok, és részletesen a fideszes mérvadók szájbarágása.

Ki a sátánista? Tényleg ennyire egyszerû vagy? Önnálló gondolkodásra és véleménynyilvánításra képtelen? Csak addig érdekel egy cikk elolvasása, amíg nem igazolja azt egy számot, amit mondtak neked, de végig nem olvasod?

Sajnos gondolkodás nélküli hívôk vagytok. A józan észhez nincs köze az érveléseteknek. Magatokat cáfoljátok akár perceken belül. Elhiszitek, hogy az országunk önmagában gazdasági csodára képes, mert azt mondták.

Kicsi ország vagyunk, össze kellene fognunk, de folyamatos a széthúzás, és hatalmas a korrupció. Ez nem csak nekem rossz, hanem neked is. Csak valami miatt nem akarod látni.

Akárki legyen hatalmon a jövôben, biztos, hogy el fogok menni a lopás és a korrupció ellen tüntetni. Leszarom, hogy bal, vagy jobb.

Muzsikok közt 2015.01.03. 20:36:24

@WTF???!!4!!44!!: Nem, a hívő az, aki figyel a semmivel sem alátámasztott kommentárra.

A realista a számokkal foglalkozik.

Muzsikok közt 2015.01.03. 20:40:53

@WTF???!!4!!44!!: 'Kicsi ország vagyunk, össze kellene fognunk, de folyamatos a széthúzás, és hatalmas a korrupció.'

Össze is fogtunk, ami ritka örvendetes. Irigyelnek minket a cseh és lengyel hazafiak ezért. Dupla 2/3 soha sehol nem volt Európában, és nálunk se lett volna orbitális elqrás nélkül!

Minden rosszban van vmi jó.

WTF???!!4!!44!! 2015.01.03. 20:53:46

@Muzsikok közt:

Mondok számokat. Elfogyott 3000 milliárd manyup pénz, és nem csökkent az államadósság. Eközben nem kaptam meg a beígért egyéni számlát.

Szerinted valaki hazudott? Esetleg Selmeczi Gabriella volt az?

Szerinted ez így, ebben a formában rendben van?

2012-ben 7-10% közötti hozamot értek el a pénztárak a megmaradt tagok pénzével, új pénz már nem érkezhetett be, mert a kormány megvédi a maradék tagokat attól, hogy nyugdíjuk legyen. Most nagyon kell a pénz a gazdasági csodához, mert a maradék 200 milliárd Ft is kell a költségvetésnek. A 15 féle új adó szintén azt támasztja alá, hogy minden rendben van, a gazdaság dübörög.

Nem tûnik inkább toldozgatásnak ez? Dilettánsok tervezik a költségvetést, ötleszerûen belenyúlnak napról napra, hétrôl hétre. Tervezni semmit sem lehet, mert jövô héten már más a szabály.

Eközben párttársak, családtagok, barátok gazdagodnak, tisztelet a kivételnek.

Ez így rendben van? Igen, vagy nem? Ezt mondd meg!

WTF???!!4!!44!! 2015.01.03. 21:03:52

@Muzsikok közt:

Igen! A gazdasági csodához kellett a politikai csoda! 2010-ben a nagy elégedetlenség miatt nem volt nehéz a 2/3-ot elérni. Ezt meg is értem, hatalmas volt az elôzô kormány bukása, teljes joggal. Balfaszok voltak. Loptak is. Volt elnemszámoltatási kormánybiztos is.

De 2014-ben már nagyobb szükség volt a politikai csodára. Kicsit átszabták a választókörzeteket, néhány új szabály és voilá! 46%-kal 2/3-os többség. Bámulatos. A töketlen ellenzék mindeközben kapkodta a fejét.

Egyébként ügyesen építgetik a rendszerüket, ezt elismerem. Sajnos szélsebesen haladunk egy bolsevik állam felé. Fidesznyikek, meggyôzôdésesek, hívôk még tolják a szekeret.

Az a kérdés, hogy meddig.

Muzsikok közt 2015.01.03. 21:15:29

@WTF???!!4!!44!!: A manyup pénzre mi fizettünk kamatot, úgyhogy igen örvendetes, hogy elfogyott. Nyugat Eu-ban nem is volt kötelező Manyup soha. Az államadósság GDP arányosan csökkent, te is tudod.

Megkapod az egyéni számlát, menj be akármelyik Manyup pénztárhoz.

'2012-ben 7-10% közötti hozamot értek el a pénztárak a megmaradt tagok pénzével'

- egy nyugdíjtakarékosság 40 évre szól, nem egyre.

'Most nagyon kell a pénz a gazdasági csodához, mert a maradék 200 milliárd Ft is kell a költségvetésnek.'

A gazdasági csoda megtörtént: hu.euronews.com/2014/11/04/europaban-lassul-a-novekedes-magyarorszag-az-elmezonyben/

Valóban lesznek adóemelések, mert a benzin ÁFÁja és jövedéki adó tartalma nagyon lecsökkent.

Persze az adóemelések mellett van egy csomó adócsökkentés, pl. a családi adókedvezmény kiterjesztése a 2 gyerekesekre+járulékból is levonható nem csak SZJAból, az autópálya-díjak csökkenése is több embernek kedvez, mint nem. Emellett idén az orvosok és a tanárok után a zsaruk/vámosok/honvédség kap átlagosnál nagyobb béremelést. A friss házasok 12 hónapon keresztül alanyi jogon kapnak pénzt stb.

'Nem tûnik inkább toldozgatásnak ez? Dilettánsok tervezik a költségvetést, ötleszerûen belenyúlnak napról napra, hétrôl hétre.'

Azért kell belenyúlni állandóan, hogy kijöjjön a vége. Ez Orbánon kívül seninek sem szokott összejönni.

'Eközben párttársak, családtagok, barátok gazdagodnak, tisztelet a kivételnek.

Ez így rendben van? Igen, vagy nem? Ezt mondd meg!'

- Hogy lenne rendben? De ha úgy kérdezed ezért Orbánnak mennie kell-e, a válaszom most január 3án egyértelmü nem.

WTF???!!4!!44!! 2015.01.03. 21:38:03

@Muzsikok közt:

A manyup esetében nincs egyéni számla, nem is lesz. Másra is megy a pénz, n csak a nyugdíjra abból, amit ilyen címen befizetünk.

A családokat érintô adózási változásokat értem, gyerekek után járó adókedvezményt nagyon jónak tartom. Igaz, nekem nincs gyerekem, de tudom, hogy nagy segítség a gyerekeseknek. OK.

A gazdaság gyengeségét hamarosan lemérheted az euro, vagy a dollár árfolyamán.

A 2010 elôtti luxusbaloldalazás fényében a mostani lopórendszer megítélése részedrôl minimum érdekes. Ha anno zavart a lopás (mint ahogyan minden normális embert), akkor most miért nem zavar? Annó azt mondták, hogy levágják a kezét annak, aki lop. Itt az idô a kezek levágására. Csak messzirôl könnyû dumálni, amikor már náluk a kassza kulcda, akkor mehet a lopás?

Hát nem! Nem tudom elfogadni azt, hogy valaki ellenzékben teljesen mást mond/csinál, mint kormányon. Addig forgott a köpönyeg '94-tôl ide-oda, amíg meg nem lett ez a kb 50%-os támogatottság, és ezzel egyidejûleg beindulhatott a lopógyár politikai segédlettel.

Ha azt mondod, hogy ez nem számít, akkor elfogadod a lopást.

Én nem fogadom el.

Muzsikok közt 2015.01.03. 21:54:48

@WTF???!!4!!44!!: 'A 2010 elôtti luxusbaloldalazás fényében a mostani lopórendszer megítélése részedrôl minimum érdekes. Ha anno zavart a lopás (mint ahogyan minden normális embert), akkor most miért nem zavar?'

Már kifejtettem röviden, mert az MSZP gazdaságpolitikája tönkretette az országot, a fidesz pedig visszahozta a régiónk szintjére. Ez nem rossz 4 év alatt, de szívesen lecserélném Orbánt vki jobbra ha lenne ilyen.

Én úgy látom, hogy lopni lehet, ha ésszel csinálják. Gurítani kell a parasztnak is valamit, meg kell nyerni, be kell vonni minnél több embert. A fidesz oligarchái naná hogy többet keresnek ezen mint a középosztály, a szegényeket meg a fidesz és a maszop is leszarja.

Jó ez? Nem. Kit választanék? A fideszt.

Éhes ló 2015.01.03. 22:01:16

Nos ez nem sok.
Tegnap se volt sok.
Húzzatok bele!
Ha így folytatjátok ezekből újra gyufa lesz 18-ban!

WTF???!!4!!44!! 2015.01.03. 22:28:41

@Muzsikok közt:

Akkor alapvetôen különbözik a nézetünk. Sztem nem lehet lopni. Se kicsit, se sokat. Tudom, hogy ez utópia. Szerintem erre kell törekedni. Minimálisra csökkenteni. Az átlag embernek ebbôl nincs haszna, csak kára származik belôle. Több lopás = több szükséges adó. Ez nekem ennyire egyszerûnek tûnik. Aki pedig lop, azt a törvény elé kell vinni.

Tudom, hogy mindkettô (három, négy, öt) lopott. Látjuk, hol tart az ország. Igaz az is, hogy a szegényeket ez is, az is otthagyta az út szélén. De szerintem most rosszabb lett a helyzet.

Viszont azzal egyáltalán nem tudok egyetérteni, hogy felhozta Orbán az országot a régió szintjére. Nemrég volt egy cikk a háztartások fogyasztásáról. Sajnos folyamatosan leszakadunk pl. a visegrádi országokhoz képest. Errôl nem csak a jelenlegi kormány tehet, hanem az elôdei is. Olvasd el ezt, légy szíves!

vs.hu/gazdasag/osszes/magyarorszag-szep-lassan-lemarad-a-visegradi-orszagoktol-1212

Azért örülök, hogy a végére kialakult egy párbeszéd, tényleg kíváncsi vagyok, hogy mit gondolsz a dolgokról, még ha másképpen is gondolkozunk.

Muzsikok közt 2015.01.03. 22:41:21

@WTF???!!4!!44!!: 'Akkor alapvetôen különbözik a nézetünk. Sztem nem lehet lopni. Se kicsit, se sokat. Tudom, hogy ez utópia. Szerintem erre kell törekedni. Minimálisra csökkenteni. Az átlag embernek ebbôl nincs haszna, csak kára származik belôle. Több lopás = több szükséges adó. Ez nekem ennyire egyszerûnek tûnik. Aki pedig lop, azt a törvény elé kell vinni.'

- így van, ez utópia.

Az átlag embernek is haszna van a lopásból, lásd adócsalt cukor, étolaj. Nem kérünk számlát a szerelőtől, de számlát veszünk a benzinkutastól...

Nem magyar specialitás, jópár régi EU tagországban nagyobb v. hasonló a korrupció, mint kis hazánkban (görög, olasz, spanyol, portugál, hogy a környékünket ne is említsem).

* A másik kérdésed érdekes. Nem állítottam, hogy az életszínvonalat hozta fel Orbán a régió legjobbjainak a szintjére, inkább a gazdaság teljesítményét. Vigyázni is kéne, hogy ezúttal ne költekezzenek túl az emberek hitelekből, mint 2008 előtt.

Muzsikok közt 2015.01.03. 23:17:05

@SünBalázs: Így van, én már 2014ben osztottam a 2 szavazatomat, mert nem tesz jót a 2/3 a pofátlanságnak. Ennek ellenére összejött, épphogy.

De semmit sem csinálnék másképp ma sem, mert a mai paletta is ugyanaz.

Andy73 2015.01.03. 23:48:58

@Jules Verne: A magam nevében írok, te bunkó.

WTF???!!4!!44!! 2015.01.04. 10:06:45

@Muzsikok közt:

Azt mondod, hogy a gazdaság pörög, de az életszínvonal ezzel együtt nem kell, hogy nôljön?

Mit ér a gazdasági növekedés, ha az állampolgár nem részesül belôle? Mit ér, ha Simicsa, Lázár, Rogán Orbán, Tiborcz, Mészáros gazdagabb, ha négymillió másik nyomorog? Kim Dzsongun is tök jól elvan, ettôl még nagyon szar ott a helyzet, éheznek az emberek.

Vagy szerinted azért nem nôtt a háztartások fogyasztása, azért maradtunk el a visegrádi országoktól drasztikusan, mert megtakarít a lakosság? :)

Nem hinném.

Muzsikok közt 2015.01.04. 10:22:43

@WTF???!!4!!44!!: 'Azt mondod, hogy a gazdaság pörög, de az életszínvonal ezzel együtt nem kell, hogy nôljön?'

Igen, azt.

Mondok példát. Ha veszel egy autót hitelre a családnak, akkor nő az életszínvonalad, de nem pörög a gazdaságod.

Ha veszel egyet, és kiadod egy taxisnak, akkor nem nő az életszínvonalad, de pörög a gazdaságod. A bevételből később más kocsikat is veszel a bizniszbe.

'Vagy szerinted azért nem nôtt a háztartások fogyasztása, azért maradtunk el a visegrádi országoktól drasztikusan, mert megtakarít a lakosság? :)

Nem hinném.'

Nem is hit kérdése. Minden szomszédunkban nő a GDP arányos államadósság(van honnan), nálunk csökken(van hová). A lakosság megtakarítása főleg a hiteltörlesztésekben manifesztálódott, de óriási pénz folyt vissza a befektetési alapokba is (csak most 2013-14ben, amikor újra repültek a tőzsdék).

WTF???!!4!!44!! 2015.01.04. 10:51:08

@Muzsikok közt:

Akkor mondok egy másik példát. Veszel fel hitelt (mert ugye kicsi országunk folyamatosan ezt teszi), aztán építesz 20 focistadiont, ahová nem jár senki. Ez pörgeti a gazdaságot, fôleg a Simicskáét. De nem lesz tôle magasabb az életszinvonal. Ez történik ma.

Állam + EU pénze megy néhány emberhez. Nyilván nem az összes, csak nagyon sok.

Ezért jó a 27%-os áfa is, mert úgy jó sokat lehet visszaigényelni fantomforgalomra.

Az olcsó csalós tej, és élelmiszerek, amelyeket korábban említettél, tönkreteszik a tisztességes magyar termelôket. Sztem ez az egész így nincs rendben.

Muzsikok közt 2015.01.04. 10:56:59

@WTF???!!4!!44!!: 'Veszel fel hitelt (mert ugye kicsi országunk folyamatosan ezt teszi), aztán építesz 20 focistadiont, ahová nem jár senki. Ez pörgeti a gazdaságot, fôleg a Simicskáét. De nem lesz tôle magasabb az életszinvonal.'

- miért, Simicska keveri a maltert?

A csalós tej nem Orbánék problémája, a húspacon engedélyezték már a fordított áfázást az EUban, talán azzal meg lehetne ezt a dolgot is oldani.
*csehországban dolgozom, itt is ugyanannyi az ócsított tej meg étolaj mint otthon, akkor valszeg itt is áfacsalt(pedig az élelmiszer áfája itt 15%) - tehát ez EUs rendszerszintü probléma.

légügyi megfigyelő 2015.01.04. 12:24:00

@Jules Verne: Köszönöm, és teljességel egyetértek. A hozzászólások között meg is köszöntem a bolsitrollok feltűnését, amely bizonyos értelemben pozitív értékmérő.
Üdv!

jogalany 2015.01.04. 13:53:41

@Muzsikok közt:
A tudás hatalom és a tudást elutasítani, mert nem tetszik az hiba. Sok diák mondja: minek ezt megtanulni, az életben nem lesz rá szükség, soha. Aztán az élet arra megtanítja, hogy amit tud azt nem lehet elvenni tőle, és szinte mindenre szüksége van egyszer és ha pont akkor ez a tudás nincs akkor veszít. Tehát a tudás attól érték, hogy felkínálják és megtanulod, mert soha nem lehet tudni egyszer talán kelleni fog.
Obama édeanyja szerelmes lett, de szülei elutaították a szerelmét ezért 1961 -ben eltávoztak Hawwai-ra, ahol Obama jelenkori elnök megszületett. Az édesanyja zsidó származású.
Orbán édesanyja Sipos Erzsébet, logopedus tanár, aki egy Széekesfehérvári iskola alkalmazottja volt, Apja sem cigány, a község iskola igazgatója és egyben párt titkára volt.
A hatalom szertete inne van a pénz szeretete, meg a volt amerikai elnök szerint veleszületett. Vajon miért használta lánya meglátogatását álcául, hiszen igy is kitudódott, hogy két Svájci bankárral találkozott titokban, az egyik már büntetve volt pénzmosásért. És pardon tudás, Te tudod-e miért is keresték égre földre a lány esküvőjén eltűnt telefont? Hát nem azért mert rajta lenne Tiborc falopási beismerő vallomása, egészen más van azon a telefonon.

jogalany 2015.01.04. 13:56:41

@jogalany:
Orbán szószerinti idézése egy index írásban megtalálod. Űsd be a keresőbe a címszavakat és kidobja.

mortullus 2015.01.04. 15:48:42

@SünBalázs: Tévedés. Ennyi szavazattal mindenféle rendszerben és formában megnyerte volna a választásokat a Fidesz.

WTF???!!4!!44!! 2015.01.04. 17:20:28

@Muzsikok közt:

Hogy te is megértsd: igen, ebben az országban Simicska keveri a maltert. Ha neked ez így egyszerûbb, akkor fogalmazzunk így. A befizetett adódat a kormány elköti remek kis beruházásokra dupla, tripla áron. Ilyenek pl. a vadiúj stadionok a nem létezô magyar focihoz. Egy egész NBI fordulóban akár 5-10 ezer ember is kimegy. A dupla, tripla ár pedig azért jó, mert sokat kaphatnak belôle vissza a fidesz méltóságok. A te adód megy hozzájuk.

De tegnap kifejtetted, hogy ez téged nem zavar, úgyhogy én sem zavarlak most már ezzel téged.

klacus 2015.01.04. 18:45:19

@WTF???!!4!!44!!: Mi a különbség, ma Simicska az ász, régebben a Walliszos srácok voltak a menők, aztán ott voltak a Veres Jancsi féle ukrán vonal ugye, a Strabag is alig tudott visszaosztani. Ez egy kutya. Ha jön a jobbik kíváncsi leszek akkor ki veszi át a pénzcsapot. Mert valaki majd átveszi ez nem vitás.
süti beállítások módosítása