HTML

Légifelvétel

Hol találhatsz még bennünket? http://legifelvetel.blogspot.hu http://www.facebook.com/Legifelvetel

Friss topikok

  • klacus: @WTF???!!4!!44!!: Mi a különbség, ma Simicska az ász, régebben a Walliszos srácok voltak a menők, ... (2015.01.04. 18:45) Egy elégedetlen tüntető
  • Szűtté mamá? Szűjjé!: @A megvalósult amerikai ólom..: Fúúúú de buta vagy te fideszes, te!!! Nem magyarázom egy fideszkur... (2015.01.01. 22:11) Kövér László és a páva tánca
  • Éhes ló: @Chang Beer: rohamos a hisztériátok max. Buktor minden létező választást megnyert az elmúlt 8 évbe... (2014.12.01. 08:23) Kedves Pokorni Zoltán Alelnök Úr!
  • : @xvxvxv: 1989 elfelejtett tudás „Az uralkodó réteg forradalma, csak arra jó, hogy vég nélkül fenn... (2014.03.24. 05:20) Elég volt. Ki kell mondani!
  • : Mit kíván a Magyar Nemzet! Új 12 pont! 1. Minden választásra jelölt előzetes átvilágítását! 2. Ak... (2014.03.24. 05:16) Szerződést a választókkal!

Látogatók

2012.12.16. 11:08 légügyi megfigyelő

Orbán Viktor és a romkocsma

Címkék: felsőoktatás romkocsma képzés Orbán Viktor Orbán-kormány Matolcsy diákmozgalom

 

Instant.jpg

A múlt héten fellázadt a "romkocsmák népének" utánpótlását nyújtó társadalmi réteg: az egyetemi hallgatók közössége. Emlékezetes, hogy a keretszám csökkentéssel egyidejű támogatáscsökkentést nem tudta ellensúlyozni az orbáni retorika, valamit a ködös Matolcsy megnyilatkozások sora – utóbbi nem csak a jövőt tekintve ködös, és ez azért aggasztó -, miszerint az ország legnagyobb kincse a tudás, utalva itt a nyílt színi trepanációban jeleskedő elődeinkre. Egy pillanatra megtorpanva itt, korántsem tiszta a hátramaradt források szerint, hogy a magyar agysebészet pontosan mi célt szolgált és milyen eredményeket ért el, továbbá mekkora halandósággal jártak az efféle beavatkozások. Egyébként nagy sikere lehetett a fejfájás elmulasztásának egy kilátásba helyezett operációval, a többségnek ösztönösen elmúlna a főfájása manapság is egy beígért műtét hallatán. Utalhatunk itt az előbbivel analóg eljárásra, a köhögés ricinussal történő gyógyítására: aki kezelés alatt áll, nem mer majd köhögni.

De folytassuk az események sorát azzal, hogy Orbán Viktor, akire mindenki úgy vár, mint a messiásra, lévén ő oldhatja meg egymaga a súlyos problémákat a felsőoktatás háza táján, különös látogatást és találkozókat tartott szombaton. Igazán nem dramaturgiai célzattal, de megint ki kell vonjuk az olvasót az írás fő sodrából, és utalnunk kell ezen a ponton az egykori szarkasztikus definícióra: a szakszervezet létének célja az, hogy harcoljon a végsőkig mindazon problémák leküzdéséért, amelyek nélküle nem léteznének. Alighanem elmondható ez Orbán Viktor tudatos vagy tudat alatti motivációiról is. Túl azon, hogy a felsőoktatás helyzete nem tavaly, vagy épp tavaly előtt lett erős kritikára érett, tagadhatatlan, hogy az utóbbi időszakban nyilvánvalóan válságos helyzetűvé vált. Az egyeztetések elmaradása, az erőből „átvitt” döntések sora (uramisten, micsoda erőfeszítés kell egy minősített többségen átvinni az akaratot, be sem vonva az érintetteket…!), a sorsrontó fűnyíró elv kombájn szintre emelése az Orbán Viktor nevéhez köthető kormányzatnak, vagy talán jobb szó: vezérlésnek a következménye. Igyekezvén visszatérni a fő sodorba, a héten több egyetemi „séta” is lezajlott, a kormányzás jelképes helyszíneit látogatva meg, iskolai sztrájkokkal fűszerezve, a rektorok támogató megnyilvánulásával. Ám az oktatáspolitika pápa-asszonyának (ez esetben fiúsítva) álláspontja rendíthetetlen maradt. A kormány nem változtat a felsőoktatási politikáján, a diákok alighanem rosszul értették a bölcs intézkedéseket, talán azok kommunikációjával volt aprócska hiba. Utóbbi egyébként igaz lehet. Amennyiben a politizálást nem a hazudozás gyakorlatának, hanem a kompromisszumok művészetének tartjuk, feltűnhetett a kommunikációs hiba mindannyiunknak. Függetlenül attól, hogy mennyire támogatható a diákmozgalmak minden követelése, egy dolog biztos: a hallgatók őszintén és szenvedélyesen mentek neki a kormányzatnak, amely össze talált rezzenni.

És megtörtént a csoda! (itt már előre gyanakodhatunk, s amint meglátjuk, okkal)

Orbán Viktor találkozott a diákokkal! Ez természetes is. Egy jó miniszterelnök meghallgatja a véleményeket, figyel az érintettek panaszára. Mondjuk, az okosabbja a döntés meghozatalát megelőzően. Igaz, sajnos nem tudott megjelenni ott, ahol igazán jelentős számban várták, a Műegyetemen például, ahová egy nyápic helyettest sem tudott elküldeni. (Emlékezetes, hogy Bokros Lajos ’95-ben kiment a hallgatók közé, hogy megpróbálja elmagyarázni tandíj javaslatának értelmét és okait) Orbán Viktor nem volt ennyire talpraesett, pedig az igazi csatárok végigfutják a pályát, ha labdát szereznek. Ő videó üzenetben folytat párbeszédet. Abszurd! Foci hasonlattal érve: ő csak a Replayben futja le az ellenfelét. No, akkor hol találkozott a mi miniszterelnökünk a diákokkal? Hát az orbáni világvégének határépületben: a romkocsmában (olyan ez, mint a kacsalábon forgó vár, ahol a hétfejű sárkány lakozik). Oda ment tehát, ahol a félhomályban mereng a jövő értelmisége. És ott találkozott az egyelőre meghatározatlan személyazonosságú diákokkal. Merthogy ekképp vélt eleget tenni a Műegyetemre invitáló meghívásnak… Talán eltévesztette a címet. Egyeztetett velük valamiről, amire egyébiránt tízezres megmozdulást szervezni képes diákszervezetek léteznek. Nem velük kellene összefutni, esetleg megadva a tiszteletet, mondjuk az irodájában? Az előbbi alapon megkérdezhette volna érintett gyermekeit is, akik nyilván tolmácsolták volna legjobb ismereteik szerint az oktatáspolitika bajait, amit saját bőrükön is nyilván tapasztalnak.  Működik Orbán ösztönös taktikája, az oszd meg és uralkodj elv. De célt ér-e ezzel? Visszamennek-e a diákok az utcáról, megnyugszanak-e a kommunikációs gáztámadás eredményeképp? Aligha.

Ha már egyeztetés, tulajdonképp mire van az apparátus, a minisztérium, ha nem arra, hogy egyeztetéseket folytasson az érintettekkel, azok választott, de legalábbis elfogadott képviselőivel? Ki ez az ember, aki romkocsmában dönt, úgy téve, mintha mások hibáját kijavítani hivatott „jóbácsi” lenne, miközben tudottan ő alakítja ilyenre a rendszert?

A mozgásvihar mindig bajról árulkodik. Tapaszokat kell elhelyezni a látszat megőrzésére a felfakadó sebeken. Általálkozókon kell felmutatni álegyeztetéseket, álkompromisszumokat kell kötni. Lehet, hogy az álvilág miniszterelnöke sem igazi. Nem is tudom már, ki írta az ÉS-ben, Pauer Gyula nem régen történt halála kapcsán, hogy az általa és művésztársai által kiötlött és művelt pszeudo a magyar kormányzásban napi alkalmazásban áll.

Nagy a baj, blogunk - sokak véleményével egyezően - nem győzi ismételni, hogy napról napra több kárt okoz a jelenlegi kormányzat, a jelenlegi rezsim, és nem csak a közeli, hanem a hosszútávú esélyeinket is kockára teszi.

Leváltásuk mindenórás feladat.

Egyetértesz? Csatlakozz hozzánk a Facebook-on:

95 komment · 5 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://legifelvetel.blog.hu/api/trackback/id/tr484967926

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A nem-nemzeti, nem-együttműködő nem-rendszer 2012.12.17. 03:01:06

Orbán Viktor szombaton délután a Főváros egyik legdivatosabb szórakozóhelyén találkozott néhány fidelitasos fiatallal, és rövid egyeztetés után két és fél perces videó-üzenetben a helyszínen adta elő a teljes magyar felsőoktatás átalakításának legfriss...

Trackback: Diákok! Mondassátok le Orbán Viktort! 2012.12.16. 21:55:24

Címlapra szerkesztette vezetőitek személyes adatait a Magyar Nemzet, melynek online főszerkesztője a Lomnici Zoltánt a köztévés híradókból kiretusáltató Élő Gábor. Ha én diák lennék, innentől nem a tandíjak mérsékléséért tüntetnék. Nem is a közpénzből ...

Trackback: Spiclikommandó is szolgálja Orbánt az egyetemisták ellen? 2012.12.16. 21:46:15

Hangulatjelentést kérhetett a Fidelitas-csemetéktől Viktor, ezt tálalta a közmédia úgy, mintha a tiltakozó diákok küldötteivel egyeztetett volna, TEK-hadsereg védelmében, egy felkapott és drága romkocsmában. Lépjük át azt, hogy Orbán a tiltakozó diákok...

Trackback: A hallgatók videóval válaszolnak Orbán Viktor szánalmasan gyenge próbálkozására 2012.12.16. 21:44:49

Az újabb kormányzati blöff remélhetőleg nem jön be. OVI megint szeretné eljátszani a gondoskodó apa szerepét, ő megnyugtat mindenkit, ő rendet tesz mindenhol, így lesz ez a felsőoktatási "reformmal" is, állítja. Hiszen minden csak félreértés, hiszen, h...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

reszeg tengeresz 2012.12.16. 20:51:57

Oruljenek ezek a libsik, hogy meg nem lovettek kozejuk! Nagyon vakszivu most a viktor, nalam nem usznak meg ennyivel ezek a lusta libearlis hulyegyerekek!

légügyi megfigyelő 2012.12.16. 21:01:23

A nemzetirtásra való felszólítás még egy részeg tengerésztől sem elfogadható. A trollkodásnak is léteznek etikai határai.

tundrazuzmo (törölt) 2012.12.16. 21:11:51

"Nagy a baj, blogunk - sokak véleményével egyezően - nem győzi ismételni, hogy napról napra több kárt okoz a jelenlegi kormányzat, a jelenlegi rezsim, és nem csak a közeli, hanem a hosszútávú esélyeinket is kockára teszi.

Leváltásuk mindenórás feladat."

OK, agitálj még egy kicsit. 2014-ig van még idő, csak ki ne fogyj a szuszból. A mindenmindegy filozófusoknak a "milla" csak egy politikai szerveződést jelent, akivel együtt lehet farkast kiáltani. Nekem a "milla" egy konkrét szám, amit adófizetőként az ingyenes oktatás húz ki évente a zsebemből.

Éljen a tandíj! Fizessenek az egyetemisták! Vagy válasszanak olyan hivatást, ahol mások számára is hasznot tudnak hajtani, és akkor tanuljanak ingyen.

dr Smittpálelnökúr 2012.12.16. 21:15:06

@tundrazuzmo: Helló, a vezér éppen most fúj visszavonulót, te birka!

Fogadjunk, hogy anno a tandíj ellen népszavaztál?

Segged e fejedben hordod?

Egy tízsszer bukott diák is hasznosabb a társadalomnak, mint egy magadfajta gyökér.

Ha nem tetszik, akkor a sudribunkó szavainak engedve akaszd fel magad!

látjátok feleim szümtükkel 2012.12.16. 21:19:01

"Ki ez az ember, aki romkocsmában dönt, úgy téve, mintha mások hibáját kijavítani hivatott „jóbácsi” lenne, miközben tudottan ő alakítja ilyenre a rendszert?"

Fene rossz dolog sok évet megélt embernek lenni, mert egyre gyakrabban akad utóérzése.

Nekem a romkocsmai találkozóról a következő jutott eszembe.

A 80-as években volt egy politikus valamikor fő kiszes is volt ( de ő nem a Gyurcsány), aki szülővárosát meglátogatván leereszkedett a néphez. Elment abba a kocsmába, ahol gyerekkori barátja volt a kocsmáros, és ott találkozott a "néppel". egyébként meg csak az elvtársakkal találkozott zárt körű rendezvényeken. Szóval széles körben tájékozódott a hazai viszonyokról.

Néhány évvel később meg csodálkoztak az elvtársak, hogy letaszíttattak a trónusról.

niklex 2012.12.16. 21:22:58

O.V. kármentésből a valószínűleg lehető legtöbbet hozta ki.
Egy: ő mutatkozik a külföldről visszatérő Nagy Vezetőnek, aki a nép szavára megjavít mindent, amit gonosz/buta/hibázó (stb. tetszés szerint) beosztottjai elrontottak (v.ö.. Mátyás király)
Kettő: a Fidelitas embereivel ült le ehhez,ahol nem volt ellenséges a környezet
Három: a többi szervezet vitorlájából kifogta a szelet, nem lesz miért tüntetni
Négy: a Fidelitas eztán mondhatja, hogy ők bezzeg mindent el tudnak intézni O.V.-nél, tessék tehát rájuk hallgatni a továbbiakban a diákságnak

Egyébként belátható, hogy nagylétszámú ingyenes felsőoktatást nem bír el az ország, de ezt normálisan ki kellene mutatni,el kellene magyarázni, meg kellene vitatni, nem pedig hűbelebalázs módjára csapkodni ide-oda

Ipari-antidepresszió 2012.12.16. 21:28:29

Ezt brakom ide is:

"A fehér asztal a politika kitűnő eszköze volt már az ókorban is. Az a lakoma, amelyet Kürosz a perzsa előkelőknek adott, talán éppen minden politikai ebéd és vacsora őse volt. A perzsák szerették az ételt-italt, és különösen szerették a bort; legjobban szerették hivatalos tanácskozásaikat is borozgatás közben elvégezni, nemegyszer tökrészegen hozták a legfontosabb határozatokat - melyeket aztán józan fővel felülvizsgáltak -, de a józanul hozott határozatokat is még egyszer megvitatták részegen." - Révay József - Százarcú ókor

nemethpeter.blog.hu/2011/09/10/politikai_lakoma

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.16. 21:29:55

@tundrazuzmo: végre egy fideszes, aki egyetért gyurcsánnyal!

@niklex: nem nyert semmit ez a gyökér. a környezetemben látom, mikor a regisztráció volt napirenden, még csak morogtak, elmenni nem akartak szavazni. most már mindenkinek annyira tele a töke az egésszel, hogy biztosan a faszfej ellen szavaz és regisztrálni is fog. van az a pont, amin túl már a tájékozatlan kisembereket sem lehet átverni

béla a görög (törölt) 2012.12.16. 21:34:18

@tundrazuzmo: "Vagy válasszanak olyan hivatást, ahol mások számára is hasznot tudnak hajtani, és akkor tanuljanak ingyen."

Emberke. Piac van. Soha nem mások számára nyújtunk hasznot. Mindig magunk számára nyújtunk hasznot. Amit te keresel az a munkaerő piacon eladható tudás (hivatás). Amiért más hajlandó fizetni.

Egyébként az egész történet már rég nem a tandijról szól.

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2012.12.16. 21:35:32

Az eddig nem létező, most létrehozott tankerületek vezetője havi 970.000,- ft bruttó fizetést kap, plusz autó!

198 járás van!!

970.000x198x12hó= 2 milliárd 304 millió 720 ezer/év ft a fideszes barátoknak.

Ez a simlis, sunyi, nemzeti, aljas fidesz oktatási reformja!

Regisztráljatok és szavazzatok az orbáni diktatúra ellen, hogy többé ne kelljen regisztrálni!

Hajrá diákok, ne féljetek, ez már nem csak rólatok szól. Már az egész ország és a világ is figyel rátok!
Padlón az orbáni banda, össze-vissza hazudoznak.
3 nap alatt a Balog elvtársnak meg kell csinálnia az oktatási reformot.
Noooormáááális???

Kitartás, ne adjátok fel, Orbán is így kezdte!

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2012.12.16. 21:36:42

Az eddig nem létező, most létrehozott tankerületek vezetője havi 970.000,- ft bruttó fizetést kap, plusz autó!

198 járás van!!

970.000x198x12hó= 2 milliárd 304 millió 720 ezer/év ft a fideszes barátoknak.

Ez a simlis, sunyi, nemzeti, aljas fidesz oktatási reformja!

Regisztráljatok és szavazzatok az orbáni diktatúra ellen, hogy többé ne kelljen regisztrálni!

Hajrá diákok, ne féljetek, ez már nem csak rólatok szól. Már az egész ország és a világ is figyel rátok!
Padlón az orbáni banda, össze-vissza hazudoznak.
3 nap alatt a Balog elvtársnak meg kell csinálnia az oktatási reformot.
Noooormáááális???

Kitartás, ne adjátok fel, Orbán is így kezdte!

légügyi megfigyelő 2012.12.16. 21:36:57

@balage_81 reloaded: "nem nyert semmit ez a gyökér. a környezetemben látom, mikor a regisztráció volt napirenden, még csak morogtak, elmenni nem akartak szavazni. most már mindenkinek annyira tele a töke az egésszel, hogy biztosan a faszfej ellen szavaz és regisztrálni is fog. van az a pont, amin túl már a tájékozatlan kisembereket sem lehet átverni"

Nem is szabad hagyni, hogy akár egy percnyit is győztes kommunikációt adjon, mert életveszélyes egy olyan országvezető, amelyik egyik nap A-t mond, másik nap pedig B-t, kérdezve, hogy ki mondott itt A-t, kérem?

Mi lenne itt egy komoly válság esetén? Az efféle balfékséghez elég, ha néhány tízezer diák az utcára vonul?

Mennie kell az alkalmatlan kormánynak, mert csak még nagyobb bajt generál.

2012.12.16. 21:36:58

Aki beszopta a nemzeti együttműködés rendszerét, meg a nemzeti konzulétációkat és a sok-sok hazugságot és népbutítást, aljasságot, az ezt a performanszt is be fogja szopni. Ennyi.

tundrazuzmo (törölt) 2012.12.16. 21:37:42

@dr Kangörény:
"Fogadjunk, hogy anno a tandíj ellen népszavaztál?" - IGEN

"Segged e fejedben hordod?" - IGEN

"Egy tízsszer bukott diák is hasznosabb a társadalomnak, mint egy magadfajta gyökér." - VITATNÁM.

"Ha nem tetszik, akkor a sudribunkó szavainak engedve akaszd fel magad!" - DE, TETSZIK, JÓL MONDOD, JÓL BESZÓLTÁL.

dimitrij 2012.12.16. 21:43:44

ez a hiba-sorozat esélyt ad egy esetleges ellenzéki formációnak arra , hogy buktassa az eddig magabiztosan mozgó Orbánt, az ezen eset kapcsán elkövetett stratégiai hibák rámutatnak egy nagyon fontosmdologra: a 89-es fidesz pont az ilyen politika szemlélet ellen küzdött, deklaráltan. borzasztó hiba volt a hallgatókat irányítók listázása is, de a legnagyobb hiba szerintem az, hogy szembe mentek a 2008-as népszavazás döntésével, amely csorbát nem lehet már kiköszörülni. magukra haragítottak olyan társadalmi csoportokat, akik potenciálisan egy értelmiségi csoport magja, akiket nem lett volna szabad, mert köztük vannak a jövő politikusai, gazdasági vezetői, értelmiségi körei.... a fidesz és Orbán saját 89-es énjét köpte szemen.

tundrazuzmo (törölt) 2012.12.16. 21:43:53

@béla a görög:
"Emberke. Piac van." - OK, akkor a zöldségeket oda vidd inkább eladni, és ne a szádon engedd ki.

"Soha nem mások számára nyújtunk hasznot. Mindig magunk számára nyújtunk hasznot." - NAGYSZERŰ ember vagy! Magadba-e szerelmesedtél? A világ nem így működik, ébresztő! Ha mások számára nem vagy hasznos, akkor éhendouglas.

"Amit te keresel az a munkaerő piacon eladható tudás (hivatás)." - Amit én keresek, az sok pénz. Abból vissza lehet fizetni a diákhitelt. Lehet így is gondolkodni.

"Egyébként az egész történet már rég nem a tandijról szól." - Tényleg nem. Sok pojáca a sértődött egyetemistagyerekek hátán akar belovagolni a 2014-es választásra. Hogy fognak majd csodálkozni, amikor a "paripa" ledobja a hátáról őket.

pandacsökiboborján 2012.12.16. 21:44:03

@tundrazuzmo: Így igaz,egyetértek. 6 év múlva 1 orvos sem lesz majd ebben az országban,mert ki akarja 7-8 millió forintos adóssággal indítani az életét,miközben keres netto 110.000-et. És az állam ne tartson el rendőröket,tanárokat stb...Menj bakker az USÁ-ba,ott kicsik az adók,cserébe mindenért keményen fizethetsz...és vidd magaddal a törpe cigányhitlert is

tundrazuzmo (törölt) 2012.12.16. 21:50:24

@pandacsökiboborján: "Így igaz,egyetértek. 6 év múlva 1 orvos sem lesz majd ebben az országban,mert ki akarja 7-8 millió forintos adóssággal indítani az életét,miközben keres netto 110.000-et. És az állam ne tartson el rendőröket,tanárokat stb..."

Boborján fiam, megmondom, hogy mit gondoljál! Gondoljad azt, hogy az idézett mondatom:
"Vagy válasszanak olyan hivatást, ahol mások számára is hasznot tudnak hajtani, és akkor tanuljanak ingyen." azt jelenti, hogy az állami alkalmazottakat szívesen fizetem. Igen, a taníttatásukat is.

Az orvosokat már nem szívesen taníttatom ki, ha lelépnek külföldre. Ne már, az én pénzemből hagyják itt az országot? Ezt ugye nem kellene lenyelnem. Igen drága a taníttatásuk egyébként. Egy hulla - amin a boncolást gyakorolják - több millióba kerül. A múltkor legalábbis ennyiért szereztek egyet nekem. :)

Vitéz László 2012.12.16. 21:51:28

drorbán egy

unortodox Mátyás kiráj...
nem ő megy álruhában a nép közé,
hanem a nép megy álruhában hozzá...

amugy nem fidel itass diákok, hanem tekes legények voltak...
bambán halgatáák a szent2/3fűrert !
éjjen a hit, akarom mondani orbánjúgend !

Vitéz László 2012.12.16. 21:52:52

Luxus BA ROMkocsma...

ijjen lepattant hej !

indafoto.hu/kocsmablog/image/9267527-26e3cf25/323425

amugy egy fides népviselő fiának tulajdona...

rom a kocsma ?

villamos alóli kacaj 2012.12.16. 21:55:48

Meglátogatta népét.
Leszállt a földre.
Tudjátok ez milyen qrva nehéz? Én tudom.
Vettem magamnak karácsonyra egy modell RC helikoptert.
Hááát, qrva nehéz leszállni a földre normálisan.
Pedig e l s z á l l n i baromi könnyű!

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.16. 21:55:56

@tundrazuzmo: "A világ nem így működik, ébresztő!" - de, a világ így működik, csak te nem értetted meg, béla hogy írta. nem azért leszel marketingmenedzser, vagy logisztikus, mert másnak jót akarsz, hanem azért mert téged az érdekel és az jól fizet, kielégíti az igényeid. mihelyt nem, rögtön elmész másnak. hasznot termelsz másoknak is, mert a piacon fizetnek a tudásodért, de neked az elsődleges célod nem az, hogy másnak jó legyen, hanem hogy neked jó legyen.

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.16. 21:58:22

@tundrazuzmo: az orvos teljesen külön kezelendő minden más szakmától. orbán nem csak az orvosokat, hanem a művelődésszervezőket, tanárokat, biológusokat, mindenkit ide akar kötni. persze én értem, hogy neked a PÁRT a fontos, nem a társadalom, csak egyrészt segg van a szád helyén, másrészt a többség megveti a vezetődet és téged is. öröm lesz látni, hogyan buktok majd el és próbáljátok ráfogni a médiára, miegymásra

pandacsökiboborján 2012.12.16. 22:02:05

@tundrazuzmo: ha lenne a láthatáron értelmes erő és el lehet képzelni,hogy aki lelépett később visszajön,még jól is járna az ország,hiszen a kint keresett pénzt itthon költenének el. De erre nincs esély. A sok fasz megválasztja majd az MSZMP-t,akik kezdik előlről a faszságaiakat,mert ott sem értelmes embereke ülnek,akiknek fogalmuk lenne,hogy hol vannak és mi történik körülöttük...vagy majd Bajnai...
Még azt tenném hozzá,hogy a magyar valóságot nem csak a politikusok alakították így,hanem maguk a magyarok: főleg a vállalkozók és vállalati vezetők...akik akkor se adnak több bért,ha gond nélkül megtehetik,inkább benyalnak a külföldi tulajnak,vagy ha saját a cég vesznek egy új BMW-t...

Vitéz László 2012.12.16. 22:02:50

ahol a fődakota farsangot rendezett...
szerinteTEK rom a kocsma ?

Vitéz László 2012.12.16. 22:06:11

nem jo ez a blog...

nem láccik mijen jó avatarom van !

követelem hogy NAGYBAN mutassátok meg !

dimitrij 2012.12.16. 22:12:59

@tundrazuzmo:

"Az orvosokat már nem szívesen taníttatom ki, ha lelépnek külföldre."

csak idő kérdése, az ilyen rendszerek, mint ami most formálódik idővel az értelmiségre ront, erről nemrég megjelent Jaksitnyak egy remek írása, érdemes elolvasni és értelmezni.

"Ne már, az én pénzemből hagyják itt az országot? Ezt ugye nem kellene lenyelnem."

de, kénytelen leszel. vagy esetleg kiegyenesítheted a kaszát, csinálhatsz pár csőbombát, indulhatsz a választókörleted képviselőjéhez annak reményében, hogy fogad, nem szar rá a fejedre. vagy alapíthatsz pártot, ha érzel magadban annyit... és miért ne éreznél? :)

"Igen drága a taníttatásuk egyébként."

milyen drága, forintosítsuk!

"Egy hulla - amin a boncolást gyakorolják - több millióba kerül. A múltkor legalábbis ennyiért szereztek egyet nekem. :)"

aham... remélem nem fajtalankodtál azzal.

dimitrij 2012.12.16. 22:21:33

@tundrazuzmo:

" A világ nem így működik, ébresztő! Ha mások számára nem vagy hasznos, akkor éhendouglas."

akkor ha ez így van, akkor magyarázd meg kérlek, hogy miért megy olyan fene jól a megélhetési politikusoknak? két ciklus a parlamentben és 5-6 autó, 2-3 ingatlan minimum, külföldi számlák, komoly megtakarítások. és mi a hasznuk ezeknek a gerinctelen szaroknak? ha szerencséd van és a te utcádba költözik valamelyik, akkor részben vagy egészében leaszfaltozzák azt... kb. ennyi a hozzáadott érték.

biztos azt gondolod kurvára képben vagy az életről, de az ostoba hozzászólásaidból csak az derül ki, hogy el vagy szakadva a valóságtól, pont mint a kormány, meg a képviselői.

Mária 2012.12.16. 22:23:05

"És ott találkozott az egyelőre meghatározatlan személyazonosságú diákokkal. Merthogy ekképp vélt eleget tenni a Műegyetemre invitáló meghívásnak… Talán eltévesztette a címet. Egyeztetett velük valamiről, amire egyébiránt tízezres megmozdulást szervezni képes diákszervezetek léteznek. Nem velük kellene összefutni, esetleg megadva a tiszteletet, mondjuk az irodájában?"

*

Orbánnak éppen az volt a célja, hogy MEGALÁZZA a tiltakozó diákok vezetőit azzal, hogy nem megy el tárgyalni velük.

A megalázás szándékát csak nyomatékosítotat azzal, hogy pár nap múlva más diákokkal mégis találkozott.

A megalázási szándékra az tette fel a pontot, hogy a Fidelitas-kölykökkel folytatott romkocsmázást úgy tálaltatta a közmédiában, mintha a diákszervezetek képviselőivel ült volna le.

De mint mindig, most is szar került a fideszes kommunikációs palacsintába. Egyrészt Balog végül kénytelen volt elárulni, hogy a diákok tulajdonképpen a Fidesz ifjúsági tagozatához tartozó párttagok voltak. Másrészt az igaz tiltakozó diákok arcul csapták Orbánt a válaszvideójukkal.

*

Nem árt észben tartani:

1. Orbán nem képes az egyeztetésre. Ő csak azt tudja elképzelni, hogy nyerni fog.

2. Mindent, MINDENT, a legnagyobb aljasságot is kész megtenni, hogy az ellenfelét, akit nem ellenfélnek, hanem ellenségnek lát, megsemmisítse.

3. Orbán rendszere nem kis mértékben az ellenfélnek vélt csoportok tudatos megalázására épül.

dimitrij 2012.12.16. 22:23:54

@pandacsökiboborján: asszem altruizmus lesz a keresett szó. :)

dimitrij 2012.12.16. 22:28:36

@Mária: ez az alázásos dolog elég kontra-produktív, nem balog miatt, hanem mert jól rámutat a főnöl kaliberére, arra, hogy már nem mozog otthonosan ezekben a körökben, illetve arra, hogy hibásan lebecsüli azokat, akik között ott lehetnek a politikusok, bírók, orvosok, gazdasági vezetők, az üzleti és művészeti élet meghatározó arcai...

pandacsökiboborján 2012.12.16. 22:30:25

@dimitrij: az ellentétje,nem? Magyar magyarnak a farkasa...csak most beszopták a találékony és okos magyarok(érdekes,ezt csak a magyarok gondolják magukról) mert ugyanúgy le fognap lépni az emberek,mint 100 akárhány éve,csak most nagyobb arányban...

es2300 2012.12.16. 22:31:25

ember azon a képen az instant van?!

(gy.k. másik romkocsma)

kela-bá 2012.12.16. 22:33:21

Gyönyörű magyar sport sikerek voltak ma, itt meg megy az egészség tönkretétele, advent 3. vasárnapján ? Inkább klikk ide: www.logoszvilag.hu Jó éjt !

Parajpuding 2012.12.16. 22:39:11

A fődakota és a pártja egy elgennyesedett fekény Magyarország és a nemzet testén. Semmilyen gyógyírnek, kenőcsnek, vagy tablettának már nincs értelme. A gyógykezelés egyetlen módja a sebészi eltávolítás.

dimitrij 2012.12.16. 22:39:17

@pandacsökiboborján: félreérthető voltam, ez a viselkedés hiányzik teljességgel hazánkból. az, hogy áldozatot vállaljon valaki más előrejutásáért. bármilyen értelemben. attól várják azok, hogy áldozatot hozzon, akinek semmi se maradt, mindezt azért, hogy annak akinek van még többje legyen. valami beteges küldetéstudattól vezérelve apránként de módszeresen tesznek tönkre mindent...

pandacsökiboborján 2012.12.16. 22:42:24

@dimitrij: ezért kell elhagyni a süllyedő hajót...a faszom fog 150ért dolgozni,amikor itt 500at adnak alapból...és nagyon korrektek,meg jó fejek

Mária 2012.12.16. 22:42:31

@dimitrij:

Igen, kontraproduktív, mert az adott kérdésben semleges, nem érintett emberek alapból amellé állnak, akit megaláztak.

De ez nem érdekli őket. Általában jellemző rájuk, hogy nem képesek hosszabb távon, nagyobb öszefüggésekben gondolkodni, és az sem éppen az erősségük, hogy mások helyzetébe bele tudják magukat képzelni, na nem az empátia miatt, hanem hogy ki tudják számolni a lehetséges válaszlépéseket.

Amíg az ellenfelük csendben hátrál, addig működik a stratégiájuk.

De a diákok most nagyon nem ezt teszik, és a viselkedésükkel Orbánék nem nagyon tudnak mit kezdeni, mert a nyílt agresszió lenne az, amihez az észjárásukból adódóan a szívük szerint nyúlnának.

Ám közéjük ugye nem lövethetnek, miután ők maguk avatták nemzeti hőssé egykor a belvárosban randalírozókat :)

A diákoknak, főként a vezetőiknek addig van esélyük, amíg kemények és határozottak maradnak. Ahogy lazítanak, bedarálja, megalázza, megsemmisíti őket a rendszer, sőt, nem kizárt, hogy a családtagjaik után is utána nyúlnának, mert Orbán MINDIG győzni, és nem csak győzni, hanem látványosan legyőzni akar.

Lásd a tegnapi MN-címlap.

Mária 2012.12.16. 22:44:34

@dimitrij:

"félreérthető voltam, ez a viselkedés hiányzik teljességgel hazánkból. az, hogy áldozatot vállaljon valaki más előrejutásáért."

Nem áldozatvállalásról van szó, hanem kooperációról. Arról, hogy ma én támogatlak abban, hogy elérd, amit akarsz, cserébe holnap te támogatsz engem, hogy elérjem, amire szükségem van.

Vitéz László 2012.12.16. 22:46:54

@Parajpuding: "A fődakota és a pártja"

????

ez az ÉNNN szövegem... látom műár az egész ország
elsemjénesedett, elsmittesedesett...
ez az orbánkodás megy mindenhol....

amugy nem pártya, hanem mafia...
bűnszervezet, ha már lopsz, vidd az öszeset:)

Parajpuding 2012.12.16. 22:48:05

@reszeg tengeresz: látszik, hogy felsőoktatási intézményt belülről legfeljebb csak fotón láttál. Gyanítom, hogy középiskolát is. Mondjuk a veleszületett sz*rokon semmilyen oktatás sem segít. Ez vígasztaljon.

Parajpuding 2012.12.16. 22:48:46

@Vitéz László: OK. Én beismerem a plagizálást:)

dimitrij 2012.12.16. 22:50:28

@Mária: nem pont a diákságról volt az előzményben szó, de értem mire gondolsz és igaza is van. milyen érdekes, hogy 89-ben egy tehetségesnek gondolt fiatalember épp egy ösztöndíjat kapott, hogy külhonban kutathasson... a támogató neve Soros volt, a támogatott ma hazánk miniszterelnöke. mondanám, hogy hamar elfelejtette, hogy honnan jött, de nem lenne igaz, ha körbenézünk Fejér megye azon szegletében. :) de sok minden mást elfelejtett, vagy meg se tanult.

Vitéz László 2012.12.16. 22:54:06

@Parajpuding: hm... akkor mongyál le... vagy kéresd magad félévig...

meg zsidók/cigányok/keresztyények/sport-/szentemberek elleni támadást kiálcs ! a szeméjedben a nemzetet gyalázzák, mert te vagy maga a nemzett

tundrazuzmo (törölt) 2012.12.16. 23:12:00

@balage_81 reloaded: "persze én értem, hogy neked a PÁRT a fontos, nem a társadalom, csak egyrészt segg van a szád helyén, másrészt a többség megveti a vezetődet és téged is. öröm lesz látni, hogyan buktok majd el és próbáljátok ráfogni a médiára, miegymásra"

Nem fontos a párt sem, félreértetted. Miért hiszed azt, hogy csak te dolgozol magadért? Óriási segg van a szám helyén? Persze. Sz*rom le. A többség megveti a vezetőimet? Én is. Ha pedig bukik valaki, akkor megyek tovább abban a szakmában, amelyet kormányoktól függetlenül űzök már vagy 10 éve. Igen, D209 alatt, Gyurcsány alatt, Bajnai alatt és Orbán alatt is. És akárki lesz a következő pojáca, nekem biztos megélhetésem van.

Tudod, nem csak nyalni lehet a politikusok seggét, hanem WC papírt is lehet szállítani nekik. Ez egy hasonlat, csak hogy értsd. Aki nyalja a segget, az előbb utóbb hoppon marad. Aki pedig azt szállítja, amire minden seggnek szüksége van, az megél. Ennyi.

tundrazuzmo (törölt) 2012.12.16. 23:25:22

@dimitrij: "akkor ha ez így van, akkor magyarázd meg kérlek, hogy miért megy olyan fene jól a megélhetési politikusoknak? két ciklus a parlamentben és 5-6 autó, 2-3 ingatlan minimum, külföldi számlák, komoly megtakarítások. és mi a hasznuk ezeknek a gerinctelen szaroknak? ha szerencséd van és a te utcádba költözik valamelyik, akkor részben vagy egészében leaszfaltozzák azt... kb. ennyi a hozzáadott érték."

Hahaha. Ahogyan azt Móricka elképzeli. Közgépről hallottál már? Tudod hány cég, hány milliárd, hány ember, hány pozíció van Simicska és Nyergesék kezében? Dehogy tudod, csak a szád jár. Itt ha a politikusnak jó, akkor NAGYON SOK más embernek is jó.

"biztos azt gondolod kurvára képben vagy az életről, de az ostoba hozzászólásaidból csak az derül ki, hogy el vagy szakadva a valóságtól, pont mint a kormány, meg a képviselői."

Érdekes, én éppen ezt gondoltam rólad. Hogy el vagy szakadva az élettől, mert nem látod, hogy itt bizony minden(ki) minden(ki)vel összefügg. Komolyan mondom, hogy néhány HVG cikk, és az atlatszo.hu böngészése kinyitná a szemedet.

Tudod, a régi definíció: Korrupció az, amiből kihagynak...

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.16. 23:25:28

@tundrazuzmo: most ovisat játszol?

te írtad ezt:

""Soha nem mások számára nyújtunk hasznot. Mindig magunk számára nyújtunk hasznot." - NAGYSZERŰ ember vagy! Magadba-e szerelmesedtél? A világ nem így működik, ébresztő! Ha mások számára nem vagy hasznos, akkor éhendouglas."

látom,már felfogtad, hogy béla jót írt, akkor kár volt azt mondani, hogy a világ nem így működik. nem vagy reménytelen.

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.16. 23:26:49

@tundrazuzmo: itt meg

"Miért hiszed azt, hogy csak te dolgozol magadért?"

na, akkor most magunkért dolgozunk, vagy másokért? ön dönt tundrazuzmo.

dimitrij 2012.12.16. 23:34:33

@tundrazuzmo: te mekkora gyökér vagy, hurkás... :)

nem kell túl sok energiát fordítani arra, hogy mesélj, a magad ostoba módján büszke vagy arra, hogy milyen szar ember vagy... :)

gondolom tisztában vagy vele, hogy a fenti monológok után nullára írtad magad, ugye? egyrészt mert nincs morális alapod arra, hogy megszólj egyetemistákat, haszonélvezője vagy a rendszernek. másrészt mert te magad bizonyítod be, hogy ez a rendszer ami most működik káros a többség számára...

köszönöm, hogy ekkora segg vagy. :)

tundrazuzmo (törölt) 2012.12.16. 23:36:21

@balage_81 reloaded: IS, balage, IS.

Magáért IS, és másokért IS. Ha én a mindennapi tevékenységem során nem tudnám a megrendelő igényeit kielégíteni, akkor lehúzhatnám a rolót. NEKI dolgozom. Ugyanakkor én is megélek belőle, tehát MAGAMNAK IS dolgozom. Ebben a sorrendben.

Az egyetemista, aki az állam pénzén akar ingyen diplomát, aztán meg elhúz az országból, a MAGA érdekeit keresi. A KÖZ érdeke pedig nem érvényesül. Erre mondom én (aki a KÖZ érdekét IS, és a MAGAM érdekét IS szem előtt tartom), hogy önző magatartás.

Érthető így?

dimitrij 2012.12.16. 23:41:57

@tundrazuzmo:

buta vagy hurkás.

"Az egyetemista, aki az állam pénzén akar ingyen diplomát, aztán meg elhúz az országból, a MAGA érdekeit keresi. A KÖZ érdeke pedig nem érvényesül."

azért húz el külföldre, mert nem kap versenyképes álláslehetőséget, fizetést. ha kapna maradna. de pont azért nem kap, mert szar, alkalmatlan emberek irányítják az országot, befolyásolják a gazdasági élettől a művészetig mindent. azok boldogulnak, akiknek nincs gerince, meg felkészültsége... pont az olyanok, mint te. szépen leírtad, hogy milyen világot épít a fidesz, meg a magadfajták, ami elől menekül akinek van esze és lehetősége.

Amidazophen 2012.12.16. 23:46:43

"No, akkor hol találkozott a mi miniszterelnökünk a diákokkal? Hát az orbáni világvégének határépületben: a romkocsmában."

Ez jó, nagyon jó!

Most már csak az van hátra, hogy Semjén, Harrach és Pálfi egy kuplerájba menjen el hit-tériteni!

(Rájuk is férne: legalább az életben egyszer lehetne egy igazi orgazmusuk. Mert eleddig sajna nem lehetett egy sem.)

Romkocsmák félhomályában merengő, félázsiai BPBP 2012.12.16. 23:48:31

@dimitrij:
"köszönöm, hogy ekkora segg vagy. :)"

Ezek szerint @tundrazuzmo saját magának is szállít WC papírt! :D
Lehet, hogy klotyópapír gyára van..., esetleg temetkezési vállalkozó.
Ezt a két biztos lehetőséget látom most ebben szarkupac országban.

tundrazuzmo (törölt) 2012.12.16. 23:52:23

@dimitrij: "gondolom tisztában vagy vele, hogy a fenti monológok után nullára írtad magad, ugye? "

És? Az önérzet hosszú távon nem kifizetődő. Az utca tele van önbecsülésükben sértett hajléktalanokkal. Nullának lenni jó. Ha akarom, észrevétlen maradhatok. Ha akarom, értékes jegyként megjelenhetek egy összeg végén. Mindenki örömére.

"egyrészt mert nincs morális alapod arra, hogy megszólj egyetemistákat, haszonélvezője vagy a rendszernek. másrészt mert te magad bizonyítod be, hogy ez a rendszer ami most működik káros a többség számára..."

Hahaha. Megint egy madár, aki bedőlt Platónnak. Te komolyan elhiszed, hogy ma létezik olyan rendszer BÁRHOL, BÁRMILYEN TERÜLETEN, ami a többségnek jó? Mesében élsz. Csak Platón lázálmaiban létezik a filozófusok által irányított ideális állam. De mindig vannak olyanok, akik elhiszik, hogy az ideális állapot elérhető. Csak XY-t kell megválasztani. Vagy az XY részvényt kell megvenni. Vagy az XY fogyasztótablettát kell megenni. Hahaha.

Haszonélvezője vagyok a rendszernek? Még az a jó, hogy te nem.
- Még jó, hogy téged anyukád tanított otthon, és nem az iskola.
- Még jó, hogy nagymami mákteája gyógyított gyerekkorodban, és nem orvosok
- Még jó, hogy nálatok a kutyának a AMD-je van, mert a közbiztonságért ti magatok feleltek az utcátokban, és nem a rendőr.
- Még jó, hogy a feleséged otthon szült, és Pista bácsi támogat benneteket havonta, és nem a GYED.
- A gyereked is hasonló "független gondolkodóként" fog felnőni, vagy beismeri a valóságot?

A valóság pedig nagyon egyszerű:
- Rendszer van
- Káros a többség számára
- Eldöntheted, hogy a rendszer kárvallottja akarsz-e lenni, vagy a nyertese.

tundrazuzmo (törölt) 2012.12.16. 23:58:54

@dimitrij: "azért húz el külföldre, mert nem kap versenyképes álláslehetőséget, fizetést. ha kapna maradna. "

Külön téma, szép hosszú, és megérne egy alapos vizsgálatot a hazudozás helyett: hány embernek jött be a külföld?

Már úgy értem, hogy az iszlám bevándorlókon kívül, akik tömegesen jönnek az EU-ba, és teleszülik kölykeikkel az országokat. Mert nekik ilyen a kultúrájuk.

Nekünk meg olyan a kultúránk, hogy a magyar paraszt akárhova is mehet a világban, paraszt marad. Egy panaszkodó, pesszimista, másokra mutogató paraszt.

VÁLTOZTATNI KELL, igen, csak éppen hozzáállásban. A megoldás a személyiségen BELÜL keresendő, és nem az országhatáron KÍVÜL.

baaz 2012.12.17. 00:16:42

@tundrazuzmo:azta millát akkor is ki fogják húzni a zsebedből, ha nem lesz ingyenes az oktatás. szerinted mire költse inkább az állam?
oktatásra, vagy közbeszerzésekre? netán focira?

dimitrij 2012.12.17. 00:17:07

@tundrazuzmo:

"Az önérzet hosszú távon nem kifizetődő."

az lehet, hogy most és itt nem az. viszont nem esik nehezemre reggel, borotválkozás közben belenézni a tükörbe.

"Megint egy madár, aki bedőlt Platónnak."

hagyjuk Platónt, nem róla beszélek. Széchenyi mit is ajánlott fel? egy évi bevételét az összes birtokának. azért, mert jót akart, nem magának.

te mit ajánlasz fel, hogy másnak jobb legyen? nem is érted a kérdést, ugye? fogalmad nincs miről beszélek...

"A valóság pedig nagyon egyszerű:
- Rendszer van
- Káros a többség számára
- Eldöntheted, hogy a rendszer kárvallottja akarsz-e lenni, vagy a nyertese."

az én válaszom az, hogy más rendszert akarok. ez a tiétek, nem a miénk. majd megpróbáljuk mással, ha ezekkel nem sikerült, és ha azokkal se, akkor majd jönnek megint mások. és biztos lesznek szakaszok, amikor az ilyenek, mint te nagyon jól érzik magukat, mert lehet szállítani a wc papírt, sőt, kívánom, hogy találd meg a számításod, itt, ebben az országban. de ha nem haragszol csak egy szükséges rossznak, a rendszer áldozatának,vagy a hibás működés egy szimptómájának tartalak.

és igen, remélem a gyerkőcök is úgy fognak gondolkodni, mint én.

kicsilany89 2012.12.17. 00:17:17

@tundrazuzmo:

azt az egyet fogd fel légyszíves, hogy vannak területek (jogi és gazdasági) ahol NINCS államilag finainszírozott hely (0 darab) - ha akarnák, sem tudnák aláírni a hallgatói szerződést!

a gond nem a tandíjjal van, hanem annak nagyságával 200-250ezer/félév nagyon sok pénz, ha a 2 szülő 1 havi keresetéből kijön egy egész év, akkor mindkét szülő dolgozik és relatív jól keres...

azok, akiknek otthon nem tudják kifizetni a tandíjat és diákhitelre szorulnak, sokkal nehezebben fognak lakáshoz jutni (mert abban sem fognak tudni az otthoniak segíteni)
eleve kevesebbet tehetnek félre, mert diákhitelt törlesztenek...
még egyszer mondom, ezek nem mind 240 pontos fiatalok, egyszerűen csak gazdasági/jogi szakra jelentkeznének...

az oktatás feladata nem a szociális küönbségek felnagyítása, hanem elmosása kellene, hogy legyen!

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.17. 00:20:02

@tundrazuzmo: te szóltad le bélát. IS nélkül. tehát most magad korrigáltad. egyébként a vita, amiről szó van, a közösség vs egyén viszonya és te is ennek fényében reagáltál az elmondottakra (tandíj, közérdek, stb). semmilyen ok nincs rá, hogy ezt keverjük a kereslet-kínálat törvényével, amit egyébként béla is leírt neked és amire leugattad őt, hogy az nem úgy van.

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.17. 00:21:31

@tundrazuzmo: @kicsilany89: az egész vitában, ami mérhetetlenül gusztustalan: ezek a fidesznyikek eddig azt ugatták hogy hát a szegény diákok. most simán leírják bazmeg bármilyen fórumon, hogy "ááá, nem olyan nagy dolog az a hitel, kifizeti pár év alatt". hát a kurva anyátok!

dimitrij 2012.12.17. 00:22:16

@tundrazuzmo:

"Külön téma, szép hosszú, és megérne egy alapos vizsgálatot a hazudozás helyett: hány embernek jött be a külföld?"

ismerek jó párat, sajnos. egy közös dolog van, bárhová mentek: ha dolgoznak boldogulnak. és ez az a különbség, ami miatt érdemes nekik maradniuk ott, ahová mentek. meg mert a legtöbb helyen a politikai nem akarja a sportot, a művészetet és a tudományt is maga alá hajtani... és ez elég ahhoz, hogy nyugodtan tudjanak élni a választott pót-hazájukban.

viszont sok gondjuk van az olyan gondolkodásúakkal, amilyen te vagy, akik bőrszín vagy vallási felekezet alapján ítélkeznek.

tudod pajtás a kevesebb néha több. értsd jól amit írok. :)

kicsilany89 2012.12.17. 00:23:04

@tundrazuzmo:

aki 1-2 idegennyelvet beszél, van jó szakmája (diplomás vagy sem) és hajlandó egyáltalán megpróbálni beilleszkedni, nem lesz gondja...

annak nem jön be, aki mindenféle közvetítővel kerül ki, aki pl. segít munkát keresni stb. jellemzően azért, mert a frissen kivándorolt honfitárs nem érti meg azt sem, mennyi fizetést ajánlanak neki... majd a közvetítő jól leveszi/átveri/kihasználja...

tundrazuzmo (törölt) 2012.12.17. 00:27:07

@dimitrij: "Széchenyi mit is ajánlott fel? egy évi bevételét az összes birtokának. azért, mert jót akart, nem magának."

Aha, és végül kifizette? Kölcsönből. És azt kifizette? Nézz utána!

"te mit ajánlasz fel, hogy másnak jobb legyen? nem is érted a kérdést, ugye? fogalmad nincs miről beszélek... "

Nem kezdem el bizonygatni, hogy évi bevételem hány %-át költöm másokra (nem magamra és nem a családomra), mert ez nem az a fórum. Egyébként, benne vagyok a játékban: fogalmam sincs, hogy miről beszélsz. Te hogyan csinálod? Mit ajánlasz fel, hogy másnak jobb legyen? Fizetésed hány százaléka megy erre? Taníts, mutass utat!

kicsilany89 2012.12.17. 00:28:32

@balage_81 reloaded:
ugye? köszönöm szépen :)
gusztustalan, amit csinálnak... és van képük azt mondani, hogy ez nem is tandíj és tulajdonképpen fizetni se kell, mert ők kegyeskednek felajánlani a diákhitel 2.0-át... mintha azt nem kellene visszafizetni...
még jó h én nem szavaztam rájuk eddig sem, ezután sem.

dimitrij 2012.12.17. 00:31:17

@tundrazuzmo:

"Nekünk meg olyan a kultúránk, hogy a magyar paraszt akárhova is mehet a világban, paraszt marad. Egy panaszkodó, pesszimista, másokra mutogató paraszt."

idézek tőled: "ahogy Móricka elképzeli a világot"...

magadat írtad le, nem a többséget. ki mint él, úgy ítél.

azon azért érdemes elgondolkodni, hogy miért ilyen magas a migrációs hajlam manapság? a jó gazdasági kilátások, az egészségügy és az adórendszer nagyszerűsége miatt? vagy a köz- és felsőoktatás tervezet reformja miatt? esetleg a recesszió az oka? egyáltalán miért kerül szóba? nem azt kell firtatni, hogy milyen kint, mert kurva nehéz dolog új életet teremteni egy idegen országban, pláne, ha már volt egy lakással-házzal, munkával... plusz van egy uszkve négy gyerek. arra kellene választ találni, hogy a nehézségek ellenére miért mozdulnak ennyien? ezen agyalj, tökös.

tundrazuzmo (törölt) 2012.12.17. 00:31:40

@kicsilany89: "aki 1-2 idegennyelvet beszél, van jó szakmája (diplomás vagy sem) és hajlandó egyáltalán megpróbálni beilleszkedni, nem lesz gondja..."

Nem ez a kérdés. Hanem, hogy 3-5 év múlva hazajön-e? Vagy beilleszkedik ott kint? Amikor már elmúlik az itthoninál kicsit nagyobb fizetés varázsa, és észreveszi az ottani hibákat is. Tud-e nagyvonalúan elmenni a hibák mellett külföldön az, aki itthon nem tudott? Erre vagyok kíváncsi.

dimitrij 2012.12.17. 00:36:04

@tundrazuzmo:

"Aha, és végül kifizette? Kölcsönből. És azt kifizette? Nézz utána!"

tényleg nem érted... ráment a vagyona egy része, meg az egészsége, józan ítélőképessége, végül az ép elméje, hogy jót tegyen másnak.

"Te hogyan csinálod? Mit ajánlasz fel, hogy másnak jobb legyen? Fizetésed hány százaléka megy erre? Taníts, mutass utat!"

nem én vagyok a rendszer kegyeltje, hanem te. nem kell semmit bizonyítanod neked se, nekem se. a nyúl már kiugrott a bokorból a kérdés előtt... :)

dimitrij 2012.12.17. 00:37:51

@tundrazuzmo:

"Nem ez a kérdés. Hanem, hogy 3-5 év múlva hazajön-e? Vagy beilleszkedik ott kint? Amikor már elmúlik az itthoninál kicsit nagyobb fizetés varázsa, és észreveszi az ottani hibákat is. Tud-e nagyvonalúan elmenni a hibák mellett külföldön az, aki itthon nem tudott? Erre vagyok kíváncsi."

ez csak a terelés. a probléma nem az, hogy miként boldogul kint valaki, hanem az, hogy miért megy külföldre. erre válaszolj, ha tudsz, ne ködösíts, nem áll jól. :)

tundrazuzmo (törölt) 2012.12.17. 00:40:50

@dimitrij: "azon azért érdemes elgondolkodni, hogy miért ilyen magas a migrációs hajlam manapság? "

Soroljam?
1. A fiatalok egyik csoportja azt látja, hogy a szülők elúsztak a lakáshitellel. Nem jött be a "mikor meghalunk majd egy szép lakást örökölsz" című vágyálom. A fiatal pedig nem akar frankhitelt örökölni.
2. A fiatalok másik része azt látja, hogy apuka és anyuka mindent sz*rt megadott neki gyerekkorában, és most szokatlan neki, hogy az államnál hiába követelőzik, mert nem hajlandó miatta eladósodni, mint ahogyan apuka és anyuka hajlandó volt.
3. A fiatalok harmadik csoportja nem hajlandó dolgozni, nem hajlandó kemény munkával egyről a kettőre lépni, mert lusta. Ezért a könnyebb ellenállást keresve elmegy Dublinba mosogatni.
4. A fiatalok negyedik csoportja számára kinyílt a világ, internet, facebook, stb. - ők külföldön jó lehetőséget látnak, kimennek és megvalósítják magukat.
5. A fiatalok ötödik csoportja kalandvágyból megy ki, egy kicsit tapasztalni akar, mielőtt itthon vagy máshol megállapodik.
6. A fiatalok hatodik csoportja ismer valakit, akinek bejött, és megy a többiek után.

Soroljam még?

Nem ez a kérdés. Hanem, hogy 3-5 év múlva hazajön-e? Vagy beilleszkedik ott kint? Amikor már elmúlik az itthoninál kicsit nagyobb fizetés varázsa, és észreveszi az ottani hibákat is. Tud-e nagyvonalúan elmenni a hibák mellett külföldön az, aki itthon nem tudott? Erre vagyok kíváncsi.

dimitrij 2012.12.17. 00:51:31

@tundrazuzmo:

alázod magad. :)

"Soroljam?
1. A fiatalok egyik csoportja azt látja, hogy a szülők elúsztak a lakáshitellel. Nem jött be a "mikor meghalunk majd egy szép lakást örökölsz" című vágyálom. A fiatal pedig nem akar frankhitelt örökölni."

ha külföldre megy örökli a kecót is, meg a hitelt is.

"2. A fiatalok másik része azt látja, hogy apuka és anyuka mindent sz*rt megadott neki gyerekkorában, és most szokatlan neki, hogy az államnál hiába követelőzik, mert nem hajlandó miatta eladósodni, mint ahogyan apuka és anyuka hajlandó volt."

erre a szűk rétegre mondják, hogy nem szignifikáns. aki anyu meg apu tartott el, az valószínűleg nem egzisztenciális okok miatt emigrál, hanem buliból... ők nem annyira képzik részét a vizsgálatunknak, hiszen mennének akkor is, ha nem lenne a mostani helyzet.

"3. A fiatalok harmadik csoportja nem hajlandó dolgozni, nem hajlandó kemény munkával egyről a kettőre lépni, mert lusta. Ezért a könnyebb ellenállást keresve elmegy Dublinba mosogatni."

tehát a kemény munka helyett a kemény munkát és a nacionalista atrocitások veszélyét választják egy szeles, hideg országban. briliáns logika, gratulálok.

"4. A fiatalok negyedik csoportja számára kinyílt a világ, internet, facebook, stb. - ők külföldön jó lehetőséget látnak, kimennek és megvalósítják magukat."

facebbokozni és internetezni még itthon is lehet. ráadásul ők megint olyan csoport, akik mennének akkor is, ha nem lenne ez a szar.

"5. A fiatalok ötödik csoportja kalandvágyból megy ki, egy kicsit tapasztalni akar, mielőtt itthon vagy máshol megállapodik."

ez már volt, kétszer is. koncentrálj!!!

:)

"6. A fiatalok hatodik csoportja ismer valakit, akinek bejött, és megy a többiek után."

ennek semmi köze nincs a kérdéshez. ha valaki emigrál akkor vagy ismer valakit ott, ahová megy, vagy nem. ez körülmény, nem ok.

sikerült leírnod, hogy szerinted egyesek milyen körülmények között mentek külföldre, az okokról kb. egy ponton sikerült említést tenni.

túl bonyolultat kérdeztem, az én hibám.

elnézést.

:)

dimitrij 2012.12.17. 00:53:23

@tundrazuzmo:

"Nem ez a kérdés. Hanem, hogy 3-5 év múlva hazajön-e? Vagy beilleszkedik ott kint? Amikor már elmúlik az itthoninál kicsit nagyobb fizetés varázsa, és észreveszi az ottani hibákat is. Tud-e nagyvonalúan elmenni a hibák mellett külföldön az, aki itthon nem tudott? Erre vagyok kíváncsi."

ok, lehet neked nem az okok, hanem a következmények fontosak, de akkor nem az emigránsokkal, hanem az itt maradókkal kellene inkább foglalkozni. látom teljes már a káosz, meg vagy zavarodva, mint molylepke a mikrosütőben... :)

tundrazuzmo (törölt) 2012.12.17. 00:59:55

@dimitrij: OK, te okosabb vagy, ezért biztosan van saját véleményed. Megtennéd, hogy leírnád? Több változat is lehetséges, én pondró is többet írtam le. Igaz, ezek csak tapasztalatok, és nem egzakt, szignifikáns, hovatovább releváns statisztikai adatokon nyugvó elemzések.

Kérlek, sorold fel az általad vélt okokat, hogy miért ilyen magas a migrációs hajlam manapság?

dimitrij 2012.12.17. 01:05:41

@tundrazuzmo: hízelgéssel szart se érsz el... :)

majd ha sikerül rájönnöd, akkor talán érteni is fogod, hogy mennyire felesleges az ilyetén vergődés, amit itt, meg a másik blogon előadsz.

nem a tanárod, vagy mentorod vagyok, hogy választ adjak a kérdéseidre. ha meg azt gondolod, hogy akkor majd jól ízekre szeded, el kell keserítselek: nem menne. :)

holnap termelem még a GDP-t, így koccolnom kell.

tundrazuzmo (törölt) 2012.12.17. 01:13:18

@dimitrij: Koccolj. Ha válaszod nincs legalább munkahelyed van.

Én majd alszom délig helyetted is.

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.17. 01:56:40

@tundrazuzmo: @dimitrij: ideje bevezetni a tundrazuzmoizmust: hogyan kend el a szart úgy, hogy a pártod jöjjön ki belőle. eddig azt hittem, hogy a fiatalok, akik tízezrével mennek el, 80%-ban megtalálják a boldogságot kint. most már tudom, hogy nem, mert amióta a fidesz van hatalmon, ők se olyan boldogok kint (az most nem számít, hogy alattuk még nőtt is a kivándorlás, meg hogy recesszió van, egyedül nálunk a régióban). tehát amikor gyurcsány alatt mennek ki, az a BALOLDALI KORMÁNY miatt van. mikor orbán alatt, akkor tulképpen nincs igazuk és majd úgyis visszajönnek. seggszájú és élvezi

röhögő 2012.12.17. 02:17:19

@reszeg tengeresz: Te csak a neten hősködő fasz vagy. Beteg kis féreg, akinek a saját nyomorúsága váltja ki a gyűlölködését.

tronkee 2012.12.17. 02:19:01

Engem igazából az bánt, hogy ugyan nem Orbánékra szavaztam a választáson, de kicsit azért reméltem, hogy ha már ott van a kétharmad a kezükben, akkor talán jóra használják. Nem bíztam benne nagyon, de ha már nem úgy alakultak a dolgok, ahogy reméltem, akkor hátha jóra fordulhatnak így is. Kaptak egy lehetőséget arra, hogy a klasszikus parlamenti szardobáláson felülemelkedve jól süljön el a ciklusuk. Én barom bíztam abban, hogy ténylegesen próbálnak segíteni az országon.

De nem.

A jelenlegi, főnöki fotelben ülő korosztály egy olyan rendszerben nőtt fel, ahol azt látták, hogy aki a piramis csúcsán van, annak mindent lehet, aki annál lejjebb, annak gyakorlatilag semmit. A seggbebaszó és a seggbebaszott esete.
Itt vagyunk 22 évvel később, de nem sok minden változott.
Amíg ezt a teljes, átkosban felnőtt rendszer ki nem kopik onnan, nem lesz változás.
Az a szomorú, hogy annyi katasztrofális döntés, pénzmozgás az, amit hetente lát az ember és akkor ezek csak azok, amiről tudunk.
Rémálom az egész. Elkúrták.

röhögő 2012.12.17. 02:19:35

@tundrazuzmo: "Éljen a tandíj! Fizessenek az egyetemisták! Vagy válasszanak olyan hivatást, ahol mások számára is hasznot tudnak hajtani, és akkor tanuljanak ingyen. "
- Te faszfej! A vezéred már új irány jelölt ki. Valószínűleg hosszútávú elképzelése van, ami 24 órát talán kitart. Annyi idő alatt talán képes leszel megzabálni az új maszlagot és betanulni az új jelszavakat.

röhögő 2012.12.17. 02:21:01

@tronkee: Én utálom a szocikat, csak azért szavaztam rájuk hogy ennek a hatalommániás fasznak ne legyen kétharmada. Én tudtam hogy ez az ámokfutás lesz.

röhögő 2012.12.17. 02:23:12

@tundrazuzmo: Ja és ha most élteted a tandíjat, akkor ugye 2008-ban a tandíjra szavaztál? Gyurcsányt támogatva, ugye?

röhögő 2012.12.17. 02:23:53

Orbán Viktor az MTI hírarchívuma szerint a rendszerváltás óta többször beszélt a fizetős felsőoktatásról és a tandíjról. Nézzük, hogy mikor mit mondott!

1992. október: A Fidesz szorgalmazza az oktatási költségek növelését, elutasítja a felsőoktatásban a tandíj bevezetésének módját.

1995. március: Orbán Viktor, a Fidesz elnöke előadásában rámutatott, hogy kétféle megoldás között választhat az ország: vagy a dinasztizálás felé haladunk, amikor csak meghatározott, anyagi biztonságban lévő rétegek gyerekeinek adatik meg a magasabb fokú képzettség, vagy a polgárosodás felé, aminek feltétele, hogy mindenki számára lehetővé váljon a továbbtanulás. A Fidesz ez utóbbi mellett áll ki. Enélkül ugyanis szellemi topronggyá válhat az ország.

1998. május, a Fidesz kampányzáróján: A következő kormány feladata lesz, hogy követendő példává tegye Magyarországon a háromgyermekes családmodellt. Megismételte, hogy a Fidesz kormányzati pozícióba kerülése esetén ingyenessé teszi az első diploma megszerzését, és szeptembertől beszünteti a tandíj szedését.

2000. június: Nem tragédia az, ha valaki nem támogatja a koalíció államfőjelöltjét... az egyenes út az lett volna, amit 1995-ben alkalmazott az akkori ellenzék, vagyis saját jelölt állítása. A miniszterelnök fájlalta, hogy ezenkívül is sok a nem az Országgyűlésben olyan kérdésekben, amelyek az egész ország érdekeit szolgálják. Ezek közé sorolta a tandíj eltörlését és az új családtámogatási rendszert is. "Ezek a nemek a múlt mélységéből jönnek fel hozzánk."

2001. augusztus, Rogán Antal beszámol a Fidesz-elnökség álláspontjáról: A Magyar Szocialista Pártnak, amely kormányzása alatt a tandíj bevezetésével csökkentette a felsőoktatáshoz való hozzáférés lehetőségét, nincs erkölcsi alapja arra, hogy támadja a diákhitelrendszert.

2002. április: Orbán Viktor azt mondta: fel kell frissíteni az emberek emlékezetét, mert veszélybe került mindaz, amit 1998-ban a szocialisták nem szavaztak meg, így fennáll a tandíj bevezetésének veszélye, a lakástámogatási és a családtámogatási rendszer megszüntetése.

2006. szeptember: A Gyurcsány-kormánynak Orbán Viktor szerint sem erkölcsi értelemben, sem jogi értelemben nincs joga a megszorító intézkedések bevezetéséhez, mert az emberek nem a tandíj és a vizitdíj bevezetésére szavaztak.

2006. november: Orbán Viktor szerint a költségvetés "rácsapja az ajtót a szegény gyerekekre", mert a tandíj bevezetésével elzárja az utat a tanuláson keresztül vezető személyes felemelkedés lehetősége elől.

2008. január: Az igenek többet jelentenek, mint a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj eltörlése. Nemcsak rossz intézkedéseket, hanem egy rossz politikát akarunk eltörölni, le akarunk zárni egy kudarcokkal teli korszakot, azt akarjuk, hogy a népszavazás megváltoztassa a politikát Magyarországon, és egy új korszakot nyisson meg.

2008. március: A tandíj mellőzésével is lehet fejleszteni az egyetemek és főiskolák működését.

2008. december: A modern jobboldal megszületésének szempontjából is rendkívül fontos volt a népszavazás, mert azt a leckét adta, hogy a politikában az első helyen az emberek mindennapi életét érintő kérdéseknek kell állniuk, mint az egészségügy, a tandíj, a megélhetés, az árak vagy a munkahelyek.

2010. április, a kormány programjában a felsőoktatásról: Jelenleg a felsőoktatásban szerezhető diplomák felére nincs piaci kereslet, ezért a felvételizőknek több információt kell adni a szakok piaci értékéről.

2011. március, az első Széll Kálmán-terv: A felsőoktatási rendszerben sokkal átgondoltabban, tervszerűen kell érvényesíteni az ország egészének céljait, benne az államadósság csökkentését. Ennek érdekében az államilag finanszírozott helyek számát évről évre a gazdasági lehetőségek függvényében állapítja meg a kormányzat, a képzés belső összetételéről pedig szintén a kormány hozza meg a szükséges döntést.

2012. április, második Széll Kálmán-terv: A magyar állam kiterjedt támogatási rendszerrel segíti elő a felsőoktatási intézményekbe való bejutást. Ennek eredményeként 2011-ben a felsőoktatási rendszerben lévő hallgatók kétharmada teljes állami támogatásban részesült. Ez az arány a 2012-ben belépők esetén is biztosítható állami ösztöndíjas és részösztöndíjas támogatási formával.

2012. július: A tandíjnak ellensége vagyok, és az is maradok. Nem a tandíj, hanem egy olyan rendszer kell, amelyben az állam a szegényebbeknek is megadja - egy hosszú lejáratú kölcsönön keresztül - azt a lehetőséget, hogy saját magukat kiiskolázzák.

2012. október: Tandíj nem lesz, semmilyen fizetési kötelezettség nem zárhatja el egyetlen fiatal előtt sem a felemelkedés útját [...] A tandíj az a fizetendő összeg, amelyet ha a diák nem tud letenni, nem járhat iskolába. Ezzel szemben a diákhitel olyan rendszer, amellyel mindenki járhat iskolába, a tanításának költségeit az állam előre kifizeti, a visszafizetést pedig halasztottan, nagyon alacsony kamattal teszi lehetővé.

röhögő 2012.12.17. 02:38:23

@tundrazuzmo:

"Fogadjunk, hogy anno a tandíj ellen népszavaztál?" - IGEN

- Tehát most szembeköpöd önmagad.
Én a tandíj mellett szavaztam. Most is azt mondom kell tandíj. De nem így. Magasabb keretszámokkal és úgy hogy aki bejut egy magasabb felvételi szinten, annak az első év ingyenes. Utána a tanulmányi eredménytől függjön a tandíj. Az orvosok pedig írják alá a szerződést az állammal, ha külföldre mennek, fizetniük kell, kamatostul.
Faszfej vezéred szokás szerint kapkodva, egyeztetés nélkül hatalmától megittasulva, néhány évvel ezelőtti "elveit" szembeköpve határozott el valamit.
Te meg, a birka faszfej még tapsolsz is neki.

belaneni 2012.12.17. 02:40:53

Mégis mióta romkocsma az Ötkert? Italkínálat lepukkant bölcsészeknek: www.otkert.hu/itallap

preddy 2012.12.17. 05:51:35

A Microsoft pár tízezer emberrel termel vagy annyit mint Magyarország 3,5 mio aktív munkavállalóval...
Tényleg nem kell ingyenes felsőoktatás?

röhögő 2012.12.17. 07:17:20

Fidesztrollok!

Mielőtt leírjátok véleményeteket, olvassátok el az aktuális kormány álláspontot! Ha miután ezt megtettétek, gyorsan meg kell írni a röfit, mert közben a kormány álláspontja 180 fokot fordulhat!

Blogger Géza, Vidéki, Macisajt, Enrico csak úgy írhat, hogy közben telefon kapcsolatban van Habony Árpival.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2012.12.17. 07:25:21

217.645dik ballib agitprop blog....
de kurvára unalmas....

Pussy Riot (törölt) 2012.12.17. 08:05:02

Csudi figyelni ahogy alig 22 évvel a rendszerváltás(?) után felnő egy új ifjúkommunista generáció.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2012.12.17. 08:07:58

@Schindlеr Pistája: jár a fene, címlap...és benézés. remélem nem tilos, de ha igen akkor oké. tapicskoljatok csak magatoknak.

Rob67 2012.12.17. 08:09:11

@reszeg tengeresz: Ezt mondta lenin is. O volt talan orban haverod peldakepe?
Hivhatlak mocskos kommunista tengeresz elvtarsnak?
Csak ugy keresztenyileg: hogy szorultal volna anyadba.

jog-ász 2012.12.17. 08:22:04

remélem a NER hívőkről is van lista már..csak hogy ne felejtsünk ha már vége lesz ennek is.

Állítsuk meg a ......... 2012.12.17. 08:23:31

Romkomcsák félhomályában szocializálódott vadparaszt....
Őt annak idején azért nem engedték be ilyen magasan kvalifikált helyekre, mert úgy nézett ki, mint akit a kukából rántottak elő.
Mondjuk most sem jobb a helyzet.

drover(fanyul társa) 2012.12.17. 08:51:58

A romkocsma "meghívott"hallgató népe a FIDELITAS önkéntes kocsmázói voltak.
Nagygyűlések zárt csarnokok gondosan szűrt közönsége előtt. Egyeztető tárgyalés szűrt és spontán, TEK-el körülvett romkocsmában...
No további comment..

dimitrij 2012.12.17. 19:03:01

@tundrazuzmo: frappáns voltál, agyatlan. :)

dimitrij 2012.12.17. 19:04:17

@balage_81 reloaded: vitaképtelen a kolléga, biztos van notesze. :)
süti beállítások módosítása