HTML

Légifelvétel

Hol találhatsz még bennünket? http://legifelvetel.blogspot.hu http://www.facebook.com/Legifelvetel

Friss topikok

  • klacus: @WTF???!!4!!44!!: Mi a különbség, ma Simicska az ász, régebben a Walliszos srácok voltak a menők, ... (2015.01.04. 18:45) Egy elégedetlen tüntető
  • Szűtté mamá? Szűjjé!: @A megvalósult amerikai ólom..: Fúúúú de buta vagy te fideszes, te!!! Nem magyarázom egy fideszkur... (2015.01.01. 22:11) Kövér László és a páva tánca
  • Éhes ló: @Chang Beer: rohamos a hisztériátok max. Buktor minden létező választást megnyert az elmúlt 8 évbe... (2014.12.01. 08:23) Kedves Pokorni Zoltán Alelnök Úr!
  • : @xvxvxv: 1989 elfelejtett tudás „Az uralkodó réteg forradalma, csak arra jó, hogy vég nélkül fenn... (2014.03.24. 05:20) Elég volt. Ki kell mondani!
  • : Mit kíván a Magyar Nemzet! Új 12 pont! 1. Minden választásra jelölt előzetes átvilágítását! 2. Ak... (2014.03.24. 05:16) Szerződést a választókkal!

