HTML

Légifelvétel

Hol találhatsz még bennünket? http://legifelvetel.blogspot.hu http://www.facebook.com/Legifelvetel

Friss topikok

  • klacus: @WTF???!!4!!44!!: Mi a különbség, ma Simicska az ász, régebben a Walliszos srácok voltak a menők, ... (2015.01.04. 18:45) Egy elégedetlen tüntető
  • Szűtté mamá? Szűjjé!: @A megvalósult amerikai ólom..: Fúúúú de buta vagy te fideszes, te!!! Nem magyarázom egy fideszkur... (2015.01.01. 22:11) Kövér László és a páva tánca
  • Éhes ló: @Chang Beer: rohamos a hisztériátok max. Buktor minden létező választást megnyert az elmúlt 8 évbe... (2014.12.01. 08:23) Kedves Pokorni Zoltán Alelnök Úr!
  • : @xvxvxv: 1989 elfelejtett tudás „Az uralkodó réteg forradalma, csak arra jó, hogy vég nélkül fenn... (2014.03.24. 05:20) Elég volt. Ki kell mondani!
  • : Mit kíván a Magyar Nemzet! Új 12 pont! 1. Minden választásra jelölt előzetes átvilágítását! 2. Ak... (2014.03.24. 05:16) Szerződést a választókkal!

Látogatók

2012.12.23. 11:26 légügyi megfigyelő

A legnagyobb tettek és az Orbán-kormány

Címkék: oktatáspolitika Orbán Viktor Orbán-kormány diákmozgalom

Nem hihetjük, hogy az oktatás átszervezése az egyik, amint azt december 23-án reggel a sajtóban felkapták, vagy akármelyik legnagyobb tette lenne az Orbán-kormánynak. Még a legnagyobb tett értelmezése is vitás a kormányzat munkájának szövegösszefüggésében. A legnagyobb tett általában pozitív megítéléssel társul, ilyen a holdraszállás, a negyvennyolcas törvények, Salkaházi Sára tette, vagy éppen Nagy Imre önként vállalt mártírhalála.

Nem emelhetők legnagyobb tetté például Jesse James bankrablása Minnesotában (First National Bank), vagy épp a náci Németország közmunkáinak eredményei. Vagy a Szovjetúnió NEP-jének eredményei. Annak ellenére, hogy persze tárgyiasult eredményei vannak utóbbiaknak, de halálszaguk is van, mert kényszermunkából, mert háborús sarcokból, mert azokat a civil lakosság elpusztításából finanszírozták többnyire.

 orban1-feldolg.jpg

Fordítsuk meg a kérdést: lehetett-e az Orbán-kormánynak ebben az évben (az "elrugaszkodás évében") legnagyobb tette? Lényegében egy óriási teljesítményt tud felmutatni: azt, hogy nem bukott meg, hogy nem rántotta magával mindannyiunk otthonát, hazánkat. És ez az óriási teljesítmény azon alapul, hogy a lakosságot passzivitásban, bénultságban tartja megtévesztéssel, fenyegetéssel. Ismerős a képlet, a magán-nyugdíjpénztárak vagyona esetében is a megtévesztés és fenyegetés volt az eszköz. Az orbáni megtévesztés eszközei a direkt csalás és hazudozás, valamint az elhallgatás és elhallgattatás. Előbbi kettő a kormányzati, nevezzük így, „kommunikáció”. Utóbbi az ellenzéki média lepusztítását célzó, állami szintre emelt, a jogszerűségbe pólyázni igyekezett módszereiből áll, amely a közfinanszírozási reklámok direkt, a magánszféra hirdetéseinek indirekt elfojtásával egészül ki.

Az oktatás átszervezése lényegében központosítást, a tantervek és az iskolák, mint intézmények államosítását jelentik. Ismerős ez, sokunk fülében ott visszhangoznak a központi iskolai ünnepségek szólamai, az iskolákhoz kirendelt kiszes kapcsolattartókkal, az énekórákon begyakorolt mozgalmi dalokkal, és a "sej a mi lobogóinkkal".

Az oktatási rendszer alap- és középfokon visszarántatott a Kádár-rendszer modelljéhez. A felsőoktatás, vagy mostanában inkább „fölsőoktatás” helyzetét, valamint átszervezésének sikerét a decemberi diáktüntetések jelzik.

Orbán Viktor összerezzent, kapkodása árulkodó volt. Mostanra új taktikába kezd. A csődöt az újmagyar szabályai szerint sikerré nevezi át. A vállalhatatlanból emlékérmet öntet. A lehetetlent holnap megvalósítandó célként vázolja. Az irracionalitást a mindennapok rendjeként nevezi meg.

Orbán Viktor Magyarországa beteg test: lázálma a miniszterelnök maga, a fájdalomtól vonagló testrészek a társadalmat alkotó szervezetek, intézmények, a civil szféra. A betegség az állampolgárt fenyegeti: a betegség sejtszintig hat.

Orbán Viktornak nincs legnagyobb tette 2012-ben. Legfeljebb ügyes húzása volt, mint Lucky Luciano-nak, amikor leszámolt a rivális bandákkal, meg amikor a maffiát az állam szolgálatába állította szabadulásáért, 1942-43-ban.

 

A Fidesz kormányzás napról napra teszi tönkre hazánkat. A méreg, amely a kormányzat tevékenységéből árad nap mint nap öli ki a tettrekészséget és pusztítja lehetőségeinket rövid- közép- és hosszútávon.

(kép eredetije: itt)

Egyetértesz? Csatlakozz hozzánk a Facebook-on:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://legifelvetel.blog.hu/api/trackback/id/tr964978466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása