HTML

Légifelvétel

Hol találhatsz még bennünket? http://legifelvetel.blogspot.hu http://www.facebook.com/Legifelvetel

Friss topikok

  • klacus: @WTF???!!4!!44!!: Mi a különbség, ma Simicska az ász, régebben a Walliszos srácok voltak a menők, ... (2015.01.04. 18:45) Egy elégedetlen tüntető
  • Szűtté mamá? Szűjjé!: @A megvalósult amerikai ólom..: Fúúúú de buta vagy te fideszes, te!!! Nem magyarázom egy fideszkur... (2015.01.01. 22:11) Kövér László és a páva tánca
  • Éhes ló: @Chang Beer: rohamos a hisztériátok max. Buktor minden létező választást megnyert az elmúlt 8 évbe... (2014.12.01. 08:23) Kedves Pokorni Zoltán Alelnök Úr!
  • : @xvxvxv: 1989 elfelejtett tudás „Az uralkodó réteg forradalma, csak arra jó, hogy vég nélkül fenn... (2014.03.24. 05:20) Elég volt. Ki kell mondani!
  • : Mit kíván a Magyar Nemzet! Új 12 pont! 1. Minden választásra jelölt előzetes átvilágítását! 2. Ak... (2014.03.24. 05:16) Szerződést a választókkal!

Látogatók

2013.03.07. 20:36 légügyi megfigyelő

Ez kellett, hát ez jutott nekünk?

A Fidesz székháznál újra felvette a fonalat a magyar társadalomnak azon része, amely hajlandó kifejezni véleményét. Amint a diákok decemberben, amint februárban az éhségmenettel hóban szélben Budapestre gyalogló emberek, úgy ez a kis csapat is ki mert állni valamiért, ami sokunkból őszintén fakad fel.

Ám miért, hogy csak ennyien vannak? Miért, hogy elakadt a diákmozgalom? Miért nem lett óriás demonstráció az éhségmenetből? Hol van ma Magyarország (az egykori Magyar Köztársaság) felháborodott lakossága?

caspar_david_friedrich_monk_by_the_sea_1809-10.jpg

Az orbáni rendszerről nem tudok jót mondani, még banális részproblémák ügyében sem. Lehet, hogy ez csak személyes túlzás, lehet, hogy nem. Nem tudom. Mindenesetre úgy véltem, úgy gondoltam mindeddig, hogy egyszerre csak eljön az az idő, amikor az emberek megunják a tétlenséget, és rájönnek arra, hogy a mozdulatlanságuk olyan, mint a mocsárban megálló emberé: ha megáll, akkor elsüllyed. És ha mozog, akkor nem? Elmerülhet, de arra is marad esélye, hogy kikecmeregjen a dágványból. Ma a magyar lakosság valami csodában hisz, és nem veszi észre, hogy a csoda az lenne, ha ez a mindent maga alá gyűrő, bornírt, arrogáns rendszer egyszerre elmúlna. Ám nem fog magától elmúlni, és nem fog magától kimúlni sem.

Úgy tűnik, hogy amennyire nem tudok jót mondani az Orbán-kormány tevékenységéről, hozzáértéséről, Orbán és köre magyarságismeretéről bizony szuperlatívuszokban nyilatkozhatok magam is. Felismerték, hogy széles tömegek nem fognak semmit sem tenni, nem fognak mozdulni, még csak az utcára sem mennek, ha épp meglopják őket, és még akkor sem, ha jogaikat, az Alkotmányukat, Munka Törvénykönyvüket széttépik és helyette fércelt, jogrendszernek látszó tákolmányokat, urambátyám részrehajlású szabálykönyveket vágnak hozzájuk. Kiismerte a magyarokat a mai rendszer, mert rájött, hogy a híres magyar kuruc, rebellis természet az asztal csapkodásáig, a hőzöngésig jut csak el, de nem fog kiállni a jogokért, értékekért, szándékokért az a kritikus tömeg, amely hatalmukra valóban veszélyes lenne. Sőt, lehet még girlandos ábrándokkal, álpolgári, álmagyar, álkeresztény mákonnyal is etetni a magyarokat: Horthy reneszánszt hirdetni és szépen, komótosan be lehet vezetni a Horthy-rendszer legócskább másolatát. Olyan kópiát, amelynél talán még a Horthy éra is több volt. Olyat, amely a magyar sors csapásainak okait kifelé vetíti, amely képtelen bármiféle önvizsgálatra, korszerű társadalomépítésre, amely a kései magyar arisztokrácia legrosszabb tulajdonságaira épülnek. Ezek az előjogok, a széles tömegek jogfosztottsága, a kliensrendszer, a nepotizmus, a szomszédok lesajnálása, a saját vélt nagyszerűségünk önimádata. És most somolyoghat a kormányfő: hiszen kellett nektek Horthy-rendszer, hát íme itt van, elhoztuk! És megérezte azt is, hogy mennyire elkényelmesedett a magyar sokaság a Kádár-érában, elég csak egy ötezrest hozzávágni a szerencsétlenjéhez rezsicsökkentésnek nevezve, hogy megint a kormánypártokkal szimpatizáljon. Mert gondolom, ez lehet a népszerűség erősödése mögött.

 Az igazán jó politikus valóban felismeri a néplélek legfontosabb karakterét. Felismeri a magyar átlagemberben a demokráciát nem ismerő, azzal és abban élni nem tudó, a kenőpénzen vásárolt konfekcióvilágon szocializált, infantilizált szerencsétlent. Azonban ilyenkor a politikus, ha nemcsak jól lát, de tisztességes is, akkor jelet mutat, példát ad, jó utat vázol fel, ami majd kivezeti országát a posványból, a lemaradásból. Az igaz vezető olyan, mint Mózes, aki látja a népe hibáit, háborog miattuk, de kivezeti őket a romlásukból, ereje szerint. Az igaz vezető olyan, mint Széchenyi, aki nem a közpénzből adományoz a saját hatalma érdekében baksist a tömegeknek, hanem akár magánvagyonából, jövedelmeiből is fordít olyan közcélokra, amelyek ezt az országot évtizedekig, de akár évszázadokra is előre lendíthetik.

A jól látó, ám tisztességtelen politikus mindebből  viszont csak a korlátlan hatalomszerzés lehetőségét szagolja ki, és rálép a mocsárban lassan süllyedők fejére, és így ő még jócskán a felszínen marad. Orbán nem véletlen félázsiaizta le választópolgárait: ő valóban így is gondolja, és valóban így is viselkedik velünk,

 

 MERT MI VALÓBAN HAGYJUK, HOGY ÍGY VISELKEDJEN VELÜNK.

 

Ébredjetek már fel, honfitársak, ez nem másokkal történik! Ez veletek, velünk történik, itt, ma a Magyarország nevű államalakulatban! Ide nem jönnek ENSZ csapatok, itt nem lesz légicsapás, itt – hacsak nem szakad össze a gazdaság – nem megy el magától az a slepp, amely Orbán rendszerét építi. És nézzétek, százmilliós villák, tízmilliós autók bukkannak fel a klienseknél! Majd a választás? Mikor lesz az még? Addig mi lesz a Hazával? Szabadság hiánya miatt zárva?

Itt csak mi vagyunk és ők. Itt csak mi kiálthatunk megálljt!

Előttünk van március tizenötödike, csak rajtunk áll, hogy kifejezzük azt, amit a hazánkról, annak jövőjéről, a mi személyes jövőnkről gondolunk. Gyertek ki, ünnepelni, tervezzük meg a jövőnket, ne hagyjuk,, hogy ellopják jelenünket és jövőnket, forduljunk oda egymáshoz, jobbról, balról, mindenhonnan, akik élni akarunk egymás mellett ebben az országban, a hazánkban. Kapaszkodjunk össze.

Mutassuk meg, hogy nem félázsiaiak vagyunk, hanem

 

OLYAN MAGYAROK, OLYAN EURÓPAI POLGÁROK, AKIK NEM TŰRIK A JOGAIK ELTIPRÁSÁT!

(kép: Caspar David Friedrich: szerzetes a tengerparton)

Egyetértesz? Csatlakozz hozzánk a Facebook-on:

5 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://legifelvetel.blog.hu/api/trackback/id/tr275121905

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ez kellett, hát ez jutott nekünk? 2013.03.08. 19:27:19

Úgy tűnik, hogy amennyire nem tudok jót mondani az Orbán-kormány tevékenységéről, hozzáértéséről, Orbán és köre magyarságismeretéről bizony szupe

Trackback: HAHArc, hát legyen harc – occupy roham a fidesz palota ellen 2013.03.07. 21:41:02

Megdöbbentő eseménysor vette kezdetét március 7-én, „civilek” egy csoportja behatolt a kormánypárt (fidesz) székházába. A falshmob-nak titulált esemény nemigen felel meg a flashmob kritériumainak, hiszen székházfoglalás lett belőle, állóháború. Később ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.03.08. 19:29:31

Jó, vittem a Piroslap Facebook oldalra.

panelburzsuj 2013.03.10. 20:58:23

Próbálj meg egy gondolatkísérlet erejéig elszakadni a "felhővilágtól". Milyen tapasztalatai vannak szerinted az általad hiányolt "tömegeknek" a "jog erejéről"?

1. Megvédi-e a jog a közembert a hétköznapok tömeges (és kölcsönös...) szemétkedésétől? Munkahelyen, utcán, iskolában - a mindennapokban?

2. Magakadályozza-e a jog a közembert a hérköznapok tömeges csibészkedésében? Falfirkától csalárd csődig?

Összesítve: mennyiben is él a magyar "közember" a jogszabályok keretei között?

panelburzsuj 2013.03.10. 20:59:14

@panelburzsuj:

Azaz: menyiben is "érték" a jog?

légügyi megfigyelő 2013.03.10. 22:32:24

@panelburzsuj: A legnagyobb baj szerintem az, hogy ma a magyar lakosság nem használja a jogot, nem is tudja, milyen lehetőségei, vagy épp milyen kötelezettségei vannak. És ha nem tudja akkor bármit meg lehet vele tenni, ha meg tudná, akkor a "hatalom", legyen az hivatal, rajcsúrozó szomszéd, genya főnök, szóval akkor nem lennének olyannyira nyeregben.

A magam tapasztalatából mondom, de nem kell elhinned. :)

Az, hogy a jog ma nem érték, vagy nem annyira érték, amennyire lennie kellene, az baj. Emiatt van az, hogy feleslegesen kenőpénzzel igyekeznek emnberek dolgokat elintézni, holott az út tiszta, csak épp nem ismerik és nem értik a jogszabályokat. (persze, nem minden érthető, de a mindennapokhoz nem is kell minden jogszabály mindenkinek mindenkor)

panelburzsuj 2013.03.11. 00:47:27

@légügyi megfigyelő:

Persze hogy baj, hogy nem használja.

De én csak annyira akartam rámutatni: nem is nagyon törte magát semmiféle komolyabb befolyással bíró "szervezett entitás" azért, hogy ez ne így legyen.
süti beállítások módosítása