Látogatók

2012.10.22. 14:29 légügyi megfigyelő

Javaslatok a miniszterelnöki programtorlódások kiküszöbölésére

Ha már olyan kellemetlen helyzet alakult ki, hogy a kormányszóvivőnek kell megvédenie miniszterelnök urat az alantas vádaskodásokkal szemben, miszerint tizenhárommilliós repülőbérléssel terheli a büdzsét a Bukarestből Brüsszelbe történő eljuttatásához, úgy gondolom, néhány javaslattal kell éljek, akár a közjó, akár a költségtakarékosság, a hatékonyság, akár a mindenütt jelenlevés egymásnak feszülő igényeinek kioltására és nyilvánvalóan csak részleges kielégítésére, amint egyúttal elejét igyekszem venni a továbbiakban az álságosnak és aljasnak kikiáltandani törekvő kormányszóvivői nyilatkozatok izzadságszagú megfogalmazása szükségességének is.
Javaslataim az alábbiak:
Ismerve hazánk történelmi és eszmei súlyát, valamint a vezető politikai erő világnemzet-vezetői súlyát, levezethető, egyelőre még nem kötelező jelleggel az, hogy a párt, s egyben a világnemzet-vezető miniszterelnök mindenholjelenlevése elengedhetetlen, kívánatos, mi több, elkerülhetetlen. Számos megoldás létezik már korunk technológiai színvonalán, és a kétségbevonhatatlan fejlődés alighanem újabb eszközöket fog kezünkbe adni e téren.
  1. Legyen első a time-sharing rendszerű jelenlevés. Kevés kormányzati ráfordítással olyan közlekedési tevékenységre – adott esetben konferenciális megjelenésre alkalmas – önjáró utazóruha biztosítása, mely a kérdéses távolságok legyőzésére teszi alkalmassá viselőjét. Természetesen sok egymással szemben álló követelményt kell legyőzni, az utazási idő lerövidítése érdekében nagy sebesség szükséges, így a ruha hőpajzsként is működőképes kell legyen, védenie kell viselőjét a hidegtől is ugyanakkor, autonóm irányítási rendszere lehetővé kell tegye a sima landolást az aktuális konferenciaterem megfelelő székében, és a mi a legfőbb, kerülnie kell a feltűnést. Ebben az esetben előre értesíteni szükséges a lokális Terrorelhárítási Központot a félreértések elkerülésére. Amennyiben eltekintünk a személyes jelenléttől és azt látszó képpel, de interaktív működtetéssel és adatkommunikációval, valamint az azt kiegészítő autonóm pszeudospontán reakció funkciókkal (váratlan tapsolási igény, lehetőleg a jó oldal mellett, stb.) felruházható megoldásokkal is megelégszünk, szóba kerülhet például a holografikus kép intelligens (vagy legalábbis annak tűnő) irányítással. Felvethető továbbá a Higgs-bozonok alkalmazása is, azt hiszem, bebizonyosodhatna újfent a magyar géniusz nagysága.
Költségvetés: magas.
Bevethetőség: hosszú időtávon.
Hasznosság: kétségtelen.
  1. Legyen második a nem jelenlevés. A nem jelenlevés legalább annyira fontos üzenet, mint a jelenlevés. A jelenlevés sokszor kompromittáló: nincs rémesebb, mint unatkozó, kínlódó arccal ásítást rejteni igyekvő jelenlevőket szemlélni egy-egy konferencián, vagy ülésen. A nem jelenlevés további előnye az, hogy nyilatkozni sem kell. Pláne nem kell figyelembe venni az adott rendezvény témáját, de a másikat sem, ahol épp jelen lennénk.  Az üres szék, ahol jelen kellene lenni, de nem látható senki erősebb üzenet, mint gondolnánk. Az ott nem levés állásfoglalás. Kétségtelen hátrány, hogy nem lehet például mindkét büfé felhozatalából tallózni. Ugyanakkor ez a kiválasztott helyszín felhozatalának jobb megismeréséhez és a fogyasztható mennyiség növeléséhez segítheti a résztvevőt. NATO konferenciákon – tekintettel a jelenlevő tábornokokra – a fogyasztás mértéke korlátos kell legyen. Ennek természetesen a saját megszokott megjelenés, kedvenc ing, stb. is határt szab.
Költségvetés: alacsony.
Bevethetőség: azonnal.
Hasznosság: reményteli.
  1. Sehol sem jelenlevés. Ez a szélsőséges formája a politikai életben való részvételnek. Léteznek olyan elképzelések, amely szerint az elhangzott előadások, megbeszélések olvasás, értelmezés révén, a jelenlét szükségszerűségét meghazudtoló módon például beszámolók révén pótolható. A sehol sem jelenlevés semmiképp sem lehet általános taktika, mivel a többi jelenlevő hamar elfelejti azt, aki nincsen jelen. A megszokás elkerülésére ez csakis kiegészíthető eszköz lehet a politikus fegyvertárában. Nincs rettenetesebb annál, ha egyszerre valaki beleül a jelen nem levő székébe, ráadásul ország világ előtt. Vagy ha elviszik a széket. Azért megfogalmazható egy kimondhatatlan előny: az üzengetésé. Nem kell vitatkozni. Vitázzanak a bénák. A kinyilatkoztatások, amennyiben kellőképp spirituális összetettségűek nem vita, hanem elemzés és hit alapjai lehetnek csupán.
Költségvetés: alacsony.
Bevethetőség: azonnal.
Hasznosság: rizikós.
  1. „Hegy – Mohamed” elv alkalmazása. Amennyiben a politikus személy fontossága jelentős időbeni ütközésekre vezet, célszerű a rendezvényeket egy helyre szervezni. Ez alighanem több más politikus életében is nagy egyszerűsödésre vezetne, így világszabadalomként a „magyar módszer” néven copyright alá lehetne venni. Ebben az esetben minden rendezvény Brüsszelben zajlana. Vagy Bukarestben. Sőt, miért toljuk mások szekerét, legyenek a világnemzet fővárosában. Sok tennivaló van még ennek elérésére, hiszen az autópálya, vasúti közlekedés és leginkább a légiforgalom szempontjából kifejezett hátrányban lesz Felcsút egyelőre, de uniós pénzekből ripsz-ropsz összedobható a megfelelő infrastruktúra. Számos bevált kivitelező rendelkezésre állhat és a telkekkel sem lesz probléma, baráti kezekben az összes.
Költségvetés: magas.
Bevethetőség: soká.
Hasznosság: meglehetős.
  1. „Alter ego” alkalmazása. Kizárt: miniszterelnök csak egy van, hasonlíthatatlan, így még hasonlóság alapján sem pótolható.
  2. Klónozás alkalmazása. Kizárt: fentiek miatt is, meg a klón és a clown hangzása sem engedhet meg ilyesféle megoldást. A hatékonyságelemzéstől eltekintek.
Ortodox megoldásokat is felsorolunk, pusztán a teljesség látszatának kedvéért. Ilyen például az egyéb elfoglaltság udvarias jelzése, pl. így:
Tisztelt Néppárti Konferencia, amint tudják, bár szerénységem ezt soha nem hangsúlyozta, a nyugat-ázsiai térség vezető hatalmaként Brüsszelben kell részt vennem egy megbeszélésen, ahol további apanázs fejében félreteszem a tokjába tört szablyámat, és kutatni kezdek erszényem mélyén további garasok után. Emiatt
a.)    nem tudok jelen lenni Közöttetek, értesítsetek a fejleményekről,
b.)    a mindenkor mellettem jobbról ülő szavazhat a nevemben,
c.)    küldök egy alelnök-helyettest.
Vagy így:
Tisztelt Bizottság, tisztelt Miniszterelnök urak, sajnos néppárti alelnöki kötelezettségeim nem teszik lehetővé, hogy excellenciáitok körében hallgassam a kiosztásaitokat, így
a.)    értesítsetek a fejleményekről,
b.)    a mellettem ülő kormányfő képviseljen jóban-rosszban,
c.)    elküldöm X miniszteremet, hogy helyettesítsen.
Költségvetés: alacsony.
Bevethetőség: azonnal.
Hasznosság: megfelelő.
Egyetértesz? Csatlakozz hozzánk a Facebook-on:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://legifelvetel.blog.hu/api/trackback/id/tr504862581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása